![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
Kurde znowu wszystkie wybyły i zostałam sama
![]() Nastula zalicza 2 drzemkę,tż też troli po pracy...nuuuudze się ![]() Idę chyba "Stefanka" upiec bo mam parcie na słodkie a nie ma kogo do sklepu pogonić ![]()
#93 |
Wtajemniczenie
|
Ewelina moja ma taką szczoteczke :
http://baby.☠☠☠☠☠☠.pl/product/703851...miekka_0_2_lat Mała myje zęby 2-3 razy dziennie na siedząco,zawsze w tedy kiedy ja to robię.Mocze jej szczotkę w przegotowanej wodzie narazie bo szczerze to nie wiem czy są jakieś pasty dla takich maluchów zwłaszcza, że niemowlęta nie mają jeszcze prawidłowego odruchu wypluwania. Ust takie małe nie przepłucze więc taka ewentualna pasta musiałaby nie zawierać w skladzie fluoru...No nie wiem trzeba by zagadać z dentystą na ten temat ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- a takie dobre ciasto ![]() ![]() ![]()
#94 |
Zadomowienie
|
Kurzoslawa daj koniecznie ten przepisik bo ja lubie piec chociaz teraz to chyba nie powinnam bo mialam ograniczac slodkei ale juz wiadomo ze musze zrobic serniczek a jak tak na wolnym do kawki nie zjesc ciasta. Czekam na przepisik
Dzieki za linka faktycznie musze chyba jakas kolorowa szcoteczke sprawic malej i ja przyzwyczajac bo to na paluch jej nie prezkonuje bo jets przezroczyste. Ale poczatkowo ja to bawilo a teraz ma okres ze nie chce otworzyc paszczy.
#95 |
Wtajemniczenie
|
przepis ponizej tu mi nie wyszło cosik
![]()
Edytowane przez Kurzoslawa Czas edycji: 2009-04-30 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Ale sie rozpiasłyście
![]() Jestem wyrodna matka bo Kube posłałam na obóz przed pierwsza klasa i dał sobie rade . od tego czasu jezdzi co roku a ja nie obgryzam paznokci ![]() Oliwier jest teraz niemożliwy a był taki spokojny ![]() Paste mam colggate Szczoteczke mam z taka szeroka rączką z jordana bardzo lubi myc zęby ![]() Pozdrawiam oczywiscie pobutka przed 6 zwariuje po weekendzi idze kupic czarną rolete to bedzie spał ![]()
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy cos tam sie pomieszalo czy mi sie wydaje ?? ![]() ![]() Witaj KAsiu, no to sie nazywa zdrowe podejsice ale ja juz wiem ze jestem raczej tym histeryczny z czego wcale nie jestem dumna. A szczoteczke pewnie taka jak Kurzoslawa wkleila ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Stefanek
Ciasto: -25dag. margaryny -3 żółtka+ 2 całe jajka -2 łyżeczki proszku do pieczenia -maki tyle by zagnieść Wykonanie: wszystkie składniki wymieszać,ciasto podzielić na 5 części. Każdą cześc rozwałkowac jak najcieniej na papierze do pieczenia lub śniadaniowym.Piec po 15 min. Masa: -25 dag. margaryny -25 dag. masła -5 złótek -1,5 szkl. mleka -1 szklanka cukru -2 cukry waniliowe -3 łyzki mąki Wykonanie: szklankę mleka,margarynę,szkl. cukru i cukry waniliowe zagotować w garnku.Pół szklanki mleka wymieszać z mąką i dodać do gotującej się masy.Cały czas mieszac aby nie powstały grudki. Gorąca papkę zalać żółtaki utartymi z masłem i 2 łyżeczkami cukru.Podzielić masę na 2 części do jednej dodać kakao. Przekładać ciasto masami,na przemian coby efekt kolorystyczny powstał ![]() ![]()
#99 |
Wtajemniczenie
|
Sorki Ewelina ...no ale to ten pośpiech oczywiście 150 g,chociaż dałam dzis 100g i też wyszedł pikny....A ciasteczka kupuję maślane w Biedronie 1 opakowanie ,styka...
A Stefanka ja robię inaczej... Tortownicę wykładam herbatnikami lub tymi maślanymi ciasteczkami i wylewam masę: W litrze mleka zagotowuję: łyżkę kakao,pół kostki margaryny 1 szkl. cukru i 1 szkl. kaszy manny,wrzucam też rodzynki lub co tam mam akurat z bakalii .Jak się zagotuje i chwilkę podgotuje wylewam na ciasteczka do tortownicy i zostawiam do wystudzenia ...najlepszy na drugi dzień...ale raczej szybko znika do wieczora ![]() Kurzosławka ja dokładnie taką kupiłam...młody szczęśliwy..a ja mam spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No coś się wymieszało,ale czemu to nie wiem ![]() Ciasto naprawdę jest przepyszne.Tylko trochę pracochłonne i kasochłonne ![]() ![]() Jak któraś się połakomi to niech da znac czy smakowało ![]()
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Mam stos garów do zmywania i nie mam motywacji...dajta zmywarkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
no to piknie
![]() ![]() Trzymkajcie sie wieczorkiem sie odezwe ![]()
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ta jakoś najbardziej mi posmakowała. Ale jakby nie było zrobione to fakt najlepsze jest na drugi dzień,jak się pokisi trochę w lodówce ale niestety u mnie nigdy nie udaje się go uchować ![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
A ja Twojej Kurzosławo wersji spróbuję bo brzmi apetycznie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Kubunia lulam a resztę wygoniłam na podwórko bo szkoda taką pogodę marnować ![]() Wytachałam rolki chłopakom ..tylko niunia moja smutna bo jeszcze nie ma ani rolek ani wrotek..Trochę była zła..ale lalą się teraz zajęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie panie!No co ja widzę-pieczenie,gotowanie...a ja bidulka biegam i robię ostatnie zakupy dla dziewczyn na wyjazd.No właściwie biegałam,bo teraz pokrzepiam się kawką i zaglądam do was...ale niestety-za chwilę koniec prania,więc czeka mnie wieszanie,no i dalsza pogoń za niezbędnikami córek.A jak się pewnie domyślacie,te są niemożliwe;no bo kiedy one tak urosły,że teraz same sobie wybierają dezodoranty??????ten może być,a tamten niebardzo...mówię wam,samo życie....a tak na marginesie-może któraś podrzuci mi kawałeczek ciasteczka jutro do pracy???Niby jestem na diecie,ale taki malutki serniczek to przecież nie grzech.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Izun ja też na diecie
![]() ![]() ![]() A jak chcesz ![]() ![]() A gdzie pakujesz dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Wyjeżdżają na "zieloną szkołę" i to już w niedzielę!A w sobotę mają rocznicę komunii...same okazje do grzechu przeciw figurce...A co do diety-ja też jestem na niej chyba od zawsze,ale nareszcie zaczyna być widać jakieś efekty...
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- A co do serniczka to trzymam za słowo i czekam na kawałeczek...szykuje mi się ciężki dzień w pracy,więc napewno spalę...(HI HI HI) |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Izun a ja w niedziele mam komunie chrześniaka i przyrzekłam sobie że się nie będę obżerać...Założę ciaśniutkiego bodziaczka i już mi sił nie starczy na smakołyki...
![]() ![]() Teraz lecę do dalszej roboty bo już wypiłam co miałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Izun a daleko od Ciebie gwiazdeczki wybywają
![]() Piec ciast nie lubie ![]() Aneta ja tez marze o zmywarce ![]()
#112 |
Rozeznanie
|
uff-jestem;ale nie na długo...czy daleko?drugi koniec Polski:jestem ze śląska,a jadą nad morze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z jakich okolic?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
bez tajemnic-Zabrze,a Ty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
#116 |
Rozeznanie
|
super-to wcale nie tak daleko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
ja tez z śląska tylko nas doczepili
![]()
#118 |
BAN stały
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() evelin ja slyszalam o tej grypie ale wiesz, nie mozemy dac sie zwariowac, a grupy dzieci na tych zajeciach sa okolo5-6 osob +mamy lub tatusiowie, jezeli ktos by chore dziecko przyprowadzil albo sam kaszlal to na pewno bylby wyproszony. A jakby w Polsce takie cos zorganizowac to na pewno byloby duze zainteresowanie ![]() Kurzoslawa my mamy taka sama szczoteczke ![]() A paste mamy dla dzieci w wieku 0-2 lat i ma skladzie fluor tylko mniej niz w doroslych pastach. Lekarza mowia zeby uzywac odrobineczke tej pasty ale uzywac, moja Milenka ja uwielbia i sama jak jest w lazience to wyciaga raczke po szczotke i zaraz pozniej po paste ![]() Atenk ja nienawidze zmywania i jak wieczorem mi sie stos uzbiera to az do kuchni mi sie nie chce wchodzic i tez chce zmywarke ![]() ![]() ![]() Ide bo mi dziecie na podlodze zasypia.... a jam glodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Aga częstuj się...trochę moze i szyszkowate te szyszki a może i nie ale wypadek parowy miałam w kuchni
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
wygląda super!A co to za wypadek?mam nadzieję,że nic strasznego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.