Fast Slim New Generation? Czy ktoś to stosował? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-07, 13:27   #91
KONWALJA
Przyczajenie

Dot.: Fast Slim New Generation? Czy ktoś to stosował?

wITAM!Stosuję od 11 dni ale jak do tej pory nie schudłam ani grama,jestem ciekawa na kogo to działa bo na mnie NIE.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ja stosuję 11 dni inic
KONWALJA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 18:56   #92
ewka2021
Przyczajenie

Widze Mania że jedziemy na tym samym wózku Stosowałam rózne diety ale nic mi nie dawały, może mam poptostu taki organizm Cholera co mam robić???? Może te tableti cos mi pomogą, musze stwierdzić że nie odczuwam po nich aż tak głodu ZOBACZYMY
Pozdrawiam wszystkich
ewka2021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 19:24   #93
magdzie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mania1991 Pokaż wiadomość
hm z tego co widze mamy podobną nadwagę a dokładnie BMI. tyle ze ja mam 175cm a wazę 105 kg tez jestem zdesperowana...odchudzam sie praktycznie odkąd pamiętam.
Moje odchudzanie polega na MŻ.. + Ćwiczenia
np. mój dzienny jadłospis wyglada tak:
sniadanie: 2 kromeczki wazy z serkiem albo chuda szyneczką + ogórek pomidor rzodkiewka (po prostu warzywa)
obiad: ryz z warzywami np + piers w kórczaka
kolacja: jogurt z otrebami lub płatkami owsianymi

oczywiscie do tego duzo wody mineralnej i przynajmiej jedna szklanka herbaty zielonej! a gdy bardzo dopada głód to miedzy posiłkami jakis owoc grjfrut jabłko banan i posiłek osttani o 18-19 ... chociaz dowiadywałam sie ze ostni posiłek musi byc zjedzony min. 3 godziny przed spaniem wiec jak idziesz spac o 24:00 to nawet o 21 mozesz zjesc musza byc po prostu 3 godziny aby organizm mógł to przetrawic

pozdrawiam

no
Ja myślałam że tylko ja jestem tu z taką nadwagą miałam 92 kg ale już schudłam 4 kg więc jest 88 ale do prawidłowej wagi to no ale może się uda.Wydaje mi się że musimy się wspierać.POZDRAWIAM PUSZYSTE I NIE ZAŁAMUJCIE SIĘ DAMY RADE
magdzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 19:51   #94
czarna1331
Przyczajenie

Witam!!!
Biorę FastSlim od tygodnia i narazie 5kg mniej (ale do tego jestem na diecie rozdzielnej tzn. jem "wszystko" ale osobno ) planuję zrzucić jeszcze z dychę (narazie 75kg/170cm a było 80kg) mam nadzieję, że jakoś pójdzie. Powodzenia dla wszystkich odchudzających
czarna1331 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 19:56   #95
magdzie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarna1331 Pokaż wiadomość
witam!!!
Biorę fastslim od tygodnia i narazie 5kg mniej (ale do tego jestem na diecie rozdzielnej tzn. Jem "wszystko" ale osobno ) planuję zrzucić jeszcze z dychę (narazie 75kg/170cm a było 80kg) mam nadzieję, że jakoś pójdzie. Powodzenia dla wszystkich odchudzających
napisz dokładnie na czym polega ta dieta dzięki!!!
Stary 2009-05-07, 20:54   #96
Mania1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka2021 Pokaż wiadomość
Widze Mania że jedziemy na tym samym wózku Stosowałam rózne diety ale nic mi nie dawały, może mam poptostu taki organizm Cholera co mam robić???? Może te tableti cos mi pomogą, musze stwierdzić że nie odczuwam po nich aż tak głodu ZOBACZYMY
Pozdrawiam wszystkich
Wiesz powiem ci tak ja kiedys brałam jakies chiskie tabletki nie pamietam juz jak sie nazywała ale sa znane i NIELEGALNE ponoĆ i z tego co sie potem dowiediząłam były one robione na składniku działającym jak AMFetamina ...po nich tez sie nie chciało jesc ale wyniszczały organizm! i psychike! dlatego postanowąłam juz nei brac takich wynalazków.

Spróbój diete kopenhaska tylko musisz stosowac ja bardzo rygorystycznie ! ona jest na przemiane materii w ciagu 13 dni schudłam na niej (jak pierwszy raz ja robiłam az 11 kg) za kazdym nastepnym razem juz troche mnie po 5-8kg i mozna ja robic tylko raz w roku!

pozdrawiam nie załamuj sie !

MaNia
Mania1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 21:00   #97
mia_mery
Przyczajenie

moja waga ciągle stoi w miejscu masakra przy wzroście 164cm aż 82kg te tabletki nic mi nie pomogły mam dużo ruchu a waga dalej stoi .

stosował ktoś może ODOVITAX ??? mówią ze można stracić nawet 20 kg w trzy miesiące .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 15:18   #98
czarna1331
Przyczajenie

Dieta rozdzielna polega na nie spożywaniu podczas jednego posiłku "węglowodanów" z "białkami". Można za to łączyć węglowodany z neutralnymi albo białka z neutralnymi. Nigdy nie węglowodany z białkami. Grupa węglowodanowa to: ryż, makaron, pieczywo, ziemniaki, banany, kruche jabłka, suszone owoce, płatki śniadaniowe, zboża . Grupa białkowa to: ser żółty o zawartości do 45% tłuszczu, wołowina, cielęcina, drób, ryby, wędliny gotowane, podroby,owoce pestkowe, cytrusowe i południowe ( oprócz bananów), jajko, białko jajka, mleko, produkty sojowe, soki owocowe, sok pomidorowy, gotowane pomidory. Grupa neutralna to:rodzynki, czarne jagody, oliwki, warzywa kalafiorowate, liściaste, bulwiaste (oprócz ziemniaków), sałaty, grzyby, kiełki, zioła, maślanka, kefir, jogurt, śmietana (kwaśna), ser żółty o zawartości ponad 45%tłuszczu, sery białe,twarogowe, masło, żółtko, orzechy. Grupy białkowej nie mozna jeść po 16 godz. i zabroniony jest ocet. Chudnie się powoli ale przynajmniej nie jest to drastyczne i nie robi spustoszenia w organiźmie.
Stary 2009-05-08, 15:26   #99
magdzie
Rozeznanie

dzięki czarna a jaki miałaś efekt jak skończyłaś tą diete?Ja wole chyba MŻ
Stary 2009-05-08, 18:33   #100
nutelka1
Przyczajenie

Do wszystkich zainteresowabych produktem FastSlim, nie kupujcie tego, to jedno wielkie oszustwo!! Zakupiłam ten produkt zjadłam całe opakowanie i przytyłam 1,5kg, na ich stronie jest napisane ze jak sie nie sprawdzi to mozna zwrócic produkt i gwarancją jest zwrot pieniedzy- BUJDA!!!!!!!!!!!!!!!!Od tygodnia piszę do nich i cisza nikt sie nie odzywa a pieniędzy nie wiedac!!!!Na stronie jest napisane ze istnieje formularz do reklamacji gwarantowany zwrotem pieniędzy jednak nic takiego NIE ISTNIEJE!!!UWAGA NA TĄ FIRME TO OSZUSTWO NIE DAJCIE SIE NABRAC TAK JAK JA!!!!!!!!!!
nutelka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-08, 18:46   #101
Olekk
Raczkowanie

cześć dziewczyny i chłopaki!!
nie mam nadwagi, z tego co przeczytałam to są tu osoby z dużym problemem zdrowotnym... ja z kolei potrzebuję schudnąć, ponieważ wszystkie znajome pary, z którymi jeździmy z moim chłopakiem na wakacje, mają dziewczyny chudziutkie jak lebiodki, nóżki jak patyczki, płaski brzuszek...i do tego nie są płaskie :/ oczywiście jak jesteśmy na plaży to leżą one- jak przecinki i ja- nie to że jakaś zapasiona czy coś, ale przy nich wyglądam jak słoniątko :/ więc postanowiłam w tym roku czuć się lepiej na wakacjach i nie szukać już pretekstu żeby ominąć plażowanie z nimi. mam jeszcze 2 miesiące na ogarnięcie się a brakuje mi już pomysłów:/ studiuję ciężki kierunek i większość czasu spędzam na dupie nad książkami :/ nie mam w związku z tym zbyt dużo czasu na sporty, staram się dojeżdżać na rowerze na zajęcia ale to tylko raz w tyg bo w pozostałe dni mam zajęcia w budynku po drugiej stronie ulicy więc na dojście nie spożytkuję zbyt dużej ilości kalorii :/ w zeszłym roku przez pół roku biegałam co najmniej 3 razy w tyg po 30-40 min i chodziłam na kosza 2 razy w tyg po 1,5h. efekt był tak marny że aż nie chce mi się mówić!! jestem okropnie zła że włożyłam w to tyle pracy i samozaparcia a waga może spadła o 2 kg (więcej z pewnością nie). dodatkowo mam budowę gruszki, więc jak schudnę to w cyckach a nogi i dupa jakie były takie są :/ nie jem dużo, czekolada odpada ze względów zdrowotnych, słodyczy raczej nie jem, nie mam w zwyczaju, kolacja najpóźniej o 19 (chyba że siedzę do późna to wtedy 3h przed snem). mam wzrost 168 i ważę 64kg. chciałabym ważyć 53-55kg. zamówiłam to coś fast slim new generation i zobaczymy czy zadziała...stosowałam już therm line II ale źle się po tym czułam- gigantyczna dawka kofeiny powodowała że byłam rozdrażniona, ręce mi się trzęsły, brak koncentracji...w każdym razie nie polecam. nie wiem czy skutkuje bo nie mogłam się przemóc do regularnego brania tabletek ze względu na męczące skutki uboczne.
matko! jak mi ulżyło po napisaniu tego!!
jak będę już po tygodniu zażywania 'cudownych' tabletek to napiszę jak się czuję i czy coś dają. nie mam co prawda wagi w akademiku ale po ubraniach mam nadzieję będzie czuć czy działają.
pozdrawiam Was gorąco
Olekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 18:50   #102
ewka2021
Przyczajenie

hej Mania, napisz mi na czym polega ta dieta kopenhaska Sprubuje może to cos da.

Pozdrawiam
ewka2021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-08, 21:21   #103
Mania1991
Raczkowanie

PRosze bardzo oto jadłospis i uwagi! robisz ja tydzien i od nowa powtarzasz do 13 dnia i koniec!

DZIEŃ 1+8

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy
Lunch : 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor
Obiad : 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną (filet lub schab)

DZIEŃ 2+9

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru
Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc
Obiad: 1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 3+10

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka
Lunch: gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc
Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 4+11

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru
Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, małe opakowanie twarożku
(serek wiejski)
Obiad: 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców, 2-3 szklanki
jogurtu naturalnego
( ugotować kompot )

DZIEŃ 5+12

Śniadanie: 1 duża tarta marchewka z cytryną
Lunch: 1 chuda ryba z cytryną - sok z cytryny dodać do pieczenia
Obiad: 1 duży befsztyk, brokuły lub sałata

DZIEŃ 6+13

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka
Lunch: 1 cały kurczak (gotowany), sałata z olejem i cytryną
Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew

DZIEŃ 7

Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru
Lunch: 1 kawałek zgrilowanego chudego mięsa, 1 świeży owoc
Obiad: nic

Chuda ryba - dorsz lub pstrąg
Gruby plaster - 10 dkg wędlina musi być chuda
Kawa może być rozpuszczalna lub z ekspresu, zaleca się pić 2 litry wody
dziennie.

UWAGA:
Lunch i obiad można zamieniać miejscami jeżeli będzie to miało miejsce tego
samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii co sprawia że po dniach
można jeść normalnie bez efektu tycia, przez pierwsze dwa lata. Nie jest to
więc żadna dieta odchudzająca lecz dieta zwiększająca przemianę materii dlatego
spokojnie działa nawet po zakończeniu kuracji. Jeżeli kurację przeprowadza się
niewolniczo zgubisz nadmiar tłuszczu 7-20 kg. Kurację przeprowadza się przez 13
dni ani 1 dzień mniej ani więcej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina,
piwo, zjesz słodycz, albo żujesz gumę jesz dodatkowe jedzenie to od razu
przerywasz kurację i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz
przed upływem 6 dni można ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach.
Ukończonej w całości diety nie powinno się powtarzać wcześniej niż po dwóch latach! Mozna braĆ różne Witaminy ponieważ przy tej diecie wiele osobą kreci sie w głowie, słabo sie czują... ja tak miałam ale jakos dałam rade

pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

acha i zalecam jesc posiłki o odpowiednich porach np:

sniadanie : 9:00
lanch: 13-14
obiad: 17-18

MaNia
Stary 2009-05-08, 23:04   #104
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Widzę, że z Fast Slim-u przeszłyście na kopenhaską
Ja już chyba nie dam się nabrać na żadne Clarinole ani Fasty Slimy ani Therm Line! W tamtym roku schudłam dzięki diecie i ćwiczeniach ponad 8kg. Fakt, że stosowałam jeden jedyny specyfik tylko w dni treningowe (lecz jego skład jest nielegalny w Polsce) . A w aptekach można go znaleźć w lekach dla astmatyków...

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Co do diety rozdzielnej to jest to jedna z lepszych diet!! Podobnie jak dieta plaż południowych! Polecam oby dwie!!
Stary 2009-05-10, 19:51   #105
roksisia
Przyczajenie

Koleżanka w tydzien schudla 3 kg . Sama zastanawiam sie nad zamowieniem . Schudla mimo ze nie ćwiczyła ! Ale mowila ze strasznie sie po tych tabletkach czlowiek poci . wiec widac musi podnosic temperature .
roksisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 15:30   #106
czarna1331
Przyczajenie

Witam wszystkich!!!

Jeśli chodzi o FAST SLIM to rzeczywiście będzie lipa, u mnie też waga stoi jak zaklęta (a miało być tak pięknie). Chyba nie ma co liczyć na "CUDA" jakie nam oferują podsuwając magiczne pigułki. Nie ma co się oszukiwać nie można zrzucić z siebie w ciągu paru dni coś co się gromadziło miesiącami. Już taki los. Pozostanę więc na diecie rozdzielnej(1-1,5kg/tydzień) aż dopnę swego. Czyli trochę czasu przede mną... I będzie ok.

A co do diety kopenhaskiej( norweskiej itp.) uważajcie dziewczyny!!!! Fakt, że chudnie się po niej w oczach. Ja schudłam 10kg w 14 dni, ale mało co się nie przekręciłam!!!! Poza tym co z tego, że schudłam jak to zaraz wróciło z powrotem i to nie wcale przez to, że napadałam lodówkę.
Proponuję jednak lżejsze diety i bezpieczniejsze, może wolniejsze w działaniu , ale nie targają zdrowia. Pozdrawiam
Stary 2009-05-11, 17:52   #107
Mania1991
Raczkowanie

hm mi kg po kopenhackiej nie wróciły :P ale sie dalej pilnowałam nie tak jak dzis heheh zjadłam siadanie obiad i zamiast jogutru na kolacje wsunełam 3 kanapki wazy z sałata ogurkiem i szyneczką a no i majonezem ;/ kurde jestem wsciekła a i ejszcze banana zjadłam ;/ masakra;/

ale wczoraj byłAM u rodzinki i usłyszałąm od kazdego ze "schudłam" podniosło mnie to na duchu od jutra znowu sie pilnuje a pojutrze moze wreszcie sie zwarze :P

pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

acha ! słuchajcie kobitki jak by któraŚ była chętna to zaczynam dietę kopenhaską 25.05 -< data taka ponieważ wcześniej mam komunie w rodzinie nawet dwie a wiadomo jak to jest na komuniach ;p wiec jak by któras miała zamiar robic ze mna to piszcie zawsze to lepiej

PS. ide pobiegac trzeb akanapki zrzucic

MaNia
Stary 2009-05-11, 19:05   #108
magdzie
Rozeznanie

Cytat:
hm mi kg po kopenhackiej nie wróciły :P ale sie dalej pilnowałam nie tak jak dzis heheh zjadłam siadanie obiad i zamiast jogutru na kolacje wsunełam 3 kanapki wazy z sałata ogurkiem i szyneczką a no i majonezem ;/ kurde jestem wsciekła a i ejszcze banana zjadłam ;/ masakra;/

ale wczoraj byłAM u rodzinki i usłyszałąm od kazdego ze "schudłam" podniosło mnie to na duchu od jutra znowu sie pilnuje a pojutrze moze wreszcie sie zwarze :P

pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

acha ! słuchajcie kobitki jak by któraŚ była chętna to zaczynam dietę kopenhaską 25.05 -< data taka ponieważ wcześniej mam komunie w rodzinie nawet dwie a wiadomo jak to jest na komuniach ;p wiec jak by któras miała zamiar robic ze mna to piszcie zawsze to lepiej

PS. ide pobiegac trzeb akanapki zrzucic
MANIA ja nigdy nie robiłam tej diety kopenchaskiej i może bym była chętna a tą kawe musze pić z cukrem bo nie lubię?
Stary 2009-05-11, 21:01   #109
Mania1991
Raczkowanie

nie co ty nie musisz ;p mozesz pic jaka chcesz rozpuszczalna albo parzoną gorzką z cukrem z mlekiem tylko chudym :P

MaNia
Stary 2009-05-12, 10:50   #110
tessa478
Przyczajenie

Witam . Ja jestem po diecie kopenhaskiej. Tak stosuje ją co dwa lata wprawdzie wracam do swojej wagi, ale i tak przez jakiś czas czuje się lepiej. Też myslę nad zastosowaniem jakiejś diety bo mam co zrzucić z siebie przy wzroście 169 ważę aż 78 kg czyli o 4 kg mniej po diecie kopenhaskiej.
tessa478 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 11:20   #111
milosz
Przyczajenie

witam wszystkich serdecznie zakupiłam ów specyfik, wydałam 89 zł , tak jak większość z Was , stosuję go od 10 dni- 3 razy dziennie jedna kapsułka , chodzę również na basen , niestety z wagi nie ubył ani gram . Zawsze ważyłam 71,5 kg czasem po zimie 74 ..teraz waga doszła do 80kg , zatem w ramach desperacji skusiłam się na ów cud środek. nie dość ,że waga nie drgnęła w dół , to czuję się ociężała < odbija mi się żółcią...mam sucho w ustach , nie zauważyłam wysmuklenia figury , mimo ,że jem mniej poza tym pokusiłam się o sprawdzenie cen i można zakupić CLA 1000 - 60 kapsułek od 36 zł do 78 zł - zatem uraczono nas maksymalną ceną plus koszty przesyłki, poza tym opakowanie nie było "dyskretne" - na pudełku jak wół widniało "schudnij szybko" ciekawa jestem co ze zwrotem kasy , czy wystarczy przesłać opakowanie plus liścik? jak myślicie ? Pozdrawiam uczestniczki forum serdecznie
milosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 18:16   #112
czarna1331
Przyczajenie

Na zwrot kasy za ten chłam nawet nie liczę i nawet nie próbuję bo niedojż że nie dostanę zwrotu to jeszcze trzeba ponieść koszty wysyłki. Odgrzebałam jeszcze dietę kapuścianą (tygodniową) i chyba się skuszę . Acha!!! Odebrałam dzisiaj LEG MAGIC i od jutra zaczynam szaleć. Czy ktoś go może praktykował????? Czekam na info i pozdrawiam
Stary 2009-05-12, 18:48   #113
magdzie
Rozeznanie

Cytat:
Na zwrot kasy za ten chłam nawet nie liczę i nawet nie próbuję bo niedojż że nie dostanę zwrotu to jeszcze trzeba ponieść koszty wysyłki. Odgrzebałam jeszcze dietę kapuścianą (tygodniową) i chyba się skuszę . Acha!!! Odebrałam dzisiaj LEG MAGIC i od jutra zaczynam szaleć. Czy ktoś go może praktykował????? Czekam na info i pozdrawiam
napisz jaka to dieta kapuściana
Stary 2009-05-12, 18:59   #114
Mania1991
Raczkowanie

Cytat:
nie polecam diety kapuścianej ! jest ohydna i nie daje efektów pozdrawiam !

MaNia
Stary 2009-05-13, 07:04   #115
czarna1331
Przyczajenie

Cytat:
nie polecam diety kapuścianej ! jest ohydna i nie daje efektów pozdrawiam !

No tu się akurat nie zgodzę.Już ją kiedyś stosowałam i w efekcie 6kg mniej przez tydzień. Tylko chodzi o to, żeby jak najwięcej zjeść tej zupki z kapusty, która mi akurat smakowała inie było z tym problemu. Pozdrawiam
Stary 2009-05-13, 09:03   #116
Olekk
Raczkowanie

cześć dziewczyny!! właśnie dostałam paczkę. jak już ktoś zauważył- nie jest w ogóle dyskretna. na opakowaniu jest naklejka ciężka do zdrapania z napisem Schudnijszybko-Fastslim. tabletki są wielkie jak wół i myślę że jak ktoś ma duży odruch wymiotny to tego nie połknie. zastanawiam się jak to dawkować...3 razy dziennie?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

jeżeli chcecie schudnąć chociaż troszkę bez wielkich wyrzeczeń i żeby efekt utrzymywał się dłużej to polecam taką 'dietę' :
rano należy zjeść śniadanie 1-2 kanapki z szynką, żółtym serem, twarożkiem (latem dobrze jest zrobić sobie ser biały półtłusty z kefirem, rzodkiewką i szczypiorkiem), sałatą, pomidorem, ogórkiem, papryką- z czym tylko dusza zapragnie. nie polecam dżemu. do tego oczywiście herbata, latem może być woda. nie pije się słodzonych napojów bo to ukryte kalorie których się nie czuje a wchodzą w boczki idealnie. soki również radzę odstawić a herbaty i kawy nie słodzić. nie polecam również substytutów cukru bo jak później raz posłodzicie to wszystko się natychmiastowo wchłonie i przerobi na fałdki. śniadanie należy zjeść obowiązkowo do 2 godzin po przebudzeniu, najlepiej przed wyjściem do pracy. porządne śniadanie jest podstawą do tego, żeby nie podjadać wieczorem.
na drugie śniadanie należy zjeść jogurt, może być owoc, warzywo. latem można jeść ogromne ilości pomidorów, ogórków- mają mało kalorii i dużo wody więc można się nimi 'zapchać'
obiad należy zjeść koło 16-17. tutaj pozostawiam wolną rękę. radzę jednak zastępować zwykłe produkty tymi pełnoziarnistymi: jeżeli chcesz zjeść makaron to owszem ale pełnoziarnisty i ugotowany al dente, to samo tyczy się ryżu. z ziemniaków można zrezygnować. do każdego obiadu należy zjeść dużo warzyw- różne sałatki, surówki, najlepiej aby były robione z oliwą z oliwek (szopska np). do obiadu polecam raczej mięso smażone czy też gotowane- jest ono lepsze niż spagetti czy zapiekanki.
na kolację należy zmiksować banana ze szklanką kefiru. najlepiej aby była ona nie później niż o 19.
w ciągu dnia do godz. 19. można robić przekąski- warzywa, owoce, pić dużo wody i unikać słodyczy. raz w tyg. można pozwolić sobie na jakiś przysmak- są w życiu sytuacje jak imieniny czy komunie kiedy wypada się poczęstować ciastem. zatem raz w tyg można.
moja wymyślona dieta jest bogata w błonnik i zawiera większość potrzebnych związków odżywczych ( zależy jakie owoce i warzywa wybierzecie). nie jest drastyczna, dosyć łatwo jest się do niej przyzwyczaić (1-2 dni)
Stary 2009-05-13, 13:24   #117
Mania1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olekk Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!! właśnie dostałam paczkę. jak już ktoś zauważył- nie jest w ogóle dyskretna. na opakowaniu jest naklejka ciężka do zdrapania z napisem Schudnijszybko-Fastslim. tabletki są wielkie jak wół i myślę że jak ktoś ma duży odruch wymiotny to tego nie połknie. zastanawiam się jak to dawkować...3 razy dziennie?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

jeżeli chcecie schudnąć chociaż troszkę bez wielkich wyrzeczeń i żeby efekt utrzymywał się dłużej to polecam taką 'dietę' :
rano należy zjeść śniadanie 1-2 kanapki z szynką, żółtym serem, twarożkiem (latem dobrze jest zrobić sobie ser biały półtłusty z kefirem, rzodkiewką i szczypiorkiem), sałatą, pomidorem, ogórkiem, papryką- z czym tylko dusza zapragnie. nie polecam dżemu. do tego oczywiście herbata, latem może być woda. nie pije się słodzonych napojów bo to ukryte kalorie których się nie czuje a wchodzą w boczki idealnie. soki również radzę odstawić a herbaty i kawy nie słodzić. nie polecam również substytutów cukru bo jak później raz posłodzicie to wszystko się natychmiastowo wchłonie i przerobi na fałdki. śniadanie należy zjeść obowiązkowo do 2 godzin po przebudzeniu, najlepiej przed wyjściem do pracy. porządne śniadanie jest podstawą do tego, żeby nie podjadać wieczorem.
na drugie śniadanie należy zjeść jogurt, może być owoc, warzywo. latem można jeść ogromne ilości pomidorów, ogórków- mają mało kalorii i dużo wody więc można się nimi 'zapchać'
obiad należy zjeść koło 16-17. tutaj pozostawiam wolną rękę. radzę jednak zastępować zwykłe produkty tymi pełnoziarnistymi: jeżeli chcesz zjeść makaron to owszem ale pełnoziarnisty i ugotowany al dente, to samo tyczy się ryżu. z ziemniaków można zrezygnować. do każdego obiadu należy zjeść dużo warzyw- różne sałatki, surówki, najlepiej aby były robione z oliwą z oliwek (szopska np). do obiadu polecam raczej mięso smażone czy też gotowane- jest ono lepsze niż spagetti czy zapiekanki.
na kolację należy zmiksować banana ze szklanką kefiru. najlepiej aby była ona nie później niż o 19.
w ciągu dnia do godz. 19. można robić przekąski- warzywa, owoce, pić dużo wody i unikać słodyczy. raz w tyg. można pozwolić sobie na jakiś przysmak- są w życiu sytuacje jak imieniny czy komunie kiedy wypada się poczęstować ciastem. zatem raz w tyg można.
moja wymyślona dieta jest bogata w błonnik i zawiera większość potrzebnych związków odżywczych ( zależy jakie owoce i warzywa wybierzecie). nie jest drastyczna, dosyć łatwo jest się do niej przyzwyczaić (1-2 dni)
właśnie stosuje cos podobnego również sama sobie wymyśliłam ja to sie po prostu nazywa MŻ mniej ŻreĆ! :P

MaNia
Stary 2009-05-13, 19:34   #118
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Maniu ja jestem od dzisiaj na diecie 13-dniowej. jutro już będzie drugi dzień, wiec najgorsze chyba za mną czuje się na razie dobrze. Robię ja już chyba z trzeci raz. Acha dodam, że robię ja tylko dlatego by oczyścić swój organizm. Po 13 dniach przechodzę na dietkę plaż południowych i na basenik. Chcę do sierpnia zrzucić tak z 10kg, może 8kg
Mam nadzieję, że mi się uda. Oczywiście jak przystało na lekomankę muszę mieć jakiś suplement bądź wspomagacz
Czy któraś/któryś z Was tez ma problem z tymi wspomagaczami jak ja?
Stary 2009-05-13, 20:17   #119
Olekk
Raczkowanie

to naturalne że ludzie są leniwi i szukają wspomagania czegokolwiek (w tym przypadku odchudzania) za pomocą środków chemicznych, bo tak jest przecież łatwiej i nie trzeba się wysilać. sama tak mam lenistwo po prostu i wiara w cudowne działanie leków.

zapomniałam dodać, że warto jeść dużo pomidorów, bo zawierają leptynę (odpowiedzialną za uczucie sytości)

cały dzień na cudownym środku... nic się nie wydarzyło. nie jestem głodna wieczorem...może po prostu mam taki dzień, nie koniecznie przypisywałabym to tabletkom...zobaczymy jak będzie jutro
Stary 2009-05-14, 06:54   #120
Mania1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Maniu ja jestem od dzisiaj na diecie 13-dniowej. jutro już będzie drugi dzień, wiec najgorsze chyba za mną czuje się na razie dobrze. Robię ja już chyba z trzeci raz. Acha dodam, że robię ja tylko dlatego by oczyścić swój organizm. Po 13 dniach przechodzę na dietkę plaż południowych i na basenik. Chcę do sierpnia zrzucić tak z 10kg, może 8kg
Mam nadzieję, że mi się uda. Oczywiście jak przystało na lekomankę muszę mieć jakiś suplement bądź wspomagacz
Czy któraś/któryś z Was tez ma problem z tymi wspomagaczami jak ja?
No to od razu mówię ze pisze sie z tobą na ta dietę plaż południowych :P

MaNia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości