![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez te cyste zrobiłam siętaka nadwrażliwa na bóle okło maciczne, że brak słów Zaczęłam się w pewnym momencie nawet zastanawiać, czy ból w pachwinie który mnie złapał nie jest spowodowany jakimś stanem rakowym... hipochondria pełna Się Kasia nachwalić teściowej nie moze widze ![]() Moja z wycieczki do grecji dla mnie przywiozła topik w barwach grecji i jakieś świecidełko a moim rodzicom olej z oliwek (taki grecki oryginalny) a o dzisiejszym śniadaniu do pracy to jajuż w ogóle nie będę pisać drugi raz ::P: Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-04-06 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moi i TZa kuzyni i kuzynki nie maja jeszcze dzieci ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-06 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
my zapraszamy, ale dzieci ma tylko jedna kuzynka ode mnie i jedna od narzeczonego - więc to nie problem
![]() a w ogóle dzisiaj sobie uświadomiłam, że ja i moje dwie kuzynki bierzemy ślub w tym samym roku ![]() ![]()
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzyni i kuzynki TŻ mają już swoje rodziny, niektórzy już mają nawet dzieci w wieku 15, 16 lat ![]() ![]() Ja jestem najstarsza wśród mojego kuzynostwa, reszta jest w ieku 13-20 lat i oni nie maja jeszcze swojego potomstwa ![]() ![]() wilczyca, w Naszej restauracji za dzieci płacimy tak jak za osoby dorosłe czyli 50 dzieci razy ok. 170, 180 zł za osobę TŻ pojechał do salonu frzyjerskiego i mam free time ![]()
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2009-04-06 o 17:32 Powód: dopisek dla wilczycy:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Tz ma malutką rodzinę jakoś 20 osób
![]()
#97 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest tak 145 zł/os.
dzieci do 13 r ż orkiestra fotograf i kamerman - 50% ceny 3000 zł za 5 - osobową orkiestrę kamerzysta 1500-2000 zł fotograf 700 zł |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
a Ty robisz poprawiny?
#99 |
Zakorzenienie
|
u teściów w ogródku - takie grilowe coś nie coś... tak przynajmniej na razie to wygląda.. moi rodzice na razie jeszcze nie myślą o poprawinach a TŻ rodzice - ściślej jego mama właśnie taki luźny pomysł rzuciał... jak na razie wszystkim to pasi... szczególnie, że dom TŻ jest w połowie drogi między domem weselnym a moim domem rodzinnym
Ja raczej jakichś super wielkich poprawin nie przewiduje... takie tylko dla rodziny.. ponieważ cześć rodzinyod mamy to raczej ludzie no powiedzmy sobie mało imprezowi, od strony mojego taty.. no powiem szczerze, że nie wiem ale że oni wszyscy razem do kupy są spod Warszawy - w większości no to jakoś tak mi się zdaje, że odpoczną po weselu i wrócą do domów TŻ-ta rodzina jest taka z tamtych stron (okolic) więc pewnie się zjadą (tż ma 2 ciocie, brata i babcię w jednym podwórku, siostra jego mamy mieszka też bardzo blisko - a reszta no to kwestia jakichś 15 km wokół - i to w sumei w większym stopniu będzie dla nich... bo ja to bym najchętniej leżała w taki dzień dogóry brzucholkiem i nic nie robiła Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-04-06 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
tak zapraszam
![]() ![]() a argumenty typu nie mam tyle kasy do mnie nie docierają, bo jeżeli nie stać by mnie było to bym wolała nie zapraszać calej tej rodziny a nie tylko wybranych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jakies 2 lata temu, dalsza ciotka i wujek "odnawiali" śluby, moja mama jako ich kuzyka została zaproszona z moim tatą, ja z siostrą nie, mimo że była to daleka rodzina, naprawde nie potrafie przypomnieć sobie jak mieli na imie, widzialam ich może ze dwa razy w życiu to i tak było mi troszkę smutno ze mnie tam nie było, ale w Twoim przypadku jest troche inaczej
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Paaula86 Czas edycji: 2009-04-06 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia nie pzejmuj się Ja wychodzę z załozenia, że nawet jesli to nie będą poprawiny takie sensu strikto to trzeba wziąć pod uwagę, że np ludize którzy skadś przyjechali na wesele, będą chcieli się pożegnać złożć życzenia a wiadomo, że nie pozegna sięich kawałkiem ciasta i sokiem, jakiś choć mały obiadek trzeba sprawić.. A co do tej reszty "okolicznej" no to cóż myślę, że trzeba umożliwić im jeśli chcą jeszcze za nasze zdrowie wypić czy coś (wiem, że to dziwnie brzmi - ale to tak jakby ktoś nam mówił: życzymy Wam najlepiej na Waszej nowej drodze a my mu w podzięce - wal isę alebo spadaj - dlateog uważam, ze wypadałoby choc tak symbolicznie przyjąć gości... wiadomo, że nie zjedzie się dokłądnie tylu gości ilu było na weselu - ale CI co przyjadą.. trzeba im okazać wdzięczność za dobre słowo dla NAS Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-04-06 o 17:50 Powód: taka mała dygresja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza że TŻ nie zna większości tych dzieci kuzynów, nawet z kuzynami ma taki średni kontakt ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
u nas jest taka zasada że nie zapraszamy dzieci kuzynostwa, nawet calego kuzynostwa nie zapraszamy bo mamy z TŻtem duże rodziny i zapraszamy tylko tych z którymi utrzymujemy kontakt, ale oczywiście dzieci na weselu będą, siostrzeniec TŻta który będzie miał trochę ponad 2 latka, moje kuzynki od 9-15 lat, czylio te starsze to już nastolatki
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [quote=sorcierenoire;11775 104] Na ile wyceniacie całkowity koszt wesela??? /quote] my za 100 osób jednodniowe mamy nadzieję zmieścić się 40 tys i myślę, że się zmieścimy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() to może będe kandydowac na prezydenta skoro juz mam dwóch wyborców ![]() Ja to w ogóle sie tak bardziej na sprotowo ubieram (ale nie dres ![]() ![]() ![]() ![]() pogrubia. Ale Ty jestes szczupła, więc spoko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
wesele 2 dniowe (nie licząc naszych obrączek i ubrań)-20.775
(zakładając, że pojawi się 70 osób) wesele 1 dniowe (też bez obrączek i ubrań)-17.560 nie, wszystko from usa ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-04-06 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
A no właśnie to jest tak że ma np. 3 kuzynki które są siostrami i z dwoma ma kontakt a tą jedną nie bardzo.
Ale skoro zaprosimy te dwie, to i tą trzecią ![]() Średni kontakt tzn. teraz TŻ jest poza PL, każdy ma swoje życie, rodziny..Jak byli dzieciakami to się kumplowali ![]() Cytat:
Zapraszamy wszystkich kuzynów bez wyjątku i jeśli będziemy zapraszać ich dzieci to też wszystkie zaprosimy. Z pewnością nie będziemy sobie wybierać ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie nie znosze bialych butow, nawet sportowych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to po co sie starac jak i tak na kolejnej rodzinnej imprezce uslysze jaka to jestem balagarniara ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
a ja idę się kąpać i balsamować kosmetykami od teściówki
![]()
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() hmmma właśnie czy przypadkiem nie miał być tytuł wątku PM'2010?? czy coś przeoczyłam ![]() Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-04-06 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi 40 wyjdzie bez sukni. No tak myślałam, że usa może tez wchodzić w rachubę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() moi rodzice uważają, że powinnam "cos robić dla domu" bo w nim mieszkam - no to ja uznałam, ze moge sprzątać, ale dla nich to za mało, więc co jakiś czas mam z***kę, że nic nie robię i w ogóle jestem niedobra i be ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Samoa pewnie wychodzi innym taniej niż Tobie bo nie wszyscy potrzebują załatwiac noclegi dla całej rodziny TŻta
![]() ![]() A dzieci kuzynek zapraszamy z TŻtem na pewno... |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tych dzieci kuzynostwa to jest ciężki orzech do zgryzienia.. Ja też czasami lubię białe butki ![]() A co to za baleriny mierzyłaś, masz foto? Ja uwielbiam balerinki, są mega wygodne i praktyczne ![]()
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2009-04-06 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też lubię balerinki i zamierzam sobie jakieś w tym tygodniu zakupić
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Są białe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.