Lolita i ...cyklon B - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-02, 09:48   #91
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Lolita i ...cyklon B

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest zabieg równie gustowny, jak gdyby jakaś inna osoba opisując swoje nowe kozaczki napisała, że są ciasne jak wagina gwałconej trzylatki.
Kwestia smaku.
Czytam tę wypowiedź od rana i od rana nie umiem znaleźć odpowiednich słów...

Jedyne co mi się po głowie kołacze to, że:
- ja nie mam smaku, bo oburzyło mnie Twoje porównanie;
- musiałaś być mocno zmęczona pisząc to zdanie; a przynajmniej mam taką nadzieję;
- mogłabym się teraz podpisać pod niżej wymienionym kawałkiem Twojej wypowiedzi:
"świadomie chce zagrać na ludzkich emocjach po to, by uczynić swą recenzję bardziej efektowną."

Ogólnie wrażenie cholernie przykre.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 10:30   #92
ropuszka
Zakorzenienie

Mam pomysl: moze zakonczmy juz te dyskusje, bo nie prowadzi ona rzeczywiscie do niczego. Kazdy ma swoj poglad w tej kwestii i raczej bedzie sie go trzymal. Nie ma sensu nikogo na sile do niczego przekonywac. Skutki moga byc tylko takie, ze Wizazanki sie na siebie pooobrazaja i bedzie to widac w innych, zupelnie niewinnych dskusjach na temat zapachow. Jestem przeciwniczka stosowania odwetu, ale jak ktos sie do kogos uprzedzi, to o zlosliwosc juz bedzie latwo. Dlatego moze zakonczmy na tym, ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie w jakiejs kwestii i nalezy to uszanowac. Nie chcialabym, zeby ten watek przeszkadzal nam potem w innych dyskusjach.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 10:39   #93
magdulenka
Zakorzenienie

Zastanawiałam się długo czy zabierać głos w tej sprawie,
na tyle długo, że ktoś już zdażył napisać, to co ja chciałam
Mogę się teraz tylko podpisać obiema rękami i nogami

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Moje (wtrącone) 3 grosze:

(1 grosz) Recenzje czytałam już jakiś czas temu i nawet nie zwróciłam uwago na ten fragment. Z czego by wynikało ze jestem jakaś nieczuła, gruboskórna itp.?
Co gorsza nie oburza mnie tez ona teraz.

(3 grosz) Na koniec:
Recenzja zapachu mnie nie oburzyła.
Natomiast mam niesmak czytając to co jest tu w wątku wypisywane.
Nie wiem jak nieznajac osoby i nie wiedzac tego co dokładnie myślała jak pisała recencję mozna tak danej osobie przysłowiowo "obrabiac dup..ę za plecami".

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ręce i nogi mi opadły...

Już rozumiem dlaczego świat cały się z nas śmieje. Zakompleksieni Polacy, żyjący przeszłością i w każdym słowie dopatrujący się wielkiej krzywdy nam wyrządzonej, krzyczący o tym w prawo i lewo, jakbyśmy tylko dzięki temu mogli istnieć, że ktoś kiedyś gdzieś...

Miliony lat miną, a my dalej będziemy histeryzować na sam widok słów: Oświęcim, kwas pruski, Żyd, Holocaust, cyklon B itp.
Może jeszcze zażądajmy od tamtego forum odszkodowania i przeprosin na łamach prasy... Będzie już komplet żenujących zachowań.

Co to ma do tego, że komuś się kwas pruski pachnący migdałami z migdałowymi nutami Lolity powiązał???

Takie rzeczy to się chyba załatwia w miejscu konfliktu? A nie przenosi bajzel na inne fora podgrzewając atmosferę i tworząc ferment?

U mnie też epatowanie chorą wyobraźnią budzi głęboki sprzeciw. Tylko... kto tu prezentuje tę wyobraźnię i kto nią epatuje?
Odpowiedzią jest niestety cały ten wątek.

Nic dodać.

Kogoś oburzył jakiś komentarz, ktoś dopisał swój. No i dobrze. Tylko po co ściąganie tego tematu tutaj, po co ten wątek i cała ta debata??

Mnie się nie podoba, gdy ktoś mój ukochany zapach komentuje w KWC słowami: "fuj", "śmierdzi" czy "obrzydliwy". Wkurzają mnie komentarze, że coś pachnie trupem. Ilu z Was w życiu trupa wąchało?? Ilu z Was ma pojęcie kto będzie czytał Wasze komentarze, ilu z Was waży słowa zastanawiając się kogo swoją oceną urazi?

Nie uraziła mnie tamta recenzja Lolity, uraził mnie ten wątek... Jest żenujący.
Żeby z czegoś tak subiektywnego jak ocena składu perfum zrobić taki cyrk...

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 12:03   #94
Idiaminka
BAN stały

Zacytuję Kropkę75

"Już rozumiem dlaczego świat cały się z nas śmieje. Zakompleksieni Polacy, żyjący przeszłością i w każdym słowie dopatrujący się wielkiej krzywdy nam wyrządzonej, krzyczący o tym w prawo i lewo, jakbyśmy tylko dzięki temu mogli istnieć, że ktoś kiedyś gdzieś... "

To właśnie bardzo zakompleksieni Polacy uwazają ,że cały świat się z nas śmieje.
Ja mam przyjemność obracać się w świecie , który ma wielkie poszanowanie dla wszelakich zbrodni w całej historii świata. A było ich sporo . Nikt czy to w Polsce czy gdzies na swiecie nie ma z tego powodu ochoty smiać się do rozpuku.

Miliony lat miną, a my dalej będziemy histeryzować na sam widok słów: Oświęcim, kwas pruski, Żyd, Holocaust, cyklon B itp.
Może jeszcze zażądajmy od tamtego forum odszkodowania i przeprosin na łamach prasy..."

Po co czekać miliony lat , można przecież już teraz bez histerii isć i nasikać na przykład na pomnik pomordowanych w czasie wojny polskich dzieci . No przeciez to tylko pomnik , to tylko czyjeś wspomnienia czyjś ból i łzy rozpaczy. Eeee tam , machnać ręką przecież to dawno było ,już nikt nie pamięta bo pamiętać to śmieszne jest , nie warto zawracać sobie głowy

A i ubaw murowany .

Idiaminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 13:52   #95
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Idiaminka Pokaż wiadomość

Po co czekać miliony lat , można przecież już teraz bez histerii isć i nasikać na przykład na pomnik pomordowanych w czasie wojny polskich dzieci . No przeciez to tylko pomnik , to tylko czyjeś wspomnienia czyjś ból i łzy rozpaczy. Eeee tam , machnać ręką przecież to dawno było ,już nikt nie pamięta bo pamiętać to śmieszne jest , nie warto zawracać sobie głowy

A i ubaw murowany .

Chyba wyobraźnia Cię poniosła tym razem.

Pokaż mi proszę kto i w którym momencie pisał o tym, że Oświęcim to żarty i należy się z tego śmiać??? Albo nie należy pamiętać, bo to śmieszne? Albo że machnąć ręką??

I pomyśl zanim następny raz coś tak bystrego napiszesz, błagam Cię!

O ile dobrze zrozumiałam nikt nie sikał na żaden pomnik, tylko się komuś kwas pruski z migdałowym aromatem Lolki skojarzył. Na temat tragedii II wojny światowej to proponuję na plotkowy iść albo dział historyczny założyć i tam ubolewać nad losem pomordowanych, bo to chyba niewłaściwe miejsce jest.

Może jakaś modka nas tu odwiedzi, było by miło, bo chyba czas zamknąć ten wątek...

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-03-02 o 13:53
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 14:12   #96
Idiaminka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Chyba wyobraźnia Cię poniosła tym razem.

Pokaż mi proszę kto i w którym momencie pisał o tym, że Oświęcim to żarty i należy się z tego śmiać??? Albo nie należy pamiętać, bo to śmieszne? Albo że machnąć ręką??

I pomyśl zanim następny raz coś tak bystrego napiszesz, błagam Cię!

O ile dobrze zrozumiałam nikt nie sikał na żaden pomnik, tylko się komuś kwas pruski z migdałowym aromatem Lolki skojarzył. Na temat tragedii II wojny światowej to proponuję na plotkowy iść albo dział historyczny założyć i tam ubolewać nad losem pomordowanych, bo to chyba niewłaściwe miejsce jest.

Może jakaś modka nas tu odwiedzi, było by miło, bo chyba czas zamknąć ten wątek...
Może i ponosi mnie wyobraźnia ale i Twoja wypowiedź cytowana w moim poscie daleka była od dyskusji na temat perfum. Odniosłam wrażenie , że robisz sobie żarty i oceniasz to co napisał ktoś inny nie do końca wczytując się w sens tego co napisałaś sama.

"Już rozumiem dlaczego świat cały się z nas śmieje. Zakompleksieni Polacy, żyjący przeszłością i w każdym słowie dopatrujący się wielkiej krzywdy nam wyrządzonej, krzyczący o tym w prawo i lewo, jakbyśmy tylko dzięki temu mogli istnieć, że ktoś kiedyś gdzieś... "

posłużę się znów cytatem . Czy nie ironizujesz przypadkowo ? Nie mierzysz zbyt wysoko . Ja na przykład nie życzę sobie abyś za mnie oceniała czy jestem zakompleksiona czy nie , czy krzyczę na prawo i lewo z powodu wielkiej krzywdy . A i pamiętaj ,że każdy żyje poniekąd dzięki swej historii .

cytat :
"I pomyśl zanim następny raz coś tak bystrego napiszesz, błagam Cię! "

Bystrość czy nie bystrość moja odpowiedzią jest na Twoja ironię , żenującą cokolwiek. Jak sie do tego odnosisz nie specjalnie mnie interesuje.

Tak zdecydowanie wątek zszedł na złe tory. Lolita - Cyklon B takie lekkie, infantylne porównanko.

edit ;

wytłusściłaś w mojej wypowiedzi to co dla Ciebie wygodne - ale to całość jest odpowiedzią na twoje zarzuty o śmieszności tych , którzy pielęgnują wspomnienia o bliskich i pamiętają choć jak twierdzisz jest to zabawne i histeryczne zachowanie

Edytowane przez Idiaminka
Czas edycji: 2009-03-02 o 14:16
Idiaminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 14:16   #97
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Wątek zmierza w bardzo złym kierunku. Na prośbę użytkowniczek i dla spokoju sumienia zamykam go
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości