Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 10:15   #91
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc dziewuszki

wlasnie gadalam z kolezanka ktora tez jest w ciazy tylko w 11 tyg o karmieniu piersia
ona zdecydowanie mi odradza bo karmila swoje pierwsze dziecko piersia i mowi ze
oboje zle to znosil maly nie chcial cyca ssac wiec w 4 m-cu przestawila go an formule
ja na razie jestem zdeycydowana karmic piersia bo uwazam ze tak bedzie zdrowiej ale kto wie co bedzie to sie okaze w kazdym razie zaczelam myslec o porodzie ktorego sie boje choc to dopiero 5 tydzien wiem znieczulenia sa ale jednak dalej sie boje
wogole cos mam dola dzisiaj,,,ukochany w pracy...ja siedze z psem i sie nudze
ja zamierzam karmic dzidzie...piersia....:ehe m: bo dla nas obojga bedzie z korzyscia....

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Ja chodze prywatnie ostatnio jak bylam na pierwszej wizycie w ciazy to zaplacilam 70 zl strasznie drogo sie cenia.. a dzien jak minal? wczoraj rano mialam swietny humor a po poludniu ryczalam caly czas.. sama nie wiem z jakiego powodu.. ah te hormony.. kurde ale mi piersi urosly a to dopiero poczatek ciazy.. to ciekawe jak ja bede wygladala pod koniec?! jak mleczarnia chyba
cos mnie wlasnie zemdlilo musialam okno otworzyc zebym nie zwymiotowala zaraz kurde ja chhcodze do szkoly jeszcze i mam juz dosc tego.. ale jestem w klasie maturalnej wiec 24 kwietnia mam zakonczenie roku.. (odliczam tylko dni do wolnego) a co myslicie o szkole rodzenia?? bedziecie chodzic na zajecia? i w ogole to sie chodzi z partnerem? i jak cze4sto one sa? bo moj TZ chyba w kwietniu wyjezdza na szkolke i bedzie co sobote chyba w domciu wiec nie wiem czy sama mam chodzic na ta szkole rodzenia ogolnie bede sama podczas tej ciazy do doupy.. i przy porodzie tez go najprawdopodobniej nie bedzie a ja tak sie boje.. chyba poprosze mame zeby ze mna byla.. ale sie rozpisalam dobra mykam na sniadanko a potem do szkoly buzka papa
aha bo teraz to maturka.... ja tam bym wolala miec kogos przy porodzie.... niz samej.... A wlasnie a szkola wie ze jestes w ciazy???

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Witam

za mna pracowity weekend...remont lazienki skonczony wiec trzeba bylo znalezc i kupic mebelki a potem je zlozyc itp...

Witm wszystkie nowe mamusie

Co do karmienia piersia, to ja zdecydowanie chce To jest bardzo dobre dla dziecka i dla kobiety tez - macica obkurcza sie bardzo szybko po porodzie, kiedy kobiety karmi piersia. Mam kolezanke, ktora cala ciaze sie nastawiala, ze nie bedzie karmila i kiedy urodzila to nagle zachcialo sie jej, ze owszem chce i...nic...nie mogla, nie bylo mleka. Bardzo bylo jej przykro jak patrzyla na inne kobiety, ktore karmily...Takze nie nastawiajcie sie na "nie" bo potem moze byc ciezko

katekatee nie martw sie kochana, wszystko bedzie dobrze Mam kolezanke, ktora tez miala problemy z tarczyca w ciazy i dzisiaj ma zdrowego chlopaka...

dzudziakowa dobrze dobrze, niech sie tz przyzwyczaja Zobaczysz jak sie bedzie cieszyl, jak brzuszek troche podrosnie...

Agusia mysle, ze to dobry pomysl, zeby twoja mama byla z toba na szkole rodzenia a nawet przy porodzie...zawsze bedzie ci razniej Moj tz od razu stwierdzil, ze on chce byc przy wszystkim, wiec nie mam juz wyjscia
heheh No pewnie TZ juz mowi...ze mi sie brzuszek powieksza...i piersi.... maniak mojego biustu.....hehehe

Witam panie w poniedzialek u mnie pogoda do bani....leje i szaro jest,...

A wlasnie wiem ze jak narazie jest nasz Malo...ale mam pomysl bo jak mamy wsumie razem an forum przezywac nasze 9 miesiecy....to warto by bylo wiedziec wiecej o sobie....Moze kazda z nas moglaby cos o sobie powiedziec.... tak nie wiem w 6 podpunktach

ja zaczne;
1) jestem Dudziakowa.... nick sie wziol od tego jak wolam na swojego pieska....
2) mam juz 24 lata....jestem zodiakalna Blizniaczka...
3) mam TZ-Michała jest moim calym zyciem....jest moim mezem dopiero do 18 pazdzierminka 2008 roku.
4) jestem pogodna osoba bardzo uczynna...
5) kocham maja cala rodzinke i jestesmy ze zoba zrzyci,,,,i sie kochamy...
6) Jestem w ciazy.....nie planowanej ale kochanej...juz teraz...

chyba tyle milego dnia i czekam na wasze opisy....
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 10:22   #92
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
czesc dziewuszki

wlasnie gadalam z kolezanka ktora tez jest w ciazy tylko w 11 tyg o karmieniu piersia
ona zdecydowanie mi odradza bo karmila swoje pierwsze dziecko piersia i mowi ze
oboje zle to znosil maly nie chcial cyca ssac wiec w 4 m-cu przestawila go an formule
ja na razie jestem zdeycydowana karmic piersia bo uwazam ze tak bedzie zdrowiej ale kto wie co bedzie to sie okaze w kazdym razie zaczelam myslec o porodzie ktorego sie boje choc to dopiero 5 tydzien wiem znieczulenia sa ale jednak dalej sie boje
wogole cos mam dola dzisiaj,,,ukochany w pracy...ja siedze z psem i sie nudze
Sorki, że się wtrącę ale nei mogę przejść obok tego obojętnie - jestem mamuśką listopadową 2008. Nie rozumiem jak można odradzać karmienie piersia?? W szoku jestem. To, że koleżanka źle znosiła nie musi być tak samo u Ciebie. Ja wręcz walczyłam o to, żeby karmić małego piersią chociaż było bardzo ciężko ale uważam, że najgorszą głupotą jest się poddać w momencie kiedy można jeszcze walczyć. Moje dziecko podczas porodu wypiło wody płodowe przez co zaraz po porodzie nie miało potrzeby ssania gdyż nie było głodne. I od tego czasu zaczęły się schody bo mały jak zgłodniał w drugiej dobie to nie potrafił złapać sobie cyca a i z moim mlekiem nie było najlepiej. Nie zdajesz sobei sprawy jakie to był dla mnie koszmar, że dziecko płacze bo głodne a ja nie mogę mu pomóc. Pielęgniarki robiły wszystko, żeby zaczął ssać. Niestety w szpitalu musiały podac mu sztuczne bo jeść coś musiał ale za każdym razem był dostawiany - na różne sposoby. I tak dzięki temu po powrocie do domu wygraliśmy i dziecko zaczęło ssać. Co prawda w pozycji z pod pachy ale zawsze to już sukces. Tak nam było nawygodniej i z każdym dniem było coraz lepiej. A teraz mój mały ma 4 miesiące i jestem przeszczęśliwa, że ssie cycusia mimo tych początkowych problemów. Dla mnie podanie butelki byłoby porażką. Także życzę Ci wytrwałości w swoim postanowieniu i nie sugeruj się tym co Ci koleżanka mówi. Najlepiej wiesz co dla Twojego maluszka będzie najlepsze. Życzę Ci wszystkiego co najlepsze i musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze. A porodu się nie bój - nie Ty pierwsza - nie ostatnia. Jak ma być tak będzie i nie zmienimy tego. A strach w ciąży to rzecz normalna - chyba nie ma ciężarnej, która nie ma jakichś obaw. Jeszcze raz powodzenia i trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie Listopadówki i Grudniówki
Stary 2009-03-16, 10:34   #93
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

1) na imie mam Kamila, moj nick wzial sie od powiesci mojego ukochanego pisarza "Anna Karenina"
2) mam 25 lat, zodiakalny lew
3) moj tz jest Portugalczykiem. Poznalismy sie w moje urodziny, pozniej mieszkalismy prawie 3 lata w Chinach a teraz w Niemczech. Jestesmy razem prawie 5 lat, ale udalo mu sie namowic mnie na slub dopiero niedawno. Pobralismy sie w Danii w grudniu w tamtym roku
4) Jaka jestem z charakteru? Hmm...nie bardzo lubie sie sama opisywac...mam nadzieje, ze poznamy sie przez te 9 miesiecy na tyle, ze Wy bedziecie mogly cos na ten temat powiedziec...
5) rodzina z mojej strony jest mala, ale kochana...Za to ze strony mojego malza jest baaardzo liczna...
6) jestem w ciazy...planowanej, wyczekiwanej i ukochanej
7) w tej chwili znow studiuje. Tzn. skonczylam juz studia w Polsce, ale po przyjezdzie tutaj doszlam do wniosku, ze najlepsza metoda na udoskonalenie mojego niemieckiego bedzie pojscie na studia wiec...jestem
8) to, co lubie robic najbardziej - taniec (salsa...), podrozowanie, czytanie, nauka jezykow obcych, kawa (chociaz w chwili obecnej nie bardzo, ale wierze, ze to tylko chwilowe), lezenie w ramionach mojego kochanego mezczyzny i ...przegladanie sie w jego oczach...

....aleeee sie rozpisalam...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 10:39   #94
Beatka1984
Raczkowanie

Gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom bądźcie dzielne przez te 9 miesiecy
Beatka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 13:42   #95
jagda22
BAN stały

GG do jagda22

Gratuluje wszystkim mamusia

chetnie bym do was dolaczyla.... ale narazie ot nie jest mozliwe...
jagda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 14:09   #96
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

dudziakowa

kilka dni temu powiedzialam moim 2 klasowym przyjaciolka. bardzo sie ucieszyly i ciagle o mnie dbaja i kaza jesc;p a dzisiaj powiedzialam babce z wf bu juz nie bede na wf cwiczyc wiec jej powiedzialam i przez przypadek jedna dzie3wczyna z klasy uslyszala o moim malenstwie i ona do mnie: fajnie nie jestem sama ja jestem w 3 mniesiacu . az zaniemowilam! dzien w dzien jestem z nia w szkole i nawet nic nie wiedzialam przez 3 miesiace.. a klase mam okropna wiec juz obgaduja ta biedna dzxiewczyne i sie z niej wysmiewaja jak by same byly swiete.. :/ najchetniej byl dala w pape tym obgadywaczka:/ o mnie klasa jeszcze nie wie wiec nie plotkuje.. babka z wf powiedziala zebym na nastepnej lekcji przygotowala rozgrzewke i jaka dostane ocene z niej taka bede miala na koniec roku mimo ze nie bede juz cwiczyla wiec mam luz na maturze bede mogla do wc wychodzic czesciej niz inni;p wiec bede mogla sciagnac cos jak mi sie uda;p

hm, a teraz cos o mnie
Mam na imie Agnieszka(1sze imie), Zofia(2gie imie), Magdalena(imie z bierzmowania), Ewa(imie nadane przez moja biologiczna matke), Monika(imie nadane przez babke ktora rejstowala mnie w USC)
mam rocznikowo 19 lat ( w grudniu urodzona)
jestem bardzo cicha i spojna osobka (ale tylko w szkole)
poza szkola jestem zwariowana nastolatka:P
z moim TZ znalismy sie rok potem zaczelismy ze soba byc i juz jestesmy prawie 5 lat on jest 4 lata starszy ode mnie i ma na imie Piotrus Kocham tego faceta nad zycie i nie wyobrazam sobie zycia z kim innym:P
hm.. Jestem tolerancyjna osoba ale jak cos mi nie pasuje albo ktos mi nie odpowiada w towarzystwie to mu to bede okazywac jak tylko sie nadarzy taka okazja..
W ciaze zaszlam po 2 cyklach Dzidzia jest planowana i bardzobardzo kochana przez wszystkich ktorzy o niej wiedza mimo ze jestem mlodziutka to bardzo chcialam miec malenstwo mam 2 starsze siostry i 2 mlodszych braci.. dowiedzialam sie o nich niestetyy nie dawno, gdyz jestem adoptowana i nie dawno ich odnalazlam kontakt mam z jedna najstarsza siostra i nie dlugo jade odwiedzic moich mlodszych braci i biol. matlke..
mhm co jeszcze.. mieszkam sobie w Trzebnicy (25km od wroclawia w kierunku poznania)
iii.. chyba to wszystko:P i bardzo bym chciala miec shih-tzu :P

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 18:51   #97
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

w wiec troche o mnie mam na imie magda mam 26 lat mieszkam w kanadzie od 10 lat
nasze dzidzi tez bylo w sumie planowane ale nie mielismy pojecia ze tak szybko nam sie uda ( z czego sie cieszymy)
jaki mam charkter? nie wiem to wy mi powiecie jak mnie poznacie
jestem z 5 tygodniu i jak narazie jestem ciagle spiaca ale jak teraz pojde spac to koniec spania w nocy
pozdrawiam was goraco i ide z piesiem na spacer pies ma na imie ZIZU stad ta moja ksywka ZUZIA
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 21:04   #98
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
dudziakowa

kilka dni temu powiedzialam moim 2 klasowym przyjaciolka. bardzo sie ucieszyly i ciagle o mnie dbaja i kaza jesc;p a dzisiaj powiedzialam babce z wf bu juz nie bede na wf cwiczyc wiec jej powiedzialam i przez przypadek jedna dzie3wczyna z klasy uslyszala o moim malenstwie i ona do mnie: fajnie nie jestem sama ja jestem w 3 mniesiacu . az zaniemowilam! dzien w dzien jestem z nia w szkole i nawet nic nie wiedzialam przez 3 miesiace.. a klase mam okropna wiec juz obgaduja ta biedna dzxiewczyne i sie z niej wysmiewaja jak by same byly swiete.. :/ najchetniej byl dala w pape tym obgadywaczka:/ o mnie klasa jeszcze nie wie wiec nie plotkuje.. babka z wf powiedziala zebym na nastepnej lekcji przygotowala rozgrzewke i jaka dostane ocene z niej taka bede miala na koniec roku mimo ze nie bede juz cwiczyla wiec mam luz na maturze bede mogla do wc wychodzic czesciej niz inni;p wiec bede mogla sciagnac cos jak mi sie uda;p

hm, a teraz cos o mnie
Mam na imie Agnieszka(1sze imie), Zofia(2gie imie), Magdalena(imie z bierzmowania), Ewa(imie nadane przez moja biologiczna matke), Monika(imie nadane przez babke ktora rejstowala mnie w USC)
mam rocznikowo 19 lat ( w grudniu urodzona)
jestem bardzo cicha i spojna osobka (ale tylko w szkole)
poza szkola jestem zwariowana nastolatka:P
z moim TZ znalismy sie rok potem zaczelismy ze soba byc i juz jestesmy prawie 5 lat on jest 4 lata starszy ode mnie i ma na imie Piotrus Kocham tego faceta nad zycie i nie wyobrazam sobie zycia z kim innym:P
hm.. Jestem tolerancyjna osoba ale jak cos mi nie pasuje albo ktos mi nie odpowiada w towarzystwie to mu to bede okazywac jak tylko sie nadarzy taka okazja..
W ciaze zaszlam po 2 cyklach Dzidzia jest planowana i bardzobardzo kochana przez wszystkich ktorzy o niej wiedza mimo ze jestem mlodziutka to bardzo chcialam miec malenstwo mam 2 starsze siostry i 2 mlodszych braci.. dowiedzialam sie o nich niestetyy nie dawno, gdyz jestem adoptowana i nie dawno ich odnalazlam kontakt mam z jedna najstarsza siostra i nie dlugo jade odwiedzic moich mlodszych braci i biol. matlke..
mhm co jeszcze.. mieszkam sobie w Trzebnicy (25km od wroclawia w kierunku poznania)
iii.. chyba to wszystko:P i bardzo bym chciala miec shih-tzu :P

aha rozumiem.... ja mialm kolerzanke w klasie maturalnej co urodizla synka 2 dni po tym jak skonczyla ustne matury....

Cytat:
w wiec troche o mnie mam na imie magda mam 26 lat mieszkam w kanadzie od 10 lat
nasze dzidzi tez bylo w sumie planowane ale nie mielismy pojecia ze tak szybko nam sie uda ( z czego sie cieszymy)
jaki mam charkter? nie wiem to wy mi powiecie jak mnie poznacie
jestem z 5 tygodniu i jak narazie jestem ciagle spiaca ale jak teraz pojde spac to koniec spania w nocy
pozdrawiam was goraco i ide z piesiem na spacer pies ma na imie ZIZU stad ta moja ksywka ZUZIA
MIlo wiedziec cos wiecej o was ....

ja dzis czuje sie dobani wszytko mnie boli.....i spac mi sie chce....

dobranocka
Stary 2009-03-17, 08:22   #99
katekatee
Zadomowienie

Witam. Wczoraj nie pisałam bo cały wieczór rozwoziliśmy zaproszenia. Szczegóły opowiem jak wrócę z pracy a i o sobie też coś wtedy skrobnę bo zaraz się spóźnie. Przeczytałam Wasze wypowiedzi i mam pytanko do Agusia_a9 na jaką szkółkę jedzie twój TŻ może policyjną?? Bo mój przyszły małżonek jest policjantem i też był na takiej szkółce ale na szczęście dwa lata temu Buziaki i do wieczorka

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

A do endokrynologa idę dziś bo wczoraj nie mieli miejsc Trzymajcie kciuki o 19
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 11:20   #100
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam. Wczoraj nie pisałam bo cały wieczór rozwoziliśmy zaproszenia. Szczegóły opowiem jak wrócę z pracy a i o sobie też coś wtedy skrobnę bo zaraz się spóźnie. Przeczytałam Wasze wypowiedzi i mam pytanko do Agusia_a9 na jaką szkółkę jedzie twój TŻ może policyjną?? Bo mój przyszły małżonek jest policjantem i też był na takiej szkółce ale na szczęście dwa lata temu Buziaki i do wieczorka

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Oczywsice ze trzymamy kiciuki

ja dzis caly dzien bede spala mama wolne...hihi Mdli mnie jak czort...
Stary 2009-03-17, 11:22   #101
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc

witam was w ten wtorkowy ranek dzisiaj mam ciezko dzien bo musze szefom powiedziec o ciazy a ze mam niestety pier.............ta szefowa to bedzie akcja ta kobieta jest po prostu zlosliwa
ona dostanie bzika jak sie dowie o mnie tym bardziej ze druga dziewczyna co ze mna pracuje tez jest w ciazy tylko ze 11 tyd a trzecia tez tylko juz w 28 tyg.
potem wam opowiem jak bylo
Stary 2009-03-17, 11:25   #102
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
czesc

witam was w ten wtorkowy ranek dzisiaj mam ciezko dzien bo musze szefom powiedziec o ciazy a ze mam niestety pier.............ta szefowa to bedzie akcja ta kobieta jest po prostu zlosliwa
ona dostanie bzika jak sie dowie o mnie tym bardziej ze druga dziewczyna co ze mna pracuje tez jest w ciazy tylko ze 11 tyd a trzecia tez tylko juz w 28 tyg.
potem wam opowiem jak bylo
to opowiedz.... i trzymma kciuki zeby gladko poszlo..
Stary 2009-03-17, 11:57   #103
Pati18
Przyczajenie

Witam wszystkie listopadowe mamuski
Z radością dołączam do Was !!!! Dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w ciąży !!!! Nieplanowanej ale jestem szczęśliwa bardzooo Dokładnie znam datę poczęcia 22 luty, termin porodu wg internetowych kalendarzy to ok 18 listopad To moja pierwsza ciąża, przeżywam to bardzo jeszcze w ogromnym szoku jestem To już prawie 4 tydzień niesamowite to wszysstko !!!
Troszkę martwie się, bo pobolewa mnie brzuszek tak jak przy okresie no i bolą piersi z boku najbardziej. Do lekarza wybieram się juz w tym tygodniu mam nadzieje, że jest wszystko dobrze
moje dane : Patrycja , 21 latek mieszkam w Łodzi

POZDRAWIAM SERDECZNIE i ŚCISKAM MOCNOOOOOO WSZYSKIE PRZYSZŁE MAMUSIE
Stary 2009-03-17, 12:04   #104
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

gratki pati te wszystkie objawy ktore piszesz sa normalne ja tez tak mam a jestem w 5 tygodniu
gratulacje raz jeszcze i trzymaj sie
nie chce sie madrzyc ale wydaje mi sie ze jestes w 6 tyg bo z tego co wiem ciaze liczy sie od ostaniego dnia ostatniej @
ale lekarz mi powie dokladniej
Stary 2009-03-17, 12:32   #105
Pati18
Przyczajenie

Dziękuje moja ostatnia @ się opóźnila dostalam ja 16 lutego a powinna byc 13 lutego. Nie wiem dokladnie jak sie to liczy
Stary 2009-03-17, 13:07   #106
farfalla80
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny!!

jak mnie ucieszył ten post
7 marca ujrzałam 2 kreski, ręce mi się trzęsły i nie wiedziałam czy ja śnie

Byłam wczoraj na USG ale na razie pęcherzyk tylko widać, dziwnie ci lekarze liczą, zamiast że jestem w 6 tyg. ona mówi ze w 5 tyg. i 5 dni

Mam nadzieję ze wszytko będzie się prawidłowo rozwijało..
Taka jestem szczęśliwa że jestem z Wami

ściskam wszystkie Listopadówki
farfalla80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 13:15   #107
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Napisane przez Pati18 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie listopadowe mamuski
Z radością dołączam do Was !!!! Dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w ciąży !!!! Nieplanowanej ale jestem szczęśliwa bardzooo Dokładnie znam datę poczęcia 22 luty, termin porodu wg internetowych kalendarzy to ok 18 listopad To moja pierwsza ciąża, przeżywam to bardzo jeszcze w ogromnym szoku jestem To już prawie 4 tydzień niesamowite to wszysstko !!!
Troszkę martwie się, bo pobolewa mnie brzuszek tak jak przy okresie no i bolą piersi z boku najbardziej. Do lekarza wybieram się juz w tym tygodniu mam nadzieje, że jest wszystko dobrze
moje dane : Patrycja , 21 latek mieszkam w Łodzi

POZDRAWIAM SERDECZNIE i ŚCISKAM MOCNOOOOOO WSZYSKIE PRZYSZŁE MAMUSIE
GRTAULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

zazwyczaj tak jest ze jest bardzo duza radosc i zaskoczenie...Fajnie ze dolaczyals do naszego grona...TYLKO prosze mi sie tu udzielac...bo inaczej beda bury...hehe

Cytat:
Napisane przez farfalla80 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!

jak mnie ucieszył ten post
7 marca ujrzałam 2 kreski, ręce mi się trzęsły i nie wiedziałam czy ja śnie

Byłam wczoraj na USG ale na razie pęcherzyk tylko widać, dziwnie ci lekarze liczą, zamiast że jestem w 6 tyg. ona mówi ze w 5 tyg. i 5 dni

Mam nadzieję ze wszytko będzie się prawidłowo rozwijało..
Taka jestem szczęśliwa że jestem z Wami

ściskam wszystkie Listopadówki
Gratulacje!!!!!!!!

moze byc jakies dane swoje podala...???
Stary 2009-03-17, 14:17   #108
farfalla80
Przyczajenie

Red face Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Jasne Dudziakowa
Moje dane: 28 l, mieszkam w Poznaniu, już w 4 cyklu się udało , termin porodu 12 listopad, imiona (dużo ich w głowie..)

Pati18 > twoje objawy są prawidłowe, oszczędzaj się, wykorzystuj rodzinkę i ciesz się z każdego dnia i jestem pewna, że urodzisz ślicznego bąbelka

Chyba bycie w ciąży to coś pięknego, ja od momentu kiedy wiem, że muszę dbać nie tylko o siebie, codziennie rano jak się budzę nabrało to moje życie nowego pięknego sensu, jakie to milusie

Ściskam Was
Farfalla
farfalla80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 15:17   #109
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

nom moj TZ wlasnie nie dlugo bedzie przechodzil testy i jak mu sie uda to bedzie jechal na ta szkolke policyjna w kwietniu.. z jednej strony bardzpo bym chciala zeby mu sie udalo ale z 2giej stronu bede kurde sama szkoda ze nie bedzie go przy mnie no ale trudno jakos wytrzymam

Wczoraj wieczorem pojechalam do Wroclawia wybbierac tapety do pokoju bo robimy remont i tak zglodnialanm.. mialam wielka ochote na knysze z mieskiem i warzywkami zjadlam byla pyszna ale pozniej bylo mi tak nie dobrze ze z ledwoscia przezylam ta droge do domu:/ dzisiaj w szkole tez mi sie nie dobrze zrobilo.. kurde jak ja to przezyje.. jagorzej w szkole.. jeszcze te glupie .. dziewczyny z mojej klasy sie domyslaja ze jestem w ciazy i sie zaczyna wysmiewanie i bog wie co jeszcze :/ boli mnie prawy bok mam nadzieje ze z malenstwem wszystko dobrze

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Co tam dziewczynki u was? jak sie czujecie? * mecza was jakies mdlosci albo bole? bo mnie kurde pobolewa ten brzuszek ale chyba to nie tylko mnie *

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2009-03-17, 16:09   #110
karenina19
Zakorzenienie

Witam kochane

witam serdecznie nowe mamusie Gratulacje i zycze szczesliwych spokojnych 9 miesiecy

pati to bolenie brzucha jak na @ jest normalne, nie martw sie i mysl pozytywnie

Aha - ciaze liczy sie od dnia ostatniej @

farfalla tez tak sobie ostatnio pomyslalam, ze zycie staje sie takie inne, kiedy jest sie w ciazy...wszystko jest takie inne...lepsze Dlugo staralam sie o dzidzie, ale nigdy nie myslalam, ze to bedzie takie piekne, kiedy sie uda Zblizylismy sie z moim tz'tem jeszcze bardziej do siebie (nie wiedzialam, ze to jeszcze mozliwe bo zawsze bylismy blisko) i w ogole jest wspaniale

Wlasnie wrocilam od kolezanki...znow nakarmila mnie za trzech...i nie powiem, zebym protestowala..

Wylegiwalysmy sie na slonku na jej balkoniku a ja po powrocie opalalam sie u siebie bo slonce jest boskie az sie chce cos porobic... Przymierzam aie powoli do kwiatkow na balkonie...najpierw musze tylko wyrzucic te stare z tamtego roku

Czuje sie ogolnie dobrze, nie moge narzekac...

Stary 2009-03-17, 16:57   #111
laskmar
Raczkowanie

Witam
Chciałabym do Was dołączyć. Jestem w 6 tygodniu i termin mam na 16 listopada
laskmar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 18:12   #112
katekatee
Zadomowienie

Witam serdecznie. Tak jak wcześniej obiecałam pisze coś o sobie. Nazywam się Kasia 19 marca skończę 24 lat. Z moim TZ jesteśmy 6 lat. Mieliśmy zaplanowany ślub na września ale 9 marca dowiedziałam się że jestem w 5,5 tygodniu ciąży. Dzidzia miała być za jakieś 3 lata, mój TŻ strasznie się ucieszył że jest już teraz ja troszkę mniej bo studiuję zaocznie(1 rok magisterki na Akademii Ekonomicznej) i mam bardzo fajną pracę. Bałam się jak to będzie ale jak już udało się przełożyć ślub i to wszystko załatwić to jest coraz lepiej.

- zuzanna12 trzymam kciuki. Nie przejmuj się u mnie w firmie też dwie dziewczyny są w ciąży i obie są cały czas na l4. W czwartek idę na drugą wizytę do gina i jeśli wszystko będzie ok (a musi być!) to w piątek pójdę do Szefowej i jej powiem. Też się boje ale no cóż, nie ma rady jak trzeba to trzeba.
- Pati18 mnie też brzuch boli jakbym miała dostać okres ale gdzieś czytałam że jak się jest w ciąży to tak boli bo się macica rozciąga czy coś
- Agusia_a9 heh widzę że to dopiero początki Trzymam kciuki i służę radą bo z niebieskimi to naprawdę trzeba konkretnie postępować
- dudziakowa mnie też strasznie mdli, tragedia w pracy ciągle mi się odbija, koleżanka ma ze mnie niezły polew. Tylko czekam aż się zaczną wymioty Przyszłam i zjadłam bigos i troche mi ulżyło, tak wogóle to teraz można by mnie było zamknąć w beczce kapusty i bym się najadła do syta A ty masz jakieś "smak" czy od wszystkiego Cię mdli? A i trzymaj kciuki bo zaraz jadę do lekarza.
- karenina19 zazdroszczę Ci dobrego samopoczucia bo u mnie tragicznie Już się boje co będzie dalej...

Lęcę do lekarza trzymać kciuki

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez laskmar Pokaż wiadomość
Witam
Witamy serdecznie, napisz tylko coś o sobie i już będziesz na liście Oczywiście o ile koleżanka dudziakowa Cię wpisze:P
Stary 2009-03-17, 18:23   #113
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Witam

Cytat:
Witam serdecznie. Tak jak wcześniej obiecałam pisze coś o sobie. Nazywam się Kasia 19 marca skończę 24 lat. Z moim TZ jesteśmy 6 lat. Mieliśmy zaplanowany ślub na września ale 9 marca dowiedziałam się że jestem w 5,5 tygodniu ciąży. Dzidzia miała być za jakieś 3 lata, mój TŻ strasznie się ucieszył że jest już teraz ja troszkę mniej bo studiuję zaocznie(1 rok magisterki na Akademii Ekonomicznej) i mam bardzo fajną pracę. Bałam się jak to będzie ale jak już udało się przełożyć ślub i to wszystko załatwić to jest coraz lepiej.

- zuzanna12 trzymam kciuki. Nie przejmuj się u mnie w firmie też dwie dziewczyny są w ciąży i obie są cały czas na l4. W czwartek idę na drugą wizytę do gina i jeśli wszystko będzie ok (a musi być!) to w piątek pójdę do Szefowej i jej powiem. Też się boje ale no cóż, nie ma rady jak trzeba to trzeba.
- Pati18 mnie też brzuch boli jakbym miała dostać okres ale gdzieś czytałam że jak się jest w ciąży to tak boli bo się macica rozciąga czy coś
- Agusia_a9 heh widzę że to dopiero początki Trzymam kciuki i służę radą bo z niebieskimi to naprawdę trzeba konkretnie postępować
- dudziakowa mnie też strasznie mdli, tragedia w pracy ciągle mi się odbija, koleżanka ma ze mnie niezły polew. Tylko czekam aż się zaczną wymioty Przyszłam i zjadłam bigos i troche mi ulżyło, tak wogóle to teraz można by mnie było zamknąć w beczce kapusty i bym się najadła do syta A ty masz jakieś "smak" czy od wszystkiego Cię mdli? A i trzymaj kciuki bo zaraz jadę do lekarza.
- karenina19 zazdroszczę Ci dobrego samopoczucia bo u mnie tragicznie Już się boje co będzie dalej...

Lęcę do lekarza trzymać kciuki

Trzymam kciuki Napisz jak bylo

Ja wlasnie jem paroweczki zapiekane z zoltym serkiem...

Stary 2009-03-17, 19:04   #114
laskmar
Raczkowanie

Dziękuję za powitanie
Co mogę o sobie napisać... Mam na imię Marta i mam 27 lat. O fasolkę staraliśmy się przez 4 miesiące i udało się Tak jak pisałam wcześniej jestem w 6 tygodniu i powiem szczerze, że jeszcze do nas nie dociera, że będziemy rodzicami. Pewnie dotrze jak będzie brzuch większy
Stary 2009-03-17, 20:45   #115
katekatee
Zadomowienie

Byłam u lekarza, wszystko ok. To znaczy może nie ok ale nie jest źle. Trzeba tylko podnieść poziom pewnego hormonu i będzie git. Lekarz mnie zapewnił że to iż teraz miałam go trochę mniej nie ma wpływu na dziecko. Za trzy tygodnie do kontroli. Muszę być dobrej myśli i będzie wszystko ok. Zmykam spać Życzę wszystkim Słodkich Snów
Stary 2009-03-17, 21:45   #116
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

mam zachcianke! Pomaranczki pomaranczki i jeszcze raz pomaranczki dobrze ze moj TZ mi kupil mniam ale dobre

Fifi

Stary 2009-03-17, 21:47   #117
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Napisane przez farfalla80 Pokaż wiadomość
Jasne Dudziakowa
Moje dane: 28 l, mieszkam w Poznaniu, już w 4 cyklu się udało , termin porodu 12 listopad, imiona (dużo ich w głowie..)

Pati18 > twoje objawy są prawidłowe, oszczędzaj się, wykorzystuj rodzinkę i ciesz się z każdego dnia i jestem pewna, że urodzisz ślicznego bąbelka

Chyba bycie w ciąży to coś pięknego, ja od momentu kiedy wiem, że muszę dbać nie tylko o siebie, codziennie rano jak się budzę nabrało to moje życie nowego pięknego sensu, jakie to milusie

Ściskam Was
Farfalla
swiete slowa....a jakie piekne....:cm ok:

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9;11487657

Wczoraj wieczorem pojechalam do Wroclawia wybbierac tapety do pokoju bo robimy remont i tak zglodnialanm.. mialam wielka ochote na knysze z mieskiem i warzywkami:D zjadlam byla pyszna ale pozniej bylo mi tak nie dobrze ze z ledwoscia przezylam ta droge do domu:/ dzisiaj w szkole tez mi sie nie dobrze zrobilo.. kurde jak ja to przezyje.. jagorzej w szkole.. jeszcze te glupie .. dziewczyny z mojej klasy sie domyslaja ze jestem w ciazy i sie zaczyna wysmiewanie i bog wie co jeszcze :/ boli mnie prawy bok mam nadzieje ze z malenstwem wszystko dobrze :):*

[COLOR=silver
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------[/COLOR]

Co tam dziewczynki u was? jak sie czujecie? * mecza was jakies mdlosci albo bole? bo mnie kurde pobolewa ten brzuszek ale chyba to nie tylko mnie *
Nie przejmuj sie jakims laskami z klasy zazdrosne i tyle....

OJJ mnie mdli ciagle i wymiotowac mi sie chce.... dramat i senna jestem...

Cytat:
Witam

Witamy Witamy...

Cytat:

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Witamy serdecznie, napisz tylko coś o sobie i już będziesz na liście Oczywiście o ile koleżanka dudziakowa Cię wpisze:P
a dlaczego mialabym ja nie wpisac cio

Cytat:
Byłam u lekarza, wszystko ok. To znaczy może nie ok ale nie jest źle. Trzeba tylko podnieść poziom pewnego hormonu i będzie git. Lekarz mnie zapewnił że to iż teraz miałam go trochę mniej nie ma wpływu na dziecko. Za trzy tygodnie do kontroli. Muszę być dobrej myśli i będzie wszystko ok. Zmykam spać Życzę wszystkim Słodkich Snów
to najwazniejsze....

A ja sie dzis pierwszy raz okropnie poklocilam z TZ tak ostrooo
ze sie do siebie wogolenie odzywamy...a na koneic dodalam zebym mu wlasnie przykro bylo....."wiedz ze jak mnie zloscisz i denerwujesz to TWOJE dziecko tez to samo odczuwa....'' niech wie co czuje...i jak jest....

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
mam zachcianke! Pomaranczki pomaranczki i jeszcze raz pomaranczki dobrze ze moj TZ mi kupil mniam ale dobre
\
hheheh To ja mam teraz manie spania....spie coagle na okroaglo nawet w pracy....hii
Stary 2009-03-18, 08:41   #118
laskmar
Raczkowanie

Dziewczyny już zgłupiałam... jak się liczy te tygodnie? Raz mi wychodzi, że jestem w 6 tyg. a raz, że w 5 tyg. Skoro ostatnią @ miałam 9 lutego to od 9.02 do 16.02 jest 1 tydz.? Czy pierwszy liczy się dopiero od 16.02?
Help
Stary 2009-03-18, 10:02   #119
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Dziewczyny już zgłupiałam... jak się liczy te tygodnie? Raz mi wychodzi, że jestem w 6 tyg. a raz, że w 5 tyg. Skoro ostatnią @ miałam 9 lutego to od 9.02 do 16.02 jest 1 tydz.? Czy pierwszy liczy się dopiero od 16.02?
Help
ja ci nie pomoge bo nie wiem....

ja swoja date porodu wyznaczylam za pomoca kalkulatora w internecie....

TRZYMAĆ KCIUKI za nas....idziem y dzis na wzyte na 14.00

Slonce i nas wieci wiec czuje sie dzis znacznie lepiej....

A z TZ nadal sklucona
Stary 2009-03-18, 10:03   #120
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze sie, ze wszystko jest dobrze Co do hormonu to jesli lekerz mowi, ze nie brak mial wplywu na fasolke to nie ma co sie martwic. Ja biore tak "na zas" jedna kapsulke czystego progesteronu dziennie...

Cytat:
Hehehe... Dobry tz, ze kupil, co trzeba

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
OJJ mnie mdli ciagle i wymiotowac mi sie chce.... dramat i senna jestem...

A ja sie dzis pierwszy raz okropnie poklocilam z TZ tak ostrooo
ze sie do siebie wogolenie odzywamy...a na koneic dodalam zebym mu wlasnie przykro bylo....."wiedz ze jak mnie zloscisz i denerwujesz to TWOJE dziecko tez to samo odczuwa....'' niech wie co czuje...i jak jest....

My z moim malzem od poczatku ciazy tylko raz zaczelismy sie klocic...pisze "zaczelismy" bo dokladnie tak bylo, poniewaz moj tz od razu usiadl obok mnie wzial za raczki i powiedzial "Kochanie, nie chcemy, zeby nasza dzidzia byla zdenerwowana, prawda? Wiec nie klocmy sie i juz..." Bylam w lekkim szoku, ale slodkie to tez bylo... Wtedy powod byl tez dosc blachy, wiec podejrzewam, ze zdarzy nam sie jeszcze poklocic o cos powazniejszego z dzidzia w brzuszku, ale poki co jest ok...

Cytat:
Help
Liczy sie od pierwszego dnia @ czyli u ciebie od 9 lutego a ten tydzien miedzy 9 a 16 to juz pierwszy tydzien
Tutaj masz taki kalkulator ciazy i porodu, mozesz sobie popatrzec

http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=3

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-03-18 o 10:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości