![]() |
#91 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie rzeczy wzbudzają w was obrzydzenie?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze do tego: *kaszanki, salcesony, wątróbki i tego typu podroby, i w ogóle mięso inne niż to z piersi kurczaka. *robale, gady, płazy *może i przesadzam, ale jak ktoś kogo nie znam albo nie przepadam podaje mi rękę do przywitania...:/ *długie paznokcie zwłaszcza te nieumalowane ![]() *zaniedbane stopy *swego czasu przedłużane włosy- sama nosiłam, jak dotykałam w miejscach łączeń to niedobrze mi się robiło.. *grudki w mannie, kiedyś prawie zwymiotowałam.. *syrop cebulowy!nigdy więcej. *Zaniedbany dom, zwłaszcza łazienka, umywalki pełne włosów itd... *używać z kimś ten sam ręcznikk, świadomość że właśnie wycieram twarz a np. ktoś przede mną wycierał sobie ![]() *niedomyte naczynia i sztućce na pewno jest masa jeszcze, ale chwilowo nie pamiętam... ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Mnie obrzydzają papkowate potrawy, w których są grudki i/lub na których jest kożuch. Z tego powodu od lat nie jadam kaszy manny ani budyniu, jak również nie pijam gotowanego mleka.
Obrzydza mnie również wspomniane tu oblizywanie łyżki, którą się potem miesza właśnie przyrządzane jedzenie, jak również wszelkie grzebanie własnym sztućcem w cudzym talerzu, branie od kogoś "gryza" czy "łyka" i tym podobne sytuacje grożące kontaktem z cudzą śliną całowanie też ![]() Reszta to standard - brak higieny, zwłaszcza tłuste włosy (niedawno jechałam koło osoby, która nie myła włosów chyba z miesiąc i myślała, że jak zwiąże gumką, to nie będzie widać - ZGROZA!!!), brudne paznokcie i niedomyci panowie zionący wczorajszym alkoholem, którzy dziwnym trafem w autobusach ustawiają się zwykle niedaleko mnie. Brzydzi mnie również wszystko co oślizłe i wijące się - robale, larwy, ślimaki bez skorupek i tym podobne - bleeeeh ![]()
Nie korzystam z tego konta. Urlop od Wizażu - być może na zawsze. Edytowane przez stargazer Czas edycji: 2009-06-17 o 01:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Ostrzegam!!! ---> tylko dla osób o mocnych nerwach
![]() A propos mlecznych potraw: przez pewien czas nie mogłam pić zmiksowanych owoców z mlekiem, bo mój cudowny przyjaciel pokazał mi filmik...o miksowaniu ptasznika (taki duży, włochaty pająk). Twórca filmu rzecz jasna później wypił tę miksturę, która zresztą bardzo przypominała mój ulubiony miks mleczno-bananowy. Chociaż twarda baba ze mnie, to nie mogłam tknąć niczego, co zmiksowane...przez około rok.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Mnie obrzydza zapach mleka, nawet do naleśników staram się go nie dawac (rozrabiam 0,5 % z dużą ilościa wody
![]() ![]() i nie znosze pierza!!!! żadnych piór ![]() i nie cierpir też zapachu papieru blee |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
pajaki
zapach starych ludzi (ale toleruje, jak dozyje, tez bede przeciez stara) toalety publiczne tzw. ślusarz lub mokry wacek: oślinienie palca i wsadzenie komus do ucha, faceci tak sie bawia ![]() tłuste włosy z łupieżem `zapach` potu, wymiocin włosy na mydle, gabce, w wannie, prysznicu rozwiniete zużyte podpaski i tampony w publicznych toaletach wspólne jedzenie lizaków, lodów chodnik w parku w miescie gdzie chodzilam do liceum - cały w ptasich kupach, a jak walił.... kożuch na mleku, zupie, kakao |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- och zapomniałam obrzydzają mnie też kobiety ,przyjaciółki które ubierają się identycznie mówią do siebie psiapsióły i nie przestrzegają granicy prywatności czyli rzucają się sobie na szyje .Niewiem dlaczego ale aż mnie wzdryga jak widze takich ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Jestem koszmarem wielu osób z tego wątku, bo nieraz dłubię w oku, bo np. szkło kontaktowe mi się przesunęło i muszę je natychmiast poprawić, bo mi wypadnie
![]() ![]() Mnie obrzydzają publiczne toalety, obsikane, z niezawiniętymi podpaskami na podłogach itp Fuj ![]() ![]() Z robali to mało co mnie rusza, najbardziej ćmy, które w lato obijają się o ściany pokoju z takim charakterystycznym dźwiękiem ![]() Nie cierpię jak ktoś nie domyka buzi przy jedzeniu, wypija resztki zupy z talerza bezpośrednio ![]() Nie jem w budach z żarciem czy nie kupuję fornetti, bo wiem, co może się tam dziać. Kiedyś była reklama środka na grzybicę stóp, gdzie chyba jakiś robal "otwierał" paznokieć u stopy jak drzwi w podłodze i pod niego wchodził. Za każdym razem, jak ją widziałam, to przewracało mi się w żołądku. Dużo jest obleśnych reklam... No i najgorsze, to chyba te popękane, żółte pięty w lato. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Tłuste włosy, kurz na meblach, włosy na umywalce albo podłodze, brudna kuchenka, szczotka pełna włosów, żaby i węże, brzydkie, niezadbane stopy z niepomalowanymi, niezadbanymi paznokciami, śmierdzący ludzie w tramwajach, gotowana wątróbka, woda po kwiatach albo po szczypiorku, kolesie plujący albo smarkający na ulicę fuuuuj, 7-letnie, przeklinające dzieciaki na podwórku, laski, które mają 2 rozmiary za małe spodnie i do tego krótką bluzkę ukazującą tribala i cudowne boczki, włosy pod pachami i może się to wyda głupie, ale białe, niepomalowane rzęsy, jeszcze niech do tego dojdzie śpioch to normalnie rzygam!
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
trochę mnie rozśmieszył ten 'śpioch' w oku, ale taka jest prawda - też to mam,ble.
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
obrzydzaja mnie rurki do trzymania w pojazdach komunikacji,krew,zwloki,o twarte rany,odchody,wątrobka,obg ryzanie paznkci i mlaskanie
![]()
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
mlaskanie podczas jedzenia , żucie gumy tak jak krowa trawe ;d
tłuste włosy plus łupież , kożuch na mleku ![]() smarkanie na ulicy lub plucie , brud za paznokciami , spoceni i smierdzacy ludzie , pajaki , ziewanie bez zatykania buzi , mocny makijaz gruba czarna krecha i kilo tapety ![]()
Bo w oczach tkwi siła duszy ![]() Edytowane przez InQ Czas edycji: 2011-04-02 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpię jeździć autobusami i tramwajami
![]() ![]() ![]() A miałam też taką sytuację, że siedzę sobie wygodnie, a tu wchodzi czterech dresów ![]() ![]() ![]() Jezu, jak ja nienawidzę takich ludzi ![]() ![]() Niedobrze mi, jak się dosiądzie do mnie taki śmierdziel, a oprócz tego to słabo mi, gdy dosiądzie się jakaś babcia, od której oprócz specyficznego zapachu starości, czuć chyba z pół litra takich duszących, babcinych perfum :/ Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2009-06-18 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ostatnio długie i często brudne paznokcie u stóp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
A, zapomniałabym. Obrzydzenie wzbudza we mnie jeszcze picie z kimś z tej samej butelki :/ Te przysłowiowe "daj łyka".. Bleeee... :/ Ja nigdy nikogo nie proszę o picie, bo oprócz tego, że się brzydzę, to po prostu byłoby mi głupio. ;/ Jak ktoś mnie prosi, to odmawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Napewno powtórzy się to co napiszę :
- obrzydza mnie wszystko co jest brudne (ręce,ubranie, itp!) -dotykanie kogoś po twarzy i włosach -piłowanie paznokci -brudne paznokcie -plucie -tłuste włosy -panienki spalone w solarium w nieogolonych nogach i tlenionych włosach -brud w uszach -gdy kto mówi kibel,odlać,wysrać,wyrzyg ać,gówno,dupa,ciuchy (panie szczególnie my nie możemy pozwolić sobie na takie słowa) Po prostu obrzydza mnie wszystko co brudne i co śmierdzi ! bleeeeee apeluje tutaj do wszystkich: w miarę możliwości myjcie się jak najczęsciej i nie miejscie tłustych włosów i brudnych uszu,paznokci!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Edytowane przez Maaja Czas edycji: 2009-06-20 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Żywe ryby mnie obrzydzają. I ptaki. Masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Brzydze sie .
ludzi-obojetnie-kobiety czy mezczyzny-z fajka w gebie na ulicy odruchow wymiotnych dostaje na widok ludzi przezuwajacych jak woly na pastwisku gume do zucia (a nie mozna po prostu zjesc mentosa,tic taca?) nie podaje dloni-nigdy- sztuczne,akrylowo-plastikowe-tak wszechobecne i modne dzis pazury,nie chcialabym wiedziec,co po nimi sie gniezdzi,i gdzie juz bywaly,co drapaly.... ![]() strzaskane na skware solarka osoby,nie ladnie miodowe,a szaro-buro-brazowe,jak stara,wymieta torebka. Znalazloby sie i wiele innych rzeczy,ale te mi tak spontanicznie do glowy wpadly.
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
we mnie obrzydzenie wywołują potrawy z robalami i innymi żyjątkami, które jada się np. w Chinach - albo w tych programach surwiwalowych, ble!
okropne są długie czarne paznokcie u faceta - i u kobiet zresztą też. nie lubię, jak ktoś sobie zdrapuje pryszcze z twarzy.
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
wczoraj sąsiad z piętra nade mną robił imprezę... ok pierwszej w nocy stwierdziłam że ktoś wychyla się przez okno nad moją sypialnią i wymoituje... prosto na mój parapet, okno, chodnik pod oknem...
żenada... to mnie obrzydza-już nawet nie same bełty, ale chamstwo, brak jakichkolwiek hamulców i ogólnie kultury. pewnie myślicie że mieszkam w jakichś slumsach. otóż nie... może strzeżone osiedle to nie jest, ale bez przesady... pominę milczeniem gnojków i dresiarzy którym zdarza się szczeć przy drzwiach do piwnicy, bo nie chce im się lecieć na górę do mieszkania... a wydawało by się, że to takie spokojne osiedle... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Obrzydza mnie poród może nie jest to trafnie użyte słowo , ale nie wyobrazam sobie jaki temu towarzyszy ból , na myśl o tym mam ciarki , zastanawia mnie czemu kobieta musi tak cierpieć
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
- brudne zęby
Wczoraj na egzaminie z mikrobiologii, pilnowała nas pewna pani profesor, niby miła, sympatyczna. Trochę sobie z nią żartowaliśmy, coś skomentowałam a ta odwróciła się do mnie z szerokim uśmiechem i nie wiedziałam jak się zachować. Zęby miała żółte a między zębami czarne szpary z jakimś nalotem. Masakra!! - brudne, nieumyte, tłuste włosy Jestem włosomaniaczką więc mam fioła na punkcie zadbanych włosów.
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W niektórych sytuacjach nie da się żyć bez dzielenia. ![]() Ja nie znoszę dzielenia się lizakiem/lodem, brudnych paznokci, mlaskania, owijania gumy na palec a potem z powrotem wsadzanie do buzi, kożucha w mleku, pająków i chrabąszczy(tego w szczególności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Fuuuu... Mnie coś chce trafić normalnie jak słysze jek ktoś mlaska ;/ bleeeeeeeee. rzygać mi się od takiego czekoś chce.. Jak jest taka cisza i nagle ktoś przerzówa coś .. Aż mnie skręca i wgl obrzydza! Czasem to mam ochote nawrzeszcześ na tą osobę aż!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Ja wiem, że to mało kulturalnie ale aż mnie oczy zabolały
![]() ![]() I żeby nie było ot to napiszę, że obrzydza mnie jak ktoś próbuje potrawy i potem tą samą łyżką czy widelcem miesza w garze, misce, innym naczyniu. Najpierw hop do buzi a potem w sos z powrotem. Ble. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-04-01 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
- wątróbka- niby źródło witamin, mikro i makroelementów..., ale jak czuję jej `charakterystyczną strukturę`...
![]() ![]() - wcześniej wspomniane nieumyte włosy, zęby; "stary" makijaż, na nim nierzadko poprawki jakieś - blond włosy tak zniszczone, że wyglądają jak pierze ;/ - blond= biały, czarny= smoła. zero refleksów, odcieni- po prostu sztuczny hełm na głowie. - całowanie się z osobnikiem tej samej płci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
- wymiotowanie i wszystko co z nim związane (zapach, odgłos)
- pająki i ich ruchy - brud za paznokciami, brudne zęby, brzydki zapach z ust - ogólnie higiena jamy ustnej to moje skrzywienie, i jak z kimś rozmawiam to mimowolnie zaglądam mu w zęby (swoją drogą jak to brzmi ![]() - przesuszona skóra z trądzikiem pokryta grubą warstwą złego podkładu, co daje efekt ohydnej skorupy |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
obrywanie skórek wokół paznokci
błyszcząca od nadmiaru sebum twarz ostentacyjne, głośne mlaskanie włosy na plecach u mężczyzn brzydki zapach z ust nadmiar źle dobranego podkładu, tworzący na twarzy maskę niezatuszowane niedoskonałości cery wbijająca się w ciało bielizna widoczna pod ubraniem dłubanie w oczach i pęknięte naczynka w oku
Audaces fortuna iuvat Edytowane przez irene adler Czas edycji: 2011-04-01 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Kleszcze- bleee... Jak tylko zaczyna się sezon na takie dziadostwa to omijam drzewa, krzewy szerokim łukiem. Miałam 2 razy kleszcze (bez jakiegoś specjalnego kontaktu z drzewami itp) i tak mnie to przeraziło, że teraz w lecie to za każdym razem gdy się kąpie wieczorem to oglądam się od góry do dołu... Moja fobia, że wbije mi się gdzieś.... (słyszałam ze mężczyźni czasem mieli na jajkach....)
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio w autobusie siedziałam koło baby, która doslownie co 30 sekund wciągała flegme. Jeeeezu, tak głośno, ze chyba spod serca ja wyviągała. Bleeeeee
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.