![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYLECZYLIŚMY TRĄDZIK - rady, sposoby, środki
Kasiu, nie potrafie przytoczyc ani terminologii ani opisać na co działa poszczególny kwas. Dużo czytam tu tematów a wiedzę zbieram dla siebie i nie potrafie później ładnie opisac tego co wiem
![]() Pamiętam, że kwasy pomagają nie tylko na przebarwienia, ale tez i na trądzik (zaskórniki, krostki) na pewno ze względu na to, że wnikają w skórę działając przeciwzapalnie i antybakteryjnie, pomagają goić syfki (BHA), czy normalizują i pomagaja usuwać łój z porów, zmniejszają pory skóry + działają antybakteryjnie (LHA), itd itp zalezy o którym kwasie przeczytasz Nie znam Twojej skóry, poczytaj tematy o kwaszeniu się, to napewno poukłada Ci się wiedza w głowie. Ja moge polecić tylko to co najłagodniejsze, żeby pozniej nie było ![]() Ja obecnie stosuję Isotrexin, retinoidy mi służą, muszę tylko wytrwac i uzywać ich conajmniej dwa miesiące i wtedy sie wypowiadać, czy widać poprawe czy nie. A ogólnie zamierzam przy nich wytrwać tyle co przy azelainie 2 lata (albo i dożywotnio jak bedzie trzeba). Ich działanie bardziej mi pasuje, bardziej mi sie podoba niż kwasów, pani Basia pisała o nich tak: Cytat:
przede wszystkim retinoidy trzeba stosować długofalowo, nie uwierzę nikomu w to, że nie pomagaja na trądzik! nie uwierze, że nie widać poprawy po 2-3 miesiącach dbania o skóre, diete, ogólnie siebie ![]() Isotrexin ma w składzie isotretinoinę, alcohol i erytromycynę, powinnam już nie mieć twarzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dzięki za info!
Niedługo zaczynam stosować Acne Derm (uświadomiłam sobie, że też z kwasem) to chyba wystarczy 1 preparat z kwasem prawda? Wiem, że jak go używałam przed wakacjami to mnie piekło/szczypało na twarzy... Kiedyś lekarka przepisała mi Atrederm 0,025%, użyłam go tylko raz i byłam załamana - cały naskórek z twarzy mi schodził płatami!!! Ma on w składzie: tretinoinum, dl-a-tocopherolum, solvens ad, więc pewnie też jakiś kwas... Muszę uważać z tymi kwasami... Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Atre to retinoid
AcneDerm - kwas tak, wystarczy jeden ![]() nawilżaj, ogólnie dbaj o skórę i będzie dobrze a co do Atre, to najprawdopodobniej za dużą ilość nałozyłaś, na raz, a i ogólnie na poczatek najlepiej jest nie nakładać codziennie jak sie jest nie wprawionym. np Differin też jest retinoidem, też go uzywałam i jego wystarczyło wycisnąć dosłownie kapkę, wielkości - małego zielonego groszka - a pokryło mi cała buzię i jeszcze zostało na palcu by maznąć parę razy punktowo ps/ na wizażu jest wiele ciekawych i bardzo pouczajacych tematów, wystarczy tylko poczytać wtedy żadne kwasy i retinoidy nie są straszne, trzeba tylko się dowiedzieć co i jak ![]()
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-08-10 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lekarz zabrobił mi sie myc tymi wszystkimi zelami na trądzik itp, zezwolił jedynie na szare mydło jesli juz bardzo chcę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zatkanie ponowne porów to domena skór tłustych trądzikowych, czasem udaje się utrzymać pory w czystości na dłuższy czas, a dla niektórych czyste bywają tylko kilka godzin szare mydło też troche wysusza, ale napewno lepsze jest niż typowe "żele na trądzik" (o te do mycia buzi chodzi, mam nadzieje), osoby z cerą trądzikową powinny myć buziaki delikatnymi i niewysuszajacymi preparatami, bez granulek, nie stosowac peelingów mechanicznych przy ropnych wykwitach i krostach, etc taka prawda tyle wiem, tyle sie dowiedziałam sama przez lata/od lekarza i/lub ze stron wizażu
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-08-11 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
dokładnie zgazdam się z przedmówczynią
![]() u mnie też po posmarowaniu jakimiś preparatami twarz zaczynała produkować więcej łoju i zawsze rano budziłam się prawie z mokrą od niego twarzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że najfajniej zawetować czyjegoś posta i pokazać mu, że się myli (bo ja mam odwrotnie), ale jak widać ja już dwa razy o tym zjawisku pisałam, a teraz i arakulek dodała od siebie opis przezycia tego "na własnej skórze". Ja też mam tak teraz przy kuracji Iso, miałam tak tez przy AD, to jest norma, że budzę się rano z wilgotną tłustą powłoką na twarzy, to pory sie oczyszczaja albo/i wzmaga sie łojotok, to sie widzi i czuje, czy cera pokazuje nam, że czas ją nawilżyć, czy cera pokazuje, że ładnie się czyści ![]() arakulek to Ty już wyleczona jesteś z tego co przeczytałam, tak? fajnie Ci, pewnie duża to zasługa tego, że minął Ci już wiek dojrzewania, szczęściara ![]()
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-08-11 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Silweno, dzięki Tobie i Twojemu odsyłaczowi poznałam historię "madzi.a", dziękuję
![]() Tak, już wcześniej nie raz trafiłam na wątki o kwasach, ale nie zagłębiałam się w to, nie sądziłam, że będę miała używać. Teraz rzeczywiście weszłam na kilka wątków i muszę przyznać, że jeszcze cała ta wiedza mi się miesza, ale będę się stopniowo "dokształcać" heh. Narazie odechciało mi się dalszej tej edukacji ze względu na pewnego uzytkownika, który skutecznie zniechęca szukających wiedzy - natrafiam na niego prawie na każdym kroku, kiedy to zamiast napisać coś mądrego, doradzić ludziom niezorientowanym, niewiedzącym - panoszy się na forach, agresywnie krytykując i ustawiając wszystkich jak mu się podoba. Wcale nie jest takim słodkim dzieciątkiem, jak chciałby się zwać... Arakulek - zazdroszczę zdrowej buźki ![]() Edytowane przez kaska22 Czas edycji: 2009-08-12 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale z tego co widziałam to ty też jesteś w podobnym wieku więc uszy do góry ty też szybciutko się pozbędziesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Kasi to zapewne bardzo dobra wiadomość, dla mnie zreszta też, choć w to, że "minie z wiekiem" nie wierzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do jej sposobu pisania, to są na tym forum wazeliniary, leniwe babska nie znajace wyszukiwarki oraz róznego rodzaju słodkie głaszczące panny, ale też są ich skrajne przeciwieństwa - stanowcze, oczytane dziewuchy co swoją wiedzę już zdobyły i przestały się juz dawno rozczulać nad jednym pryszczem (tak o niej raz przeczytałam) ![]() ta wizażanka głownie chce pomóc, tak to traktuj ![]() koniec offtopa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czy chociażby wstawić zdjęcia pod nazwą użytkownika... Swoją drogą, Twoje zdjęcie pasowałoby do "słodkiej użytkowniczki", o której mówiłyśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Hej!
Ja też mam problem z trądzikiem :/ nie jakiś tam duży no ale jest i każdy stara się żeby było jak najlepiej ![]() Byłam u dermatologa i przepisał mi żel DUAC (nie za bardzo pomógł) na początku wydawało sie tak jakby działał...ale na chwile wszytsko wróciło. Miałam jeszcze antybiotyk ale nie pamietam nazwy. A mój problem to trądzik na brodzie czole i nad ustami...:/ to nad ustami to mnie najbardziej drażni !! i to jest taki trądzik to sa takie grudki...jak dotkne to boli :/ taki dzwiny trądzik. Jak naciągne tak skóre us albo brody to wtedy widac pod skóra sa takie grudki. i niewiem co z tym zrobic. 20 wrzesnia znów mam wizyte u dermatologa ... tamte kremy zele tabletki i tak nic nie pomogły ciekawe co da mi teraz. tez zel duac taki mały a dałam za niego 40zł ;/ ten żel nakładałam też tak nad ustami pod nosem...i źle mi sie potem oddychało. ciężko. niewiem juz co robić z tym świństwem! mial ktos juz taki tradzik???odpp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Tetralysal, metronidazol, differin, skinoren plus co miesiąc regularnie pilingi kwasami. Po 1,5 roku ani śladu, idealna cera, brak blizn itp. Od 3 lat nie mam problemów, niemniej jednak dwa razy w roku - wiosną i jesienią robię po jednym pilingu, bo przwyczaiłam się już do ideału i nie potrafię wyobrazić sobie zaskórników na nosie, czy brodzie. Od początku byłam leczona przez dermatologa, co niestety kosztuje, ale warto zainwestować w siebie. Osobiście radze odstawić wodę z kranu i do mycia twarzy zacząć używać mineralnej, lub przegotowanej. Pozdrawiam i życze cierpliwości!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Wika82, wow! super, zwłaszcza, że nic nie wróciło i wyleczyłaś się do końca
![]() Wracając jeszcze do kwasów – ta seria Dermedic, której zaczęłam właśnie używać zawiera kwasy jak się okazuje, dlatego pewnie jest tak chwalona przez osoby, które używają. Niestety nie pisze jak duża jest zawartość tych kwasów w preparacie (raczej nie duża, bo nic nie piecze, a zarazem wystarczająca, bo widać efekty ![]() Normativ aktywne serum i Acne Expert żel do mycia twarzy: Zinc PCA (sól kwasu pirolidonowo-karboksylowego), kwas salicylowy, Ac.Net (kompleks będący związkiem kwasu oleinowego i NDGA) i inne składniki nie-kwasy. (http://www.dermedic.pl/indexx.html) Zastanawiam się, czy będę mogła używać AcneDerm równocześnie z w/w preparatami - wszędzie w składzie kwasy... Oczywiście pamiętam o nawilżaniu na przemian z kwasami ![]() Czarna018 - niestety nic nie podpowiem, ja mam inny rodzaj trądziku... Gdyby nie pomógł Twój aktualny środek, może spróbuj serii Dermedic? Póki co nie namawiam, bo sama dopiero zaczęłam i nie wiem jaka będzie moja ocena z perspektywy czasu, dam znać o efektach ![]() Edytowane przez kaska22 Czas edycji: 2009-08-12 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kaska22 a w ogóle to czytałaś opinie o swoich produktach na KWC? jesteś początkująca to możesz nie wiedzieć, że tkaie coś istnieje Dermedic, Normativ, Aktywne serum korygujące niedoskonałości skóry Dermedic, Acne Expert G, Żel oczyszczający do mycia skóry trądzikowej Dermedic tych kosmetyków ma pare, ale chyba o tych wspomniałaś (bez pełnej nazwy zgaduje), pytałaś o to czy można ich używać razem z AD, razem jeden nałozony po drugim to raczej nie ![]() ale nie widzę przeciwskazań, jeśli jeden wieczór nałożysz na buźkę serum dermedic, na dzien jesli trzeba zajmiesz się nawilzaniem, nastepną noc spędzisz z AD, a na dzien nawilzanie, itd do mycia buzi odradzam wysuszające preparaty, ale jesli ten dermedica Cie nie podrażnia, nie wysusza, nie ściąga skóry, to go uzywaj wiesz, że przy kuracji kwasami latem większość nawołuje do stosowania na dzien filtra fotostabilnego? (spf 50, zimą może być 30tka) EDIT: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią to jest też świetny temat, każdy początkujący po przeczytaniu tego tematu jest w stanie łatwo i szybko ustalic sobie plan pielęgnacji i skorygować ewentualne niedociągnięcia ![]() .
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-08-12 o 18:18 Powód: odpisuje tu zamiast na PW |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Idiotka
|
Dot.: Trdzik naprawdę można wyleczyć !!!!!!! Przeczytajcie !!!
Cytat:
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2009-08-13 o 16:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Tak, czytałam opinie na KWC i one przede wszystkim skłoniły mnie do kupna tych preparatów! Zanim coś kupuję, to najpierw wertuję wątki i KWC w poszukiwaniu opinii. Tak więc w wątkach też sporo szukałam na ich temat, coś znalazłam, ale w brew pozorom niewiele o nich pisze...
Tak, wiem, kwasy+filtr na dzień. Zajrzę też do podsuniętych wątków, dzięki za to i za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
tydzień byłam na wsi nie używałam tam w ogóle żadnych kosmetyków ( tylko około dwóch razy przetarłam twarz tonikiem garniera ) , mało też tam jadłam i po przyjeździe zauważyłam dużą poprawę stanu mojej cery , po przyjeździe zaczęłam używać różnych kosmetyków (cały czas ich przybywa) i stan mojej cery ponownie pogorszył się , nie wiem co mam za bardzo robić bo na drogie kosmetyki po prostu mnie nie stać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Może by tak połączyć ten wątek z już istniejącymi o trądziku
![]() jakoś oprcz tych dwóch dziewczyn nikt więcej nie został magicznie uleczony temat w zamiarze miałbyć TYLKO o WYLECZONYCH i tylko ICH radach i sposobach, środkach, dlatego wnioskowałabym za połączeniem tego wątku z jakimś stricte trądzikowym, bo po co kolejny jak traktuje o tym samym co cała reszta ![]() . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Byłabym za tym, żeby tą połowę wątku, która "zboczyła z tematu" przyłączyć do innego - jeśli tak się da, nie znam się na tym. Bo jednak na pierwszej stronie są wypowiedzi na temat, od osób, które się wyleczyły i... czekam na kolejne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
![]()
hmmmm Szugarbejb chyba nie ma nic innego do roboty jak siedzenie i wyzywanie sie na innych w internecie
![]() ![]() ![]() ![]() a i skoro ona juz tak wszyskto wie na temat zdrowiej pielegnacji to czemu nie jest peirwszym naukowcem na swiecie ktory zna sposob na wyleczneie trądziku??????????:confus ed: napsiz książkę, zostań dermatologiem albo cos innego... zaloz sobie swoj watek i tam sie udzielaj a nie psuj wszysktim humoru!!!! ![]() ![]() do autorki wątku - dobrze ze juz sie nie bawisz w ta odpisywanke .... ale napsiz nam co u Ciebie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie piszesz nawet jakiego rodzaju jest to pogorszenie, masz trądzik? leczysz go dermatologicznie? Cytat:
(chyba, że nie wiesz, że taka mozliwosc istnieje, bo nie jestes NIENORMALNA i nie czytasz (jak np ja), wszystkich wątków ![]() oświecę Cię w sprawie wyszukiwarki - po to ona jest, by na temat danego problemu pisac w wątku o danym problemie i nie zakładać nowego (by moderatorki (dziewczyny takie jak kazda z nas), nie musiały się użerać z toną naprodukowanych bezsensowanie postów i tematów) Forum po to ma tyle tematów (w kazdym temacie po tysiac i wiecej postów) żeby każdy nowy użyszkodnik mógł odnależć w nim potrzebne mu informacje, odpowiedzi na pytania, by mógł zdobyć wiedzę, o która przeciez mu chodzi, by nie być ZIELONYM i NIEPORADNYM - trzeba CZYTAĆ CZYTAĆ CZYTAĆ - a później można zabrać się za dyskuje ![]() . Calia, gratuluje całkowitego wyleczenia trądziku ![]() (choroba dermatologiczna leczona bez pomocy dermatologa, to chyba jednak nie była zbyt przewlekła choroba skóry, tylko zwykły defekt kosmetyczny, ewentualnie skutek złej diety, złej przemiany materii, nieodpowiednich kosmetyków do twarzy i ciała, czyli typowe błedy w pielęgnacji i odzywianiu, nic nowego - można to unormować dobrymi preparatami do codziennej pielęgnacji i zdrowym stylem życia i odzywiania - czyli ZADNYCH DRASTYCZNYCH DIET! i udziwnionych kremów za 150zł, ale KAZDY SWÓJ ROZUM MA) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Wklejam linki do dóch tematów:
1. Wygrałam z trądzikiem!!! dziewczynie brakowało wielu najcenniejszych składników w diecie, z tego co czytałam, kaśku22, to też brałaś jakiś czas Biogal, temat pozytywny, oleje wewnetrznie i zewnętrznie sama polecam 2. Trdzik naprawdę można wyleczyć !!!!!!! Przeczytajcie !!! dziewczyna, z tego co czytałam nadal ma różne mniejsze wypryski, ale uważa się za wyleczoną uwaza, że wyleczyła chorobę skóry poprzez ... (sama jak zechcesz przeczytasz co uzywała ![]() odradzam głodówki i drogie kremy cud, etc.., ale czytać różne tematy i wypowiedzi zawsze jest warto ten wyżej polecam czysto opiniotwórczo !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Hej,
nie, nie brałam nigdy Biogalu. Brałam (i biorę) inne suplementy diety, ale na DŁUŻSZĄ metę, efekty są mało widoczne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
dziekuje Ci za oświecenie, jednak jesli ktos chce podzielic sie swoim konkretnym przypadkiem i sposobem wyleczneia to takie wyszukiwarki czy czytanie na nic sie zdaje!!!! bo zapewne nikt opisywal do tej pory jej przypadku!!!! poza tym to nieuniknione jest powielanie tematow! i pragne zauwazyc ze niektorzy nie maja tyle wolnego czasu zeby czytac i czukac w milionie informacji akurat odpowiedzi na swoje pytania! ... niektorzy pracuja, opiekują sie dzieckiem lub kimkolwiek innym, muszą ugotować obiad, zrobić coś przy sobie itp itd... każdy tu moze wymienić swoje obowiązki.... aaaa co najważniejsze pragnę dodać na końcu to jest to, że forum w wiekszym stopniu zaśmiecają osoby mądrzące sie, że to juz było poruszane..., naucz się korzystać z wyszukiwarki... bla bla bla niż te powielane tematy!!! bleeeeeeeee tylko żeby komuś dogryźc.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
usłyszałam tos amo co ty o wszystkich kosmetykach antybakteryjnych, kosmetykach na trądzik itp
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Witam,
Liczę się z tym, że mogę zostać wyśmiana przez osoby, które zmagają się z trądzikiem i w tym celu używają niezliczonych środków farmakologicznych, jednak zdecydowałam się napisać o moim domowym sposobie na trądzik. Problem pojawił się u mnie, tak jak u większości , na początku okresu dojrzewania, ok. 13 roku życia. Chodziłam do dermatologa, używałam różnych maści, płynów, żeli i tym podobnych paskudztw - stan mojej cery się nie poprawiał, a wręcz było coraz gorzej. Środki przeciwtrądzikowe wysuszały mi skórę , której reakcją na wysuszanie było nadmierne produkowanie łoju, zapychanie porów i coraz gorsze wypryski. Używałam też całego arsenału kosmetyków do cery trądzikowej - przetestowałam całe serie Under 20, Nivea Visage Young i inne tego typu świństwa. W końcu, zrezygnowana, postanowiłam , że nie będę używać NICZEGO. I mam na myśli naprawdę niczego . Myję twarz kilka razy dziennie zwykłym mydłem. Kiedy zachodzi taka potrzeba smaruję ją cienką warstwą najzwyklejszego kremu dla dzieci Bambino. Latem stosuję tylko kremy z filtrami. Przestałam się mocno malować. Stawiam na naturalność w każdym względzie. Trądzik ustał, cera się uspokoiła, teraz latem jest delikatnie opalona , ma piękny oliwkowy odcień i wygląda po prostu zdrowo. Wypryski oczywiście czasem przed okresem się pojawiają, jednak to normalne, kilka dni później buzia znowu jest czysta. Jaka jest więc moja rada dla dziewczyn zmagających się z trądzikiem? Na jakiś czas odstawić wszystkie mazidła i sprawdzić , jak zareaguje na to Wasza skóra. Mnie pomogło i jestem 100 razy szczęśliwsza i co również ważne - mój budżet nie jest nadwyrężony przez kupowanie niezliczonych środków chemicznych ; )) Jestem przekonana, że moja skóra kiedyś mi za to podziękuje, że przestałam ją katować chemią ![]() Pozdrawiam, Asia
![]() |
#118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też pozdrawiam, i też Asia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
1. Chyba nie wyobrażasz sobie NIE MYĆ twarzy , jak każdej innej części ciała?
![]() To "nic" oznacza pozbycie się z półki wszystkich leków i innych niepotrzebnych zupełnie kosmetyków. 2. Czy stosowanie kremów z filtrami oznacza zamykanie się w domu i nie wychodzenie na światło dziennie = kredowobiałą cerę? Czy stosując filtr SPF 30 nie jestem w stanie być lekko opalona? 3. A ja jestem przekonana, że miałam trądzik - lekarzem nie jestem, ale lekarza dermatologa odwiedzałam. Jeśli lekarz dermatolog plecie bzdury, to komu tu zaufać? ![]() PS Nie każę nikomu wierzyć w to, co piszę. Opisałam swój przypadek - każdy jest indywidualny. Dałam tylko swoje rady, które być może komuś pomogą.
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wierze Ci, że jak nieumiejętnie pielegnowałaś cere i to źle dobranymi kosmetykami to ich odstawienie Ci bardzo pomogło ![]() nie wierze jednak, że mając krosty, gule, zaskórniki, cysty i ropniaki nakładasz na twarz krem Bambino i trądzik magicznie Ci znika (w środku tych krost siedzą bakterie, groźniejsze, czy lajtowsze wszystko jedno, krem Bambino na nie nie podziała) przy uzywaniu filtrów fotostabilnych raczej się opalić nie da, znaczy ja się jakoś nie opalam, a zdarzyło mi się dwa razy siedziec z twarzą wystawiona na słońce, w samo południe i to przez 3 bite godziny (i więcej), a tylko ręce miałam spalone moi dotychczasowi lekarze tez pletli bzdury, ale bez ich recept, mój trądzik by sie tylko pogarszał bardzo indywidualny z Ciebie przypadek, ale myślę też, że nie mogłaś mieć zbyt nasilonych kłopotów z cerą, ale jak wspomniałam na pare wyprysków spowodowanych złą pielęgnacją taka metoda podziała w 100%, tu masz racje tak się składa tez, że wiele dziewcząt z wizazu preferuje naturalną pielęgnacje, niestety nie ma ona nic wspolnego z kremami Bambino, czy "zwykłymi" mydłami (te ostatnie maja tyle wspolnego z naturalna pielegnacją co ja z kradzieżami samochodów) ![]() cieszę się, że masz czystą cerę, oby taka już była zawsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.