|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Zetko mam nadzieje, ze to bedzie peirwszy od dawna weekend bez nauki..
w ogole jestem umowiona na impreze z kolezankami na 22.20, ale cos czuje ze nie dotrwam, cale zmeczenei ze mnei wychodzi. wszytsko mnie boli, padam na pyszczek. |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Lele ja tez gratuluje
![]() Juz powoli przyzwyczajam sie do nowego wizazu, choc naprawde szokiem bylo to ze tak niespodziewanie zmenili tak znacząco wyglad ![]() |
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Do Grzybowa, niedaleko Kołobrzegu. Też tak myślę, i w sumie podjęłam ją dzięki też Tż, bo nie miał nic przeciwko żebym jechała .. no w sumie początkowo miał, ale pieniądze drogą nie chodzą, a są bardzo potrzebne, bo chcę sobię 2 rok opłacić - przynajmniej III semestr. A ciężko znaleźć pracę typowo tylko na wakacje - hostessowanie już mnie niestety nie bawi i nie chce mi się za to brać ![]() Poza tym to załatwiłam dziś dużo spraw, między innymi w Urzędzie Skarbowym.. wniosek o NIP - bo wcześniej nie chcieli mi przyznać no i zlożyłam już wszystko do sądu. Teraz tylko czekać na sprawę
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny ![]() Mysle, ze do nowego wygladu Wizazu sie w koncu przyzwyczaje Jest po prostu inaczej :PDzis zapisalam sie na IELTS, wiec jestem 105 funtow lzejsza i przegapilam wczesniejszy termin, wiec musze zdawac 25 lipca, czyli wyniki dostane 'akurat' na czas. Wiecie co mi sie podoba w Anglii? Ze zalatwianie wszelkiego rodzaju formalnosci trwa chwile i nie ma kolejek w urzedach, dziekanatach itd. Ach, no i bede sie ubiegac o stypednium od uni- 1000 funtow dla studentow z UE ![]() Nie pogardzialbym taka suma ![]() lele, ciesze sie P.S. W Primarku smierdzi
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o stypendium to też się staram z UE, ale u nas ta kwota podobno wynosi 300zł .. więc w porównaniu z Twoim to wielkie NIC. Chyba nikt nie pogardziłby taką sumką Bo jest całkiem solidna i zachęcająca do nauki
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro mam referat do wygłoszenia i się muszę trudnymi pojęciami posługiwać ciekawe czy je zapamiętam
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze kobiety w urzedach czesto sa takie.. okropne. Tzn. spotyka sie i mile, ale to raczej mniejszosc. Ja nie staram sie o stypendium Z UE, tylko od mojego uniwersytetu dla studentow z krajow Unii, ale moze z UE tez mi sie cos nalezy- nie wiem.. A te 1000 funtow przeznaczylabym pewnie na loty do domu, bo na swieta i wakacje to kupa kasy jest..
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet lubię Polskę
![]() cóż za wyznanie;P ale mimo tego chciałabym chociaż jakiś czas pomieszkać zagranicą no i Wen Twoje 1000 funtów to naprawdę niezła suma! przywieźli mi zakupy ![]() chyba często będę korzystać z takiego zamawiania. nie muszę chodzić po tym sklepie, stać w kolejkach i najważniejsze - nieść tego wszystkiego kilka razy do domu a tu miły pan przyjeżdża, stawia zapakowane towary, ściąga z karty pieniądze (niestety...![]() ) i już
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez lubie, ale wiadomo nie wszystko da sie lubic ![]() Co do 1000 funtow, to jeszcze nie moje, bo zawsze moga sie na mnie wypiac i mi nie dac. Bede sie jeszcze ubiegac o maintenance grant (max. 3000), ale to juz jest bardziej pokrecone i moga sie rzeczywiscie 'wypiac'.
|
|
|
|
|
#100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niach niach niach niach.. a najwieksze aspiracje mam do reformy w poczcie polskiej.. no ale to inna bajka :PCytat:
a Ty na mysli pewnie masz biurokratyzacje( nadmiernie sformalizowany organ) od kad nauczylam sie tego na studiach bardzo mnie to kluje w oczy :P zwlaszcza jak slucham politykow :P |
|||
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo przepłaciłaś??
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
lele, jeden grzyb :P Jakby sie przyjrzec, to moglam miec na mysli biurokracje, ale w postaci w jakiej jest w Polsce, czyli zbiurokratyzowanej
Mam nadzieje, ze Ty bedziesz mila pania urzednik
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka, a placilas cos za przywiezienie tych zakupow?
![]() fajna sprawa xD
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale biurokracja nie mzoe byc zbiurokratyzowana, bo biurokracja to wlasciwie dzialajaca suoer hiper wiec to by bylo jak hmmm.. nawet nie maslo maslane, ale jeszcze wiekszy absurd, bo dzis maslo maslane to mozliwy nabytek |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie znam sie, jesli chodzi o nomenklature administracyjna, wiec przyznaje racje ![]() Tak chcialam sie podraznic tylko
|
|
|
|
|
#107 | |||
|
Zakorzenienie
|
o to też ... z tym zacofaniem to już troche lepiej, ale tolerancja leży poniżej poziomu najbardziej nietolerancyjnego kraju ...
![]() Cytat:
przekonałam się dzisiaj o tym na własnej skórze gdzie musiałam do zaświadczenia załatwić milion innych papierów... dobrze, że księgowa była w pobliżu to mi pomogła..bo sama bym się z tym nie uporała... ![]() Cytat:
.. Cytat:
pity, srity i inne pierdoły.. ja tez mam taką nadzieję, bo te kobiety nie dość, że są niemiłe to jeszcze wszystko robią z wielką łaską, jakby siedziały tam za karę a przecież nikt im zawodu nie wybierał .. wstrętne babska!
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wzięłam się za porządki (bo powinnam siedzieć nad finansami i rachunkowością na jutro ale mi się nie chce;P), kręgosłup mnie od miesiąca boli okropnie, nie wiem właśnie czemu i już zaczynam się trochę martwić. Bo nigdy mnie aż tak nie bolał, czasami jak wracam z uczelni to nie mogę siedzieć nawet tylko muszę się położyć... @ też niestety mam teraz ^^ i też sobie wszystko odbije w weekend ![]() Cytat:
nic nie przepłaciłam Więc w ten sposób na pewno przepłaciłam, bo mogłabym załatwić sobie samochód i jechać gdzieś do gdańska do biedronki itp i zapłaciłabym mniej No ale nie zrobiłabym tego i gdybym nie kupiła przez neta to i tak poszłabym do Almy więc wychodzi na jedno ![]() Tes owoce i warzywa też możesz wybrać z listy ![]() Vill za dostawę płaci się : do 50 zł - 14.90 zł do 100 zł - 9,90 zł do 150 zł - 4,90 zł powyżej - za darmo np w tym tygodniu jest promocja, że powyżej 100 zł za darmo ![]() ja zapłaciłam dużo (chyba 216 zł) ale 1/4 to zakupy współlokatorki, a poza tym to co kupiłam wystarczy mi na długo (np dużo sosów, 3 słoje z groszkiem i marchewką , jakieś majonezy, ketchupy, zgrzewka wody itp itd a no przepraszam - i zgrzewka reddsa
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Potwierdzam
Takei zakupy przez internet to bardzo fajna sprawa, poza tym te firmy współpracują z marketami (Alma) i produkty są w takich samych cenach i dobrej jakości (przynajmniej takie doświadczenie mam z tym konkretnym marketem)A po warzywa zawsze można się przejść na stragan (wiosna, lato), bo w marketach to często jest słabo.
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2009-03-09 o 22:04 |
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
a to działa tylko na terenie trójmiasta?
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobię cały spamik, póki co chcę napisać,że mnie się bardzo nowy wizxaż podobna
Ostatnio mam hopla na punkcie fioletowych rzeczy - bardzo spodobał mi się ten kolor na nowo - więc jestem zadowolona
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Przypuszczam, ze w każdym większym mieście powinno znaleźć sie coś takiego, ale konkretnie firma dodomku.(cośtam) działa w 3mieście i okolicach tylko
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak jak Choomik pisze jest nawet sporo firm zajmujących się takimi zakupami PS Choomik w jakiej dzielnicy Sopotu mieszkasz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie raz na jakiś czas jak ktoś nie ma czasu zrobić zakupów, to może być przydatne. Ale ja uważam, że wiele ludzi i tak ma za mało ruchu, więc nie powinni korzystać z takich wygód. Ja osobiście wolę się przejść po sklepach
Niby wielki wysiłek to nie jest, ale zawsze to jakiś spacer. Nawet do sklepu
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nawet kupując akurat potrzebne rzeczy sporo się tego może nazbierać - chleb, mleko, jajka, sos jakiś, makaron itd i potem nieś to całkiem spory kawałek drogi ![]() to ja już wolę iść sobie nad morze
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Dworzec Sopot Główny, ławka przy Relayu
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak naprawdę to niedaleko mnie mieszkasz ![]() tzn no kawałek jest, ja troszkę w drugą stronę ;P ale na dworzec mam z 7 minut
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą wróciłam do domu
byłam u P. i razem z moją koleżanką i jego kolegą oglądaliśmy film, nie pamiętam tytułu ale całkiem spoko był ![]() a teraz wskakuję pod prysznic i policzę jeszcze trochę geodezję albo pójdę spać, zastanowię się jeszcze
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje, Lele.
Pouczylam sie dzisiaj troche (zgodnie z moim cudownym planem), pocwiczylam hiragane, ale i tak boje sie isc jutro na ten japonski. Wiem, ze przezywam jak mrowka okres, ale naprawde nie wiem czego sie spodziewac itd. Ide tam zupelnie sama, bo dziewczyny, ktore poznalam na spotkaniu beda w innej grupie. Jutro zajecia od 10 do 21 bez przerwy niemal. A ja jeszcze chcialam na wf sie wpisac na 7:30, ale chyba tego nie zrobie, bo nie dalabym rady.
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro jadę odebrać moją kartę pamięci i futerał. Co prawda miałam dzisiaj, ale jakoś nie wstałam odpowiednio wcześnie (moim zdaniem
) a potem też mi się nie chciało I przy okazji kupię jakąś książkę do angielskiego, żeby nie zwariować w domu przed kompem ![]() Jeszcze tylko zerknę na KWC bo czuję, że moja twarz potrzebuje peelingu, a dawno go nie miała ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Lista spraw do załatwienia gotowa Przy okazji odwiedzę UP
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

.. 
więc w porównaniu z Twoim to wielkie NIC. 

a tu miły pan przyjeżdża, stawia zapakowane towary, ściąga z karty pieniądze (niestety...
?
pity, srity i inne pierdoły..