|
|
#91 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
Cytat:
ja tam bym wolala miec kogos przy porodzie.... niz samej.... A wlasnie a szkola wie ze jestes w ciazy???Cytat:
maniak mojego biustu.....hehehe![]() Witam panie w poniedzialek u mnie pogoda do bani....leje i szaro jest,... A wlasnie wiem ze jak narazie jest nasz Malo...ale mam pomysl bo jak mamy wsumie razem an forum przezywac nasze 9 miesiecy....to warto by bylo wiedziec wiecej o sobie....Moze kazda z nas moglaby cos o sobie powiedziec.... tak nie wiem w 6 podpunktach ![]() ja zaczne; 1) jestem Dudziakowa.... nick sie wziol od tego jak wolam na swojego pieska....2) mam juz 24 lata....jestem zodiakalna Blizniaczka... 3) mam TZ-Michała jest moim calym zyciem....jest moim mezem dopiero do 18 pazdzierminka 2008 roku. 4) jestem pogodna osoba bardzo uczynna... 5) kocham maja cala rodzinke i jestesmy ze zoba zrzyci,,,,i sie kochamy... 6) Jestem w ciazy.....nie planowanej ale kochanej...juz teraz... chyba tyle milego dnia i czekam na wasze opisy....
|
|||
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
1) na imie mam Kamila, moj nick wzial sie od powiesci mojego ukochanego pisarza "Anna Karenina"
2) mam 25 lat, zodiakalny lew 3) moj tz jest Portugalczykiem. Poznalismy sie w moje urodziny, pozniej mieszkalismy prawie 3 lata w Chinach a teraz w Niemczech. Jestesmy razem prawie 5 lat, ale udalo mu sie namowic mnie na slub dopiero niedawno. Pobralismy sie w Danii w grudniu w tamtym roku 4) Jaka jestem z charakteru? Hmm...nie bardzo lubie sie sama opisywac...mam nadzieje, ze poznamy sie przez te 9 miesiecy na tyle, ze Wy bedziecie mogly cos na ten temat powiedziec... ![]() 5) rodzina z mojej strony jest mala, ale kochana...Za to ze strony mojego malza jest baaardzo liczna... ![]() 6) jestem w ciazy...planowanej, wyczekiwanej i ukochanej ![]() 7) w tej chwili znow studiuje. Tzn. skonczylam juz studia w Polsce, ale po przyjezdzie tutaj doszlam do wniosku, ze najlepsza metoda na udoskonalenie mojego niemieckiego bedzie pojscie na studia wiec...jestem ![]() 8) to, co lubie robic najbardziej - taniec (salsa...), podrozowanie, czytanie, nauka jezykow obcych, kawa (chociaz w chwili obecnej nie bardzo, ale wierze, ze to tylko chwilowe ![]() ....aleeee sie rozpisalam...
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom
bądźcie dzielne przez te 9 miesiecy
|
|
|
|
#95 |
|
BAN stały
|
chetnie bym do was dolaczyla....
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
dudziakowa
kilka dni temu powiedzialam moim 2 klasowym przyjaciolka. bardzo sie ucieszyly i ciagle o mnie dbaja i kaza jesc;p a dzisiaj powiedzialam babce z wf bu juz nie bede na wf cwiczyc wiec jej powiedzialam i przez przypadek jedna dzie3wczyna z klasy uslyszala o moim malenstwie i ona do mnie: fajnie nie jestem sama ja jestem w 3 mniesiacu . az zaniemowilam! dzien w dzien jestem z nia w szkole i nawet nic nie wiedzialam przez 3 miesiace.. a klase mam okropna wiec juz obgaduja ta biedna dzxiewczyne i sie z niej wysmiewaja jak by same byly swiete.. :/ najchetniej byl dala w pape tym obgadywaczka:/ o mnie klasa jeszcze nie wie wiec nie plotkuje.. babka z wf powiedziala zebym na nastepnej lekcji przygotowala rozgrzewke i jaka dostane ocene z niej taka bede miala na koniec roku mimo ze nie bede juz cwiczyla wiec mam luz na maturze bede mogla do wc wychodzic czesciej niz inni;p wiec bede mogla sciagnac cos jak mi sie uda;phm, a teraz cos o mnie ![]() Mam na imie Agnieszka(1sze imie), Zofia(2gie imie), Magdalena(imie z bierzmowania), Ewa(imie nadane przez moja biologiczna matke), Monika(imie nadane przez babke ktora rejstowala mnie w USC) mam rocznikowo 19 lat ( w grudniu urodzona)jestem bardzo cicha i spojna osobka (ale tylko w szkole) poza szkola jestem zwariowana nastolatka:P z moim TZ znalismy sie rok potem zaczelismy ze soba byc i juz jestesmy prawie 5 lat on jest 4 lata starszy ode mnie i ma na imie Piotrus Kocham tego faceta nad zycie i nie wyobrazam sobie zycia z kim innym:P hm.. Jestem tolerancyjna osoba ale jak cos mi nie pasuje albo ktos mi nie odpowiada w towarzystwie to mu to bede okazywac jak tylko sie nadarzy taka okazja.. W ciaze zaszlam po 2 cyklach Dzidzia jest planowana i bardzobardzo kochana przez wszystkich ktorzy o niej wiedza mimo ze jestem mlodziutka to bardzo chcialam miec malenstwo mam 2 starsze siostry i 2 mlodszych braci.. dowiedzialam sie o nich niestetyy nie dawno, gdyz jestem adoptowana i nie dawno ich odnalazlam kontakt mam z jedna najstarsza siostra i nie dlugo jade odwiedzic moich mlodszych braci i biol. matlke..mhm co jeszcze.. mieszkam sobie w Trzebnicy (25km od wroclawia w kierunku poznania) iii.. chyba to wszystko:P i bardzo bym chciala miec shih-tzu :P ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#97 |
|
BAN stały
|
w wiec troche o mnie mam na imie magda mam 26 lat mieszkam w kanadzie od 10 lat
nasze dzidzi tez bylo w sumie planowane ale nie mielismy pojecia ze tak szybko nam sie uda ( z czego sie cieszymy) jaki mam charkter? nie wiem to wy mi powiecie jak mnie poznacie ![]() jestem z 5 tygodniu i jak narazie jestem ciagle spiaca ale jak teraz pojde spac to koniec spania w nocy ![]() pozdrawiam was goraco i ide z piesiem na spacer pies ma na imie ZIZU stad ta moja ksywka ZUZIA
|
|
|
|
#98 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja dzis czuje sie dobani wszytko mnie boli.....i spac mi sie chce.... ![]() ![]() dobranocka |
||
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Wczoraj nie pisałam bo cały wieczór rozwoziliśmy zaproszenia. Szczegóły opowiem jak wrócę z pracy a i o sobie też coś wtedy skrobnę bo zaraz się spóźnie. Przeczytałam Wasze wypowiedzi i mam pytanko do Agusia_a9 na jaką szkółkę jedzie twój TŻ może policyjną?? Bo mój przyszły małżonek jest policjantem i też był na takiej szkółce ale na szczęście dwa lata temu
Buziaki i do wieczorka---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- A do endokrynologa idę dziś bo wczoraj nie mieli miejsc Trzymajcie kciuki o 19
|
|
|
|
#100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Oczywsice ze trzymamy kiciuki ja dzis caly dzien bede spala mama wolne...hihi ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#101 |
|
BAN stały
|
czesc
witam was w ten wtorkowy ranek dzisiaj mam ciezko dzien bo musze szefom powiedziec o ciazy a ze mam niestety pier.............ta szefowa to bedzie akcja ta kobieta jest po prostu zlosliwa ona dostanie bzika jak sie dowie o mnie tym bardziej ze druga dziewczyna co ze mna pracuje tez jest w ciazy tylko ze 11 tyd a trzecia tez tylko juz w 28 tyg. potem wam opowiem jak bylo |
|
|
|
#102 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie listopadowe mamuski
Z radością dołączam do Was !!!! ![]() ![]() ![]() Dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w ciąży !!!! Nieplanowanej ale jestem szczęśliwa bardzooo Dokładnie znam datę poczęcia 22 luty, termin porodu wg internetowych kalendarzy to ok 18 listopad To moja pierwsza ciąża, przeżywam to bardzo jeszcze w ogromnym szoku jestem To już prawie 4 tydzień niesamowite to wszysstko !!! Troszkę martwie się, bo pobolewa mnie brzuszek tak jak przy okresie no i bolą piersi z boku najbardziej. Do lekarza wybieram się juz w tym tygodniu mam nadzieje, że jest wszystko dobrze ![]() moje dane : Patrycja , 21 latek mieszkam w Łodzi ![]() POZDRAWIAM SERDECZNIE i ŚCISKAM MOCNOOOOOO WSZYSKIE PRZYSZŁE MAMUSIE ![]() ![]()
|
#104 |
|
BAN stały
|
gratki pati te wszystkie objawy ktore piszesz sa normalne ja tez tak mam a jestem w 5 tygodniu
gratulacje raz jeszcze i trzymaj sie nie chce sie madrzyc ale wydaje mi sie ze jestes w 6 tyg bo z tego co wiem ciaze liczy sie od ostaniego dnia ostatniej @ ale lekarz mi powie dokladniej |
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje
moja ostatnia @ się opóźnila dostalam ja 16 lutego a powinna byc 13 lutego. Nie wiem dokladnie jak sie to liczy
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!!
jak mnie ucieszył ten post 7 marca ujrzałam 2 kreski, ręce mi się trzęsły i nie wiedziałam czy ja śnie Byłam wczoraj na USG ale na razie pęcherzyk tylko widać, dziwnie ci lekarze liczą, zamiast że jestem w 6 tyg. ona mówi ze w 5 tyg. i 5 dni ![]() Mam nadzieję ze wszytko będzie się prawidłowo rozwijało.. ![]() Taka jestem szczęśliwa że jestem z Wami ściskam wszystkie Listopadówki |
|
|
|
#107 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
zazwyczaj tak jest ze jest bardzo duza radosc i zaskoczenie...Fajnie ze dolaczyals do naszego grona...TYLKO prosze mi sie tu udzielac...bo inaczej beda bury...hehe ![]() Cytat:
moze byc jakies dane swoje podala...??? |
||
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Jasne Dudziakowa
![]() Moje dane: 28 l, mieszkam w Poznaniu, już w 4 cyklu się udało , termin porodu 12 listopad, imiona (dużo ich w głowie..) Pati18 > twoje objawy są prawidłowe, oszczędzaj się, wykorzystuj rodzinkę i ciesz się z każdego dnia i jestem pewna, że urodzisz ślicznego bąbelka ![]() Chyba bycie w ciąży to coś pięknego, ja od momentu kiedy wiem, że muszę dbać nie tylko o siebie, codziennie rano jak się budzę nabrało to moje życie nowego pięknego sensu, jakie to milusie ![]() Ściskam Was Farfalla |
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nom moj TZ wlasnie nie dlugo bedzie przechodzil testy i jak mu sie uda to bedzie jechal na ta szkolke policyjna w kwietniu.. z jednej strony bardzpo bym chciala zeby mu sie udalo ale z 2giej stronu bede kurde sama szkoda ze nie bedzie go przy mnie no ale trudno jakos wytrzymam Wczoraj wieczorem pojechalam do Wroclawia wybbierac tapety do pokoju bo robimy remont i tak zglodnialanm.. mialam wielka ochote na knysze z mieskiem i warzywkami zjadlam byla pyszna ale pozniej bylo mi tak nie dobrze ze z ledwoscia przezylam ta droge do domu:/ dzisiaj w szkole tez mi sie nie dobrze zrobilo.. kurde jak ja to przezyje.. jagorzej w szkole.. jeszcze te glupie .. dziewczyny z mojej klasy sie domyslaja ze jestem w ciazy i sie zaczyna wysmiewanie i bog wie co jeszcze :/ boli mnie prawy bok mam nadzieje ze z malenstwem wszystko dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Co tam dziewczynki u was? jak sie czujecie? * mecza was jakies mdlosci albo bole? bo mnie kurde pobolewa ten brzuszek ale chyba to nie tylko mnie ![]() *
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
witam serdecznie nowe mamusie pati to bolenie brzucha jak na @ jest normalne, nie martw sie i mysl pozytywnie Aha - ciaze liczy sie od dnia ostatniej @ farfalla tez tak sobie ostatnio pomyslalam, ze zycie staje sie takie inne, kiedy jest sie w ciazy...wszystko jest takie inne...lepsze Zblizylismy sie z moim tz'tem jeszcze bardziej do siebie (nie wiedzialam, ze to jeszcze mozliwe bo zawsze bylismy blisko) i w ogole jest wspaniale ![]() Wlasnie wrocilam od kolezanki...znow nakarmila mnie za trzech...i nie powiem, zebym protestowala.. ![]() Wylegiwalysmy sie na slonku na jej balkoniku a ja po powrocie opalalam sie u siebie bo slonce jest boskie Przymierzam aie powoli do kwiatkow na balkonie...najpierw musze tylko wyrzucic te stare z tamtego roku ![]() Czuje sie ogolnie dobrze, nie moge narzekac... ![]()
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Chciałabym do Was dołączyć. Jestem w 6 tygodniu i termin mam na 16 listopada
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. Tak jak wcześniej obiecałam pisze coś o sobie. Nazywam się Kasia 19 marca skończę 24 lat. Z moim TZ jesteśmy 6 lat. Mieliśmy zaplanowany ślub na września ale 9 marca dowiedziałam się że jestem w 5,5 tygodniu ciąży. Dzidzia miała być za jakieś 3 lata, mój TŻ strasznie się ucieszył że jest już teraz ja troszkę mniej bo studiuję zaocznie(1 rok magisterki na Akademii Ekonomicznej) i mam bardzo fajną pracę. Bałam się jak to będzie ale jak już udało się przełożyć ślub i to wszystko załatwić to jest coraz lepiej.
- zuzanna12 trzymam kciuki. Nie przejmuj się u mnie w firmie też dwie dziewczyny są w ciąży i obie są cały czas na l4. W czwartek idę na drugą wizytę do gina i jeśli wszystko będzie ok (a musi być!) to w piątek pójdę do Szefowej i jej powiem. Też się boje ale no cóż, nie ma rady jak trzeba to trzeba. - Pati18 mnie też brzuch boli jakbym miała dostać okres ale gdzieś czytałam że jak się jest w ciąży to tak boli bo się macica rozciąga czy coś - Agusia_a9 heh widzę że to dopiero początki Trzymam kciuki i służę radą bo z niebieskimi to naprawdę trzeba konkretnie postępować - dudziakowa mnie też strasznie mdli, tragedia w pracy ciągle mi się odbija, koleżanka ma ze mnie niezły polew. Tylko czekam aż się zaczną wymioty Przyszłam i zjadłam bigos i troche mi ulżyło, tak wogóle to teraz można by mnie było zamknąć w beczce kapusty i bym się najadła do syta A ty masz jakieś "smak" czy od wszystkiego Cię mdli? A i trzymaj kciuki bo zaraz jadę do lekarza. - karenina19 zazdroszczę Ci dobrego samopoczucia bo u mnie tragicznie Już się boje co będzie dalej...Lęcę do lekarza trzymać kciuki ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Oczywiście o ile koleżanka dudziakowa Cię wpisze:P
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki Napisz jak bylo Ja wlasnie jem paroweczki zapiekane z zoltym serkiem...
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za powitanie
![]() Co mogę o sobie napisać... Mam na imię Marta i mam 27 lat. O fasolkę staraliśmy się przez 4 miesiące i udało się Tak jak pisałam wcześniej jestem w 6 tygodniu i powiem szczerze, że jeszcze do nas nie dociera, że będziemy rodzicami. Pewnie dotrze jak będzie brzuch większy
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Byłam u lekarza, wszystko ok. To znaczy może nie ok ale nie jest źle. Trzeba tylko podnieść poziom pewnego hormonu i będzie git. Lekarz mnie zapewnił że to iż teraz miałam go trochę mniej nie ma wpływu na dziecko. Za trzy tygodnie do kontroli. Muszę być dobrej myśli i będzie wszystko ok. Zmykam spać Życzę wszystkim Słodkich Snów
![]() ![]()
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
mam zachcianke!
Pomaranczki pomaranczki i jeszcze raz pomaranczki dobrze ze moj TZ mi kupil mniam ale dobre
|
#117 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() OJJ mnie mdli ciagle i wymiotowac mi sie chce.... ![]() ![]() ![]() ![]() dramat i senna jestem...Cytat:
Witamy Witamy... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja sie dzis pierwszy raz okropnie poklocilam z TZ tak ostrooo ![]() ze sie do siebie wogolenie odzywamy...a na koneic dodalam zebym mu wlasnie przykro bylo....."wiedz ze jak mnie zloscisz i denerwujesz to TWOJE dziecko tez to samo odczuwa....'' niech wie co czuje...i jak jest....![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
hheheh To ja mam teraz manie spania....spie coagle na okroaglo nawet w pracy....hii
|
||||||
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny już zgłupiałam... jak się liczy te tygodnie? Raz mi wychodzi, że jestem w 6 tyg. a raz, że w 5 tyg.
Skoro ostatnią @ miałam 9 lutego to od 9.02 do 16.02 jest 1 tydz.? Czy pierwszy liczy się dopiero od 16.02?Help
|
|
|
|
#119 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja swoja date porodu wyznaczylam za pomoca kalkulatora w internecie.... TRZYMAĆ KCIUKI za nas Slonce i nas wieci wiec czuje sie dzis znacznie lepiej.... A z TZ nadal sklucona ![]()
|
|
|
|
|
#120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobry tz, ze kupil, co trzeba Cytat:
My z moim malzem od poczatku ciazy tylko raz zaczelismy sie klocic...pisze "zaczelismy" bo dokladnie tak bylo, poniewaz moj tz od razu usiadl obok mnie wzial za raczki i powiedzial "Kochanie, nie chcemy, zeby nasza dzidzia byla zdenerwowana, prawda? Wiec nie klocmy sie i juz..." Bylam w lekkim szoku, ale slodkie to tez bylo... Wtedy powod byl tez dosc blachy, wiec podejrzewam, ze zdarzy nam sie jeszcze poklocic o cos powazniejszego z dzidzia w brzuszku, ale poki co jest ok...Cytat:
Tutaj masz taki kalkulator ciazy i porodu, mozesz sobie popatrzec http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html http://www.noworodek.pl/index.php?sm=3
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-03-18 o 10:09 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

ostatnio jak bylam na pierwszej wizycie w ciazy to zaplacilam 70 zl
strasznie drogo sie cenia.. a dzien jak minal? wczoraj rano mialam swietny humor a po poludniu ryczalam caly czas.. sama nie wiem z jakiego powodu..
a to dopiero poczatek ciazy.. to ciekawe jak ja bede wygladala pod koniec?! jak mleczarnia chyba
kurde ja chhcodze do szkoly jeszcze i mam juz dosc tego.. ale jestem w klasie maturalnej wiec 24 kwietnia mam zakonczenie roku.. (odliczam tylko dni do wolnego)

Mam kolezanke, ktora tez miala problemy z tarczyca w ciazy i dzisiaj ma zdrowego chlopaka...
maniak mojego biustu.....hehehe

Napisz jak bylo