![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze Skarby Styczeń-Luty 08' sezon II
Mam dola dlatego nie pisze, poprostu przeroslo mnie juz siedzenie w domu, 2 lata to wystarczajaco jak dla mnie... Zazdroszcze Bartkowi ze sie rozwija, awansuje a ja jak z kims rozmawiam to tylko o dzieciach.... Chcialabym pojsc do pracy, szukam, ale przeciez nie bede sprzatac hoteli bo tylko do tego mnie przyjma, 2 lata przerwy w pracy i male doswiadczenie to nienajlepszy start
![]() ![]() No to tyle o mnie, aha Sheryl Milenka od pol godziny bawi sie fontanna pilek i ma wielka frajde wiec polecam, kupilas juz ja Stasiowi czy cos innego? A poza tym to Milenka tez tylko po swojemu mowi, oprocz "nie", "mniam mniam", "ba" - jak cos spadnie, a jak ktos wyjdzie to podnosi raczki do gory pokazujac "nie ma", ale w porownaniu z innymi dziecmi to slabo jej wychodzi mowa, po swojemu jednak nawija ile wlezie a jak to smiesznie brzmi ![]() Lwico ciesze sie ze wyjazd sie udal a Dwidek swietnie bawil ![]() Elsi mam nadzieje ze Emilce wyrosnie szybko dokuczajacy zabek i przestanie strajkowac ze spaniem, rowniez polecam spacer przed drzemka, u nas sie sprawdza taka metoda "wymeczenia" dziecka na placu zabaw ![]() Pappaya pokaz nam jakies nowe zdjecie ![]() ![]() A co do miednicy to ja nie pamietam zadnych boli w ciazy. Kasienka nie mam pojecia co na plesniawki ci polecic bo Milenka nigdy ich nie miala i mam nadzieje ze nie bedzie miec, a tez podnosi sobie np. smoczek z podlogi i wklada do buzi zanim jej zabiore ![]() A z zakupow najbardziej podobaja mi sie niebieskie sandalki ![]() ![]() Kasia takie krawienia jak opisujesz wystepuja w pierwszych III miesiacach ciazy (sporadycznie) takze lepiej idz do ginekologa. A poza tym zapraszam poznym wieczorkiem na gg ![]() Kociulku gratulacje dla Karolinki, slicznie zawolala siku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko na sekundę, bo jestem padnięta. Wymyłam dziś wszystkie okna w mieszkaniu, a że ma stare, mieszkanie wysokości 3 m a okna trzeba było także od środka umyć, to padam na pysk. A dokładnie to kręgosłup domówił mi posłuszeństwa. Ale muszę pochwalić Emilkę, że dzielnie mi pomagała, dostała nawet swoją ścierę, a potem wyciągnęła z odkurzacza rurę ze szczotką i "odkurzała" balkon
![]() Dziękuję za rady dotyczące sposobów na spanie ale niestety to nie działa. W sobotę na trzy godziny przed południowym snem Emilki pojechaliśmy na zakupy i na spacer i absolutnie nic to nie zmieniło. Co najciekawsze Ona pi całym takim nieprzespanym dniu naprawdę nie wygląda na bardziej zmęczoną, niż po przespanym ![]() KasiaMaja, po ciąży a zwłaszcza odkąd mam wkładkę też miewam dziwaczne okresy. Przelane, i właśnie z takimi skrzepami. Ale u mnie na pewno to nic złego, po prostu "uroda" mi się po zmieniła ![]() ![]() ![]() ![]() Kasia1977, Aftin jest ok na pleśniawki, wiem to niestety z emilkowego doświadczenia. Młoda tez niestety wszystko do buzi wkłada. Dziś odkryła dziurę w podmurówce na balkonie, wybierała z niej gips i wkładała do buzi w celu konsumpcji. Z radością na maxa ![]() ![]() Gratuluję szczęścia i zakupów. ![]() ![]() Kociulek, rozumiem Twoja niechęć do nauczania. Ja mam za sobą obowiązkowe niestety doświadczenie z zajęciami ze studentami. Ludzie fajni i dogadywaliśmy się ok, ale i tak był to dla mnie horror. Nie lubię uczyć i już. A rosyjski znów coraz mocniej wraca do łask, więc może się okazać, że jeszcze Ci się takie studia opłacą ![]() Czytając o postępach w mowie u Karolinki (gratuluję!) chciałam tez pochwalić Emilkę. Ewidentnie usiłuje powtarzać różne słowa, w - jak to ładnie było tu ujęte - ludzkim języku. Choćby ostatnie 2 dni: był już "miś" i "misiu", "przeb" (czyli rzep), dziś powtarzała "wiju, wiju" za bohaterami "Bawmy się Sezamku" (był to refren tańca spaghetti ![]() ![]() ![]() ![]() Aga, nie wiem jaki jest Twój zawód, ale moim zdaniem lepsza jakakolwiek praca niż żadna, jeśli chcesz pracować. Zawsze to jakiś początek i szansa na informacje o lepszej posadzie. Poza tym pracodawca patrząc w Twoje CV na pewno życzliwszym okiem będzie patrzył na jakiekolwiek doświadczenie zawodowe, niż kilkuletnią w nim przerwę. Przynajmniej tak jest z Pl. Co do UK, nie wiem, bo ja tam wyjechałam mając konkretną ofertę stypendialną, więc nie byłam zmuszona udowadniać czegokolwiek pracodawcy. A co z Twoimi planami naukowymi? Co do pracy to ja mam ostatnio dokładnie odwrotny dylemat ![]() ![]() Lwica, cieszę się, że wyjazd udany! Pappaya, a co lekarz mówi o tych bólach? Może jakieś ćwiczenia rozluźniające by pomogły? Może jeszcze pamiętasz, że ja w ciąży tez miałam mały brzuch i to była naprawdę duża wygoda. ![]() ![]() Jeśli Ivo nie ma apetytu na jedzenie, podawaj mu soki warzywne. W ramach zupy ![]() Haha, pisałam, że wpadłam tu na sekundę? ![]() Uciekam, dobranoc! Edytowane przez elsi Czas edycji: 2009-05-19 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Natomiast, jeśli chodzi o pracę i dom, to ja podobnie jak Elsi. Gdybym miała pieniądze, nie pracowałabym, robiłabym co mi się podoba. Ani praca nie dowartościowuje mnie jakoś, poczucie własnej wartości mam silne i niezależne (mogę leżeć i bąki zbijać, a i tak czuję się wartościowa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Kurcze, ale dzisiaj żaby dają! ![]() Pod oknem mam park ze stawem ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2009-05-19 o 00:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Lwico, świetnie ze wypoczynek sie udał i pogoda dopisała!
Midey, Sheryl, Aga, zdjec nowych rzeczywiscie nie bylo w galerii ale juz sie poprawiam i zaraz dodam jakieś nowe ![]() Aga, co do sprzątaczki to oczywiście żadna praca nie hańbi i gdybyś tak jak pisała sheryl nie miala co wlozyc do garnka to oczywiscie trzeba sie lapac czegokolwiek ale u Was jest inaczej wiec lepiej moze pojdz na studia i sie rozwijaj. Wcześniej pisałaś coś o studiach... Elsi, z ta miednica to dopiero dowiem sie na wizycie u gina w przyszlym tygodniu. Zaczyna mnie bolec dopiero poznym popoludniem po calym dniu. Wlasnie popytam o jakies cwiczenia rozluzniajace bo jak na razie jedynym cwiczeniem jest ganianie po domu za Ivusiem i spacerowanie. Emilka słodko powtarza słowa ![]() Edit. zdjęcia sa już w galerii. Z brzuszkiem tutaj a reszta tutaj Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-19 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Ja mam dwa doświadczenia macierzyńskie odnośnie pracy
![]() ![]() ![]() Potem Radek poszedł do przedszkola, ja na studia, praca, Łukasz urodzony w trakcie "kariery zawodowej", pracowałam do momentu, kiedy w listopadzie nie wylądowałam na podtrzymaniu i do pracy wróciłam już we wrześniu. Dzisiaj mój dzień to miotanie się, czy zdążę wszystko zrobić, w domu bajzel, dzieci niedopilnowane. Zimą chciałam zrezygnować z pracy, ale zmiana mieszkania, więc... Z perspektywy czasu myślę, że siedzenie w domu z dzieckiem miało więcej korzyści. Ja byłam wypoczęta, dom zadbany, dziecko wybawione z mamą. Wszystkim Wam dziewczynom, które jesteście w domu non stop, zazdroszczę. Ja wiem, że trawa w cudzym ogródku jest zieleńsza, ale czas jaki spędziłam w domu z Radkiem to najlepsze lata mojego życia.
![]() |
#96 | |
BAN stały
|
Dzieki dziewczyny za wasze opinie, wiem co to jest sprzatanie hotelu bo pracowalam w 5-cio gwiazdkowym w centrum Londynu jako pokojowka. Zaczelam krwawic i zrezygnowalam (5. miesiac ciazy). Praca koszmarna, schudlam 6 kg w ciazu 3 tygodniu bedac w II trymestrze ciazy (jadlam normalnie, czasem jednak nie szlam na lunch bo nie starczalo mi czasu). Takze podziekuje za taka robote. Pieniedzy nam nie brakuje i to nie jest zadnym motywem dla mnie, poprostu chce pracowac i przebywac z innymi ludzmi bo czuje ze dziczeje w tym domu sama. Wy macie mezow wieczorami a ja jestem sama prawie 24h na dobe. Jak juz pisalam od 17. do 7. a potem Bartek spi do 13. Pracy na dzien narazie nie zmieni, tak ustalilismy.
Sheryl mam rozladowana baterie w aparacie, dzis podladuje a jutro nakrece filmik dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Pappaya ja zaczynam studia we wrzesniu dopiero. A brzuszek cudny ![]() ![]() Milenk kopie pileczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
szeryfcio
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja dopiero zasiadłam z kawką latte, potem będą kanapki ![]() Pappaya, brzusio śliczny ![]() ![]() Aga, u nas też piłka lubiana, czasem w rączkach, czasem kopana, ale częściej w rączkach ![]() Kociulek, zapomniałam napisać, ja też uczyłam dzieciaki w szkole i powiedziałam sobie nigdy więcej, dziękuję. Teraz uczę dorosłych i jest ok. U nas pochmurno, nie wiem, czy uda się wyjść na spacer.
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Sheryl, a ja zrozumiałam na początku, że żabami u Was daje
![]() ![]() ![]() A wiesz, ja mimo wszystko bym jeszcze poimprezowała ![]() ![]() ![]() ![]() Pappaya, piękny brzuszek, ale ja poproszę piękną Mamusię! ![]() ![]() Aga, czyli idziesz na studia? Czemu usunęłaś avka? Taki ładny był ![]() Cytat:
![]() ![]() Niestety czekają nas poważne zmiany, wymagające olbrzymich nakładów finansowych, więc czas mi kończyć tą domową sielankę. ![]() A tak nieco w temacie, a nieco poza nim. Tyle, to zwłaszcza pytanie do mamuś debiutujących w tej roli, ale oczywiście nie tylko. Jaki wpływ na Wasze związki miało macierzyństwo? Przyznam szczerze, że ostatnio oglądając zdjęcia mojego Męża z Emilką, poryczałam się. Miałam wrażenie, że to zdjęcia z książki, nie z mojego własnego życia. Że to jakaś bajka. Nigdy bym się tego po sobie nie spodziewała, bo ja nigdy nie marzyłam o małżeństwie czy macierzyństwie. Uświadomiłam sobie, że jestem bardzo szczęśliwa, a co najważniejsze, mój związek wyszedł z tej próby obronną ręką. Bywało ciężko, ale teraz mamy z Mężem wrażenie, że mimo problemów nasze małżeństwo kwitnie. Ostatnio zachowujemy się jak na początku naszego związku ![]() ![]() Z innej beczki, Emilka zasnęła ![]() Edytowane przez elsi Czas edycji: 2009-05-19 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
Elsi tak, od wrzesnia zaczynam nauke o kierunku "biznes i administracja" ale nie sa ta w prawdzie studia tylko studium (college), obawiam sie ze nie mialabym szans dostac sie na uniewersytet w Londynie.
A co do Twojego pytania odnosnie zwiazku malzenskiego to u mnie po narodzinach Milenki - polepszylo sie, w ciazy bylo "jakotako" a przed ciaza maly kryzys... Moj maz zmienil sie o 180' gdy zostal tata, oszalal na punkcie corki od kad ja pierwszy raz zobaczyl po porodzie. Ja nie czulam na poczatku nic, lezalam, plakalam i czulam sie fatalnie; on wstawal do malej w nocy, przebieral pieluche i podawal mi ja do karmienia, pierwszy raz - on ja kapal, w szpitalu zajmowal sie nia od samego rana do konca odwiedzin bo ja czulam sie obolala i balam sie ja brac bo byla taka malutka...., pozniej oczywiscie ja sie wiecej nia zajmowalam a on pracowal, byly miedzy nami spiecia dosyc czesto ale Milenka zawsze byla na jego I miejscu. Balam sie ze bedzie zlym ojcem bo w ciazy jakos nie przejawial duzego zainteresowania brzuchem, fakt kazal mi nie nosic zakupow, pomagal duzo, nawet w kuchni ale nie czulam jego milosci do nienarodzonego wtedy dziecka. Obecnie uwielbia spedzac czas z mala, kazda wolne chwile jej poswieca, czasem wychodzi z nia na plac zabaw ale mam duzo zastrzezen do niego z innych powodow; no ale nikt nie jest idealny.... Podsumowujac moj zwiazek zmienil sie po narodzinach Milenki na lepsze. Najbardziej cenie w nim jakim jest tata. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Elsi dzieki za komplenet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |||||
Zadomowienie
|
Lwic o, jak milo Cie widziec
![]() Aga, ja tez uwazam ze zadna praca nie hanbi ale skoro macie stabilna sytuacje materialna to czekaj na cos lepszego ![]() Elsi, gratki dla Emilki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ksienka gratuluje powrotu do wagi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja sie moge pochwalic ze wygralam reczniczek z kapturkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Aga,a co sie stalo? chec bycia anonimowym raczej nie pojawia sie od tak sobie.....
Edytowane przez midey Czas edycji: 2009-05-19 o 13:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuje za komplementy brzuszkowe
![]() ![]() W pierwszej ciąży miałam czas wiec częściej bawiłam sie w robienie zdjec brzuszkowi ![]() Aga, nagi brzuszek nie wyglada az taki malutki, to prawda. Wyglada juz ciazowo bo skora jest juz napieta, widac zylki i pepuszek robi sie wypukly ale w ubraniu wygladam jakbym troche wiecej sie najadla ![]() Co do Twojej kariery to zycze Ci spelnienia marzen! Kazdy ma inne priorytety a ja powiem Wam ze doceniam to ze nie musze pracowac. Dla mnie teraz najwazniejsze by poswiecic czas dzieciom bo pozniej pojda swoimi drogami i zalowalabym ze nie spedzilam czasu z nimi. Jak dzieci pójdą do szkoły (albo wcześniej) chce dokończyć moja edukacje (internetowo) do tego może jakieś studia, a pracować chciałabym np jako fotograf by robić coś co lubię. Elsi, u nas w związku zdecydowanie polepszyło sie odkąd urodził sie Ivus. Oczywiście zawsze bylismy kochajacym sie małżeństwem ale czegos brakowalo juz po kilku latach malzenstwa i dziecko wypelnilo ta luke. Jest takim mocnym klejem ktory nas laczy i sprawia ze stalismy sie prawdziwa spelniona rodzina a teraz dojdzie jeszcze drugie i w dodatku tak jak chcieliśmy bedziemy mieli chlopca i dziewczynke wiec jestesmy w siodmym niebie. Sheryl, jesli chodzi o żabie śpiewy to ja zazdroszcze! Bardzo mi tego brakuje bo w naszym starym domu nad jeziorem na wiosne rozpoczynal sie co wieczor zabi koncert i sluchalismy sobie tych rechotow w sypialni przy otwartym oknie albo siedzac na tarasie. Strasznie to lubilam. Teraz przynajmniej rekompensuja nam to ptaki ktore slicznie spiewaja zwlasza wczesnym rankiem i wieczorami bo mamy tutaj sporo drzew ![]() Midey, ![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-05-19 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Pappaya w takim razie najlepsze buziaki i zyczenia dla Ivusia z okazji imienin
![]() Aga, u Ciebie tez widze nowe zdjecia ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez midey Czas edycji: 2009-05-19 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja za oknem to mam sklepy, parking i bloki... Żeby zobaczyć ten park to muszę się w lewo wychylić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pappaya, wszystkiego najlepszego dla Ivusia ![]() ![]() Ja też bym chciała zobaczyć Ciebie w całości ![]() Cytat:
![]() Kurcze, jak my dawno nie byliśmy na rowerach... a kiedyś dziesiątki kilometrów robiliśmy... ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- no właśnie, to to ![]() gratulacje ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2009-05-19 o 15:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Sheryl, ale ten Ivusia rowerek ma pasy, ze nie wypadnie. My tez chetnie bysmy sie wybrali na wycieczke rowerowa. Tutaj duzo ludzi tak robi a dzieci maja na siedzonku z tylu.
A zdjęcia będą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() No my byśmy z chęcią gdzieś z małym pojechali, ale wiem, że dziecko z tyłu na foteliku nie powinno jeździć do ok. 3 roku życia ze względu na niedojrzałość układu kostno-mięśniowo-stawowego. No i co jak co, ale do tego akurat podchodzę poważnie i Staś zasiądzie z nami na rowerze dopiero w przyszłe lato. A że ludzie jeżdżą z tak małymi dzieciaczkami, widziałam niestety...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Znowu znikłam, ale nie miałam czasu tu zajrzeć nawet na chwilę. Teraz też mam tylko chwilę bo idę do fryzjera podciąć włosy.
Kasiu sukienka bardzo ładna ![]() ![]() Pappayo pewnie już dałaś (z takim tempem odpisuje ![]() Piękny masz brzuszek ![]() Midey na co chciałaś szczepić Daidka? Kociulku gratuluję Karolince nasiusiania do nocnika!! Brawo!! Aga przykro mi z powodu pracy. Rozumiem Cię bardzo dobrze. Szukaj i obyś szybko znalazła taką pracę jaką sobie wymarzysz ![]() Elsi a propo pracy i siedzenia w domu.Ja cieszę się, że pracuje. Ale zwłaszcza teraz gdy jest ciepło bardzo mi żal tych chwil na dworze, spacerów itp. Ale niestety nie mogę sobie pozolić na siedzenie w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3 dawka prewenaru, w piatek zreszta chyba tez nas "ominie" niestety..... milo Cie widzic Aka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Dziekuje w imieniu Ivusia za zyczenia imieninkowe
![]() Aka, witaj ![]() Sheryl, a to nie wiedziałam ze te foteliki na rowery są dla starszych dzieci. Myślałam ze to tak jak siedzenie w foteliku samochodowym. Midey, jesli chodzi o te pedalki to myslalam ze tylko do nauki by sie przydaly a pozniej oczywiscie jezdzilby bez. Poza tym tak jak pisalam rowerek ma pasy i jest bardzo stabilny wiec Ivus by z niego nie wypadl. Na razie i tak stoi nieuzywany i czeka az Ivus troszke podrosnie ![]() a tutaj obiecane zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
Pappaya
![]() ![]() Co to avatarka to nie mam konkretnego powodu ze usunelam, nic sie nie stalo tylko pisze na roznych watkach i jakos nie chce zdjec pokazywac. Nie zamierzam tez wklejac juz fotek do zalacznikow - zalozylam prywatny album. Jakos tak... Zastanawiam sie tez nad skasowaniem NK bo wkurza mnie juz ten portal, zrobili z niego fotke.pl ![]() Aka fajnie ze sie odezwalas ![]() Ide szamac kolacje ![]() Milek spi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
szeryfcio
|
Pappaya, zdjęcia ogląda się z prawdziwą przyjemnością. Super!
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...420&a=77423932 ale jak widać ludzie to olewają, nawet jak się dowiadują o tym, to polemizują ze specjalistą, ![]() A ostatnio był o tym program w dzień dobry tvn i sprzedawca fotelików twierdził, że można do fotelika rowerowego sadzać dziecko, które już pewnie trzyma głowę ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Pappaya, ślicznie wyglądacie
![]() ![]() ![]() ![]() Trochę się spóźniłam, ale sto lat dla Ivusia ![]() ![]() Elsi, pytasz o związek... miał być miły akcent na wątku, wiec w tym temacie nie powinnam się tu udzielać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga, wierz mi, doskonale Cię rozumiem, bo sama potrzebuję tego kontaktu z ludźmi. Ja niestety nie mam tak silnego poczucia własnej wartości, a siedzenie 24 godziny na dobę z dwójką rozbójników, wcale mi tego wskaźnika nie podnosi ![]() ![]() ![]() Sheryl, to fajnie masz z tymi żabami ![]() Midey, gratulacje wygranej ![]() A u nas sytuacja z nocniczkiem dziś się powtórzyła ![]()
Edytowane przez kociulek Czas edycji: 2009-05-19 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
szeryfcio
|
Kociulku, to Twój mąż jest strasznie zapracowany, bidulek. Wiesz, u nas też tak jest, że mąż chłop w porządku, tylko babę ma upierdliwą
![]() Cytat:
![]() To super! ![]()
![]() |
![]() |
#113 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
super ![]() ![]() ![]() dziewczyny, pomozcie, nie wiem juz co zrobic z Dawidem, nic nie chce jesc tylko mleko jako noworodek a w miedzyczasie suche bulki i chleb, zaczyna mnie to juz powaznie martwic bo sytuacja nie trwa tydzien tylko o wiele dluzej, na zmiane sie nie zapowiada...no i jeszcze te kupy paskudne...smecty Maly nie chce pic bo pluje..... ![]()
Edytowane przez midey Czas edycji: 2009-05-20 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
szeryfcio
|
Midey, ja nie wiem.... Słyszałam, że dziecko ma prawo mieć taki etap niejedzenia czegoś... A długo on tak tylko na mleku?
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
midey ja też nie wiem, jak ci pomóc? może poradź się lekarza? A może on ma jakieś pasożyty? Przebadaj go pod tym kątem, często właśnie one są przyczyną braku apetytu.
A smectę możesz słodzić, albo przemycać w jakimś soku, czy herbacie. Przynajmniej tak mi radziła moja pani pediatra ![]() A w jakim konkursie wygrałaś ręczniczek? Gratuluję ![]() ![]() ![]() sheryl powiem ci szczerze, że sama planowałam zakup roweru i jazdę z młodym na jakieś wycieczki rowerowe, ale teraz niestety musimy to przełożyć na przyszły rok. Kurcze, nie macie czasem wrażenia, ze żeby być odpowiedzialną mamą w dzisiejszych czasach to trzeba by jakieś studia skończyć? Tyle zagrożeń na maluchy czeka.... pappaya brzuszek śliczny, a Ivusiowi wszystkiego dobrego ![]() A mój mały się dziś rozbrykał, byliśmy na spacerku, to najbardziej podobało mu się chodzenie "z powrotem" ![]() ![]()
![]() |
#116 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czasami to mi sie wydaje ze dla lekarza to wszystko jets takie latwe, podanie dziecku witaminek, syropku czy innych specyfikow a tu tak jak Kasia zauwazyla ja mam wrazenie ze do tego trzeba specjalnych szkol ![]() Cytat:
![]() my tez bylismy dzis na spacerku caly dzien ![]() ![]() Lukaszek widze jak moj Dawid- wszystko na opak ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Pappaya normalnie mały miłośnik kwiatów Wam urósł
![]() ![]() Elsi co do związku to może faktycznie faceta mam w porządku tylko też to ja jestem zołza która wszystkiego się czepia, już sama się ostatnio we wszystkim gubie... już bym chciała żeby był czerwiec i wiedziec do będzie z moją pracą... bo chwilowo to to przesłania mi większość wolnych chwil... niestety tych przeznaczonych na sen też... jest wspaniałym ojcem dla Dawida i teraz to głownie to się liczy bo ja jakoś taka mało siły mam na wszystko... Midey ja smecte dosypywałam do mleka lub kaszki... tak mi poradziła doktorowa... Dawid dziś napił się z butelki takiej ala bidon z nestle z wodą mineralną i stała się to jego ogromna przyjaciółka ![]() no nic uciekam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||||||
Zadomowienie
|
Cudne ,ale Ivuś już duuży chlopczyk ,wygląda na starszego !! A Ty Madziu wygladasz olśniewająco ,ciąża Ci służy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluje wygranej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja dzis cały dzien byłam u rodziców tzn rano pojechalysmy do mojej kolezanki (tej ,ktorej synka sobie pozyczylam na NK w prima aprillis:P) ,ona mieszka w tej samej dzielnicy co rodzice. Weszłam do niej do domu dorazu do małego i co szokkkkkk ![]() ![]() ![]() Poza tym u nas wszystko w porzadku przygotowania ślubne wrą ![]() Na koniec fotki z lodami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
szeryfcio
|
Midey, trzymam kciuki za Dawidka, mam nadzieję, ze apetyt mu wróci .
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasiu, Majeczka przesłodka usmarowana tym lodem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
Czesc. wczoraj mi wizaz przez 2 godziny nie chodzil
![]() Kociulku super, ze Karolinka zaczyna siusiac do nocnika, gratulacje ![]() Midey nie wiem co Ci doradzic, zgadzam sie z KasiaMaja, ja czasem jak MIli nie chce jesc to daje jej talerzyk i widelczyk i sama je. Kasia zjdecia urocze. A u was takie upaly sa? U nas jesien normalnie 13'C od tygodnia ![]() ![]() A ja jednak postanowilam, ze nie ide do pracy i poczekam sobie w domku z MIlusia do wrzesnia. Juz nieduzo zostalo i wykorzystam ten czas na zrobienie prawa jazdy i zamierzam chodzic od przyszlego tygodnia na te zajecia dla mam z dziecmi o ktorych kiedys pisalam. Pogadalam z mezem i doszlismy do porozumienia. Widze, ze mnie zrozumial i mam nadzieje, ze bedzie juz dobrze. A w niedziele komunia mojego brata ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.