odchudzanie od 10.o3 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-23, 15:40   #91
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel
Dot.: odchudzanie od 10.o3

Cytat:
Napisane przez Cekiny Pokaż wiadomość
A jak tyle schudłaś? 5,5?kg w mies.?
Ja zrobiłam to samo co chłopak Madziulek, ograniczyłam jedzenie i zaczęłam zdrowo jeść dużo warzyw i ćwiczę!!!
Stary 2009-03-23, 17:12   #92
aniaesz88
Rozeznanie

KahlanAmnel - Biorę Therm Line bo bardzo dużo jak na siebie ćwiczę- 2 razy w tygodniu aerobik, raz joga, a w pozostałe dni ćwiczę w domu i to mi pozwala poprostu więcej spalać. Nie biorę tego jako wspomagacza do samej diety, chodzi mi głownie o ćwiczenia - w pewnym stopniu to zwiększa moją wydolność
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 17:17   #93
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
KahlanAmnel - Biorę Therm Line bo bardzo dużo jak na siebie ćwiczę- 2 razy w tygodniu aerobik, raz joga, a w pozostałe dni ćwiczę w domu i to mi pozwala poprostu więcej spalać. Nie biorę tego jako wspomagacza do samej diety, chodzi mi głownie o ćwiczenia - w pewnym stopniu to zwiększa moją wydolność
Każdy robi to co uważa za słuszne. Ja tego nie pochwalam, więc nie biorę, a ćwiczę również dużo jak na mnie, bo 6-7 razy w tygodniu chodzę na 1-2h areobiku, od tego czwartku zaczynam rower. Ogólnie staram się iść codziennie chociaż na godzinkę, jak mam mniej nauki to na 2 Ja chodzę do klubu, bo w moim przypadku ćwiczenie w domu odpada, straszny ze mnie LEŃ I po 10 minutach pewnie bym przestała ćwiczyć, a tak kupiłam karnet i chodzę
Stary 2009-03-23, 18:04   #94
aniaesz88
Rozeznanie

Też bym chciała chodzić codziennie do klubu ale jestem biedną studentką i nie stać mnie na karnet open od kwietnia będę chodzić za to 3 razy w tygodniu
Stary 2009-03-23, 18:11   #95
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
Też bym chciała chodzić codziennie do klubu ale jestem biedną studentką i nie stać mnie na karnet open od kwietnia będę chodzić za to 3 razy w tygodniu
Ja też jestem biedną studentką :P, ale jeżeli chodzi o ruch to mamcia mi daje ekstra kasę na karnet, bo wie, że to jest ważne, szczególnie, że mój przyszły zawód raczej często wiąże się z problemami z kręgosłupem... Ja to najchętniej na basen bym też pochodziła, ale aż wstyd się tam jeszcze pokazać, jeszcze pare kilo mi ubędzie i to zapiszę się na basen szczególnie, że mam 5 minut od mieszkania
Stary 2009-03-23, 18:16   #96
Cekiny
Zadomowienie

Jak brzuszek można zgubić??

Cel... ??

W moim portfeliku widnieje od dziś prawo jazdy.

Kocham
Cekiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 20:10   #97
lilka45
Raczkowanie

Pierwsze co mnie skusilo do kopenhaskiej, byla szybka utrata wagi, a ze jestem na studiach i nie mieszkam w domu wiec mama nie gotuje, sama ustalam co jem, poza tym jak wczesnie pisalam przed ta dieta stosowalam 1000-1200kcl, aby przyzwyczaicz zoładek, a teraz moim celem nie tylko jest zrzucenie kilosow ale rozwniez oczyszczenie organizmu, nie bedzie to tak efektywne, poniewaz jadlospis, ktory krazy w necie nie jest oryginalny, ale lepiej sie czueje na tej diecie, nie jest mi slabo, nie odczowam ssania jak to pisza, chce aby ta dieta byla wprowadzaniem w dalsze odchudzanie, jedzienie czesto ale malo...o i dzieki niej odzwyczailam sie od slodyczy i gum mamboa ktore uwielbiam....a dieta jak kazda inna, nie ma idealnych ani zdrowych jesli nie sa przez dietetyka opracowane indywidualnie do kazdego organizmu, bo przeciez aazdy jest inny, nie lamcie sie powodzenia!!

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

a brzuszek mozna zgubic brzuszkami...i przysiadami to najprostrzy sposob, ja mam z nim zawsze problem, ale to pomaga
lilka45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 21:51   #98
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Brzuszek można zgubić ćwiczeniami Jak wcześniej brzuszki i przysiady ok, później rowerek taki na plecach , leżysz na plecach podnosisz proste nogi do góry i unosisz lekko z pupą, drugie nogi do góry proste i tylko lekko opuszczasz proste nogi w strone podłogi i do góry.
Bieganie, pływanie, jazda na rowerze i gry zespołowe, wszystko się nada

Zauważyłyście może, że autorka wątku nam zamilkła?
Stary 2009-03-23, 22:13   #99
lilka45
Raczkowanie

ja zauważyłam ze wiekszosc kobitek zamilkala
Stary 2009-03-23, 22:22   #100
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

To fakt, ja jestem na jeszcze jednym wątku odchudzanie do wakacji! Zaczynamy! czy jakoś tak i tam jest dużo dziewczyn i dużo się pisze
Stary 2009-03-23, 22:32   #101
lilka45
Raczkowanie

wiec moze tez sie przezuce...bo ten watek chyba wygasamoze duzo sie nie udzielalam ale lubialam czytac co piszecie...szkoda ze zrezygnowalyscie tak szybko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 22:40   #102
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Ja nie zrezygnowałam :P Zawsze masz mnie
Stary 2009-03-24, 06:39   #103
Madziulinek
Raczkowanie

Co jak co dziewczyny ale ja też nie zamilkłam, a napewno nie zrezygnowałam Uczę się cały czaś bo wcześniej miałam egzaminy z pracowni kosmetycznej no a dzisiaj mam egzamin teoretyczny na prawo jazdy tak wiec siedze cały czas i się uczę :/

No a co do tego brzucha to co jak co ale ja nie mam z nim problemów. Bez żadnych ćwiczen mi on spada wystarczy tylko dietka Zawsze tak mam, że jak sie odchudzam to pierwsze efekty widać na twarzy i na brzuchu. Gorzej u mnie jest z nogami tzn, z udami i pupą :/ a do tego wszystkiego mam bardzo szerokie biodra...no ale cóż mam nadzieje, że teraz dzięki temu odchudzaniu będą efakty

Jest: 76kg
Będzie: 68kg

Madziulinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 07:54   #104
aniaesz88
Rozeznanie

Madziulinek, tego że widać po buzi i brzuchcu to akurat zazdroszczę... ja jestem z natury pyza więc fajnie by było jakbym się wydawała mniejsza na buzi. A co do brzucha to ja czuję że spodnie mnie już tak nie opinają no i mam mięśnie, więc też trochę widać, ale akurat brzuch to najsłabsza część mojego ciała, więc jeszcze nad nim będę musiała ostro popracować...
Stary 2009-03-24, 09:00   #105
lilka45
Raczkowanie

ja tez najpierw czuje po brzuchu....jem to rosnie, nie jem to spada, ale widze ze moje bluzeczki, nawet te do spania sa juz szerokie na mnie...ale robie sobie codziennie z 200 brzuszkow, 50 przysiadow i 50 noga do reki
i tez mam problemy z nogami Madziulinek jak Ty i nie wiem jak mam je wyszczuplic, jak zaczne biegac to zrobia mi sie miesnie a mam strzasznie grube łydki, wiec to nie jest najlepsze rozwiazanie, moze macie jakis pomysl??
Stary 2009-03-24, 09:35   #106
Soph
Zakorzenienie

kurde czytam o układaniu posiłków itd a nie umiem w praktyce tego zastosować

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 09:37   #107
lilka45
Raczkowanie

najlepiej zrob sobie diete z ulozonym jadlospisem np 7 diowa to ci pozniej pomoze w ustalaniu jadlospisu i co najwazniejsze dostosowywaniu sie do niego
Stary 2009-03-24, 10:48   #108
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cześć dziewczyny!
Dzisiaj kolejny piękny dzień naszej dietki Ja mam już za sobą zupę mleczną, później jogurt z 3 truskawkami i małe jabłko.
No ja również schudłam główne z brzucha na twarzy też nie jestem już taka pyzata, ale to akurat nic dziwnego, bo tam było najwięcej tłuszczyku (brzuch) a twarz siłą rzeczy zrobiła się smuklejsza
Ja ogólnie biodra mam dość szczupłe, ale za to mam taki strasznie brzydki przeskok na brzuch, taką banieczkę, która sukcesywnie wylewa mi się ze spodni i to jest mój wróg nr 1 ! a może by tak te boczki...
Na tym drugim wątku wkleiłam swoje aktualne fotki, bo tak dziewczyny wymyśliły, więc żeby nikogo nie faworyzować tutaj też wrzucę i zachęcam Was do tego samego Później będziemy porównywać jak wyglądałyśmy przed i po diecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz1.jpg (58,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2009-03-24, 10:57   #109
lilka45
Raczkowanie

w sumie fajny pomysl ja pozniej tez zrobie i wkleje, bo teraz wychodze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 11:11   #110
Madziulinek
Raczkowanie

Dziewczyny ja słyszałam, że dzięki pilatesowi ciało staje się smuklejsze. Pamiętam, że pani z wfu w liceum mówiła nam dziewczyną, że po każdych ćwiczeniach (np. bieganie czy jazda raworze) najlepiej jest się właśnie rozciągać żeby te mięśnie nie rosły za bardzo. Ale czy to pomaga to nie wiem, chociaż warto spróbować Może i zaczne się od dzisiaj rozciagać tylko popatrze na necie jakieś fajne ćwiczonka i zobaczymy czy daje to efekt

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Haaa...a to ja nie będe gorsza i też załącze zdjęcie z tym, że dopiero wieczorem bo teraz jestem u chłopaka

Stary 2009-03-24, 11:12   #111
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

U mnie w klubie po każdych zajęciach 5-10 minut jestprzeznaczone na rozciąganie, mięśnie mi się raczej nie rozrosły a chodzę ponad miesiąc, więc chyba działa , a co do pilatesu to byłam raz, jakoś nie pasuje mi godzina a jest raz w tygodniu i tam trzeba myśleć nad każdym ćwiczeniem i robi się je baaaaaaaaardzo powoli i odpowiednio oddychać. Ja ogólnie to chodzę też na całą godzinę rozciągania, bo od tego nic nie robienia miałam strasznie przykurczone ścięgna, a teraz jest już coraz lepiej. Na to trzeba poświęcić dużo pracy i bólu, ale warto. Ja osobiście mam ogromną satysfakcję, bo zaczynam wracać do formy

Madziulinek, nawet jak nie wrzucisz zdjęcia to gorsza nie będziesz Cieszę się bardzo, że jednak to zrobisz, bo może to zachęci resztę dziewczyn
Lilka fajnie, że Ci się spodobał

Edytowane przez KahlanAmnel
Czas edycji: 2009-03-24 o 11:18
KahlanAmnel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 11:25   #112
aniaesz88
Rozeznanie

Ja sobie zrobiłam już zdjęcia "przed" jakiś tydzień temu, ale nie pokażę, bo jestem w bieliźnie (to tak dla lepszego efektu, żebym wywołała na sobie jakiś szok jak już porównam zdjęcia przed i po).

Ja też chodzę do klubu miesiąc i nie zauważyłam jakiegoś rozrostu mięśni... aale zakoczeniem dla mnie było to, że ja te mięśnie mam, bo teraz widzę jak wychodzą sobie spod tłuszczu hehe no i jak napinam bicepsa to mam fajnego . Generalnie poprawia mi się sylwetka, kształtują się mięśnie ale jak mówie napewno się nie rozrastają jakoś dramatycznie...
Stary 2009-03-24, 14:41   #113
Madziulinek
Raczkowanie

No i o to ja Jak na razie daje zdjęcie z wakacji bo nie mam żadnego innego gdzie było mnie całą widać tak jak tu ale i tak się nic nie zmieniłam od tamtej pory Za niedługo zrobie sobie nowe foto to je załączę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bbb 038.jpg (87,3 KB, 18 załadowań)

Stary 2009-03-24, 15:19   #114
lilka45
Raczkowanie

Madziulinek, Ty w spodnicy chodzisz<szok> wiec nie jest z toba zle....jak moglabys napisac swoja wage??ja bym chciala tak po diecie wygladac,,,ale to jeszcze kilka miesiecy

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

dziewczyny mozecie mi powiedziec jak dolaczacie zdiecia??
Stary 2009-03-24, 15:51   #115
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Lilka wyjęłaś mi to z ust ja nawet krótkich gatek nie noszę

Co do zdjęcia to bardzo ładnie wyglądasz na nim, a włosy takie naturalne czy farbowane? Ładne zdjęcie, ładna dziewczyna...

Lilka mogę, tak jak w outlooku załączniki, jak naciśniesz odp, to pojawia Ci się pole do opowiedzi i tam na górze są różne przyciski i o czcionce i takie tam bzdety i jest SPINACZ naciśnij go i otworzy Ci się nowe okno w pierwszym polu daj przeglądaj i znajdź to zdjęcie i daj załaduj a poźniej na samym dole zamknij i daj wyślij odpowiedź THE END

Edytowane przez KahlanAmnel
Czas edycji: 2009-03-24 o 15:56
KahlanAmnel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:13   #116
Madziulinek
Raczkowanie

[quote=lilka45;11603103]Madziulinek, Ty w spodnicy chodzisz<szok> wiec nie jest z toba zle....jak moglabys napisac swoja wage??ja bym chciala tak po diecie wygladac,,,ale to jeszcze kilka miesiecy

W spódnicy chodzę od dwóch lat ponieważ chłopak mnie namówił i przekonał, że wcale nie mam takich grubych nóg, no ale ja i tak wiem swoje Wzrostu mam 173 cm a waga to 73 kg, a na tym zdjęciu miałam tak 75-74kg

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

No a włoski to mam farbowane

Stary 2009-03-24, 16:24   #117
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Jak ja bym chciała byś taka wysoka... zielona z zazdrości ;P
Coś o tym wiem, mój 2 lata temu też nie na spódniczkę namówił, teraz czeka w szafie aż schudnę do niej
Stary 2009-03-24, 17:43   #118
Madziulinek
Raczkowanie

No a ja bym chciała być tak o 5 cm niższa
Wiecie co dziewczyny ostatnio mój Adam kupił mi u siebie w robocie takie napoje tzn to jest w takim proszku i to sie rozpuszcza w gorącej wodzie i trzeba poczekać aż wystygnie i dopiero się go pije. To jest o smaku bananowym, waniliowym i chyba truskawkowym. Jest to napój dla osób takich jak my czyli na diecie No i są w nim jakieś składniki które hamują głód. Na nich pisało, że można wypić to zamiast zjeść jakiegoś posiłku. Jeszcze tego nie próbowałam no ale na pewno spróbuje Ciekawa jestem czy to faktycznie prawda jest to co oni tam piszą na tym...

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Tak pomyślałam sobie, że chce jednak schudnąć do 68 kg

Stary 2009-03-24, 18:39   #119
winyl
Zakorzenienie

Ja też się trzymam .
Po prostu za dużo tych wątków w tym samym mniej więcej czasie powstało, a ja polubiłam dziewczyny z tych wątków i tak się teraz udzielam chyba w dziesięciu, wybaczcie . Aczkolwiek polecam, bo dużo się można dowiedzieć .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 20:36   #120
lilka45
Raczkowanie

jesli chodzi o jakies pitko na odchudzanie to ja tez mam jakies przepis dziwwny, ale ponoc skuteczny. Moj mi dzxisiaj powiedzial ze jego mama pije zwykla wode tylko wczesniej wrzuca do niej skorki z pomaranczy i odstawia na jakis czas, ponoc spala tluszcz i talie tam, jeszscze dopytam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości