![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
Cytat:
![]() a teraz przyznaj sie.... ile juz ciast upieklas? zaloze sie, ze conajmniej 3 znajac Ciebie hihi... ja narazie zrobilam 3-Bita (przepis na podforum Moje gotowanie) i planuje jeszcze szarlotke bo maly ja uwielbia ![]() do tego salatka z kraba i powinno wystarczyc chyba ... bo ja w sumie ide do babci na wigilie wiec nie musze sie zameczac ![]() babcia robi gore pierogow a mi to wystarczy do szczescia.... ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Leleth, wstyd sie przyznac, ale jeszcze zadnego ciasta nie upieklam
![]() ![]() Ja poki co zrobilam bigos i uszka - jutro bedzie jeszcze barszcz i ryba, a dzisiaj wieczorem ciasto czekoladowe. Daj znac jak to 3-bit Ci wyszlo - moze i ja sprobuje. Leleth, czy Twoj maly spi w ciagu dnia? Moj Adas ladnie spal do tej pory, ale teraz mala go budzi ![]() ![]() ![]() Ok, uciekam dalej sprzatac i gotowac. Buziaki dla Was, dziewczyny!
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nie przejmuj sie brakiem czasu bo to normalne przeciez prz dwojce malych dzieci ![]() a maly spi codziennie... czasem nawet 3 godziny.... jak nie spi jest straszny..... wciaz placze i jest doslownie nie przytomny... ale te jego przeciagajace sie drzemki powoduja, ze idzie spac o 22.30 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
To ja sie dopisuje jako przyszla mama z Usa.Jestem w 8tc.Dzisiaj mialam 1 wizyte u lekarza-1 usg za tydzien-mam nadzieje ze juz cos zobacze i wszystko bedzie ok.
Ogolnie ciaza jest wielkim zaskoczeniem po 8 latach staran.Ale sie b ciesze.Ale nigdy nie przypuszczalam ze ja sie tu znajde z Wami dziewczyny-bo ja juz sie pogodzilam ze mama nie bede-a tu niespodzianka ![]() Wesolych Swiat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Wesolych i radosnych swiat Wam zycze.
U mnie ostatnie przygotowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Elfiku, witaj wsrod nas!
![]() ![]() Alguien, gdzie spedzasz te Swieta? Tzn. pamietam, ze mialas byc u rodziny meza - gdzie oni mieszkaja, jesli to nie tajemnica? leleth, jak tam? ![]() Ja wkrotce ide wszystko przygotowywac do kolacji. Dzieci spia. Buziaki.
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Schoolcraft-dziekuje
![]() Leleth-ta salatka z kraba brzmi ciekawie-mozesz podac przepis? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogole zazdroszcze Ci ...ciaza jest super ![]() Schoolcraft przezylam 2minutowe starcie z tesciowa.... przyszla do nas na chwile na wigilie... ale sie spieszyla na swoja wiec na szczescie nie zdazylam jej pogryzc ![]() a na naszej wigilii byla bialorusinka, ktora nie znala tego zwyczaju w ogole i musielismy jej wszystko tlumaczyc...zaczynajac od oplatka i zyczen az po slowo 'wqrwiac', ktorego namietenie uzywa moja babcia ![]() Cytat:
-opakowane lub dwa kraba (w sumie to imitacja- ale jest duzo smaczniejsza niz sam krab i nie ma kawalkow skrupek...) -jeden seler naciowy -kilka rodkiewek (opcjonalnie) -pol duzej czerwonej cebuli -puszka kukurydzy (opcjonalnie) -szczypiorek ( lub scallions ale to tez tylko opcja) -troche koperku -majonez -pieprz ogolnie to kroi sie wszystko na kawalki i razem do micki... wszystko to co w nawiasie ma (opconalnie) to moje wlasne pomysly bo oryginalny przepis to tylko krab, seler, pieprz i majonez.... ja uwielbiam wrzucac do srodka nowe rzeczy i eksperymentowac.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Merry Christmas! Jak tam wigilia Wam uplynela? U mnie bylo cudownie. Jedzonko super, mila atmosfera i gooora prezentow
![]() Schoolcraft swieta spedzamy w nyc, gdyz tu jest cala rodzina meza. A my teraz tymczasowo mieszkamy upstate. Jak Wasze pociechy przezyly ten szczegolny wieczor? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Leleth-dziekuje
![]() Dzieki za przepis-brzmi smacznie-ja tez lubie ekperymentowac ![]() Schoolcraft-jak tam po wigilii?Dzieciaczki grzeczne byly? Alguien-u mnie wigilia minela spokojnie bo bylismy tylko we dwoje(no troje) i dwa psy ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-25 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
MERRY CHRISTMAS, dziewczyny!
![]() Leleth, no to dobrze, ze nie pogryzlas tesciowej ![]() ![]() A co do ciazy, to ja tez po cichu zazdroszcze kazdej ciezarnej, gdyz uwielbiam sam proces bycia w ciazy - uwielbiam ten ciazowy okragly brzuszek, lubie to ze mozna jesc ile wlezie i nikt cie za to nie osadzi ![]() ![]() To co sie dzieje po ciazy juz nie koniecznie jest przyjemne (nieprzespane noce, karmienia na okraglo, wieczne zmeczenie, brak czasu na cokolwiek...) ![]() ![]() Alguien, super, ze tak milo spedzilas Wigilie ![]() Co do dzieci, to Evunia wiekszosc dnia przespala - tak samo wieczorem, wiec za bardzo ja nie interesowalo co sie dzieje ![]() ![]() Dzisiaj dzieci nam daly pospac az do 10:00 ![]() ![]() Pozdrawiam dziewczynki i jeszcze raz wesolych swiat zycze!!! P.S. Leleth, probowalam przeszukac forum techniczne i nie umiem znalezc jak wstawiac te filmiki z you tube ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
mamy pozostalosci sniegu po ostatnim snowstorm. Natomiast dzis lub jutro oczekujemy deszczu
![]() No prosze, Adas z ubranek sie ucieszyl ![]() ![]() Fajnie, ze mamy jeszcze weekend w zapasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...6&postcount=40 mialas racje..ciezko bylo znalezc ale sie uparlam...
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Leleth, dziekuje
![]() ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2009-12-30 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Schoolcraft-super filmiki
![]() ![]() Wesolych Swiat ![]() Ja dzisiaj wcinam chipsy jak glupia-wiem ze niezdrowe ale nie moge sie opanowac ![]() Leleth-ja mam podobne relacje z "tesciowa".Dokladnie jest to 2 zona ojca Tz(mama Tz zmarla a byla super tesciowa dla mnie).Obecna zona ojca Tz to kobieta nietaktowna i nieprzyjemna-bialej goraczki dostaje jak ja widze.Wlasnie dzwonila na Swieta i chciala ze mna gadac-wymigalam sie tym ze udalam ze odbieram wazny telefon z pracy.Juz nawet nie jezdzimy odwiedzac rodziny Tz ze wzgledu na nia. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-25 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Schoolcraft... jakie ty masz sliczne dzieci
![]() ![]() Cytat:
![]() Oli dzis caly dzien bawi sie narzedziami, ktore dostal pod choinke.... najnowszym odkryciem jest, ze mozna zamontowac kredke woskowa w wiertarce...... ![]()
O A N ![]() Edytowane przez leleth Czas edycji: 2009-12-26 o 01:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
schoolcraft fajnie, ze wstawilas te filmiki
![]() ![]() Jak to u Was jest dziewczyny wlasciwie? W domu, z rodzina, jak najczesciej sie porozumiewacie? Leleth a Ty masz jakies zdj swojego malego? Pytalyscie mnie kiedys o zdjecie brzuszka, ale jeszce nie robilam. Zreszta dopiero ostatnio zaczyna byc cos widac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Leleth-no to rzeczywiscie babka jest nieprzyjemna-wiem jak to jest
![]() Alguien-ja z mezem rozmawiam tylko po angielsku-ucze go troche polskiego ale jakos marnie idzie..Jak sie wogole czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Dzieki za kompelementy dla moich dzieciaczkow ![]() ![]() Leleth, fajnie, ze Oli ma taka zabawe z prezentami. Nasz Adas dostal miedzy innymi kilka ksiazek i nawet ich nie otworzyl ![]() Alguien, my w domu rozmawiamy tylko po polsku. Ale synek oprocz tego slyszy jeszcze 2 inne jezyki, wiec byc moze dlatego pozniej zaczal mowic ![]() Elfiku, nie martw sie tymi chipsami - kobiecie w ciazy wszystko mozna, byle jesc z umiarem ![]() ![]() Pozdrawiam dziewczynki i milego wieczoru zycze ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
zrobilam mini album przekrojowy... od 5 dnia zycia do dzisiejszego dnia gdy bawil sie narzedziami ...
![]() ja wlasnie dzwonilam do Colorado ... bo ciotka tzta, ktora on widzial 2 razy w zyciu wyslala nam prezenty na swieta..... no i ja musialam jej dziekowac bo on powiedzial, ze nie lubi rozmawiac z obcymi ![]() ![]() poza tym jutro planujemy zrobic impreze... tzn ja planuje (zaprosilam gosci ) a tz wciaz sie ludzi, ze zmienie zdanie... a zaprosilam w sumie jego znajomych wiec nie powinien narzekac ![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
leleth, przystojnego masz synka
![]() ![]() A na ostatnim zdjeciu on ma taka pizame jak Adas ![]() EDIT: udanej jutrzejszej imprezy zycze!!! Chetnie bym sie wybrala na jakas imprezke, ale niestety nie ma takiej mozliwosci...
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2009-12-26 o 01:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do imprez to my mamy ich wiecej niz przed urodzeniem Oliego.... w sumie co dwa tygodnie srednio cos robimy (przynajmniej raz na 2miesiace u nas) ...jego pierwsze urodziny przeszly do legendy..... wszyscy je dotad wspominaja.... poza tym jezdzimy z nim na wakacje itp... bierzemy ze soba przenosne lozeczko i juz ![]() ![]() ![]() ![]()
O A N ![]() Edytowane przez leleth Czas edycji: 2009-12-26 o 01:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
No to w takim razie brawa dla meza, ze tak ladnie zapladnia hihihi
![]() A z tymi imprezami, to naprawde zazdroszcze. Jakos nie mamy zbytnio przyjaciol tutaj - wszyscy sa tacy pozamykani w sobie i jak juz, to mozna powiedziec, ze mamy znajomych tylko. Rzadko kiedy z kims sie spotykamy - a bardzo mi tego brakuje. Wiekszosc znajomych zostala wlasnie NY/NJ i moim marzeniem jest kiedys tam wrocic ![]() No i dla Adasia to wychodzi na minus, gdyz nie ma za bardzo kontaktu z innym ludzmi (oprocz mnie i meza). Dlatego ciesze sie, ze Evunia nie jest o wiele mlodsza od Adasia i byc moze beda ladnie sie ze soba bawic. leleth, mialam jeszcze dodac, ze Ty tez ladna kobietka jestes ![]()
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
to teraz juz wiemy, jak Wasze dzieciaczki wygladaja
![]() ![]() ![]() Czaarnyelf pytalas, jak sie czuje. Mozna powiedziec, ze jestem szczesciara, gdyz od poczatku ciazy przechodze ja bardzo lagodnie. Zadnych nudnosci, wymiotow. Jedynie na poczatku zmeczenie i sennosc. Wczoraj mnie po raz pierwszy glowa bolala i nawet takie lekkie zawroty glowy mialam, ale pogoda sie zmieniala z mrozu na deszcz, wiec jak spadl deszcz, to przestalo ![]() a to Twoj maz jakiej narodowosci jest? My rozmawiamy pol na pol w domu. Wiec juz sobie wymyslilam, ze maz bedzie odpowiedzialny za nauke angielskiego naszego dziecka, a ja za polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam ogromny problem z ubezpieczeniem malej. Wlasnie dostalam list od naszego pediatry, ze z jakiegos powodu ona nie jest dodana do insurance, mimo ze maz dodal ja od razu jak tylko sie urodzila.
Mala urodzila sie 26-go wrzesnia, a juz 1-go pazdziernika zawiezlismy specjalny list ze szpitala, ze ona zostala urodzona do pracy mojego meza i na internecie na specjalnej stronie maz razem z sekretarka dodali mala. I wszystko bylo ok, bo przez caly pazdziernik wizyty byly pokrywane, ale potem nagle od listopada insurance wysylalo do naszego pediatry list, ze takiej osoby nie ma dodanej do insurance. No i zanim zesmy sie o tym dowiedzieli, to juz narobilismy wizyt na 700$ ![]() Napisalismy list do Corporation w jakim pracuje maz, bo to jest ich blad, ze nie dali nam znac ze cos jest nie tak - tak naprawde wprowadzili nas w blad, gdyz w pazdzierniku placili, wiec myslelismy ze juz wszystko jest w porzadku i nikt nawet nie pomyslal, ze cos moze byc nie tak. Teraz szefy meza maja zadecydowac, czy pokryja nam tamte wizyty czy nie... ale mam przeczucie, ze bedzie na "nie", gdyz nikt nie chce sie przyznawac do swojego bledu. Normalnie mam taki humor zepsuty, ze ryczec mi sie chce... skad wziasc te 700$, zeby zaplacic? ![]() Juz jestem taka nabuzowana, ze jak w poniedzialek sie okaze, ze nie naprawia swojego bledu, to powiem im ze w takim razie bedziemy zalatwiac sprawe przez prawnika... Tylko nie wiem czy dla meza nie wyjdzie to na zle, jesli bedzie sadzil wlasne corporation? ![]() ![]()
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Schoolcraft my mielismy identyczny problem.... ale u nas zajela sie tym osoba w gabinecie pediatry... gosc wydzwanial regularnie do ubezpieczyciela aby wyprostowac ta sytuacje i sie udalo
![]() ![]()
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
nie zamartwiaj sie schoolcraft, na pewno jakos da sie to wyprostowac. a z sadzeniem meza korporacji, to nie wiem, czy taki dobry pomysl...
jak tam dzis sie czujecie? jak impreza sie udala leleth? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Leleth & Alguien, dziekuje za slowa otuchy
![]() Alguien, z tym sadzeniem korporacji to moze i nie jest najlepszy pomysl, ale nie bedziemy mieli innego wyjscia, jesli oni nie przyznaja sie do swojego bledu. Placimy co miesiac 250-300$ na ubezpieczenie (byc moze to nie jest duzo jak na cala rodzine, ale tak czy owak dla nas jest to sporo kasy) i zadbalismy o to, zeby mala byla szybko dodana do ubezpieczenia - zrobilismy wszystko co sie wymagalo z naszej strony, tylko oni wlasnie zawalili sprawe. No i druga sprawa to taka, ze nie placa mojemu mezowi az tyle, zeby z lekkim sercem mogl oddac 1000$, splacajac dlug u pediatry. Do tego wszystkiego wszystkie szczepienia malej sie przesuna o jakies kilka tygodni, a ja wole zeby wszystko bylo w odpowiednim czasie - dlaczego przez czyjas nieuwage ja musze miec klopot? Leleth, tez jestem ciekawa jak tam imprezka?
![]() |
#119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maz jest stad czyli amerykanin-mamy tu tylko jego rodzine ktora mieszka w Colorado Springs czyli pare godzin jazdy od nas. Ja jeszcze nie myslalam jak to bedzie z dzieckiem-na razie jeszcze nie wierze-jak zobacze w srode fasolke na usg to uwierze ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() czarny elf serdecznie ci gratuluje! tym bardziej ze 8 lat nic ![]() widzialam filmiki sliczne dzieci ![]() dziewczyny a jak to jest jak my jestesmy polakami i bym nam sie urodzilo dziecko w trakcie pobytu w usa??? pytam z ciekawosci.. zastanawiam sie czy jesli bedzie mozliwosc w ogole skorzystam z tej szansy, mala ma 2 lata nie chce duzej roznicy wieku i chcielismy sie starac o kolejne dziecko a tak wyjazd to blokuje ![]() a z tym ubezpieczniem to jak to w zasadzie wygada? kazdy wykupuje sobie indywidualnie? czy to firma zapewnia, odciaga od pensji czy sie placi jedorazowo samemu co rok czy jak???
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.