Alli - na odchudzanie - ktoś stosował?? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-18, 21:48   #91
DAVIDKA
Raczkowanie

Dot.: Alli - na odchudzanie - ktoś stosował??

Ciosek , nie mam pojecia czy mozesz lykac tylko jedna by uzyskac efekt , ale duzo uwagi w artykulach bylo skupianej na zmniejszeniu dzialania pig.anty. i przykrych dolegliwosciach gastrycznych , wiem jednak z doswiadczenia z moimi kolezankami ze nie ma dla niektorych wystarczajacych argumetow , musza przekonac sie na wlasnej skorze (wlasciwie zoladku )
Stary 2009-06-19, 08:45   #92
hmoni
Przyczajenie

Mnie zmroziło to co napsiała jedna z dziewczyn o tych "przeraźliwych" skutkach. Może wcinasz jakies tłuste rzeczy??? Fakt, że jak sie przeczyta ulotke to człowieka lekko odrzuca, co może się dziać. ... ale to nie reguła!!! Tak jak napsiałam, ja stosuje Alli od początku maja, nie maiąłm do tej pory żadnych takich "efektów" gastryczno-wiatrowo-nieprzyjemnych. Aniżadnego rozwolnienia..nic, jestem na diecie 1100 kalorii, alli wcinam tylko do posiłków gdzie wystepuje tłuszcz, np sałatki z oliwą, serkie białe, mięso z oliwą... i nic sie nie dzieje. Wiem, że nie ma co generalziaować, bo i jednych będą jakeis rewolucje u innych nie. Więc nie ma co wyzywac ludzi, którzy łykaja alli!!!! Alli tak jak napsiałam i tak jak mi pwoiedziała dietetyczka, to jest taki karniak, jak nażresz się tłustego , smażonego to dostaniesz rozwolnienia. Poza tym zanim ktos zacznie łykać alli to nalezy przez pare dni jeśc lekkostrawne rzeczy, i pić duzo wody, żeby syfff wypłukac z organizmu, co by uniknac takich nieprzyjemnych niespodzianek!!! wszystko trezba robic z głowa!!!!!!!!!!!!!!
hmoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 09:46   #93
Jadziekos
Przyczajenie

Witam ,
właśnie przeczytałam cały wątek dotyczący odchudzania i pomagania sobie alli. Nieraz czytam to forum , ale jednak nie komentowałam, dziś postanowiłam, że się podzielę moimi spostrzeżeniami. Mam nadwagę po ciąży, rok minął od porodu, a mi waga stanęła. Dodam, że w ciąży ważyłam 130 kg, przez cały ten rok schudłam do wagi 90 kg, stosując zdrową dietę, tzn. dania gotowane na parze, mało smażonych rzeczy no i starałam się unikać słodyczy. Jednak waga zatrzymała się na 90 kg, postanowiłam nabyć Alli i sprawdzić jego działanie. Muszę przyznać, że waga ruszyła. Już tydzień biorę tabletki i nie odczuwam skutków ubocznych, może to za sprawą diety nisko tłuszczowej, jednak gdyby pojawiły się jakieś efekty, od razu bym odrzuciła te tabletki. Prawda jest taka, że cudowne tabletki nie spowodują utraty wagi, ważne jest by zdrowo jeść i być aktywnym, a przede wszystkim żeby wyrobić sobie dobre nawyki żywieniowe, słodkość od czasu do czasu też jest wskazana. Prawda jest taka, że wszystko w nadmiarze szkodzi, po prostu umiar trzeba zachować. A jeśli chodzi o diety 1200 kcal to jeśli chce się tego restrykcyjnie przestrzegać to człowiek popada w błędne koło liczenia i kalkulowania. Ja jem trzy posiłki dziennie, bogate w witaminy i błonnik, ale nie liczę kalorii, bo popadłabym w paranoję odmawiając sobie czegoś co lubię, bo ma za dużo. Wiem, że jeśli zjem coś słodkiego czy bardzo kalorycznego to do moich stałych ćwiczeń muszę dołożyć sobie albo dynamiczną godzinkę spacerku z wózkiem albo dodatkowe pół godziny lekkich ćwiczeń . Ale zboczyłam trochę z tematu, mi alli pomaga ( może to kwestia psychiki), zauważyłam spadek wagi, ale nie wierze w chudnięcie 10 kg na miesiąc. Troszkę zbyt optymistycznie a poza tym nie zdrowe dla organizmu. Jeśli chce się schudnąć na stałe, to niestety nie jest to miesiąc dwa ( przy dużej nadwadze) ale znacznie dłużej. Ważne by wytrwać. Jak dla mnie tabletki i inne cuda to ostateczność, ważna jest motywacja i wytrwałość, bo nawet jeśli raz czy dwa się zboczy z diety, ważne by ją ,kontynuować nadal. Odchudzanie to nie ot siup do jakieś magicznej wagi, to zmiana nawyków i wzmożenie aktywności. Lepiej chudnąć powoli a skutecznie i jeśli stosuje się Alli czy inne tabletki należy pamiętać o witaminach, bo jakby nie było przy każdej diecie są one najszybciej utracone a przecież ważniejsze od ubytku wagi jest zdrowie, ładne włosy, paznokcie, skóra ( a jakby nie było witaminy w dużej mierze to sprawiają). Poza tym uważam że Alli nie powinno być długo stosowane. Ja mam zamiar stosować tylko miesiąc. Każde tabletki stosowane długo szkodzą mimo że kg lecą w dół. Jak już pisały dziewczyny wcześniej lepiej nie brać tabletek i chudnąć powoli niż brać i wyniszczać przez miesiące organizm. Zamiast inwestować w tabletki lepiej zainwestować w dietetyka, na początku byłam u dietetyka zapłaciłam 60 zł za wizytę i miałam plan żywienia. I nie tabletki a przestrzeganie tej diety od dietetyka pozwoliło mi schudnąć z 130 do 90. A teraz stosuję tabletki bo waga, mimo diety i ćwiczeń stanęła przez miesiąc. Każda z nas ma prawo wyboru, na jednych tabletki działają na innych nie. Jeśli ma się nisko tłuszczową dietę i zero słodyczy to alli pomaga, jeśli jednak nie to siedzi się w toalecie.
Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam. Serdecznie pozdrawiam i życzę wszystkim walczącym z kg wytrwałości i motywacji
\
Jadziekos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 18:13   #94
etha
Raczkowanie

Nie czytałam wszystkiego, ale czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki sens ma stosowanie diety niskotłuszczowej w trakcie brania alli? Ja wiem, że te biegunki i "tłuste bąki".. Dokładnie mam na myśli: "Wchłanianie czego będzie blokować preparat, jeżeli składnika, na który on działa nie ma w diecie?"
etha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 14:14   #95
kristinka86
Przyczajenie

Smile Dot.: Alli - na odchudzanie - ktoś stosował??

Cytat:
Napisane przez hmoni Pokaż wiadomość
Agusia nie przejmuj sie , że waga staneła, z tego co mi mówi moja Pani dietetyk, tak jest, więc ja jestem na to przygotowana że i u mnie też w końcu będzie przestuj Już sie psychicznienastawiłąm, żeby motywacja mi nie spadła Jeśli ktos uwaza, ze dieta 1000 kalrorii to głodówka to gratuluje, mam 5 posiłków i szczerze mówię, że nie chodze głodna a nawet przejedzona. Moja dietetyczka rozpisała mi dokładnie każdy posiłek na 7 dni, i wcinam według listy (gdyby któras chciała taką dietke nie ma problemu moge przesłać na maila) .Co do alli jest to środek dla osób ze sporą nadwagą. Droga Niezapomniana myslę, ze wiekszość dziewczyn jest świadoma, że nie chodzi tu o wyscig, ile która w ile schudnie, tylko przede wszystkim odchudzają się zdla zdrowia. Po skońzonej diecie, jest etap satbilizacji wagi, który nalezy przejśc, jest to czas odstawiania specyfików, przechodzenia na większe porcje, bardziej urozmaicone jedzonko. jesli to sie przejdzie to naprawde nie ma efektu jojo. Mam znajomych w pracy którzy chodzaili pare lat temu do tej samej Pani dietetyk co teraz ja poszłam i uwież mi niekt nie przytył po skończeniu całej kuracji. Więc nie ma co generalizaować i krytykować. Po to własnie jest ten wątek, abysmy mogły sobie przekazać cenne uwagi typu czy warto kupic alli czego mozna sie spodziewać. Nie jestm zwolenniczką faszerowania się jakimis cudownymi specyfikami, i tak jak powiedziąłm gdybym zauważayła że z moim organizmem dzieje się cos niedobrego odstawiłabym od razu. A jak juz jestem przy słowie... to jeszcze napisze o aktywności fiz. jak zaczynałam diete wydawało mi sie ,że najlpiej zacząć sie ruszac, bieganie, brzuszki itp... a Pani dieteyk powiediziała, że w pierwszym miesiącu nie ma co forsowac organizmu zaleciła tylko spacery. Ide w poniedziłaek do niej na kontrole to powiem, co teraz mnie czeka Myślę, że każdy kto odchudza się z głową i najlpiej pod fachowa opieką nie zrobi sobie krzywdy!!! W każdym bądź razie powodzenia dla wszystkich

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Zapomniała o najwaznijszym...woda, ja srednio pije 2,5- 4 litry wody dziennie. To jest naprawde ważne, Jesli ktos nie pije wody to pewnie można stanąc na wadze po dwócj tygodnaich i zobaczyc na wadze -7 kg, tyle, ze to odwodnienie, a nie faktyczny spadek wagi.

HMONI mogła byś mi przesłać tą dietkę na maila?To mail: kristina_bucel@hotmail.co m
Z góry dziękuję.
kristinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 08:44   #96
mahta1ie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
po pierwsze to nie lek a substytut diety
Wybaczcie: Alli jest lekiem a nie suplementem diety
mahta1ie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 20:52   #97
ciosek
Przyczajenie

na mnie ten alli chyba nie działa żadnych skutków ubocznych,jem 3 razy dziennie normalne posiłki biegam,jeżdże na rowerze czy ja wiem żeby waga spadła???!!!Zaczynałam brać po jednej tablece bo tyle tu o tych sraczkach więc sie bałam teraz łykam 3x i nic mi nie jest........
ciosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 09:13   #98
DAVIDKA
Raczkowanie

Ciosek , no to super ze jest ok , daj znac ile schudlas
Stary 2009-06-25, 16:11   #99
monis2803
Przyczajenie

HMONI! mogłabyś mi także przesłać tą dietkę na maila?

Edytowane przez monis2803
Czas edycji: 2009-07-11 o 13:35
monis2803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 16:42   #100
kasiek21237
Przyczajenie

Witam wszystkich. jestem tu nowa. w zasadzie od dzisiaj zaczęłam brać alli. moze w Polsce jest go łatwiej kupić i na pewno jest dużo tańszy. ja mieszkam w Uk i żeby kupić alli trzeba przejść kilkanaście pytań oczywiście nie sprzedadzą alii jeżeli wskaźnik bmi jest mniejszy niż 28.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Hmoni rownież bym prosiła o przesłanie dietki) stopcia12@gmail.com z góry dzięki

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

każde tabletki to jest indywidualna sprawa na każdego działają inaczej. denerwuje mnie ze niektórzy wypowiadający się na tym forum zakładają ze ludzie biorący wspomagacze są osobami bezmyślnymi . każdy kto bierze alli ma świadomość ze te tabletki nic nie dadzą bez stosowania diety. wraz z decyzją zakupu tych tabletek decydujesz sie na zmiene nawyków żywieniowych i zwiększenie aktywności fizycznej. skutki uboczne występuja w momencie kiedy są nie własciwie stosowane. zreszta wszystkie leki niewłasciwie stosowane maja skutki uboczne.
kasiek21237 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 20:37   #101
ciosek
Przyczajenie

Davidka schudam tylko 1kg na tydzień bez żadnej drakońskiej diety -codziennie ruch ale nogi mi schudły i tak jakby w pasie mniej czuje po ciuchach ale jak któras dziewczyna napisała że w wieku 35 lat proces odchudzania jest trudny więc może i u mnie tez tak jest.
poza tym ten alli nie powoduje u mnie rozdętego brzucha po jedzeniu tylko jakąś taka lekkość....Rano regularnie kibelek i tyle,żadnych bąków tłustych jak to wcześniej ktos napisał.Moja waga to 64kg przy wzroście 158 więc BMI 26-nadwaga niby nie dużo bop 5kg ale jednak...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-26, 21:48   #102
ishy
Raczkowanie

widziałam na allegro alli po o wiele niższych cenach...
ale są w końcu jakieś efekty czy nie bardzo?
ishy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-27, 07:16   #103
DAVIDKA
Raczkowanie

Ciosek no to ladnie Ci spada , fakt ze z wiekiem coraz trudniej , ja mam prawie 30 i wiem ze trzeba sie natrudzic zeby zbic wage , na dzien dzisiejszy waze 58 przy wzroscie 164 ale chce dojsc do 55 A i przyslali mi w koncu ( zamowiony 2 tyg.temu) reduxil -nie licze na cuda Moja kumpela schudla 6 kilo w tydzien na diecie dukana , i po co komu alli
Stary 2009-06-27, 13:24   #104
Ily
Raczkowanie

Alli- kolejne mydlenie oczu . Pamiętacie jaki był szał-pał jak puścili reklame nowego bio-cla z zieloną herbatą ? Wszyscy sie rzucili na to ... a efekty ? hmm z mojego punktu widzenia marne . Nie ma co przepłacać ... Słyszałam o tym od mojej kuzynki , której ciotka pracuje we Francji jako dietetyk . Do tej ciotki przychodziło dużo kobiet ze skargami , że strasznie przytyły po tym jak zaczęły brać Alli Odpowiedz jest prosta , jeśli jestes odpowedzialną i sumienną osobą to prosze bardzo , łykaj te tabletki . Bo jeśli się zje za dużo kotlecików , i ziemnniaczków to Alli nieźle da wam w pytę . Solidna dieta i ograniczenie tłuszczów - to mooooże coś z tego będzie . Ale odradzam takie lelum-poleum typu , że pocwiczysz sobie z 10 min , będziesz jeść normalnie i łykać Alli - niestety przytyjesz . Powodzenia dziewczyny Ja sie radze wziąśc np. za a6w a nie faszerowanie się fabryczną chemią

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkują sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-27, 15:55   #105
ciosek
Przyczajenie

Witam,!!!
davidka Ty to szczupła jestes jak przy wzroście 164 58kg-Bosko!!!!
Coś tam poczytałam o diecie Dukana i jak zwykle opinie sa różne oczywiście w zależności od organizmu.
Reduxil tez coś może zdziałac przy założeniach mniej jeść więcej się ruszać.
Mój szwagier schudł 20gk twierdząc że codziennie rano biega minimum pół godziny-ale on jest lekarzem wiec nie powiedział mi czy brał jakieś wspomagacze-efekt jak go zobaczyłam po dłuższym czasie -totalny szok nie ten sam człowiek!!!
Koleżanka z pracy po urodzeniu dziecka wygladała pulchnie i to bardzo ,odchudzała sie meridia i schudła bardzo i nic zadnego efektu jo-jo...jest tyle specyfików na rynku do wyboru do koloru i smaku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 15:15   #106
DAVIDKA
Raczkowanie

Mozna schudnac na wiele sposobow kurcze o meridi czytalam tragiczne opinie
Nie moge doczekac sie widoku mojej kolezanki te 7 kilo musi byc widac , chociaz jak na kopenhaskiej schudla 5 kilo to jej calosc w 2 dni wrocila szok ( bylysmy umowione i juz jej odchudzonej nie zobaczylam )
jak tam Alli dziewczyny ?
Stary 2009-07-01, 14:23   #107
ciosek
Przyczajenie

a czy alli ma wpływ na przesunięcie miesiączki-bo mi sie tak chyba zdarzyło ale nie jestem pewna -objawów ciąży nie mam
Stary 2009-07-01, 21:09   #108
DAVIDKA
Raczkowanie

Kurcze no nie slyszalam zeby alli mial wplyw na okres hmm... moze to przez pogode lub przemeczenie w ostatecznosci mozesz zrobic test , lepiej przy alli nie zachodzic w ciaze bo nie wiadomo jaki ma wplyw na plod
Stary 2009-07-01, 22:41   #109
kasiek21237
Przyczajenie

ciosek jest bardzo możliwe że od alli przesunął ci się okres. w końcu wprowadzasz zmiany do organizmu. z tym również wiążą się czynniki klimatyczne dieta stres zwiększona aktywność fizyczna psychika itp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 14:05   #110
ciosek
Przyczajenie

No mam pietra dalej-juz czytam o objawach ciąży ale ich osobiście nie czuję choć juz mam dwoje dzieci.
Poza tym czuję się dobrze apetyt wydaje mi sie że zmalał ale czy to przez alli od dwóch dni nie biore....
Faktycvznie ostatnio trochę przemęczenia miałam,i sporo wysiłku fizycznego-ale moze juz sama szukam sobie wytłumaczenia...
Nie sądziłam że ten alli ma taki wpływ,acha żadnych witamin nie przyjmowałam tak jak zalecali w ulotce...
Stary 2009-07-02, 18:48   #111
hooda
Raczkowanie

mysle ze alli moze wplywac na dlugosc cyklu, bo ja mam cykle regularne a jak bralam alli to dostalam okres 4 dni wczesniej.
a co do alli - to juz nie biore ponad miesiac i chudne w takim samym tempie jak z alli - wiec raczej nie polecam, teraz mam przynajmniej porownanie.
hooda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 20:49   #112
ciosek
Przyczajenie

No chyba jednak ten alli wpływa na cykl-robiłam test-jedna kreska.Więc troche stresu minęło.
Poza tym dobre samopoczucie choć nie wzięlam całego opakowania.
Hooda a ty uważasz że nie skutkuje ten preparat ....napisz jak teraz chudniesz.
Stary 2009-07-03, 21:02   #113
hooda
Raczkowanie

ja chudne tak ja pisalam wczesniej - montignac - weglowodany tylko raz dziennie+ troche sportu 3 x w tygodniu biegam rano po 3o minut a w weekendy wycieczki rowerowe. na montignacu troche czasem grzesze tydzien temu byly lody w ten weekend pewni znowu sie na cos skusze
Stary 2009-07-06, 20:06   #114
gosiagosia13
Przyczajenie

czy moglabys mi przeslac dietke od Twojego dietetyka, z gory bardzo dziekuje
gosiagosia13@hotmail.com
gosiagosia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 13:09   #115
Nanas
Raczkowanie

Dziewczyny, podsyłam Wam odpowiedź eksperta dotyczącą Alli:

"Oj to jest temat rzeka ale od początku...
"NOWA" to jest jedynie ich nazwa.. ponieważ jest to faktycznie stary i bardzo dobrze znany lek wystepujący do tej pory pod nazwą "xenical". Substancja aktywna jest ta sama (orlistat).
Zacznijmy od tego że do tej pory orlistat był dostępny jedynie na receptę, teraz pozornie ze zmniejszona dawką (faktycznie dziennie przyjmuje się nawet więcej niż wersji na receptę) jest on dostępny jako lek OTC (bez recepty).
Nie można odmówić mu skuteczności ponieważ jest to LEK (a nie suplement diety) jednakże jego stosowanie wiąże się z KONIECZNOŚCIĄ ZMIANY DIETY. Orlistat działa przez blokowanie lipazy trzustkowej (odpowiedzialnej za trawienie tłuszczu) i przez to tłuszcz nie jest wchłaniany a wydalany... i tu zaczynają się schody. Jak wydalany jest ten tłuszcz? Głównie z kałem ale również przez skórę... jeśli zastosujemy diete niskotłuszczową (której nalezy przestrzegać baaaardzo dokładnie) nie czeka nas nic "złego" poza ewentulanym niedoborem witamin z grupy A D E K oraz przesuszenie naskórka (łuszczy się szczególnie wierzchnia skóra dłoni).
Gorzej jest natomiast jeśli zignorujemy zalecenia dietetyczne i zastosujemy ten lek, zaskutkuje to bardzo nieprzyjemnymi tłuszczowymi biegunkami które mogą byc trudne do opanowania (i powstrzymania...), zawartość tluszczu w pocie również się zwiększy co moze być nieprzyjemne ze wzgledów estetycznych. Długotrwałe tłuszczowe biegunki są niebezpieczne dla zdrowia szczególnie ze wzgledu na jelito grube, które nie jest przystosowane do duzych ilości tłuszczu w kale.

Moja opinia: Czy ALLI czy Xenical - TAK, ale tylko jeśli mamy do czynienia z OTYŁOŚCIĄ (BMI powyżej 30), i tylko pod stała opieką lekarza i dietetyka. No i oczywiście tylko dla osób które są w stanie przestrzegac diety i mają fundusze aby zakupić ten środek "

Podsyłam link do źródła: http://forum.we-dwoje.pl/topics69/od...vt12577,60.htm

Myślę, że daje dużo do myślenia....
Nanas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 07:17   #116
IVON304
Przyczajenie

HOODA PROSZE PRZEŚLI MA DIETKE OD DIETETYKA,Z GÓRY DZIEKUJĘ iwo99@vp.pl
IVON304 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 11:04   #117
dodad
Przyczajenie

hooda, prześlij diete na adres dorota34@vp.pl. Dzięki
dodad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 13:58   #118
hooda
Raczkowanie

ja nie mam tej diety, hmoni o niej pisala. I mam prosbe, dziewczyny, ktore prosza o przeslanie diety - piszcie bezposrednio do hmoni - bo w ten sposob zasmiecacie watek.
Stary 2009-07-11, 23:30   #119
martast1
Przyczajenie

Dziewczyny powiem wam tyle: po obejrzeniu reklamy tez pomyslalam ze to cos fajnego i moze warto sprobowac, ale jak tylko zobaczylam cene to odrazu zrezygnowalam (lepiej te pieniadze wydać na owoce, niż na bezsmakową tabletkę). Od 7 tygodni jestem na diecie i zgubilam 5 kilo bez wspomagania sie suplementami diety. Po prostu zrezygnowalam ze slodyczy, chipsow i przede wszystkim z soków w kartonie ktore pilam hektolitrami Na sniadanie jem jedna kanapke a nie 2, (oczywiscie nie tylko to jem, roznego typu serki, platki itd. zalezy na co mam ochote) kolacje tak samo natomiast obiad normalnie, pomiedzy jakies owoce lub warzywa. Pije tylko wode niegazowana, oczywiscie wiadomo, ze jak raz kiedys napijesz sie lub zjesz coś innego swiat sie nie zawali. Po 20 juz nic nie jem - wczesniej bywalo tak ze kolacje jadlam 22-23 dlatego, że chodze pozno spac. Chcialam schudnac 5kg i mi sie udalo (wczesniej wazylam 60kg przy wzroscie 164), od 2 tygodni waga stoi w miejscu, staram sie przestrzegac wczesniej narzuconych reguł. Najważniejsze jest to, że organizm sie przyzwyczail i nie mozna tego zaprzepascić Bez sensu jest drastycznie zmieniac swoja diete odmawiając sobie wszystkiego, bo nie od dzisiaj jasne jest - człowiek glodny, czlowiek zły! Dlatego warto stopniowo zmieniac nawyki - zamiast katować sie zmianami z "dnia na dzień".
Pozdrawiam i życzę owocnych efektów!
martast1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 01:05   #120
kasiek21237
Przyczajenie

ja już nie biorę alli bo mnie po nich żołądek strasznie bolał. zmieniłam na inne tabletki w zasadzie na lek wspomagający odchudzanie dużo silniejszy od alli i przez 10 dni zgubiłam 6 kilo. oczywiście +dieta i ćwiczenia. powodzonka i wytrwałości życze wam dziewczynki i wspieram was całym sercem. będe do was zaglądać dalej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości