![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Origami i nie tylko
Schemat Ewciu znajdziesz tu: http://mars.wnec.edu/~thull/phzig/phzig.html dodatkowo znalazlam 2 filmiki na youtube, bardzo fajne, tym bardziej, że wszystko dokładnie tłumaczy sam Tom Hull
![]() Ta kula kwiatowa też mnie trochę nudziła, ale moja stara poszła w świat a chciałam ją mieć. Venus natomiast zrobiłam bo mamie się podoba i chciała żebym zrobiła więcej na choinkę, więc aby nie robić przed Świętami samych venus robię po jednej co jakiś czas. Jak do tej pory zawsze je zszywałam, ale niestety zostają w niektórych miejscach spore szpary, dlatego może następnym razem spróbuję skleić. Myślę, że to już Twoja wola jak połączysz moduły. Wydaje mi się, że z klejeniem może być więcej zabawy, ale może za to efekt lepszy, trudno mi teraz powiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dwie ostatnie przepiękne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Ci Asiu bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
A wkleisz schemat tej kuli kwiatowej ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Piękne kule!
![]() ![]() ta jest swietna! https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1245777550 no i ta! https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1245777550
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Piękne prace tworzysz ,jest co podziwiać
![]() Jestem pod wrażeniem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do klejenia to ja probowałam i tego i tego, ale jednak lepiej mi sie zszywa, bo pozniej mozna gdzis ewentualnie te elementy popszesuwac i wcisnac jakby jakas luka była, a z klejeniem juz tak nie ma, wie osobiscie wole igle z nitka, ale mozesz probowac moze tobie bedzie tak wygodniej.. a na choinke to tez robie te kusudamy,a le takie malutkie z tyvh resztek co zostaja z normalnej kartki jak sie zrobi kwadrat, albo z resztek z a5 i swietnie wygladaja takie malutkie, polecam sprobuj ![]() ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Yoshi, proszę bardzo
![]() Titania ![]() anka43, dziękuje Ci bardzo ![]() ![]() EwcIaKIcIA nie gniewam się, cieszę się, że do mnie zaglądasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Erhong dziękuje ponownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
dobreee, dzięki za stronki.
ostatnio był kuzyn mały i nie umiałam mu zrobić łódki ale jak się temu przyjrzę to i penie okręt będę w stanie zbudować hihi
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dwie ostatnie sa przecudnej urody
![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
ja tam chce zainwestowac w gilotyne.... (taka mini) koszt kolo 60 zł, ale chociaz mniej nerwów ze kartki nierówne, ja z tymi małymi elementami do chinskiego nie mam problemu, bo mam znajoma w introligatornii to mi przycina na takiej wielkiej gilotynie, tylko wtedy to juz zanosze wieksza ilosc, a nie 20 czy 50 kartek, tylko z 200 conajmniej... a gilotynka nam origamista by sie przydała.... pomysl jesli chcesz cos wiecej robic i dluzej, bo jesli twoje zainteresowanie nie jest chwilowe to moze warto zainwestowac w dobry sprzet hehe
![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Witajcie po kilkudniowej przerwie, natłok pracy nie pozwolił mi tu zaglądać, ale już jestem
![]() Yoshi ![]() ma-rzena witaj ![]() ![]() Okruszek ![]() EwcIaKIcIA, ja niestety nie mam takich znajomości. O gilotynie też już myślałam, ale na razie mam ważniejsze wydatki, więc będą mi musiały wystarczyć zwykły nożyk do papieru i linijka ![]() Jak już pisałam, byłam ostatnio trochę zajęta, ale w tzw. "międzyczasie" powstał jeżowiec Tomoko Fuse, skończyłam go dosłownie przed chwilą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Świetne kolory i wogóle jestem pod wrażeniem xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Super!
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Joasiunia
![]() Yoshi ![]() damurek witaj, miło mi, że mnie odwiedziłaś ![]() ![]() anita19800 ![]() Dzisiaj FlexBucky - Heinza Strobla. Kula ma ok 23 cm średnicy, wykonana jest metodą snapologii. Niestety jest mało stabilna, trochę się spłaszcza, ale widocznie taki jej urok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kosmitkaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Kosmitka? Dobre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Wow! Ale się przy tym napracowałaś. Wyrazy uznania i podziwu. Kula jest znakomita
![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
a jednak skonczyłas wreszcie ta snapologie o tak pisałaś ze robisz i robsz i konca nie widac, moze paski troszke za szerokie były, ja tez tak raz mialam widziałam mniejsza bryłe a chciałam zrobic strasznie duza i była za giętka bo niestety nie wszystko mozna zrobic z wiekszych elementów....
a ja znowu bede miała prośbę o schemat do jeżowca, ![]() ![]() ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() Edytowane przez EwcIaKIcIA Czas edycji: 2009-06-30 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
anita19800
![]() ![]() ![]() ![]() EwcIaKIcIA, gdybym miała ją robić kolejny raz to robiłabym albo z cieńszych pasków, albo z nieco twardszego papieru. A diagram do jeżowca mam tylko na dysku, wersja w Wordzie, nie pamiętam nawet skąd go mam bo juz dawno go ściągnęłam, a teraz nic rozrysowanego nie mogę znaleźć, ale wyszukałam dla Ciebie filmik, może być? ![]() Część 1: http://www.youtube.com/watch?v=KK7836mUz3w Część 2: http://www.youtube.com/watch?v=DURfF...eature=related damurek ![]() Kolejny jeżowiec Tomoko Fuse skończony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]()
Podziwiam Cię Kobito za cierpliwość naprawdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Ci Joaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
dziekuje kochana ty to jednak wspaniała jesteś, co ja bym bez ciebie zrobiła, zajrzyj do mnie mam tam coś specjalnie dla ciebie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Ci Ewciu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Jeżowiec jest znakomity
![]() Mogłabyś podzielić się schematem? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.