Technik farmacji -warto? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-24, 10:41   #91
monia225
Raczkowanie

Dot.: Technik farmacji -warto?

tragedia z tymi lekarzami!!! byłam umówiona na 9 a przyjęła mnie dopiero po 10....jedną osobę ponad godzinę badała!!! wrrr...ale jestem zła
papiery zaniosę w poniedziałek, bo dzisiaj to bym chyba szkołę rozniosła.

Cytat:
moooniaaaa
A wiesz może o co jeszcze koleżanki pytali?
no właśnie - też jestem ciekawa????

Cytat:
Na pewno nie jest to 500zł,nie martw się. No ale jakby nie patrzeć dwa lata pracy za 1000 zł. też nie jest fajną perspektywą.
Ty nie miałam styczności tyle lat,a ja miałam,a i tak nic nie umiem Dosłownie,nie wiem z czym ja się tam pcham. Chemia odpadła mi w drugiej klasie lo, zawsze myślałam że pójdę w kierunku humanistycznym i na tym się skupiałam,a tutaj niespodzianka. Ocena z chemii na świadectwie-porażka, w głowie wiedza z chemii- porażka. Ja czasami się zastanawiam czy mnie ufo nie porwało i nie zwróciło z powrotem,że mi taki pomysł do głowy przyszedł
oj za 1000 zl to ja mogę pracować i 5 lat, w dzisiejszych czasach nie tak łatwo dostać pracę dobrze płatną- wiem co mówię!!! tylko w ogłoszeniach piszą że 2000 na rekę dostajesz- a w rzeczywistości zaharowujesz się po godzinach, żeby najniższą krajową mieć! no chyba, że ma się szczęście, albo znajomości :P
monia225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:44   #92
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
(...)
A wiesz może o co jeszcze koleżanki pytali?
Generalnie o to czemu ta szkoła, czemu taki zawód, jak sobie wyobrażają pracę jako technik farmacji, czy uważają, że dadzą sobie radę z zajęciami praktycznymi, czy są dobre w odmierzaniu różnych płynów etc. (czy mają tzw. oko), czy nie boją się kontaktu z podrażniającymi środkami (nie jest to na pewna praca dla osób, mających wiele alergii). Z tego, co wiem koleżanki mówiły, że od dawna je interesują rośliny lecznicze, praca z ludźmi - w zespole ludzi i obcowanie z klientami, że interesują się rynkiem leków, że to ciekawa, rozwojowa praca, że można potem się pokusić o pójście na studia farmaceutyczne, więc jest możliwość dalszego kształcenia się, że chcą mieć konkretny zawód związany z robieniem czegoś że szkoła ta, bo ma dobrą opinię, jest ceniona, że to zawód, w którym nie jest aż tak trudno o pracę. Takie typowe lanie wody . Ale wiem już, że mówić o "czystej pracy" nie należy - warto wykazać się wiedzą, że to tylko mylna, obiegowa opinia.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-07-24 o 11:45
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 13:05   #93
edzia09
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem tylko ciekawa dlaczego z 40 miejsc zrobiło się 30
Oby nie było więcej niż 60 bo wtedy i na dwie klasy będzie za dużo,a fajnie by było żeby wszyscy bez wyjątku się dostali
A chciałaś iść na tego technika na UMB czy tam na sobieskiego?
Chciałam iść na UMB, od kiedy się dowiedziałam, że ten kierunek otwierają. Nie brałam pod uwagę Sobieskiego, bo to chyba płatna :P
edzia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 13:55   #94
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Generalnie o to czemu ta szkoła, czemu taki zawód, jak sobie wyobrażają pracę jako technik farmacji, czy uważają, że dadzą sobie radę z zajęciami praktycznymi, czy są dobre w odmierzaniu różnych płynów etc. (czy mają tzw. oko), czy nie boją się kontaktu z podrażniającymi środkami (nie jest to na pewna praca dla osób, mających wiele alergii). Z tego, co wiem koleżanki mówiły, że od dawna je interesują rośliny lecznicze, praca z ludźmi - w zespole ludzi i obcowanie z klientami, że interesują się rynkiem leków, że to ciekawa, rozwojowa praca, że można potem się pokusić o pójście na studia farmaceutyczne, więc jest możliwość dalszego kształcenia się, że chcą mieć konkretny zawód związany z robieniem czegoś że szkoła ta, bo ma dobrą opinię, jest ceniona, że to zawód, w którym nie jest aż tak trudno o pracę. Takie typowe lanie wody . Ale wiem już, że mówić o "czystej pracy" nie należy - warto wykazać się wiedzą, że to tylko mylna, obiegowa opinia.
O dzięki Ci wielkie za ten post
Tylko teraz wszystkie na rozmowie będziemy mówiły to samo
A macie już wyznaczone terminy?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 14:26   #95
iwonkaa90
Przyczajenie

Wszyscy co skladali na technika farmacji mają rozmowe tego samego dnia o tej samej godzinie chyba 24 sierpnia godz. 11, tak?

Edytowane przez iwonkaa90
Czas edycji: 2009-07-24 o 14:28
iwonkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:18   #96
edzia09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonkaa90 Pokaż wiadomość
Wszyscy co skladali na technika farmacji mają rozmowe tego samego dnia o tej samej godzinie chyba 24 sierpnia godz. 11, tak?
tak Mi też pani podała dokładnie taką datę
Stary 2009-07-24, 17:44   #97
Jullita
Przyczajenie

Przypadkiem tu zajrzałam i dobrze bynajmniej mam jakieś info ile osób już jest chętnych... ja nosiłam papiery w czerwcu i byłam 14 na liście. Od razu kobieta w sekretariacie mi powiedziała, że trzeba się przygotować do rozmowy. Mam nadzieję że nazbiera się jeszcze ludzi do 60
Jullita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 19:30   #98
monia225
Raczkowanie

myślę ,że 60 to się na pewno nazbiera...a nawet więcej.....
...skoro już 56 kandydatów jest to ja 57 będę i zapewne jeszcze nie jedna osoba złoży papiery do sierpnia !!!
Stary 2009-07-25, 12:12   #99
Jullita
Przyczajenie

Obawiam się tylko tej rozmowy kwalifikacyjnej... myślę ze ze stresu palnę coś co mnie od razu skreśli... ale... mamy jeszcze czas do 24
Stary 2009-07-25, 16:37   #100
monia225
Raczkowanie

ja też boję się rozmowy
Stary 2009-07-26, 10:16   #101
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonkaa90 Pokaż wiadomość
A to elegancko, ja też mam o tej porze To ile ta rozmowa potrwa jak będzie ok.60 osób?

Ja mam nadzieję,że moja 13stka nie będzie pechowa ...
A póki co rozmową się nie przejmuję,jeszcze dużo czasu Przysiądę dwa dni przed,wykuje co mam mówić i tyle tego przygotowania. Jeszcze mało człowiek stresów w życiu ma,żeby rozmowa się stresować?
Stary 2009-07-26, 23:25   #102
monia225
Raczkowanie

a ja dzis rozmawiałam z koleżanką która uczyła się w tej szkole i powiedziała mi że ta rozmowa to pic na wodę...i że wszystkich przyjmują!!! ...hymmm...fajnie by było ;D
Stary 2009-07-27, 11:12   #103
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia225 Pokaż wiadomość
a ja dzis rozmawiałam z koleżanką która uczyła się w tej szkole i powiedziała mi że ta rozmowa to pic na wodę...i że wszystkich przyjmują!!! ...hymmm...fajnie by było ;D
Nie wydaje mi się,żeby wszystkich przyjmowali bo to szkoła bezpłatna,państwowa i mogą przyjąć tyle osób na ile miejsc dostali kasy? Ale oby to jednak była prawda
Chociaż im bliżej tym większe mam wątpliwości czy to to ... No ale jak nie spróbuję to się nie dowiem.
Stary 2009-08-01, 13:28   #104
alexandr
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Od września zacznę II rok na kierunku technika farmaceutycznego i napiszę Wam, ze nie jest źle jeśli ktoś posiada wiedzę z zakresu chemii, fizyki i trochę biologii. Wiadomo, co szkoła to różny poziom. Niestety do państwowej nie udało mi się dostać, bo już lista była pełna Dlatego zdecydowałam się na płatną i nie narzekam. Zaoczne odradzam, nie wyrobicie z materiałem, a wydaje mi się, ze na takich zaocznych to i wiedza okrojona. Studiuję dziennie - materiału sporo, więc nauki także ;-) Ale w końcu po coś ta szkoła jest, przygotowuje do egzaminu (jeju to już za rok ) i pozwoli wszystkim przyszłym technikom farmy elegancko wykonywać swój zawód.

Acha, dla tych osób, które myślą, że w aptece to jak w sklepie (nie generalizuję,ale na I roku miałam takie osoby : szybko zrezygnowały)- odradzam Praca w aptece to przede wszystkim odpowiedzialność za życie i zdrowie pacjenta.
Witam.Mozesz napisac jaka to szkola ? gdzie sie znajduje? i ile kosztuje rok? z gory dziekuje za odp;]
alexandr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-05, 08:12   #105
monia225
Raczkowanie

o matko załamałam się!!! Dzisiaj złożyłam papiery i tragedia -82 osoby na 30 miejsc.....ewentualnie na 60, bo kobieta powiedziała, że pewnie 2 klasy utworzą- kurna, ale to i tak nie ciekawie wygląda ;(
Stary 2009-08-05, 12:20   #106
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
o matko załamałam się!!! Dzisiaj złożyłam papiery i tragedia -82 osoby na 30 miejsc.....ewentualnie na 60, bo kobieta powiedziała, że pewnie 2 klasy utworzą- kurna, ale to i tak nie ciekawie wygląda ;(
Ja już nic nie rozumiem. Wczoraj dzwoniłam i kobieta powiedziała mi,że nie ma jeszcze nawet 60 osób,a czy dwie klasy utworzą to wątpliwa sprawa bo nie wiadomo ile osób przejdzie rozmowę i że jest trzydzieści kilka miejsc (było już 40,30,a teraz 30 kilka) Oni sami nie wiedzą jak jest czy wszystkim mówią co innego? Nie podoba mi się to,myślałam że to konkretna szkoła :/

W Esen-ie jest około 30 miejsc, chętnych około 20, papiery można składać do końca sierpnia-takie małe info. Ja się cały czas waham czy tam jeszcze złożyć w razie zabezpieczenia
Stary 2009-08-06, 07:37   #107
monia225
Raczkowanie

Cytat:
Ja już nic nie rozumiem. Wczoraj dzwoniłam i kobieta powiedziała mi,że nie ma jeszcze nawet 60 osób,a czy dwie klasy utworzą to wątpliwa sprawa bo nie wiadomo ile osób przejdzie rozmowę i że jest trzydzieści kilka miejsc (było już 40,30,a teraz 30 kilka) Oni sami nie wiedzą jak jest czy wszystkim mówią co innego? Nie podoba mi się to,myślałam że to konkretna szkoła :/
rzeczywiście z tą szkołą jest coś nie tak!!!
Może ta pani sama niedoinformowana jest?!!! Skoro ciągle mów coś innego!!! Zadzwonie jutro i zapytam raz jeszcze, ale to mnie już powoli złości!!! Ciekawe, którą wersję usłyszę???
Ps.babka powiedziała Ci, że nie wiadomo ile osób przejdzie rozmowę??? A mi mówiła, żeby rozmową się nie przejmować, bo to ot tak pogawędka mająca na celu bliższe poznanie ucznia!!! ajjj....pożyjemy zobaczymy!
tylko zastanawia mnie w jaki sposób oni chcą ponad 80 osób przepytać jednego dnia???Mogli by chociaż jakiś grafik ustalić, kto na którą godzinę? A nie będziemy stać 8 godzin w oczekiwaniu na rozmowę!!!
Stary 2009-08-06, 17:46   #108
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś socjologia,politologia mi się widzi. Ale to może kiedyś
Patrzyłaś na ofertę szkoły esan? Dzwoniłam do nich przed chwilą i chyba jutro pojadę po podanie i skierowanie.
Ja ukończyłam socjologię, nie mogłam znaleźć pracy, więc od 1.09. zaczynam farmację;D może ktoś będzie się uczył w Medyku w Olsztynie???
martynusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 18:16   #109
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

ja jutro dzwonie do szkoły żeby się dowiedzieć czy się dostałam, dzwoniłam już wczoraj powiedzieli ze kierunek ruszy ale żeby dzwonić w piątek sie dowiadywac, juz nie moge sie doczekac bo chciałabym wiedziec co mnie czeka od wrzesnia
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-07, 08:00   #110
Kariolka85
Przyczajenie

moja przyjaciolka skonczyla ta szkole i mowi ze rozmowy nie ma co sie obawiac bo jak zaczynala i bylo wielu chetnych to utworzyli jeszcze jedna grupe takze sa sznse spore pozdrawiam i do zobaczenia na rozmowie
Kariolka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:46   #111
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczywiście z tą szkołą jest coś nie tak!!!
Może ta pani sama niedoinformowana jest?!!! Skoro ciągle mów coś innego!!! Zadzwonie jutro i zapytam raz jeszcze, ale to mnie już powoli złości!!! Ciekawe, którą wersję usłyszę???
Ps.babka powiedziała Ci, że nie wiadomo ile osób przejdzie rozmowę??? A mi mówiła, żeby rozmową się nie przejmować, bo to ot tak pogawędka mająca na celu bliższe poznanie ucznia!!! ajjj....pożyjemy zobaczymy!
tylko zastanawia mnie w jaki sposób oni chcą ponad 80 osób przepytać jednego dnia???Mogli by chociaż jakiś grafik ustalić, kto na którą godzinę? A nie będziemy stać 8 godzin w oczekiwaniu na rozmowę!!!
Właśnie sama nie wiem o co chodzi z tą rozmową. Powiedziała "nie wiadomo ile osób przejdzie rozmowę". To to w końcu nie jest tak,że pkt za ocenę+pkt za rozmowę=ileś tam pkt i Ci najlepsi się dostają
Nawet jak kwadrans poświęcą na jedną osobę to i tak długo zejdzie. Dobrze,że jestem na początku,w miarę dziewczyny,bierzcie namioty i termosy z kawą

[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;13619233]ja jutro dzwonie do szkoły żeby się dowiedzieć czy się dostałam, dzwoniłam już wczoraj powiedzieli ze kierunek ruszy ale żeby dzwonić w piątek sie dowiadywac, juz nie moge sie doczekac bo chciałabym wiedziec co mnie czeka od wrzesnia[/QUOTE]
Powodzenia

Ja wczoraj byłam w Esen-ie,tam to chyba jeszcze większe zamieszanie. Oni nawet nie wiedzą czy będzie łacina,o innym obcym języku nie wspominając ("bo przecież angielskiego już każdy się uczył"). Nic konkretnego się nie dowiedziałam,ale wzięłam podanie,skierowanie do lekarza i jak będę czuła,że grunt mi się wali pod nogami to pojadę tam złożyć papiery
Stary 2009-08-07, 09:30   #112
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

dostałam się Właśnie dzwoniłam i pani nawet nie pytała o nazwisko tylko powiedziała ze na pewno się dostałam bo przyjmowali wszystkich(dwa lata temu tez przyjmowali wszystkich ale było za mało chętnych i szkoła nie ruszyła) ale ze przyjmują podania do 15 sierpnia to o szczegóły można się dowiadywać po 15.
Bałam się ze mnie nie przyjmą bo kończyłam zaoczne LO, no ale skończyłam z dobrymi ocenami, maturę zdałam, wszystko się jak na razie dobrze układa
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 10:11   #113
monia225
Raczkowanie

a ja przed chwileczka dzwoniłam na Czackiego i jest ponad 80 osób!!!
Cytat:
Właśnie sama nie wiem o co chodzi z tą rozmową. Powiedziała "nie wiadomo ile osób przejdzie rozmowę". To to w końcu nie jest tak,że pkt za ocenę+pkt za rozmowę=ileś tam pkt i Ci najlepsi się dostają
Nawet jak kwadrans poświęcą na jedną osobę to i tak długo zejdzie. Dobrze,że jestem na początku,w miarę dziewczyny,bierzcie namioty i termosy z kawą
ciekawe tylko jak bedą wywoływać kandydatów? Czy kolejnością zgłoszeń czy alfabetycznie??? Chociaż ja tak czy siak będę na końcu
Cos mi się wydaje, że tylko dzień zmarnuję na tą rozmowę , bo i tak się nie dostanę...chyba że 3 klasy utworzą
Stary 2009-08-07, 12:36   #114
edzia09
Raczkowanie

No to super ;P a ja będę musiał na rozmowę wyjechać z Suwałk o 5 rano, żeby być tam na czas, bo późniejszy szynobus jest w białym ok.12. A autobusem i pociągiem szkoda kasy. Ale dzięki Bogu mam się gdzie zatrzymać Do dziś chyba jest termin składania podań to może więcej osób się nie nazbiera. Najlepiej by było żeby utworzyli 3 klasy i upchali wszystkich ;] tylko potem jak tyle farmaceutów wypuszczą na rynek to będziemy się bić o prace
Stary 2009-08-07, 18:21   #115
studentka1234
Przyczajenie

A co myślicie o studiach towaroznawstwo specjalnosc produkty apteczne po których ma się licencjat z towaroznawstwa i technika farmaceutycznego? http://www.kosmetyka.edu.pl/index.ph...d=75&Itemid=81
studentka1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 20:05   #116
monia225
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edzia09 Pokaż wiadomość
No to super ;P a ja będę musiał na rozmowę wyjechać z Suwałk o 5 rano, żeby być tam na czas, bo późniejszy szynobus jest w białym ok.12. A autobusem i pociągiem szkoda kasy. Ale dzięki Bogu mam się gdzie zatrzymać Do dziś chyba jest termin składania podań to może więcej osób się nie nazbiera. Najlepiej by było żeby utworzyli 3 klasy i upchali wszystkich ;] tylko potem jak tyle farmaceutów wypuszczą na rynek to będziemy się bić o prace
eeeetam bić od razu ...tyle aptek nowych otworzyli , że się wszyscy pomieścimy :P
Stary 2009-08-07, 21:45   #117
Jullita
Przyczajenie

ja już nic nie rozumiem bedzie ta rozmowa czy nie i czy w ogóle jest potrzebna?? wkręcają nas w tym sekretariacie czy mówią poważnie?? jak tak czytam to kompletnie tracę grunt pod nogami ajjj...
Stary 2009-08-07, 23:05   #118
Miviki666
Zadomowienie

Też bym chciała isć bardzo na technika farmacji ale wątpie żebym się dostała bo z biologim i chemi to troche cienko...jestem typową humanistką.Zastanawiam się nad technik elektroradiolog albo asystentka stomatologiczna
Stary 2009-08-08, 12:09   #119
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
Też bym chciała isć bardzo na technika farmacji ale wątpie żebym się dostała bo z biologim i chemi to troche cienko...jestem typową humanistką.Zastanawiam się nad technik elektroradiolog albo asystentka stomatologiczna
Ja też jestem typową humanistką, oceny z biologii i chemii kiepskie, poza tym LO ukończyłam pare lat temu, ale jakimś cudem się dostałam na farmację, jeszcze nie wiem czy sobie poradzę, różnie to może być, ale warto próbować
martynusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 18:49   #120
monia225
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jullita Pokaż wiadomość
ja już nic nie rozumiem bedzie ta rozmowa czy nie i czy w ogóle jest potrzebna?? wkręcają nas w tym sekretariacie czy mówią poważnie?? jak tak czytam to kompletnie tracę grunt pod nogami ajjj...
nom będzie będzie od początku przecież mowili że będzie sęk w tym że jak oni chcą ponad 80 osób jednego dnia przepytać- to chore!!!...Moze wpuszcza nas do sali podyktują pytania i bedziemy pisemnie odpowiadać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości