![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Witajcie stanikomaniaczki!
Chciałabym się przywitać, dłoń podać, ukłonić, piątkę przybić, podpisać w księdze pamiątkowej, etc., etc. Jestem już po uświadomieniu, w sierpniu minie rok od kiedy mój biust jest po raz pierwszy w swoim życiu n a p r a w d ę s z c z ę ś l i w y. Stało się to dzięki pewnej wspaniałej kobiecie z forum miau.pl (w tym miejscu się kłaniam i czerwonym dywanem do stóp ścielę, choć pewno jej tutaj nie ma). Swoją drogą zawsze się chciałam o to spytać, tzn. czy Wy macie taką globalną lożę? Tzn. czy te fora stanikowe na miau.pl, na wizażu i na gazecie to są ze sobą jakoś połączone, czy to jest takie pospolite ruszenie, czy też każdy sobie rzepkę skrobie i wszędzie powstają odrębne i niezrzeszone komórki? Powiedzcież, jak to jest. Aha, byłabym nieuprzejma. Oczywiście mój biust też się wita i puszcza oczko do wszystkich innych szczęśliwych biustów. Aktualnie 28FF, a jakże. ![]() PS: @ luizka__ - co za wspaniały obrazek! ![]()
Edytowane przez Bekah Czas edycji: 2009-05-18 o 01:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
A ja muszę się pochwalić, że wreszcie kupiłam bikini z nowej kolekcji Freya- Darling Harbour. Normalnie zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o tą globalną lożę, to nie wiem do końca jak to jest i w sumie się nad tym nie zastanawiałam. Na pewno fora są ze sobą połączone poprzez użytkowniczki, część dziewczyn, które udzielają się na lobby, pisze też tutaj, ja np. udzielam się tutaj, na forum duzy-biust, ostatnio też często zaglądam na balkonetke, a i lobby czasem podczytuje. Dzięki temu też wiedza i informacje (np. o sklepie effuniak) są przenoszone z jednego forum na drugie. Cytat:
Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-05-18 o 07:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
mam pewne wątpliwości dotyczące mierzenie i odczytywania w tabeli
http://stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html wg brafittera wychodzi mi rozmiar 60D, a wg tej tabeli 60D jest na biust 79-60=19, więc czy miseczka D nie będzie za duża na moje 79-69=10? |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że ta miska nie będzie duża. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Cześć,
o tę informację poprosił mnie znajomy. Jeśli znacie kogoś lub Wy same interesujecie się bielizną (a po wątku rozumiem że tak ![]() Jeśli możecie przesłać swoim znajomym tę informację również, byłabym bardzo wdzięczna. Spotkanie jest organizowane wspólnie z jednym z polskich producentów bielizny (więc dyskusje raczej będą treściwe i wartościowe). Przyjdą także kobiety z lobby biuściastych, które pokażą swoje propozycje i rozwiązania. Na spotkaniu z pewnością będzie mowa o odpowiednim doborze staników.. i wiele wiele innych. Ps. żeby zapisać się na spotkanie trzeba wysłać maila na adres kwatera@usta-usta.pl Możecie pisać do mnie na priv, może będę w stanie powiedzieć coś więcej. Z pewnością wszystkie informacje znajdziecie pod tym mailem.
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pod biustem na maxa ścisło mam 68cm. więc wychodzi mi powiedzmy 83-68=15, 80-65 też 15 ![]() a wg tabelki 79-60=19 ![]() czy może ona uwzględnia fakt, że na 65 bierzemy obwód 60? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() do stacjonarnego ciężko jest mi się wybrać, bo mieszkam pod miastem, ale postaram się w najbliższym czasie, tylko głupio mi tak iść i tylko przymierzać i nic nie kupić (bo na razie mnie nie stać na staniki za ponad 100zł) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
A ja się teraz zastanawiam czy na ślub nie kupić effunikowego straplesa najlepiej beżowego co by był bardziej uniwersalny zamiast gorsetu Hestia który spłaszcza trochę i jest nie wygodny jak siedzę. Ale na pewno na noc poślubną kupię sobie jakieś koronkowe cudo.
#102 |
Raczkowanie
|
A jak mam rozmiar stanika 70b to rozmiar biustonosza push up tez mam wziać taki? czy wiekszy np 70c??
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Biustomaniaczki
![]() Widziałam, że na pierwszych stronach zaliłyście się, że kolezanki Was nie słuchają, że mama się śmieje.... No więc macie materiał do edukowania - czyli mnie ![]() ![]() Jedno wiem na pewno - jestem małobiuściasta. Szczęście w nieszczęściu jest takie, że piersi mam ładne, jędrne i pełne (jak na moj rozmiar ![]() Wszelkie rady mile widziane ![]() Ps. Teraz noszę głównie push-upy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
carmelova - witam serdecznie w wątku.
![]() ![]() Po pomiarze i dobraniu prawdziwego rozmiaru ze spokojem będziesz mogła nosić staniki miękkie - w dobrym rozmiarze efekt push-upa w nich gwarantowany. ![]() W przypadku gdy to typ luźny zwiększamy miseczkę odpowiednio (dobrze podpowie brafitter - http://bra-fitter.prv.pl/) lub w przypadku ścisłego zniżamy rozmiar i miseczkę - np. z 60 na 65 i odwrotnie. Druga sprawa to to czy to szerokofiszbinowiec czy wąskofiszbinowiec - szerokie mają duży rozstaw między górą fiszbin - w szerokich fiszbiny potrafią sięgać aż na plecy. W tabeli można też doczytać, czy miskią są płytkie czy głębokie. |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |||
Raczkowanie
|
Dziękuję.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale masz 70 B juz po odpowiednim zmierzeniu?
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I sądzę, że wkrótce wywalisz wszystkie swoje pusiapki bez żalu. ![]() Na początku warto wybrać troszkę bardziej zabudowane i miękkie staniki ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A wymierzyłaś się i użyłaś kalkulatora zamiszczonego na 1. stronie?
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Melduję się posłusznie
![]() I mam nadzieję, że to nie ostatni wątek ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
A co do Efuniaka. Wiecie może od jakich rozmiarów będą dostępne staniki?
Niech ktoś się w koncu zlituje i zacznie szyc mniej niż D, dla obwodu 60..... ![]()
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale znalazłam posta w który Ewa mówi że będą u niej rozmiary 65A i B, a effuniaki charakteryzuja się właśnie tym że są bardzo szczęśliwe, effuniakowe 65 jest na 63-67cm pod biustem, tak jak byc powinno Tak więc powinnas coś na siebie znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
mam 65DD
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cudne ![]() ![]() swoją drogą jakiego effuniaka miałabym szukać, jak tak maks ściśnięte pod biustem mam 67cm, a na wdechu ze 72... chciałabym móc oddychać ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
A to fajnie oby było tak jak piszecie
![]() ![]() A szczęśliwe na pewno będą ![]()
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tez nie wiem jaki będzie mój effuniakowy rozmiar, spróbuję się czegoś dowiedzieć na lobby |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą kupiłam Freyę Retro Basic Plunge i jest cudowna, rozmiar 28F (z brafittera wychodzi 28FF) i teraz się zastanawiam, czy przy plunge'ach nie brac jednak większych tych misek. To znaczy stanik leży idealnie, ale jak sie tak maksymalnie wyprostuję i ścisnę łopatki, to jednak jest taki mini bułek. No a na dole trochę luzu. Ale 28FF będzie za luźne w obwodzie. Czy ja już jestem przewrażliwiona? Najlepiej to by było kupić stanik szyty na miarę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
bardzo się cieszę,że jest wątek poświęcony dobremu dopasowywaniu staników i stanikoedukacji
![]() dziewczyny, mam problem i mam nadzieję,że mi pomożecie. za rok ślub, a mi sen z powiek spędza dobór odpowiedniego stanika (kwestię doboru rozmiaru pomiajm, gdyż już od dłużeszgo czasu jestem uświadomiona). chodzi mi o to,że chciałabym kupić stanik taki,żeby ładnie modelował biust i trzymał się na swoim miejscu całą noc, mimo działania grawitacji. zastanawiałam się nad firmą Chantelle , bo kiedys mierzyłam i byłam zdziwiona,że biust jest na swoim miejscu i nie leci w dół ![]() mam jeszcze takie jedno pytanko, w jakim kolorze najlepiej kupić stanik pod sukienkę ślubną? nie wiem w jakim będzie kolorze, a żeby ją zmierzyć to muszę mieć właściwy stanik,aby móc zobaczyć jak będę wyglądać liczę na Was ![]() Edytowane przez emi_87 Czas edycji: 2009-05-19 o 00:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do firmy Chantelle ma ograniczoną rozmiarówkę, tzn. nie ma 60tek 65tek.. Więc zależy jaki masz rozmiar. Ja pod sukienkę ślubną kupiłabym jednak białą bieliznę... I mi np. marzy się coś takiego http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...pless-slubny-2 Albo np. jaką Masqueradkę, bo robią piękne dekoldy: http://kataloglmb.blox.pl/html/13107...21.html?512071 ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() A 28FF ma taki sam obwód jak 28F, no chyba, że inne modele.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
No tak, wiem, że obwód ten sam jest, ale miseczka 2 cm większa, więc całość się też minimalnie zwiększa. A poza tym właśnie ja tak zawsze mam z tym dołem, nawet w 30 G, w którym na górze mam jeszcze ewidentną przestrzeń. Poza tym jak stoję normalnie, prosto, w tym plunge'u, to nic nie bułczy.
![]()
Edytowane przez Bekah Czas edycji: 2009-05-19 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
też oglądałam na balkonetce tego effuniaka ślubnego
![]() ![]()
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Jak effunia wkórtce ze sklepem nie ruszy to masakra... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.