* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-10, 05:59   #91
Sniezynka21
Zakorzenienie

Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

Hello

Monka znalazlam kurs Wizazu we Wroclawiu, ale szukam jeszcze kursu kosmetycznego. Chce robic makijaze i proste zabiegi na twarz typu: maseczki, pillingi, usuwanie zbednego owlosienia na twarzy. Tam gdzie robilam kurs stylizacji paznokci umowilam sie na kurs pediciure i parafine. Znasz moze jakies kursy kilkudniowe z podstawowymi zabiegami na twarzy ?? Juz nie koniecznie Opole ;-)

Doridee fajnie, ze Alicja w takim wieku ma juz dobra kolezanke Moze, jak pogadasz z przedszkolanka to beda mogly byc w jednej grupie Olivia tez ma kolezanke Wiktorie, tyle ze ona ma 7 lat ale lubia sie razem bawic.

Zancia pokazesz zdjecia nowego mieszkanka, jak sie juz urzadzicie ??

Coraz bardziej podoba mi sie " nowy " Wizaz

Ja juz po cwiczeniach na Orbim, teraz ide ogarnac chatke. Ostatnio jak cwiczylam na Leg Magic´u to zakwasy mialam 2 dni, ale takie ostre, ze szok. Dzisiaj znowu bede cwiczyc, ale tylko 2min. i codziennie bede zwiekszac o min. bo jak przeholuje, to nie bede umiala po schodach wejsc ( jak ostatnio )

Edytowane przez Sniezynka21
Czas edycji: 2009-03-10 o 06:07
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 07:54   #92
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Dziewczyny lepie pierogi i robią krokiety ,a ja ostatnio mam faze na naleśniki.
Z tym ,ze ja jem troszkę ,Oskar dużo ,a Nina w cale .
Musze pomyśleć tylko nad jakimś innym nadzieniem niz twaróg ,dżem i nutella.

Żancia- fajnie ,ze sie przeprowadzacie.oczywisci e zdjecia z nowego miejsca pokazesz.

Doridee- super ,ze Ala ma koleżnkę i na pewno będzie jej łatweij w przedszkolu jesli będą razem .
Moja gwiazda za to od soboty idzie na randkę z Huberem ( 170 wzorstu i 12 lat-kolega Oskara). Bierze telefon i dzwoni -Hubert -przyjdziesz na randkę ?-

Ja osoatnio nic nie oglądam ,zaliczyłam tylko Mała Moskwę i teraz czekam na cos nowego. Bardzo bym chciała obejrzec Oszukaną .

A teraz będę robić pierwszy album -zobaczymy co wyjdzie.

Wyszło -wkleiłam kilka zdjec z różnych okresów.

Edytowane przez gosiula
Czas edycji: 2009-03-10 o 08:19
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 08:20   #93
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Gosiula boskie foty!!! Królowa w worku wymiata, czyj to pomysł? A Ninka to skóra zdjeta z Ciebie
Ja naleśniki lubię jeszcze z parówką i serem, albo szynką i serem. Do twarogu ostatnio daje rodzynki i cynamon i wychodzą też pyszne.

Śnieżynko czyli co, mozna Leg Magica kupować??? Jak go oceniasz? Będą efekty? Chyba dużo miejsca nie zajmuje???
Fajnie z tymi kursami, z tym że najważniejsze to i tak dużo ćwiczyć. Masz na kim?
Stary 2009-03-10, 08:36   #94
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Nina w piątek została z moim bratem i kuzynką ,która jest przedszkolanką stad to przebranie. jeszcze miała berło ,ale gdzieś przepadło na zdjeciach.
mamusia w tym czasie siedziała z rozdziawioną gębą u dentysty , zrobiłam ostatni ząb i narazie luz.a 18-tego do ortki jadę .
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 09:11   #95
edytcia
Zakorzenienie

No dziś wizaż o WIELE lepiej wygląda - przynajmniej po oczach tak nie daje.

Nie oglądałam nic z tych filmów co mówicie, zresztą - nie mam kiedy jakoś, no i chyba oduczyłam się oglądać film w całości - bez reklam no chyba że w kinie, a tam byłam chyba ponad rok temu
Dobrze, że neta już mam

Teraz tż znów po pracy robi jeszcze przy domu w warsztacie, także przed 22gą go w domu nie ma. Tyle fajnie, że w południ przychodzi na chwilę na kanapki Bo już byśmy się znów nie widywali.

gosiula Ninka BOSKA Tak jak Doridee pisze - skóra zdjęta z Ciebie Śliczne dziewczyny z Was.
Moja mama robi czasem tort naleśnikowy ze szpinakiem i serem i do tego jakiś sos

Doridee super, że Ala ma taką dobrą koleżankę już

zancia też jestem ciekawa mieszkania
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 10:46   #96
zancia03
Rozeznanie

Śnieżynko, Gosiula, Edytcia pokażę jak skończymy wszytko, ok

Doridee pytasz co tam musimy zrobić, a więc najważniejsza jest podłoga (kładziemy panele) ściany są już pomalowane i są meble w kuchni. Kupiliśmy już pralkę i zmywarkę a zaraz jedziemy po lodówkei kuchenkę.

Cały czas szukam łózka do Oskarowego pokoiku. Angielskie pokoje są straszliwie nie ustawne - prawda Monka

Mam mnóstwo pomysłów w głowie.... np.:
http://www.thekidswindow.co.uk/html/results2.asp

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S19837491 (Doridee, chyba Aluta ma takie, tak?

http://direct.tesco.com/product/images/?R=901-2080

http://www.mykidsbed.co.uk/thuka-max...er-p-1063.html a te już wogóle wymiata...tylko ta cena

http://www.mykidsbed.co.uk/thuka-sho...er-p-1137.html

no i tak to mniej więcej wygląda nie wspominając o sofie albo narożniku do salonu itp.
zancia03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 11:14   #97
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee na moje oko to ten Leg jest rewelacyjny, ale na poczatku trzeba spokojnie. Moj TZet biega po 15 km, bez wiekszego wysilku a po tym mial tez takie zakwasy, jak i ja. Wiadomo, przy bieganiu i Orbitreku pracuja zupelnie inne miesnie, ale kurcze ten Leg wymiata Mysle, ze warto zainwestowac, miejsca zajmuje bardzo malutko, ale przed Alicja musisz schowac, bo moja chciala sprobowac i o malo szpagatu nie zrobila.
Odnosnie kursow i testow Mam kogo malowac Nie smiejecie sie, ale nawet moj TZet daje sie malowac on tak bardz chce, zebym caly czas cwiczyla, ze siebie nawet oddaje w moje rece Kolezanki, siostre takze malowac mam kogo. Bede robila swoj album przed i po makijazach jakie wykonalam, to kiedys pokaze

Gosiula na zdjeciu, gdzie siedzicie przy torcie Ninka wyglada, jak lalka Nikt chyba nie powie, ze nie jest do Ciebie podobna, cala Ty. Szybko sie na randki umawia hehe

Edytcia pokaz jakies nowe fotki Zosi

mam gosci....ajjjjjjjjjjjjjjj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 11:43   #98
edytcia
Zakorzenienie

zancia fajna stronka z tymi mebelkami dla dzieci.

Ja właśnie pomysłu szukam, to znaczy wiem co bym chciała, tylko trzeba to dopracować, a tż zrobi wszystko.
JA bym wybrała to http://www.thekidswindow.co.uk/html/results2.asp tylko dłuższe, to znaczy, żeby miało długości materaca tak 190cm.
Fajne jest, bo jest stolik, ale można go też schować, no i ile rzeczy się zmieści pod spodem i jeszcze wejście do łóżka zrobiłabym bardziej schodkowe.

Nie mogę linka jakoś wkleić - wybrałabym THUKA, to w serii mebli Cabin/Loft beds trzecie od końca

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2009-03-10 o 11:53
Stary 2009-03-10, 13:23   #99
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Gosiula rzeczywiście Ninka to mała Ty

cyt.
"Śnieżynko, Gosiula, Edytcia pokażę jak skończymy wszytko, ok "

Żancia ja także jestem ciekawska jak
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 13:29   #100
Sniezynka21
Zakorzenienie

Zanciu te lozko z Mamut´a jest okay, ale jak bedziesz chciala sie polozyc obok Oskara to nie wiem czy sie zmiescicie, troche waskie jest

Kurcze, ja co chwile gosci mam. Teraz byla tesciowa i ta polka, co tu w opiece jest...
Stary 2009-03-10, 20:22   #101
monka23
Zakorzenienie

Witka

Gosiula nie moge sie odniesc do fotek bo albumu nie widze.

Sniezynka ladna kondyche ma twoj tz chwali sie chwali 15 kilosow to spory kawalek odcinek jest prosty czy ma jakies wzniesienia? . Ladnie ci LEG pojechal po miesniach ze az takie zakwasiory mialas, ale z kazdym dniem bedzie hmmm lepiej bo bolec to bedzie przy kazdym cwiczeniu . Ale ty szybko wstajesz ludzie , mi by sie przydalo drugie dziecko to moze szybciej bym chodzila spac i szybciej cwiczyla , z rana najlepiej. Super ze masz takie wsparcie w tz-cie, naprawde chwali sie Pochwal go za to.
Ciesz sie ze masz kogo kto cie moze odwiedzic , gorzej jak jest to zaczeste hehe , to ta polka o ktorej kiedys pisałas? hehe
Zancia wlasnie ja tez sie przymierzam do kupna wyrka i tak jak mowisz , przez te zadupiale pokoje ciezko jest, bo te sypialnie wieksze sa git , ale jak juz zrobia maly pokoj to ni w pietruszke ni w gruszke. Po remoncie , jakbys mogla nawet na priv , dac znac mniejwiecej ile was wynisly panele i jaki metraz mieliscie. Wiem ze to zalezy od tego jakie sa, ale tak na oko chce sobie przyblizyc koszty. Nam dochodza sciany- gladz do poprawy i wogole, burzenie sciany i zalezy mi na nowej kuuchni , plus, gora sciany i wymiana wykladzin, a i sufity na gladz tez Co bedziesz dawac w lazience? kafle? panele wykladzina? aaa kurka i lazienka z wc u nas do wymiany totalnie. Aha a jak z rurami u was macie na zewnatrz? widac je czy zabudowane? czy nie? jak nie to robicie jakas zabudowe? Juz powiedzialam tz-towi ze wole nie bujac do turcji na wakacje , ale zrobic ten remont bo spazmy dostaje od tych scian ,podłog .

Bylismy na basenie znaczy tz i dzidek bo ja to wiadomo hehe .Dzidkowi sie strasznie podobalo jeszcze jeszcze chcial, we wtorek nastepny znowu bujamy , znaczy tz i ksieciuniu.
I zmilych rzeczy to zakupilam sobie tele z netkiem haha teraz moge serfowac ile chce i gdzie chce Fajnie dziala szybko sie otwiera nie zamula sie jakos , wolniej stronki ida niz sieciowka ale bez pojazdu.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-03-10 o 20:23
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 20:35   #102
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka wlasnie pochwalilam swego chlopa bo siedzie obok i film oglada Biega i pod gorke i z gorki i sa tez proste odcinki. Przygotwuje sie do maratonu 21 km. On to uwielbia, a ja nienawidze Wstaje rano tylko dlatego, ze w dzien dzieci mi nie dadza na spokojnie jezdzic. Dzisiaj TZet musial byc juz w pracy na 6:00 wiec wstalismy o 5:00, a jeszcze zmeczona nie jestem
Tak, to ta Polka o ktorej kiedys pisalam, teraz przychodzi srednio raz w tygodniu wiec luzik. Ja jestem bardzo goscinna, lubie towarzystwo, ale nie za czesto Co wtorki i czwarki rano przyjezdza tesciowa, bo ma wolne
Jak u Was te p0okoje wygladaja, ze takie prblemy macie ??? Dlaczego nie plywalas ??? hmmmm

Dzisiaj TZet sie ze mnie smial, bo mowi ze kazdego dnia co wraca z pracy pachne na cos nowego Dostalam tyle probek od Dori, ze mam co testowac

Czas edycji: 2009-03-10 o 20:36
Stary 2009-03-10, 21:24   #103
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Śnieżynko dzieki za opinie co do Leg'a, idę zaraz szukać na all solidnego sprzedawcę, bo od tego Twojego juz nic nie kupię Nie wystawię mu komentarza w ogóle, na pozytyw nie zasługuje a negatywem pewnie sie zrewanzuje..
Daj znać kiedy będziesz w PL to co nieco jeszcze Ci podeślę do testów z perfum Muszę tylko puste fiolki kupić, bo chcę Ci przepsikać ze swoich flaszek.
Ja czekam na wiosennego powera i też bym sie wzięła troche za siebie Ale póki co nie mam sił, ochoty i w ogóle jestem do d....

Monka czemu nie pływałaś?? Nie umiesz, nie lubisz?? Ja uwielbiam

Żanciu my z Mamuta mamy komodę i szafę. Łóżko wybrałam inne bo do Mamuta nie przyczepisz barierki, a to było u nas konieczne.

Kurcze, ale podrożał Leg Magic! Śnieżynko kupowałam Ci za 119 + przesyłka a teraz kosztuje 169 + przesyłka. Nie kupuję na razie..

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-03-10 o 21:36
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 22:13   #104
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka a co to za maraton, kto organizuje? na rzecz czegos? czy w ramach rekreacji. NIe nie ja nic nie sugerowałam , ze ty goscina czy nie, tylko chodzilo mi, zebys cieszyla sie tym ze ktos od czasu wpadnie , wiadomo jak to na obczyznie Masz o tyle lepiej ze jest rodzina tz-ta z wami i jestescie w dobrych relacjach wiec git Chyba wiekszosc nie lubi jak sie go za czesto nachodzi.

Doridee ladnie szasaleli z cena , ale chyba to chwilowe. Jak ta barierka sie sprawdza, w 100% ? Mala nie podruzuje w wyrku jak spi? Ja zauwazylam ze moj lubi spac w poziomie na poduszkach i zawsze jak oczy otwieralam to widzialam jego zadek. Dobrze zes napisala o tej barierce bo jak wyrko bede kupowac to musze na to zwrocic uwage. Ja tez jaka rozleniwiona i wypruta jestem . Ja sobie teraz perfumke z diora kupilam slodka na maxa , Dior bronze- sweet sun , na plaze dobra hehe, ale chce sobie dokupic jakas perfumke bardziej swierza, kwiatowa i lekko slodka.

Lubie plywac , umie, ale ja w stroj nie wskakuje , to nie dalemnie za bardzo sie krepuje i blokade mam ( w Turcji byl wyjatek, ale i tak ograniczalam sie do min , zeby na plazy byc, dlatego nie zalezy mi tak zebysmy teraz wujali tam na wakacje , za rok i 100 ) haha
Stary 2009-03-11, 07:20   #105
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee- ja do Polski jezdze do moich rodzicow, tescie mieszkaja tutaj
Wybieramy sie najprawdopodobniej 28 marca i przed Wielkanoca wracamy. Moze masz rozne probki podkladow, chetnie bym odkupila. Naturalnie koszty wysylkie tez pokryje Strasznie bylam zaskoczona Estee Lauder, ciezko schodzi co mi sie podoba Chyba sie na niego zdecyduje, jak nie znajde czegos innego. To fest podrozal ten Leg tez mi sie wydaje, ze to tylko chwilowe.

Monka- jak sie przeprowadzalam do Niemiec to balam sie, ze bede sama, jak palec, kiedy TZet bedzie w pracy. A tu prosze nie ma dnia, zeby Opa czy Oma nie weszli na polgodzinna bajere Mowia, ze nie moge zapomniec niemieckiego to tesciowa, to sasiadki, zawsze ktos ale nie przeszkadza mi to
Powaznie wstydzisz sie wskoczyc w kostium ????? Matko jedyna ja mam ponad 8dych i sie nie wstydze Figurke masz, jak ta lala, wiec nie ma co sie szczypac. Dowiedzialas sie juz kto Ci zniszczyl trampoline ??? Ja bym chyba takiego kogos. A ten Maraton to sama nie wiem hehe biegaja najpierw 21 km potem wiecej itd.... musze popytac TZeta

Dzisiaj sroda idziemy na basen

Czas edycji: 2009-03-11 o 07:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 11:51   #106
edytcia
Zakorzenienie

Ale beznadziejna pogoda dziś, deszcz, deszcz, deszcz...

monka myślę jak Śnieżynka, że nie masz się co szczypać z kostiumem na basenie, tym bardziej, że i tak prawie cały czas jesteś w wodzie, a nie jak na plaży.

Śnieżynka słyszałaś o tej masakrze w Niemczech w szkole? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._w_szkole.html
Uważajcie.

Byłam dziś zanieść spodnie do reklamacji, takie czarne z kantem. Super leżą, ale się strasznie obierają od wszystkiego, i dzięki temu wyglądają, jak krowie z d... wyciągnięte. Ciekawe czy uznają to za wadę, bo babka w sklepie od razu powiedziała, że raczej nie uznają reklamacji.

Będę dziś robić muffiny chyba, żeby na słodko było, a na obiad kluski śląskie i gulasz.
Stary 2009-03-11, 11:59   #107
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Doridee i Edytcia mam pytanie jak zrobiłyście, ze można przez podpisy u Was wejść do albumów bo ja nie wiem a tez bym tak chciała
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 12:14   #108
Sniezynka21
Zakorzenienie

Edytcia slyszalam, slyszalam o tej strzelaninie. Ode mnie 100km. Mowia, ze poki co 12 osob nie zyje. Kurcze, co to sie dzieje, szok.

U nas tez pogoda do kitu, bez przerwy leje deszcz. Poszlabym w koncu na jakis spacerek z mala a nie calymi dniami w domu.
Stary 2009-03-11, 12:38   #109
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Magda trzeci suwaczek GRATULUJĘ!!!!!! Czemu sie wcześniej nie chwaliłaś?????
Żeby wstawic ten link musisz napisać tekst, zaznaczyć go, wejsć na taka ikonkę w oknie wiadomosci (kula z okularami), wkleić link i gotowe Mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam...

Śnieżynko wiem, ze masz w PL rodziców Napisałam do "testów", nie do "teściów"
Nie mam próbek podkładów, mogę Ci jedynie przelać ze swoich DW jest doskonały do makijaży ślubnych czy wieczorowych, naprawdę jest trwały, zresztą sama sie przekonałaś Kolor faktycznie ciemnawy, ale na lato będzie dobry, albo dla kogoś po solarium

Aaaa, wiecie, że ta cała historia z porywanie dzieci w centrach handlowych to podobno plotka... W wielu miastach puszczono taka plotkę, policja tego absolutnie nie potwierdza. Niby porwania miałyby być aby wyciać nerkę. Matki bardzo panikują, nie chcą zabierać dzieci do sklepów. Ciekawe czy faktycznie to plotka

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-03-11 o 12:45
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 12:50   #110
edytcia
Zakorzenienie

Magda będę druga GRATULUJĘ zafasolkowania!!!!

Doridee też już to czytałam, że to ponoć ściema z tymi porwaniami. Z tą nerką to nie chce mi się wierzyć, ale wiem, że teraz jest dość desperatów, co dzieci mieć nie mogą.

Edytowane przez edytcia
Czas edycji: 2012-08-26 o 22:55
Stary 2009-03-11, 12:51   #111
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Magda gratulacje!!!!!!!! Rany Boskie, wszyscy zaciążają tylko nie ja
Który to tydzień, bo nie zdążyłam wypatrzyć w suwaczku to z emocji, hehe.
Długo nad tym pracowaliście???????
Fajnie, że Iza będzie miała brata lub siostrę

Śnieżynka, zrobiłam krokiety! Wyszły mi super. Tylko jednak za mało kapuchy miałam i wyszły bardzo mięsne i bardzo grzybowe, bo dodałam i pieczarek i grzybów suszonych. Ale są naprawdę spoko!!

Monka, bez jaj, wskakuj w kostium i na basen. Kto Cię tam będzie oglądał?! Tylko Kartal i mężulo, no chyba, że inni, brzydcy, obrośnięci, rudzi Anglicy. I pewno się ślinić będą na potęgę. Pamietaj, wszystko jest w naszych głowach. Inni widzą nas o niebo lepiej albo nawet 2! Ślicznotko!
Zresztą, Kartal będzie miał ogromną radochę, że może się z Tobą wybawić w wodzie.

Gosiula, musimy się zaprzyjaźnić, żebym mogła zobaczyć Ninkę
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 13:36   #112
monka23
Zakorzenienie

jaka masakra.Az sie boje napisac- zeby mnie to nie spotkalo, zeby mi jakis cwel dziecko zabil.

Sniezynka to bujasz dwa dni po mnie do PL .Ja juz drgawek dostaje na te pakowanie, lot lo matko juz mi to bokiem wychodzi, ale za to maly ma podjarke , tyle dobrego.

MAGDA OSZZZZ TY PINDO JEDNA GRATULACJE NOOOO, jak sie czujesz opowiadaj chlopczyka teraz chcecie? wiem wiem , ze wazne zeby bylo zdrowe, ale wiesz jak jest. Dlugi staz macie z tz-tem .Noo to teraz odpoczywaj nalezy ci sie, nogi w góre, murzyni z palmami bo lato idzie i drineczki z brzoskwineczki itp, jakies zachcianki masz?

Doridee , mowisz ze plotka? ciekawe, nawet jak to plotka, to moze co niektórzy rodzice sie opamietaja, bo czasem szok jaką zlewke na dzieci robia w tych centrach. Nie mowie o tej chwili nieuwagi i dziecka nie ma , zdarza sie.

Gosia(i reszta) ty mi tu nie pierdziel , juz tak mam i w stroj nie wskocze ,kuuuuniec tematu . jakos mnie to nie boli , a patrze na to tak, ze ksieciuniu ma swoj czas z tz-tem, sa to ich chwile, zabawa.Ze mna to sie dzidek czasem kapie takze norma utrzymana haha
.

Moj tz ostro wstaje z ranca haha a ja leze i az sie boje ze w tym wyrku zgnije hehe, za to on pada wczesnie ok 1 bo juz taki spiacy, teraz widzi że jak wstaje o 12 w poludnie to spac sie niechce az do 4 czy 5 rano.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-03-11 o 13:38
Stary 2009-03-11, 13:42   #113
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ale jaja Magda gartulacje roza: Dobra robota Suuuper Zazdroszcze wspanialego okresu 9 m-cy

Doridee sorki, zle przeczytalam Powiedz prosze co myslisz o takich szkoleniach :
Kurs wizazu podstawowy:

Program kursu:
  • specyfika pracy wizażysty
  • podstawy kosmetyki
  • podstawy analizy kolorystycznej
  • budowa i kształt twarzy
  • komunikacja z klientem
  • dobór podkładów
  • makijaż oka, ust
  • podstawowe zasady wykonania makijażu dziennego i wieczorowego
  • makijaż bliskowidza i dalekowidza
  • podstawowe zasady makijażu ślubnego
  • podstawowe zasady makijażu do fotografii
Kurs wizazu I stopnia:

Kurs wizażu I stopnia przeznaczony jest dla osób początkujących, które szukają intensywnego, krótkiego i przystępnego cenowo szkolenia na bardzo wysokim, profesjonalnym poziomie.

Program kursu:
  • elementy warsztatu wizażysty (stanowisko pracy, charakterystyka kosmetyków do wizażu, specjalistyczny sprzęt i akcesoria, zasady dezynfekcji akcesoriów wizażysty, zasady higieny)
  • podstawy kosmetyki
  • analiza kolorystyczna (podział barw, rozpoznanie typów kolorystycznych)
  • elementy stylizacji (zasady kompozycji stroju, dobór stylu, dobór koloru włosów, dobór biżuterii)
  • makijaż (znajomość kosmetyki kolorowej, korekty twarzy, makijaż dzienny)
Kurs wizazu II stopnia

Program kursu:
  • zasady stylizacji (sztuka kamuflażu - korekta wad figury, określenie typów sylwetek, korekty sylwetek przez ubiór, rozróżnianie poszczególnych stylów)
  • stylizacja biznesowa
  • warsztat makijażysty
  • dobór zapachów do typu kolorystycznego
  • makijaż na wszystkie okazje (wieczorowy, ślubny, make-up artist, makijaż techno, makijaż fashion do sesji zdjęciowej, makijaż do charakteryzacji teatralnej, profesjonalna sesja fotograficzna w technice cyfrowej - uczestnicy otrzymują zdjęcia prac na CD).
Gosiu super, ze smakowaly krokiety Ani sie obejrzysz a Ty bedziesz z brzuszkiem chodzic

Monka bedziesz w Opolu ??? Ja bede 1 i 2 kwietnia na szkoleniu

Czas edycji: 2009-03-11 o 13:45
Stary 2009-03-11, 13:48   #114
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka nie wiem czy bede wtedy, ale wiem ze bede yyy 31 chyba bede bujac z kolezanka bo prawko zdaje a ja sobie musze zmienic nazwisko w paszporcie, a to tylko w Opolu
Stary 2009-03-11, 18:49   #115
zancia03
Rozeznanie

Magda gratulacje ale fajnie, to na kiedy termin ??

Monka pewnie, że powiem co i jak Panele kupilismy w homebase, podkłady i folie w jakims naszym miastowym, małym sklepiku Dopytam Tzta dokładnie ile kupiliśmy i napiszę Ci później,ok.

Śnieżynko fajne te kursy nie wiem co powie o nich Doridee ale mi się wydają spoko

Gosiula zapomniałam wczoraj napisać, że jak oglądałam Twój album to po pierwszych dwóch zdjęciach otworzyło się kolejne z Ninką, ale zawachałam się czy to czasem nie Ty na nim jako dzieciątko jesteś. Ninka to istna kopia mamusi!
Stary 2009-03-11, 19:09   #116
monka23
Zakorzenienie

Zancia uu dzieki chce miec mniejwiecej rozeznanie ile tutaj taki remont wychodz, w nastepnym miechu chyba tz-ta przycisne i zeby cos odkladal , bo ten chce robic remont z bierzacych dochodów, a dlamnie to zastresowe .Wole miec cos w skarpecie A mialam jeszcze pytac , kto wam bedzie te panele kładl? bo jest duzo opcji juz mi sieniechce wypisywac.Ciekawa tych paneli jestem Pisalas ze na scianach macie gładz, wiec macie to z glowy a zmieniacie kolor scian czy pasuja wam te ktore sa?

Sniezynka ile te kursy w sumie trwa? bom sie pogubila, chyba troche zabulisz

Gosia a ogladałas SLUMDOG-a?.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-03-11 o 19:21
Stary 2009-03-11, 19:37   #117
zancia03
Rozeznanie

Monka na szczęście panele połozy Tzecik kurcze, jak byśmy musieli komus zapłacić za położenie ich to wyniosło by nas drugie tyle. Na razie kolorek zostaje, wszędzie jest beż Masz racje, że chcesz troche zaoszczędzić na ten remoncik, zawsze to mniej stresów z wieksza ilością kaski
Stary 2009-03-11, 20:10   #118
monka23
Zakorzenienie

Zancia to podbijam jeszcze raz, co z lazienka i wc? tez panele? czy wykladzina czy kafle a w kuchni co macie? tez panele dajecie? i jak u was z rurami, sa na zewnatrz czy wewnatrz scian? Fajowo ze ci tz to polozy . Ale sprzatania bedziesz miec hehe U nas ktorys z wujaszkow bedzie remont robil, bedziemy mu musieli zaplacic ale to i tak taniej niz angielska ekipa remontowa Tylko gotowac bede musiala jak dla brygady
Stary 2009-03-11, 20:31   #119
zancia03
Rozeznanie

Monka w lazience jest już jakas taka podłoga jakby to powiedziec hmmm może to gumowy leon a może jakas kauczukowa wykładzina, i tosamojest w kuchni. Jak zrobimy już wszystko to zajmiemy się tym, myślałam o panelach takich specjalnych do łazienek ale zobaczymy później. Rury od kaloryferów sa niestety na wierzchu no ale cóż, oni już chyba inaczej nie potrafią
No ale napewno wujaszkowie zrobią Ci chatkę jak marzenie
Stary 2009-03-11, 20:39   #120
monka23
Zakorzenienie

Zancia mam to samo w kuchni haha w lazience tez sie zastanawiam co dac, O rury chodzilo mi te z kranu nie z ogrzewania , te w wc i lazience, my mamy na zewnatrz i musze jakis fajny klimat znalesc zeby je zabudowac Pomysl masz? hehe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości