|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wszędzie z dzieckiem?
Cytat:
Ja jakos nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem. Przynajmniej do tej pory nie miałam. dopuszczam taka mozliwość, ze mi się pogorszyło. Ale... powinnas to chyba uwzględnić? Bo wiesz, trzeba mysleć o społeczeństwie. Cytat:
Proszę, weź sobie do serca swój podpis. --------------------------------------------------------- Są sytuacje kiedy ludzie nie chcą/nie potrafią się dogadać. Bo są głupi, ograniczeni, bo czegoś nie lubia, czegoś się boją, o czymś myślą lub własnie nie myslą. I na to nic nie poradzimy. Żyć jakoś trzeba. Nie raz i nie dwa kogoś ktos zdenerwuje, ale co możemy na to poradzić? Wystrzelać się wzajemnie? Może jest to jakies rozwiązanie, ale nie popieram Ziemia rządzona przez karaluchy nie będzie już taka fajna Dlatego nie ma sie co wykłócać, bo nie wiadomo co życie przyniesie. I jeszcze niechcący znadziemy sie po drugiej stronie barykady Jako matka niemowlaka albo ktos, komu obce dziecko grzebie w siatach.
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;11271007]Oczywiscie, można dziecko zpstawić. Tylko tak się, że babcia, dziadek, opiekunka nie nakaramią dziecka cyckiem. Teoretycznie są w marketach miejsca dla matek z dzieci. Jest to pokój do przwijania lub toaleta dla niepełnosprawnych z przewijakiem na ścianie. Karmiłam cyckiem przez trzy lata i nigdy nie spotkałam w takim miejscu stołka na którym można zwyczajnie usiąść i nakarmić dziecko. A to że pokój był zamknięty a klucz niewiadomo gdzie też się zdarzyło.
Mojego starszego syna nie dało się nakarmić butelką.[/QUOTE] Ja spotkałam krzesełka do karmienia w "pokoju dla matki z dzieckiem", jednak w pokoju tym obok przewijaka, krzesełka i umywalki jest też sedes. Nie wyobrażam sobie jak można karmić dziecko w kiblu. Jakiś kretyn to wymyślił. |
|
|
|
|
#93 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Karoca ..dobre sobie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maluch ma lekko ponad 2 lata (okres wspomnianego buntu). Chodzimy z nim do restauracji. Dziecko zachowuje się dobrze, nie wrzeszczy, je, śmieje się, zagaduje. Zwykle wytrzymuje godzinkę w spokoju, w dobrym nastroju (o ile mu nic nie dolega), później zaczyna marudzić, co powoduje,że kończymy jedzenie i wychodzimy. Nie zamknę go w klatce, bo ktos nie lubi dzieci. Sama nie toleruję dzieci w pubach, miejscach stworzonyc głównie do picia alkoholu. Matka zajmująca się dzieckiem znad kufla piwa wzbudza moje obrzydzenie. Co do zkaupów: tak chodziłam z małym dzieckiem po zakupy, z torbami zaiweszonymi na wózku. Nie czuję się temu winna w żaden sposób i nie rozumiem o co ten cały szum. Tak samo jak warto zrozumieć kogoś na wózku robiacego zakupy, tak warto zrozumieć matkę z maluchem. W czym leży problem ? Chyba w tym,że ludzie widzą głównie swoje potrzeby i nie chcą zrozumieć innych ludzi.
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dramaturgia była, bo ruch był spory. po lewej stronie jechał samochód a po prawej matka z dzieckiem. czyli nic złego, głupiego i nieodpowiedzialnego w tym nie ma? od kiedy wysiada się na ulicy z dzieckiem,zajmuje się pół jednego pasa otwartymi drzwiami, kiedy z daleka, z zielonego światła ruszają samochody średnio jadące 60km/h? dodam że widzem byłam jako pasażer, i jakoś zlewają mnie poty, kiedy samochód prawie ociera się o lusterko innego auta z lewej strony i o drzwi kobiety z mojej prawej z niemowlakiem na ręce. lubię określenie karoca, a wózek pchałam nie raz ![]() z kąd to oburzenie ?
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-03-04 o 11:42 |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MEA CULPA Pomyliłaś mi się z Łajką Wy się zawsze mi mylicie. ![]() ![]() DLa mnie EOT Siły nie mam starszym się ustępuję
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóz to Skoro juz tak pouczac chcecie te biedne matki to moze i sami zacznijcie pztrzec czy wasze zachowanie nikomu nie przeszkadza ![]() Film erotyczny w postaci parki..no tak mozna sie niby odwrócic tylko problem powstaje jak siedza naprzeciwko mnie,a jak sie odwróce to tyłem do talerza siedze i dla odmainy co widze druga parke która lapie się za kolanka badz juz gdzie indziej. I z tego co czytam to juz nie tyle co wrzeszczace dzieci przeszkadzaja ale wszystkie.Przeciez paniusia nie moze sobie bluzeczki kupic bo jakas matka z dzieckiem tez się w tym samym sklepie znalazła. Oj biedna paniusia nieszczesliwa.tylko szkoda,ze ta sama paniusia piec minut temu staneła przedemna w kolejce która jak wol ma kasa tabliczke dla matek z dziecmi. Ale cóz Polska to bardzo tolerancyjny kraj
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Tak offtopując to jeszcze Fresa mi się myliła z Wami ale teraz już ją pamiętam
![]() Tylko was mieszam![]() ![]() ![]() P.S Jak zrobić taką edycję posta żeby w czyjegoś posta można było "wciskać" swoje wypowiedzi????? Bo ja dopiero od niedawna opanowałam opcję wileocytowania Tak jak robi to np. LUBA
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie. Gdyby było więcej takich osób na wizazu, to bym tu rzondziła
![]() Dla mnie również
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Mogę zanucić Majkę Jeżowską????? Tak z premedytacją???? "Marzenia się spełniają tylko mocno mocno mocno w nie wierz"
|
|
|
#102 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też mam w zanadrzu taki przyklad ale go nie wyciągnę bo jest tak..skrajny ,ze nikt by mi chyba nie uwierzyl a tyczy zachowania pewnej starszej pani wobec mnie i mojego dziecka. Przypadkowa osoba ktora to widziała aż zbladła .Świadczy to tylko otym ,że głupota nie wybiera i tyle. -- --cc chanel szczerze mówiąc Ty mi sie z nikim nie mylisz bo Cie w ogóle nie kojarzę.Może teraz sie to zmieni
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
Zauważyłam jedną niewygodną prawidłowość. Aby dojść w sklepie do działu dla dzieci muszę przejść przez część dla dorosłych. Tak właśnie jest w sklepch : next, tesco, clarks, m&s, h&m.
Piszcie do zarządów, niech poprzestawiają regały i problem częściowo będzie rozwizany. |
|
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;11271738]Zauważyłam jedną niewygodną prawidłowość. Aby dojść w sklepie do działu dla dzieci muszę przejść przez część dla dorosłych. Tak właśnie jest w sklepch : next, tesco, clarks, m&s, h&m.
Piszcie do zarządów, niech poprzestawiają regały i problem częściowo będzie rozwizany.[/QUOTE] Trafne spostrzeżenie. |
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
A ja też jestem wyrodną matką. Bo palę. Co prawda przy oknie albo na balkonie ale możecie mnie za ukżużować.
I jak wchodzę do LIDLa to robię bączki wózkiem sklepowym (oczywiście z Terrorystą w środku (ale tylko wtedy jak tłoku nie ma)
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy kiedyś był dzieckiem
Jak widać niektórzy o tym zapominają Uśmiałam się setnie, dziecko w galeriach, które służą rozrywce ławicom nastolatek Przecież kto by to pomyśłał... Te magiczne miejsca zostały zbudowane tylko po to, żeby sprawiać przyjemność ludziom w wieku 13-20 lat, tak by dziewczęta mogły znależć ulubione ubiory, zaznać kulturalnej rozrywki w postaci zjedzenia pizzy, wypicia kawki, poplotkowania o chłopakach, no i oczywiście, co najważniejsze... na najlepsze sztuki płci męskiej poluje się w absolutnej ciszy, bo zwierzyna może się spłoszyć krzykiem jakiegoś rozwydrzonego dziecka... Pan Kamiński zabrał swoją córkę na biegun, chyba jestem zwolennikiem takiej teorii niż trzymania w klatce (oczywiście zupełnie odpadają miejsca zadymione, zalkoholizowane i inne tego typu)
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2009-03-04 o 12:02 |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie jaka zagorzala dyskusja
![]() Od razu dwa fronty - po lewej matki broniace swego miejsca w spozywczym, po prawej bezdzietne walczace o miejsce w przymierzalni Mysle, ze za duzo tu uogolnien i utazsamiania sie z jakas grupa. Rodzice to nie tylko matki, to takze ojcowie, ktorzy jesli juz zajmuja sie dzieckiem to czesto (nie zawsze ale czesto) tak by pol miasto podziwialo. ![]() Do tego naprawde sa miejsca, gdzie obecnosc dzieci jest nieskazana - po cos te tabliczki "film od lat 15", czy "wejscie do klubu od 21 roku zycia" jednak sa. Kultura polega tez na tym, aby otoczeniu z taka osoba bylo milo. LAJKA - ja wlasnie chodze na zakupy wieczorem, bo juz dawno temu obczailam, ze dzieci wtedy w sklepie niet.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Ej a ja to jaki front jestem????
![]() ![]()
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Bo tak prawdę powiedziawszy problem jest żenująco śmieszny.
Coś jak zdenerwowanie ,ze obok w kasie pani kasjerka jest o 1/100 sek szybsza i byłabym o 2 min wczesniej skasowany. ![]() Kto o tym pamieta po wyjściu ze sklepu ? Tak jak ,ze trzeba było minąć kobiecinę z siatką między działem ze stanikami a koszulami nocnymi ,raczej na koniec dnia zostanie frajda ze sie udało fajny ciuch kupić. Bo jak ktos to jednak cały dzień przeżywa to sorry ale na mój gust jest furiatem. |
|
|
|
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenie? wiesz, wizaz to tylko i wyłacznie rozrywka. Żadne moje marzenia się z nim nie wiążą. Mogłabym ewentualnie pomarzyc o tym, że wszyscy na swiecie mówią: starszym sie ustepuje... Ale o tym tez nie marzę. Marze o tym,żeby ludzie przestali się czepiac innych ludzi. O dzieci, o brak dzieci, o to, ze za głosno, za cicho, żeby ich nie intersowało to ile kto ma lat, ale co ma do powiedzenia. I jak sobie tak mocno, mocno pomarze... to się budzę ![]() Cytat:
dzustam: o płoszeniu zwierzyny nie pomyslałm. A wiesz, to jest jakis argument. ileż związków się pewnie nie zawiazało przez te małe przeszkody. No, zaczynam byc za niewłażeniemzdziecmidoskl epu... trzeba uczuciom pomagac rozkwitnąć.
|
|
|
#111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Ja Cię również pamiętam z TAMTEGO wątku
![]() A z tą Jeżowską to żartowałam ![]() Poza ty marzy mi się brak moherów na rowerach bez odblasków i roczny zapas Coca coli
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poki co, coreczka zwiedza ze mna rozne urzedy. Dzisiaj juz zdazylysmy byc w biurze parafialnym ( bo trzeba dopelnic jeszcze jakas formalnosc ), na poczcie ( zaplacic za to, ze w biurze parafialnym mila pani dopelni te formalnosc ), na posterunku policji ( zlozyc dokument ). To wszystko od godz. 9 rano do teraz. Nie zostawie jej samej w domu, formalnosci same sie nie zalatwia, w Danii urzedy otwarte sa do godz.15, malzonek wraca z pracy po 18. Samo zycie ![]() Co do dziecka i opery - szajajaba - racja, Walkiria jest i dosc ciezka, i dlugo trwa. Sama zamierzam wloczyc sie z Alma po teatrach, jak podrosnie oczywiscie. Ale skromnie zaczniemy - od teatrow lalkowych, Guliwer czy Lalka na przyklad. Do muzeow rowniez bedziemy zagladac - w etnograficznym sa fajne wystawy ( kilka lat temu byla ekspozycja lalek i zabawek z calego swiata, a wczesniej wystawa szopek bozonarodzeniowych z roznych stron swiata ). Ja zreszta sama sie w takich miejscach dobrze bawie. Im bardziej roznorodnie i kolorowo tym lepiej. W centrach handlowych dostaje oczoplasu, bo duzo rzeczy mi sie podoba, ale ceny juz mniej. Wiec raczej nie bedziemy tam zbyt czesto z dzieckiem zagladac. |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
a co mają zrobić mamy z karocami jesli nie ma ich gdzie postawić ?? Wejdą z karocą do sklepu to żle bo blokuja uliczki, zostawią karocę przed wejściem, źle bo blokują wejście
![]() no ale tekst, ze mama "wywala cyca bo dziecko głodne" to mnie rozwalił na łopatki to lepiej nie dac dzieku jesc i niech się drze na całą japę wtedy na pewno nikomu nie będzie przeszkadzać ![]() omg. Ja jeszcze nigdy nie widziałam kobiety z "wywalonym cycem" jesli juz to karmiła ale dyskretnie zasłonięta. Jak kobieta karmi sztucznym to nie pasi bo przeciez trzeba karmić cycem a jak karmi cycem to też nie pasi bo to jest wulgarne ehhh
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;11271007]Karmiłam cyckiem przez trzy lata i nigdy nie spotkałam w takim miejscu stołka na którym można zwyczajnie usiąść i nakarmić dziecko [/quote] na serio karmilas cyckiem 3 letnie dziecko?? |
||
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** co do romansow w hipermarkecie, to teraz nastolatkowie moga bajerowac nastolatki miast "te mala ktora godzina" to "mloda Ty widzisz ta dzieciarnie? zabiore Cie tam gdzie jej nie ma" ![]() a powaznie to ludzie jak chca to zawsze znajda sposob. Kto chce szuka sposobow, kto nie chce szuka powodow... |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakkolwiek uważam, że CH (na przykład) nie jest odpowiednim miejscem do uskuteczniania spacerów z niemowlakami, tak myśląc trochę dalej niż tylko o czubku mojego nosa stwierdzam że: czasami trzeba przydałoby się postawić na miejscu osoby, która akurat nie ma pod ręką niani, babci, dziadka, cioci po prostu musi taszczyć swój mały dobytek ze sobą wszędzie... Poza tym... nami nikt się nie przejmuje wiec dlaczego my mamy się przejmować kimś? życie jest krótkie, więc przeżyjmy je jak najlepiej, jak najlepiej dla nas samych i naszych bliskich, przede wszystkim. |
|
|
|
|
|
#119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może i jestem naiwna i łatwowierna ale pomomo swojej silnej skorupy w środku zawsze będę wierzyć w ludzi
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

Nie raz i nie dwa kogoś ktos zdenerwuje, ale co możemy na to poradzić? Wystrzelać się wzajemnie? Może jest to jakies rozwiązanie, ale nie popieram
Ziemia rządzona przez karaluchy nie będzie już taka fajna 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Marzenie? wiesz, wizaz to tylko i wyłacznie rozrywka. 

to lepiej nie dac dzieku jesc i niech się drze na całą japę wtedy na pewno nikomu nie będzie przeszkadzać