|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: slub w Zakopanem
Cytat:
Właśnie dlatego karczmy mi się podobają - nie potrzeba do nich wielkich dekoracji by wyglądały klimatycznie ![]() Cytat:
... Tylko coś bardziej a propo chwili
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do nich też zajrzę na wizytę pokosztować nie chcę takich ciężkich, galaretowatych ciast w smaku jak plastik
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
natomiast teraz będąc na weselu jadłam ciasta z orawskiego nie dość, że bardzo dobre, to właśnie naturalne...tata panny młodej ma cukrzycę i generalnie właśnie musi mieć specjalne ciasta więc spokojnie dogadali się z orawskim na ciasta specjalnie pod nich stąd wiem, że też się da
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
My braliśmy tort weselny z Samanty w czerwcu zeszłego roku i muszę przyznać że był na prawdę dobry, co zresztą potwierdzali nasi goście. Zależało mi żeby tort nie był słodki i mdły więc zdecydowaliśmy się na malinowy, ale wiadomo że to kwestia gustu więc na prawdę warto pojeździć i popróbować
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, na forum jestem pierwszy raz także proszę o wyrozumiałość jakby co..
Tak się składa że też szykuje wesele w Zakopanem i to już za nie całe 3 miesiące. Tak czytam i czytam wasze wypowiedzi i żadna nie wspomina zbyt wiele o noclegach. Jak to u was jest? Jedzjecie z daleka i odrazu do kościoła czy jednak noclegi? Błogosławieństwo u siebie w domu czy na miejscu w Zakopanem? Właśnie mam z tym problem bo postanowiliśmy że błogosławieństwo będzie w Zakopanem ale jak gdzie.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
My z daleka bo z Łomianek
także wszystko będzie już na miejscu w Zakopanem. Transport dla gości i noclegi my opłacamy - pomagają w tym organizatorzy z karczm z tego co się orientowałam także myślę że damy radę Co do transportu to będziemy rozmawiać z gośćmi i po prostu wynajmiemy autokar dla tych, którzy będą potrzebowali.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
To faktycznie daleko macie
. I wynajmujecie pokoje czy pensjonat cały? Bo powiem szczerze ze już kilka tel za mną i właściciele willi nie są zbyt chętni organizować błogosławieństwo. Myślelismy żeby po dojechaniu do celu, w miejscu błogosławieństwa zorganizować gościa jakiś poczęstunek.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
My też jesteśmy spod Warszawy i też chcemy zapewnić gościom nocleg i transport. Myślimy o wynajęciu pensjonatu lub nawet dwóch, to zależy od liczby gości. Już wstępnie rozmawialiśmy o takiej opcji i nie ma problemu. Kwestii błogosławieństwa jeszcze nie ogarnęliśmy, ale do września mamy czas
Anit91, gdzie macie wesele?
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
My już w maju także mało czasu. aga_tka czyli rozumiem że po weselu goście nocują i powrót nastepnego dnia?
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tym błogosławieństwem pierwsze słyszę - musimy się dopytać bo jutro jedziemy na tydzień jeszcze pooglądać sale pod Zakopcem ![]() Cytat:
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Wesele mamy w karczmie Biały Potok, ślub w klasztorze ojców Bernardynów na Bystrem. Co do błogosławieństwa to też jeszcze nie wiemy co i jak.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
A jdnak małe zmiany u mnie
ślub bierzemy 13.06.15 - w sierpniu nie było szans nigdzie na noclegi 1-2 dobowe dla tylu gości Karczmę wybraliśmy - Tatrzański Bór w Małym Cichym, kościół tz tam a noclegi w Tarasówce
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Tatrzański Bór - przepiękne miejsce
tez będziemy mieć tam wesele i to już za nie całe 3 miesiące Już się nie moge doczekać
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie już inne rzeczy zaklepane? na ile osób? My planujemy ok 80
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2014-03-19 o 09:27 |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Właściwie to mamy już wszystko ustalone
Jeszcze tylko menu które ciężko wybrać bo maja tak bogatą ofertę.. Wesele mamy na 140 osób
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
My też mamy ślub u ojców Bernardynów. Piękny kościół, tyle, że daleko do naszej karczmy, bo mamy na Skibówkach, która jest 50 m od Sanktuarium Maryjnego na Krzeptówkach. Kościół mieliśmy jako pierwszy. Zostały nam noclegi, ale pod koniec września nie będziemy mieli większego problemu.
Dziewczyny czy możecie polecić jakąś fryzjerkę? Makijażystkę mam, z polecenia fotografki, swoją drogą bardzo fajną. |
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
My również braliśmy ślub u oo Bernardynów Wesele mieliśmy w Zajeździe furmańskim więc mogę Ci polecić fryzjera w tamtej okolicy, ale nie wiem czy Cię to jakkolwiek urządzi :p
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że na drugie chyba pstrąg, potem strogonow bodajże i chyba barszcz albo pierogi ![]() A gdzie ciasta bierzesz i tort? ![]() Cytat:
A jaką masz makijażystkę? Nie polecam osobiście salonu w Hotelu Litwor
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stamtąd polecam
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Ciasta i tort zamówiliśmy u Pani Józefy w Kościelisku, pani Menager z Tatrzańskiego nam poleciła. Wszystko zamawiamy u pani Józi ciasta, tort i paczki dla gości. Wszystkie domowe ciasta i tort bez sztuczności co najważniejsze masa na bitej śmietanie a nie na maśle..
Pani Jozia pięknie dekoruje swoje torty. mieliśmy zamawiać w Samancie ale po wizycie u Pani Józi jesteśmy zdecydowani tylko na nią Fryzjerka i makijażystka z polecenia w Nowym Targu na ulicy ogrodowej Fryzjerka pani Justyna a mikijażystka Pani Magda podaję link http://www.mbrzostowska.pl/makijaz.html Próbną fryzurę i makijaż mam w maju
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Nie nie
|
|
#114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A w którym miejscu ta fryzjerka? Kosmetyczkę mam na Chałubińskiego. I tak będę się poruszać samochodem, więc z dojazdem, nie ma problemu. Rozważam ta fryzjerkę na Drodze do Olczy. Jeżeli ją dziewczyny polecacie to znaczy, że jest niezła. |
|
|
|
|
|
#115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dopiero może w maju do niej pojedziemy próbowaliście jej ciast jakichś przed decyzją? Ona w ogóle ma właśną cukiernię czy tylko tak "chałupniczo"? Mysmy mysleli nad Orawskim Ciahem (w Nowym Targu mają min punkt) - bardzo dobre ciasta, babeczka nam nakroiła za darmo wszystkich rodzajów ciast co miała w cukierni na ywnos byśmy popróbowali Ciekawie też wygląda na stronie Cukiernia Naturia i byliśmy jeszcze u Dańca i w Belvedere Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam na weselu znajomych w tym zajeździe ![]() Wesele było typowo góralskie i jedno z lepszych na jakich byłam
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odkopuję wątek
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Drogie wizażanki jestem już po ślubie. Przede wszystkim chciałam podziękować signie za wiele cennych rad i wskazówek. Skorzystałam z fryzjerki Doroty przy drodze do Olczy. Co prawda niestety Pani Dorota rozchorowała sie w dniu mojego slubu ale zastąpiła ja Pani Kasia, ktora naprawdę rownież swietnie wywiązała sie z zadania. Jeśli chodzi o florystów w 100% polecam Panią Halinę z Tajemniczego Ogrodu, na ktora natrafilam przypadkiem. Zobaczyłam kwiaciarnie, ktora ładnie ma zaaranżowane wejście oraz wnętrze i tak w ciemno zadecydowała moze tej florystce. Pani Halina doskonale mnie zrozumiała w kilku zdaniach choć sama ma inny gust moje bukiety w stylu romantycznym/ rustykalnym wykonała doskonale. Jeśli chodzi o tort to tutaj wybór padł na Rozmaitości Belvedere. Tez marzyłam o naturalnym torcie itd ale tylko w Belvedere podeszli do nas odpowiednio. Nie musiałam sie o nic prosić. Próbki smaków czekały na nas. Tort został dowieziony na czas. Zorganizowali wszystko za mnie wg mojego projektu, ktory naszkicowalam w programie komputerowym. Jeśli chodzi o alkohol to zalatwialismy go w hurtowni Janton przy drodze do Kościeliska, gdzie ceny sa bardzo dobre i często sa tez promocje na wybrane alkohole. Rownież dostawa moze byc darmowa-płatność jedynie gotówka. Wina zamawialismy przez internet w Konradzie-wina wybrane. Zapomniałam dodać iż manicure i pedicure, którego nie da sie chyba zepsuć robiłam rownież u kosmetyczki w salonie fryzjerskim Dora. Wynajmowalismy rownież piękny apartament de luxe przy ul. Tatarow, ktory mieści wiele gości i przy okazji mozna w nim wykonac świetne zdjecia( tak mówił nasz fotograf). Makijaz wykonywałam sama. Jestem wizazystka choć bardzo w tym dniu chciałam to zadanie powierzyć jakiemuś specjaliście ale niestety Panie z Krakowa miały olbrzymie wymagania co do ilości malowanych osób a ja miałam skromne wesele na 30 osób a Panie z Zakopanego bynajmniej w Belvedere po prostu makabra:/ wesele mieliśmy w restauracji Ziębowka. Gości ulokowaliśmy w Lesniczowce u Zieby. Wszystko było pięknie
jeśli ktoś ma jakieś pytania polecam sie na przyszłość pozdrawiam
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję że napisałaś Czyli mówisz że z makijażem może być problem? Ja na pewno nie olecam na makijaż pani z hotelu Litwor Fryzjerke już mam upatrzoną jedną i jak coś wezmę tez Twoje namiary pod uwagę I dziękuję za info dot tortu!
|
|
|
#120 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Polecam się na przyszłość. Sama pamiętam jak śledziłam te wszystkie posty. Moją wypowiedź postarałam się zebrać w kupę i podsumować to co jest najważniejsze. Z wizażystką było trudno tzn. wiele miałam polecanych, ale niestety były te osoby już zajęte. Na pewno żadna kosmetyczka w żadnym z hoteli nie nadaje się by jej zaufać i móc wykonać taki makijaż. Najlepiej czułam się w swoim makijażu, który był mocny ( taki lubie i tak zawsze chciałam) ale taka jest prawda ze same wiemy najlepiej jak się malować i w czym nam dobrze, no chyba, że naprawdę nigdy się nie malujemy wówczas oddałabym się z pewnością w czyjeś ręce i na pewno wybrałabym delikatny makijaż. Jeśli masz do umalowania i rodzinę i koleżanki wówczas na pewno chętnie przyjedzie ktoś z Nowego Targu z Krakowa do Ciebie - pytanie tylko czy zorganizujesz dodatkowe 4-5 osób do malowania. U mnie nikt nie chciał a i ja czułabym się niezręcznie namawiając kogoś do malowania. Tak z Rozmaitości jestem bardzo zadowolona obsługą. Dodatkowo Pani z Rozmaitości dogadała się z Panią Haliną od kwiatów i wszystko zostało przewiezione i zrobione bez mojej ingerencji. Polecam skonsultować się z nimi i jak będziecie kolejny raz w Zakopanem to próbki małe tortów będą na was czekały my wybraliśmy malinowo - bananowy tort, który był delikatny w konsystencji musu (pianki), bez żadnego lukru tylko w kwiatach. Bardzo polecam Panią Halinę i kwiaciarnię Tajemniczy Ogród na pewno się nie zawiedziesz. A jeśli chodzi o stres Heh i tak on będzie nie ma chyba rady. Fenomen jest straszny - każdy przeżywa ogromne stresy przed ślubem i w trakcie przygotować, ale i tak większość przez to przechodzi A później są piękne wspomnienia
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

... Tylko coś bardziej a propo chwili 

Ja do nich też zajrzę na wizytę pokosztować
nie chcę takich ciężkich, galaretowatych ciast w smaku jak plastik

tez będziemy mieć tam wesele i to już za nie całe 3 miesiące