Czy ja przesadzam?! rocznica... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-15, 23:54   #91
ushia
Zadomowienie

Dot.: Czy ja przesadzam?! rocznica...

ale o co chodzi?
sfochowanej, wscieklej i rzucajacej tekstem "nie ma co obchodzic" tez bym nie odprowadzila
nie ma w koncu trzech latek zeby za raczke trzeba bylo prowadzic, a ze wieczor skonczyl sie jak sie skonczyl to i jej nie odprowadzil

Edytowane przez ushia
Czas edycji: 2009-03-15 o 23:55
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 07:11   #92
marta1210
mj

ushia,
Ja rozumiem, że masz takie podejście, ale troche się opanuj bo to co Ty masz w głowie nie oznacza, że jest podkładką dla całego świata.

Ja również uważam, że obojętnie jak chłopak by się nie podirytował powinien ją odprowadzić na przystanek. I nie po tym jak ona by się o to upomniała, ale z faktu chociaż dobrego wychowania, bo to jednak świadczy o tym, ze ma mimo wszystko do kogoś szacunek a nie trudno mu ruszyć 4 litery by zadbać o to by bezpiecznie dotarła na przystanek, tym bardziej że jeszcze 30 km było przed nią.

Poza tym ja Ciebie totalnie nie rozumiem, mówisz że autorka nie ma 3 latek by ją prowadzić za rączke więc nie musiał jej niby odprowadzać. Ale ona mu miała wszystko wyrecytować, wytłumaczyć jak nierozumnemu dzieciakowi.... Jak dla mnie kierujesz się metodą, z facetem, trzeba bardzo wyraźnie, delikatnie oby tylko się nie zdenerwował, jednocześnie "odciążając" go od tak podstawowych spraw jak odprowadzić dziewczyne na przystanek, a wszystkim innym ma się zająć dziewczyna, jeśli chce rocznice to niech sama wszystko przygotuje, niech facetowi nadskakuje, niech się z jego postępowaniem zgadza, niech sama po nocy chodzi.... No wybacz ale ona ma mieć dzieciaka czy partnera?

Edytowane przez marta1210
Czas edycji: 2009-03-16 o 10:11
marta1210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 09:10   #93
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ja również jestem pod (złym) wrażeniem zachowania Twojego TŻ.
Autorka wątku postarała się-wygospodarowała czas (chciała go jak najwięcej),kupiła seksowną bieliznę (licząc na hmm romantyczny wieczór)i co więcej poinformowała go o tym, więc jako myślący, dorosły człowiek mógł być przygotowany na to, że to nie ma być jakiś tam zwykły nic nieznaczący dzień., ale rocznica.A tak naprawdę, jeśli rzeczywiście widzą się rzadko, to każde spotkanie powinno być traktowane uroczyście (wyjście do kina, restauracji, oglądanie filmów w domu przy dobrym winie).Facet się ewidentnie nie popisał i ja bym nie pobłażała mu, bo uzna, że to Twoja wina, że ,,walnęłaś focha"i że on jest jak najbardziej w porządku.
Dla mnie to nie jest (na szczęście)norma i mam nadzieję, że Ty też nie dasz sobie wmówić, że jest

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1210 Pokaż wiadomość
ushia,
Ja rozumiem, że masz takie podejście, ale troche się opanuje bo to co Ty masz w głowie nie oznacza, że jest podkładką dla całego świata.

Ja również uważam, że obojętnie jak chłopak by się nie podirytował powinien ją odprowadzić na przystanek. I nie po tym jak ona by się o to upomniała, ale z faktu chociaż dobrego wychowania, bo to jednak świadczy o tym, ze ma mimo wszystko do kogoś szacunek a nie trudno mu ruszyć 4 litery by zadbać o to by bezpiecznie dotarła na przystanek, tym bardziej że jeszcze 30 km było przed nią.

Poza tym ja Ciebie totalnie nie rozumiem, mówisz że autorka nie ma 3 latek by ją prowadzić za rączke więc nie musiał jej niby odprowadzać. Ale ona mu miała wszystko wyrecytować, wytłumaczyć jak nierozumnemu dzieciakowi.... Jak dla mnie kierujesz się metodą, z facetem, trzeba bardzo wyraźnie, delikatnie oby tylko się nie zdenerwował, jednocześnie "odciążając" go od tak podstawowych spraw jak odprowadzić dziewczyne na przystanek, a wszystkim innym ma się zająć dziewczyna, jeśli chce rocznice to niech sama wszystko przygotuje, niech facetowi nadskakuje, niech się z jego postępowaniem zgadza, niech sama po nocy chodzi.... No wybacz ale ona ma mieć dzieciaka czy partnera?
zgadzam się w 100%

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2009-03-16 o 09:15
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 09:13   #94
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ushia Pokaż wiadomość
ale o co chodzi?
sfochowanej, wscieklej i rzucajacej tekstem "nie ma co obchodzic" tez bym nie odprowadzila
nie ma w koncu trzech latek zeby za raczke trzeba bylo prowadzic, a ze wieczor skonczyl sie jak sie skonczyl to i jej nie odprowadzil
jestem zszokowana tym komentarzem i zniesmaczona, część wątku odnośnie rocznicy pomijam ale akurat odprowadzenie na przystanek swojej dziewczyny jak jest ciemno, późno i niebezpiecznie to jak najbardziej normalna rzecz, która właśnie świadczy o tym facecie i jego podejściu do kobiet, chyba że zbyt dużym wymogiem jest oczekiwanie by wielmożny pan ruszył dupsko bo przecież już się narobił w tym dniu hehehe

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 12:19   #95
arisa
Zadomowienie

Jak - wg niektórych- autorka miała przejąć inicjatywę i coś przygotować, to w ogóle mogła spedzić ten wieczór sama, bo po co jej facet, skoro wszystko ma sama robić, o wszystkim myśleć. A on z racji swojej płci z tego myślenia, oczywiście, jest zwolniony.

Nawet jeśli oboje strzelili focha, to tak czy siak, każdy facet, jeśli troszczy się o swoją dziewczynę, odprowadzi ją na przystanek, zwłaszcza kiedy jest już tak ciemno.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 12:24   #96
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ale o co chodzi?
to widać, że nie miałaś w swoim otoczeniu dobrze wychowanego faceta , bo taki by na pewno nie pozwolił kobiecie w nocy wracac samej nawet po strzelaniu fochów, foszków itp. - co oczywiście u wielu kobiet jest bardzo normalne.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 12:46   #97
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

tak sobie czytam od wczoraj i czytam...

Moje zdanie jest takie że facet dał plamę. I to solidnie bo koniec końców (i mimo focha) wyszło na to że jemu kompletnie nie zależało żeby tego dnia mieć jakikolwiek kontakt ze swoją dziewczyną... a biorąc pod uwagę tą nieszczęsną rocznicę to już wogóle żenada. Choćby i nawet nie rocznica to nie chciałabym być tak potraktowana przez osobistego od 2 lat faceta, który ma mnie 2 dni w tygodniu.
Bo wyszło na to że jemu nawet nie zależy żeby ją do łóżka zaciągnąć

Z Martą1012 się zgadzam w całej rozciągłości.

Na prawdę, nie ma co roztrząsać jak kto do rocznicy podchodzi bo facet po prostu olał sugarfree i o to ona się piekli. Foch fochem, ale wystarczy dziewczynę przytulić, pocałować i wyrazić zainteresowanie chociażby tą bielizną i już by było ok. No ale co? sama się miała mu rozebrać? No powinna zgodnie z sugestiami niektórych dziewczyn... w końcu może facet się nie domyślił że ona ma ochotę na przytulanki

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 12:54   #98
koKOro
Zakorzenienie

też jak na mój gust bezsensu takie zachowanie, bo potem otworzysz wątek mój facet się o mnie nie stara bo pokazałam mu, że ma mnie w garści. Nie pokazuj mu,że zależy Ci na każdej minucie spędzonej z nim, że 3,5h to za mało, nie bądź desperatką...

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 12:56   #99
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale o co chodzi?
To się nazywa kultura osobista i łaski nie robi,że ją odprowadzi bo to za przeproszeniem jego zasrany obowiązek.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 13:15   #100
marta1210
mj

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość
też jak na mój gust bezsensu takie zachowanie, bo potem otworzysz wątek mój facet się o mnie nie stara bo pokazałam mu, że ma mnie w garści. Nie pokazuj mu,że zależy Ci na każdej minucie spędzonej z nim, że 3,5h to za mało, nie bądź desperatką...
Tak poza tematem, czasem warto w takiej luźnej chwili, gdzieś w rozmowie mimo że nie jakiejś poważnej, ale wkręcić zdecydowanym tonem, że czasem facetom się wydaje, że mają dziewczyne w garści i już sie nie starają, ale ty w takim wypadku jakbyś wiedziała że dużo dajesz a mało dostajesz znalazła sobie szczęście u boku bardziej asertywnego, jeśli chłopak kumaty to załapie.
Stary 2009-03-16, 13:30   #101
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1210 Pokaż wiadomość
Tak poza tematem, czasem warto w takiej luźnej chwili, gdzieś w rozmowie mimo że nie jakiejś poważnej, ale wkręcić zdecydowanym tonem, że czasem facetom się wydaje, że mają dziewczyne w garści i już sie nie starają, ale ty w takim wypadku jakbyś wiedziała że dużo dajesz a mało dostajesz znalazła sobie szczęście u boku bardziej asertywnego, jeśli chłopak kumaty to załapie.
gdyby mi facet wyskoczyl z taka gadka to pomyslalabym "acha!!! to mam go w garsci "
miphuhiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-16, 13:33   #102
marta1210
mj

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość
gdyby mi facet wyskoczyl z taka gadka to pomyslalabym "acha!!! to mam go w garsci "
Ale pamiętaj, że faceci czasem inaczej na to patrzą i nie raz u znajomych koleżanek jak zasugerowały że coś jest nie tak, w takiej luźnej rozmowie, nie robiąc jakieś poważnej atmosfery, jakiś rozmów typu "kochanie musimy porozmawiać", tylko w miedzy zdaniach wkręcały, to działo się po tym wiele pozytywnych zmian.
Stary 2009-03-16, 14:07   #103
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
kupiła seksowną bieliznę (licząc na hmm romantyczny wieczór)
Może on nie miał nastroju do romantycznych uniesień? że niby jak? facet zawsze musi chcieć?
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 17:17   #104
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arisa Pokaż wiadomość
Jak - wg niektórych- autorka miała przejąć inicjatywę i coś przygotować, to w ogóle mogła spedzić ten wieczór sama, bo po co jej facet, skoro wszystko ma sama robić, o wszystkim myśleć. A on z racji swojej płci z tego myślenia, oczywiście, jest zwolniony.

Nawet jeśli oboje strzelili focha, to tak czy siak, każdy facet, jeśli troszczy się o swoją dziewczynę, odprowadzi ją na przystanek, zwłaszcza kiedy jest już tak ciemno.
Nie chodzi o to, że jest zwolniony z racji płci. Ale to JEJ zależy na spędzeniu tego dnia inaczej niż zwykle, więc to ONA powinna coś zaproponować. A już na pewno powinna była po prostu powiedzieć, że nie chce iść po te spodnie. A nie potem robić aferę o to, że zrobili coś, na co się zgodzila.

A co do odprowadzania to zgadzam się. Powinien był ruszyć tyłek i ją odprowadzić, milczeć, skoro nie miał ochoty z nią rozmawiać, ale odprowadzić. Nie mieści mi się w głowie że facet może puścić kobietę samą na przystanek, kiedy jest ciemno, a on nie jest obłożnie chory.

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Może on nie miał nastroju do romantycznych uniesień? że niby jak? facet zawsze musi chcieć?
No właśnie zwłaszcza w zaistniałej atmosferze jakoś mu się nie dziwię, że nie miał nastroju.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 18:10   #105
201803290936
Konto usunięte

Hmmm, wcześniej nie zwróciłam uwagi na to, że on jej nie odprowadził, pomimo późnej pory. Mój TŻ, nawet jeśli czasem rzuciłam fochem i sobie poszła, zawsze za mną poszedł, żeby zadbać o to, że jednak bezpiecznie wrócę do domu. Tutaj rzeczywiście mógł postąpić inaczej, bo foch fochem, ale bezpieczeństwo przede wszystkim. "Ale to już było" i nie wiem, czy warto roztrząsać sytuację. Na pewno warto wyciągnąć z niej wnioski na przyszłość.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 09:49   #106
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
nie wiem gdzie napisałam, że facet ,,zawsze musi chcieć"
Chodzi mi o to, że mógł przynajmniej docenić to, że się postarała

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 12:36   #107
ksenka4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość
Nie pokazuj mu,że zależy Ci na każdej minucie spędzonej z nim, że 3,5h to za mało, nie bądź desperatką...

najlepiej w ogóle nie okazuj mu uczuć, niech myśli że jesteś zimną zołzą - nawet gdy chcesz go przytulić albo powiedzieć coś miłego, nie rób tego, bo pomyśli że jesteś desperatka ....
:/ gdy słyszę takie rady to zastanawiam się jak można do tego stopnia kontrolować swoje emocje? nie pokazuj że zależy ci na każdej minucie z nim spędzonej? myślałam że na tym polega miłośc i związek, a takie przepychanki to w pierwszym miesiacu gdy sie nie jest pewnym.
ksenka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 13:43   #108
Karmelowa Kotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ksenka4 Pokaż wiadomość
najlepiej w ogóle nie okazuj mu uczuć, niech myśli że jesteś zimną zołzą - nawet gdy chcesz go przytulić albo powiedzieć coś miłego, nie rób tego, bo pomyśli że jesteś desperatka ....
:/ gdy słyszę takie rady to zastanawiam się jak można do tego stopnia kontrolować swoje emocje? nie pokazuj że zależy ci na każdej minucie z nim spędzonej? myślałam że na tym polega miłośc i związek, a takie przepychanki to w pierwszym miesiacu gdy sie nie jest pewnym.
Zgadzam się. Już nie mogę czytać o tym "trzymaniu emocji". Przecież miłość to coś najpiękniejszego na świecie. Nie powinno się zaniedbywać przez nią innych spraw, ale to przecież coś co nadaje najwiekszy sens i radość naszemu życiu. Gdy mam ochotę danego dnia powiedzieć mojemu TŻ "Kocham Cię" 15 razy to robię to . Bawić się w kotka i myszkę można przez pierwszych kilka miesięcy, ale mężczyzna też chce mieć to poczucie, że jest tym jedynym i wyjątkowym dla swojej kobiety. Jeśli chcesz krzyczeć z radości bo on jest przy Tobie - zrób to. W związku nie powinno być tego typu barier. 3,5h to tak dużo? A mi się wydawało, że gdy jest się zakochanym, to "zawsze" jest tego czasu zbyt mało?

Ja bym poważnie porozmawiała z facetem i uświadomiła mu, że dla mnie rocznica to ważny i wyjątkowy dzień. Prosto i dobitnie, skoro inaczej się nie da. Powiedz mu, że się zawiodłaś, ale to było i minęło i że masz nadzieje, że następnym razem wykarze odrobinę większą inicjatywę DLA CIEBIE. Życzę powodzenia .
Karmelowa Kotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 14:09   #109
kennedy
Zakorzenienie

droga autorko tematu - moglas cos zorganizowac na wieczor jezeli chcialas by byl wyjatkowy
ogladanie filmu to zaden pomysl
kupienie bielizny tez nie wyglada mi na organizacje wieczoru
z drugiej strony ja na twoim miejscu tez bym sie wkurzyla na TZ bo POWINIEN byl cie odprowadzic na przystanek!
co do rocznicy to wydaje mi sie ze dla ciebie to wazna okazja a dla niego chyba tak nie jest i mogl sobie nie zdawac sprawy z twojego podejscia.. co rozumiem bo sama tak mam ze nie lubie obchodzenia rocznic polrocznic itd
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 14:15   #110
Masako
Rozeznanie

Wg mnie problemem nie jest tu rocznica. Problemem jest to, ze jesteście z soba 2 lata( to długo) i wcale nie potraficie z sobą rozmawiać. Ty nie powiesz, ze nie chcesz dzis kupowac spodni, on nie powie, ze ma świętowanie rocznicy w d., ty strzelisz focha i bedziesz oglądać film, on strzeli focha i bedzie ogladał film itd itp.No sory, to dziecinada. Ktoś musie sie czasem przełamać i zacząć rozmawiać o trudnych kwestiach, powiedzieć "nie", powiedziec jakie sie ma oczekiwania i dlaczego i przede wszystkim wyjaśniać sytuacje konfliktowe, zeby nie popełniać caly czas tych samych głupich błedów.

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 14:26   #111
kennedy
Zakorzenienie

no Masako trafila w sedno
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 11:42   #112
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Ty nie powiesz, ze nie chcesz dzis kupowac spodni, on nie powie, ze ma świętowanie rocznicy w d.,
To, że rocznicę miał totalnie gdzieś autorka widziała cały czas (nagle milion różnych spraw do załatwienia, zamiast usiąść sobie w domku i napić się wina, a potem poprzytulać. A powiedziałaby, że nie chce, żeby dziś kupowali spodnie, to on będzie miał pretensje, że tyle razy go ciągnęła do tego sklepu po spodnie, a dziś ma jakieś widzimisie. I tylko zawraca mu głowe. Bo skoro nie domyślił się, że ona chce miły wieczór w domu, a nie spacer po centrum handlowym i wystawanie w kolejkach, to nie sądzę, by i w tym momencie zrozumiał, że jest ważniejszy od spodni.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 12:46   #113
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksenka4 Pokaż wiadomość

ahh kto by nie chciał idealnej miłości i żeby było jak w bajce
jak czytam takie posty zastanawiam się, jak można tak odwracać kota ogonem

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości