|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Co sądzicie o olejku rycynowym ? | |||
| Jest do niczego |
|
21 | 26,58% |
| Wspaniale nabłyszcza włosy |
|
24 | 30,38% |
| Poprawia kondycje włosów i przyspiesza ich wzrost |
|
39 | 49,37% |
| Włosy są bardziej gęste |
|
7 | 8,86% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 79. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Domowe sposoby na zadbane wlosy =)
O właśnie, ja też chciałam spytać, czy ktoś używa tej bananowej?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze powiedziawszy ja bym sie bala czegos z miodem nakladac na wlosy choc ostatnio na POLSAT URODA slyszalam ze miod jest doskonaly na "wszystko" i jego jedzenie (tzn witaminki i skladniki ktore w sobie posiada) poprawiaja od wewnatrz kondycje naszych wlosow a takze dziala odzywczo na nasza cere :O :O
Ale jak z nakladaniem miodu na wlosy - nie wiem. Ja bym sie bala ryzykowac.
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Nadia, z tego, co się 'skapnęłam', wycinki te masz powklejane do zeszytu. Może masz jeszcze jakieś, niekoniecznie te od włosów, porady?!
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
mam jeszcze troszke wycinkow na domowe maseczki
, pare podpowiedzi jak sie malowac, pare cwiczen jak porobie fotki to napewno wkleje.Jak bylam mlodsza wlasnie chcialam sobie zrobic taki zeszycik.. niestety prace nad nim stanely w miejscu..i mam tego niewiele
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Oj, ja też sobie taki zeszycik założyłam, szczerze mówiąc mam tam troszkę jakichś porad, ale wcale nie przydatnych, chociaż...
idę sprawdzić ;D |
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Ojojojo, ktoś mi zwinął mój zeszycik z wiewiórką ;(
EDIT: tak btw miodu - jest cudowny ;* |
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie właśnie maseczkę wg. przepisu drugiego, ale dodałam dodatkowo 1/2 łyżki miodu - nie wiem, czy dobrze zrobiłam..
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
A może płukankę z piwa stosuje się na zewnątrz i od wewnątrz
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
No to już wróciłam z tych męczarni
MASECZKA Z PłATKóW OWSIANYCH Weź 2 łyżeczki płatków, wsyp je do miseczki i wlej tyle ciepłej wody (lub mleka), by powstała rzadka papka. Odczekaj 15 min., by płatki spęczniały i papka się zagęścila. Nałóż maseczkę na twarz i trzymaj ok. 20 min. (15min). Maseczkę najwygodniej zmyć wilgotnym wacikiem. Zmywanie trwa długo, lecz efekt jest bardzo dobry - skóra jest doskonale oczyszczona, a jednocześnie nawilżona. Stosować 1 na tydzień, lub 1 na 2 tygodnie. MASECZKA MALINOWA Leczy zmiany trądzikowe, oczyszcza cerę z zaskórniaków i krost, zamyka rozszerzone pory, działa ściągająco. Umyj 10 malin i rozgnieć na jednolitą masę. Nałóż na twarz i zmyj po 15 min. Przemyj twarz łagodnym tonikiem. (Z tą maseczką będziecie musiały poczekać niestety do lata TONIK CYTRYNOWY Wycisnąć kilkanaście kropelek z cytryny w małym kieliszku dodać troszkę wody (naprawdę niewiele), wziąść wacik i oczyścić skórę ![]() MLECZKO OGóRKOWE Rewelacyjnie oczyszcza cerę i zmniejsza pory. Jest doskonałe do cery tlustej. świeźe ogórki zetrzyj na tarce, odciśnij sok i dodaj łyżeczkę balsamu do ciała, 1 łyżkę mąki i mleka. Wymieszaj składniki i połoz na twarz i dekolt. Po wchłonięciu mleczka umyj twarz ciepłą wodą. ANTYCELLULITOWA KURACJA 3-DNIOWA Potrzebujesz: - balsamu do ciała (obojętnie jaki) - folii spożywczej - trzech olejków eterycznych: ~ cynamonowego ~ grejpfrutowego ~ z kopru włoskiego Przygotowanie: Zapełnij 1/3 szklanki balsamem, dodaj po 3-4 krople z każdego olejku i ładnie wymieszaj, tak żeby powstała jednolita masa i żeby nigdzie nie pływały olejki. Wmasuj nowopowstały krem na części ciała, które uważasz, że są zagrożone cellulitem, lub są za gróbe. Obwiń posmarowane części ciała folią spożywczą tak, żeby było to obcisłe, ale żeby krew mogła swobodnie przepływać, znaczy się nie za mocno Przejdź do swojej sypialnii, połóż się do łóżeczka, przykryj się bardzo ciepłą pierzyną i kocem, lub kocem elektrycznym tak żeby było ci bardzo cieplutko, jednocześnie uważaj, żeby folia nie zsunęla się z wysmarowanych części ciała. Leż sobie nieruchomo przez 1 h z takim czymś Nom i niby ma ubyć kilka cm w obwodzie ud i ma zniknąć cellulit... Stosowałam to, ale nigdy do końca, ostatnim razem 2 dni coś takiego robiłam w trzecim musiałam wyjechać i nie miałam czasu na takie eksperymenty. Fakt widzi się poprawę w jędrności skóry i troszkę cellulit znika, ale czy tak do końca? Nie wiem. Osobiście proponuję co do tej pierzyny, wziąść jakąś pościel w której tylko wtedy będziemy tam leżeć. Zapach olejków jest dość intensywny, ciągle czuć cynamon, dlatego potem przesiąka tym zapachem cała pościel. Zależy, jakie kto lubi zapachy, mi akurat nie za bardzo odpowiadał. I dlatego, jeżeli ktoś nie chce tego wąchać wtedy, kiedy będzie szedł spać to lepiej sobie przygotować taką pościel specjalnie do tego zabiegu ![]() ![]() To wszystkie przepisy upiększające naszą cerę i ciało domowej roboty, jakie posiadam Mam nadzieję, że wam się spodobają Buziaki |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
amberlinko po stokroć dziękuję, poczekam do lata, bo straszliwie kusi mnie ta malinowa
![]() btw - wczoraj, jak już mówiłam, zrobiłam sobie maskę na włosy nr. 2 + miód, dzisiaj włosy są takie cudowne, mięciutkie, ah, pięknie jest
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
płukanka piwa
to musi byc ciekaaweeee
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ciekawy watek.
Kiedyś się w to bawiłam, ale jakoś mi się odechciało. Coś mi się zdaje, że będę tu często wpadać. Jak mi sie jakiś 'przepis' przypomni, dołaczę.
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
mi tez watek sie podoba...
zobacze-jak ktos wyproboje to niech pisze
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Również chetnie poczytam
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Cytryna generalnie rozjaśnia włoski nawet kiedys próbowałam, ale czytałam gdzies ze jesli stosuje sie ją na farboiwane włosy to moze wypłukac kolor wiec u mnie to odpada , ale w sumie to juz sama nie wiem
![]() |
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miod jest dobry na wlosy ale trzeba go rozpuscic w cieplej wodzie i polac wlosy.po kazdym myciu wlosow plucze wlosy skrzypem i pokrzywa.tanie,sprawdzone ,dobre i nie skleja wlosow!
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
ja od dluzszego czasu prostowalam wlosy, moze nie codziennie, ale tak mniejwiecej co 2 dni po kazdym myciu
no i cóż. włoski mi sie zniszczyły, pomimo różnych odżywek itp. i teraz postanowiłam ,ze ograniczam prostowanie ..po każdym myciu [zazwyczaj wieczorem myje ] robie sobie 2 francuzy na noc, jak wstaje rano mam ladne fale , wszyscy mi mowia ze ladnie mi tak, a i wlosy mysle ze odpoczywaja troche narazie robie to od kilku dni , zobacze jak bedzie po dluzszym okresie, mam nadzieje ze wlosy mi sie chociaz troche zregeneruja
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje przepisiki
![]() Miodowy płyn do układania włosów Zmieszac szklankepodgrzanej wody, łyzeczke miodu i odrobine soku z cytryny,Płyn rozprowadzic na włosach,nastepnie je wysuszyc...nom i układać ![]() |
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
i dalej.....
Maseczka na suche włosy 3 łyzki Majonezu lub jeno żółtko,kilka kropel cytryny i octu winnego Wmasowac delikatenie we włoski i trzymsc 10 min
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
i....
Maseczka na włosy matowe ![]() 2 łyzki naturalnego jogurtu,2 łyzki miodu i jedno zółtko.Nałozyc na umyte ,wilgotne włosy i trzymac 10 min |
|
|
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
a pozatym...
polecam wszystkie maseczki z udziałem olejku rycynowego,sa naprawde skuteczne A i maseczka z samego olejku jest good Dzielmy sie swoimi przepisikami i doswiadczeniami
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
domowy sposód? do głowy przychodzi mi olekej rycynowy
![]() stosowałam go juz kilka razy, ostatnio postanowilam go nie uzyć... i troche załuję. Włosy po olejku miały sliczny polysk i bylo ich jakby wiecej w dotyku. Nie puszyly sie drugiego dnia po myciu gdy wiązałam wlosy, no i mialam sliczne spiralki ![]() mysie standardowe:szampon+odzyw ka. fakt, ze wlosy sa miekkie i delikatne ale maja matowy polysk :/ nie podoba mi się to ale trudno. Jeśli zaś chodzi i przyciemnianie wlosów przez rycynę. MIT! Mam czarne wlosy z czerwonymi i w jednym miejscu blond pasemkami. I zauwazylam, ze czarny się rozjaśnił i ma odcień brązu (to nie przez zmywanie farby bo to co mialo sie zmyć, zmyło sie już dawno temu). Blon pasemko ma ladny slomkowy kolor a czerwień stała sie bardziej intensywna. Niestety nie widać tego na zdjęciach bo tak bym zamieściła jakieś ![]() A sam olejek to wydatek groszowy bo za buteleczkę 100 ml zaplacilam 4 zł a starcza na baaaardzo dlugo
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie to nieporzadny efekt...jestem jasną blondynką
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się nad tym olejkiem rycynowym tylko boję się czy nie zrobi nic złego zmoimi blond pasemkami.mam brązowe włosy i delikatne pasmemka ale nie chce aby się przyciemniły.Może się wypowiedziec ktoś jeszcze kto używał olejku na temat jego właściwości przyciemniających?
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nom ale włosów nie przyciemnie na 100% daje słowo Sama uzywam,a jest blondyneczka...nie widze,zeby mi przyciemniej włoski Polecam go bo sprawia ,ze włosy sa takie elastyczne,gietkie i fajnie sie układaja
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Sylweczka a Ty Twój olejek gdzie kupiłas i jakiej firmy?I oczywiście za jaką cenę?Nie wiem gdzie mam go szukać....
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 gram ok. 2zł
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

miod jest dobry na wlosy ale trzeba go rozpuscic w cieplej wodzie i polac wlosy.po kazdym myciu wlosow plucze wlosy skrzypem i pokrzywa.tanie,sprawdzone ,dobre i nie skleja wlosow!