Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 01:27   #91
Bekah
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Witajcie stanikomaniaczki!
Chciałabym się przywitać, dłoń podać, ukłonić, piątkę przybić, podpisać w księdze pamiątkowej, etc., etc. Jestem już po uświadomieniu, w sierpniu minie rok od kiedy mój biust jest po raz pierwszy w swoim życiu n a p r a w d ę s z c z ę ś l i w y. Stało się to dzięki pewnej wspaniałej kobiecie z forum miau.pl (w tym miejscu się kłaniam i czerwonym dywanem do stóp ścielę, choć pewno jej tutaj nie ma).

Swoją drogą zawsze się chciałam o to spytać, tzn. czy Wy macie taką globalną lożę? Tzn. czy te fora stanikowe na miau.pl, na wizażu i na gazecie to są ze sobą jakoś połączone, czy to jest takie pospolite ruszenie, czy też każdy sobie rzepkę skrobie i wszędzie powstają odrębne i niezrzeszone komórki? Powiedzcież, jak to jest.

Aha, byłabym nieuprzejma. Oczywiście mój biust też się wita i puszcza oczko do wszystkich innych szczęśliwych biustów. Aktualnie 28FF, a jakże.

PS: @ luizka__ - co za wspaniały obrazek!

Edytowane przez Bekah
Czas edycji: 2009-05-18 o 01:34
Bekah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 06:28   #92
cocoa_butter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
dziś ula z sekretariatu powiedziała, że w ciągu 2 tygodni rusza sklep internetowy. Tylko że nie tak jak ciągle było mówione, że "zaraz" tylko już na serio )
O kurcze! I teraz nie wiem już zupełnie co zamawiać z Cleo (o ile w ogole kiedyś się doczekamy tej kolekcji) Bez tej informacji nie iwedzialam, ale teraz to już zgłupiałam doszczętnie co i kiedy Ale cieszę się oczywiście
cocoa_butter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 06:53   #93
ninaad
Wtajemniczenie

A ja muszę się pochwalić, że wreszcie kupiłam bikini z nowej kolekcji Freya- Darling Harbour. Normalnie zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Szkoda tylko, że te stroje nie są tańsze... Jakby TŻ się dowiedział ile kosztowało, to byłoby gadania...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:54   #94
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bekah Pokaż wiadomość
Witajcie stanikomaniaczki!
Chciałabym się przywitać, dłoń podać, ukłonić, piątkę przybić, podpisać w księdze pamiątkowej, etc., etc. Jestem już po uświadomieniu, w sierpniu minie rok od kiedy mój biust jest po raz pierwszy w swoim życiu n a p r a w d ę s z c z ę ś l i w y. Stało się to dzięki pewnej wspaniałej kobiecie z forum miau.pl (w tym miejscu się kłaniam i czerwonym dywanem do stóp ścielę, choć pewno jej tutaj nie ma).

Swoją drogą zawsze się chciałam o to spytać, tzn. czy Wy macie taką globalną lożę? Tzn. czy te fora stanikowe na miau.pl, na wizażu i na gazecie to są ze sobą jakoś połączone, czy to jest takie pospolite ruszenie, czy też każdy sobie rzepkę skrobie i wszędzie powstają odrębne i niezrzeszone komórki? Powiedzcież, jak to jest.

Aha, byłabym nieuprzejma. Oczywiście mój biust też się wita i puszcza oczko do wszystkich innych szczęśliwych biustów. Aktualnie 28FF, a jakże.

PS: @ luizka__ - co za wspaniały obrazek!
Bekah, bardzo oryginalne i miłe przywitanie
Jeśli chodzi o tą globalną lożę, to nie wiem do końca jak to jest i w sumie się nad tym nie zastanawiałam. Na pewno fora są ze sobą połączone poprzez użytkowniczki, część dziewczyn, które udzielają się na lobby, pisze też tutaj, ja np. udzielam się tutaj, na forum duzy-biust, ostatnio też często zaglądam na balkonetke, a i lobby czasem podczytuje. Dzięki temu też wiedza i informacje (np. o sklepie effuniak) są przenoszone z jednego forum na drugie.

Cytat:
Napisane przez ninaad
A ja muszę się pochwalić, że wreszcie kupiłam bikini z nowej kolekcji Freya- Darling Harbour. Normalnie zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Szkoda tylko, że te stroje nie są tańsze... Jakby TŻ się dowiedział ile kosztowało, to byłoby gadania...
Gratuluję zakupu, bardzo fajna na kolekcja, dziewczęca, trochę w stylu retro.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-05-18 o 07:55
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:01   #95
simeri
Wtajemniczenie

mam pewne wątpliwości dotyczące mierzenie i odczytywania w tabeli
http://stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html

wg brafittera wychodzi mi rozmiar 60D, a wg tej tabeli 60D jest na biust 79-60=19, więc czy miseczka D nie będzie za duża na moje 79-69=10?
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:20   #96
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość

wg brafittera wychodzi mi rozmiar 60D, a wg tej tabeli 60D jest na biust 79-60=19, więc czy miseczka D nie będzie za duża na moje 79-69=10?
ja mam 80 (przed okresem 81) / 65 mocno ściśnięte i noszę właśnie 60d. tyle że przed okresem robi się za małe.
myślę że ta miska nie będzie duża.
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:40   #97
Cammile
Raczkowanie

Cześć,
o tę informację poprosił mnie znajomy. Jeśli znacie kogoś lub Wy same interesujecie się bielizną (a po wątku rozumiem że tak) to jest takie spotkanie o bieliźnie, które odbędzie się w Krakowie 23 Maja.

Jeśli możecie przesłać swoim znajomym tę informację również, byłabym bardzo wdzięczna. Spotkanie jest organizowane wspólnie z jednym z polskich producentów bielizny (więc dyskusje raczej będą treściwe i wartościowe).
Przyjdą także kobiety z lobby biuściastych, które pokażą swoje propozycje i rozwiązania.
Na spotkaniu z pewnością będzie mowa o odpowiednim doborze staników.. i wiele wiele innych.
Ps. żeby zapisać się na spotkanie trzeba wysłać maila na adres kwatera@usta-usta.pl

Możecie pisać do mnie na priv, może będę w stanie powiedzieć coś więcej. Z pewnością wszystkie informacje znajdziecie pod tym mailem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 13:24   #98
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
ja mam 80 (przed okresem 81) / 65 mocno ściśnięte i noszę właśnie 60d. tyle że przed okresem robi się za małe.
myślę że ta miska nie będzie duża.
mi wychodzą bardzo różne wyniki, w zależności od tego w którym miejscu dam miarkę.. w biuście 81-83, a w zwisie do 86 tylko w zwisie robią mi się śmieszne stożki, więc na pewno nie mogę brać stanika na 86 w biuście.
pod biustem na maxa ścisło mam 68cm.

więc wychodzi mi powiedzmy 83-68=15, 80-65 też 15
a wg tabelki 79-60=19
czy może ona uwzględnia fakt, że na 65 bierzemy obwód 60?
Stary 2009-05-18, 13:30   #99
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
mi wychodzą bardzo różne wyniki, w zależności od tego w którym miejscu dam miarkę.. w biuście 81-83, a w zwisie do 86 tylko w zwisie robią mi się śmieszne stożki, więc na pewno nie mogę brać stanika na 86 w biuście.

więc wychodzi mi powiedzmy 83-68=15, 80-65 też 15
a wg tabelki 79-60=19
czy może ona uwzględnia fakt, że na 65 bierzemy obwód 60?
możesz próbować 65D, ale bardziej sensowne wydaje się 60DD/E. najlepiej w miarę możliwości pomierz jakieś dobre staniki stacjonarnie, bo biust biustowi nie równy i żadna tabelka czy kalkulator nie da 100% pewności co do rozmiaru

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 14:24   #100
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
możesz próbować 65D, ale bardziej sensowne wydaje się 60DD/E. najlepiej w miarę możliwości pomierz jakieś dobre staniki stacjonarnie, bo biust biustowi nie równy i żadna tabelka czy kalkulator nie da 100% pewności co do rozmiaru
60DD/E a ja sobie właśnie kupiłam na ebayu 60D i się zastanawiałam czy nie będzie za duże już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie

do stacjonarnego ciężko jest mi się wybrać, bo mieszkam pod miastem, ale postaram się w najbliższym czasie, tylko głupio mi tak iść i tylko przymierzać i nic nie kupić (bo na razie mnie nie stać na staniki za ponad 100zł)
Stary 2009-05-18, 14:36   #101
Ninquelote
Wtajemniczenie

A ja się teraz zastanawiam czy na ślub nie kupić effunikowego straplesa najlepiej beżowego co by był bardziej uniwersalny zamiast gorsetu Hestia który spłaszcza trochę i jest nie wygodny jak siedzę. Ale na pewno na noc poślubną kupię sobie jakieś koronkowe cudo.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 14:48   #102
Karciaaaa
Raczkowanie

A jak mam rozmiar stanika 70b to rozmiar biustonosza push up tez mam wziać taki? czy wiekszy np 70c??
Karciaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 14:59   #103
carmelova
Zakorzenienie

Witajcie Biustomaniaczki

Widziałam, że na pierwszych stronach zaliłyście się, że kolezanki Was nie słuchają, że mama się śmieje.... No więc macie materiał do edukowania - czyli mnie Pewnie powinnam zacząć od pomiarów, ale to za 2-3 godzinki jak wrócę z pracy
Jedno wiem na pewno - jestem małobiuściasta. Szczęście w nieszczęściu jest takie, że piersi mam ładne, jędrne i pełne (jak na moj rozmiar . Jak już się pomierzę, to co powinnam zrobić, na co zwrócić uwagę przy wyborze stanika?

Wszelkie rady mile widziane

Ps. Teraz noszę głównie push-upy....
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 16:41   #104
201604211131
Konto usunięte

carmelova - witam serdecznie w wątku. Ja także małobiuściasta (60E)
Po pomiarze i dobraniu prawdziwego rozmiaru ze spokojem będziesz mogła nosić staniki miękkie - w dobrym rozmiarze efekt push-upa w nich gwarantowany. Przy zakupie stanika trzeba zwrócić uwagę na to czy to ściśliwy rozmiar czy luźny - polecam lekturę obwodu staników - http://spreadsheets.google.com/pub?k...Hw&output=html
W przypadku gdy to typ luźny zwiększamy miseczkę odpowiednio (dobrze podpowie brafitter - http://bra-fitter.prv.pl/) lub w przypadku ścisłego zniżamy rozmiar i miseczkę - np. z 60 na 65 i odwrotnie. Druga sprawa to to czy to szerokofiszbinowiec czy wąskofiszbinowiec - szerokie mają duży rozstaw między górą fiszbin - w szerokich fiszbiny potrafią sięgać aż na plecy. W tabeli można też doczytać, czy miskią są płytkie czy głębokie.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 16:42   #105
Bekah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Bekah, bardzo oryginalne i miłe przywitanie
Dziękuję.

Cytat:

Ja słyszałam, że lepiej wziąć większą miseczkę, niż mniejszą. Zwłaszcza na początku, kiedy biust się dopiero zbiera, schodzi i kształtuje - coś te rozlane fałdy skórne musi zebrać z pleców, brzucha i spod pach. Mój drugi stanik był w rozmiarze 30G, a teraz noszę wielkomiseczkową Freyę 30E lub 28FF. Fakt, że schudłam od tego czasu, ale ten stanik 30 G podczas okresu jest idealny. poza tym miseczki różnią się tylko 2 cm.

Cytat:
To chyba każdemu wychodzą różne wyniki. Ja mam w biuście 89 (w staniku) lub 90/91 (w zwisie), przed okresem też jest inaczej. Poza tym każdy stanik jest niestety inny - jedne są bardziej ściśliwe, inne maja większe miski - wszystko zależy od modelu. Ja na początku usłyszałam radę, żeby w sytuacji, kiedy rozmiar się waha między dwiema miskami wybierać tą większą. Natomiast obwód ten mniejszy - zawsze możesz dokupić przedłużkę, a skracacza już nie. Poprawcie mnie kobiety, jeśli plote androny.

Cytat:
No właśnie, najlepiej pomierzyć kilka sąsiednich rozmiarów. Niektóre sklepy wysyłkowe oferują możliwość zwrotu, jeśli rozmiar okaże się niedobry.

Cytat:
Napisane przez Karciaaaa Pokaż wiadomość
A jak mam rozmiar stanika 70b to rozmiar biustonosza push up tez mam wziać taki? czy wiekszy np 70c??
Ale masz 70 B juz po odpowiednim zmierzeniu?
Stary 2009-05-18, 18:27   #106
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Witajcie Biustomaniaczki

Widziałam, że na pierwszych stronach zaliłyście się, że kolezanki Was nie słuchają, że mama się śmieje.... No więc macie materiał do edukowania - czyli mnie Pewnie powinnam zacząć od pomiarów, ale to za 2-3 godzinki jak wrócę z pracy
Jedno wiem na pewno - jestem małobiuściasta. Szczęście w nieszczęściu jest takie, że piersi mam ładne, jędrne i pełne (jak na moj rozmiar . Jak już się pomierzę, to co powinnam zrobić, na co zwrócić uwagę przy wyborze stanika?

Wszelkie rady mile widziane

Ps. Teraz noszę głównie push-upy....
Hej A małobiuściasta tzn jaki masz rozmiar?

I sądzę, że wkrótce wywalisz wszystkie swoje pusiapki bez żalu.
Na początku warto wybrać troszkę bardziej zabudowane i miękkie staniki

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Karciaaaa Pokaż wiadomość
A wymierzyłaś się i użyłaś kalkulatora zamiszczonego na 1. stronie?
Stary 2009-05-18, 21:03   #107
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Melduję się posłusznie
I mam nadzieję, że to nie ostatni wątek
Stary 2009-05-18, 21:10   #108
Madaaa
Zakorzenienie

A co do Efuniaka. Wiecie może od jakich rozmiarów będą dostępne staniki?
Niech ktoś się w koncu zlituje i zacznie szyc mniej niż D, dla obwodu 60..... Albo chcoaiz moccno ciasne 65 A-B.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 21:43   #109
nivalis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
A co do Efuniaka. Wiecie może od jakich rozmiarów będą dostępne staniki?
Niech ktoś się w koncu zlituje i zacznie szyc mniej niż D, dla obwodu 60..... Albo chcoaiz moccno ciasne 65 A-B.
Kurcze, na pewno widziałam kiedyś w jakich rozmiarach będę effuniaki, ale teraz nie mogę znaleźć...
Ale znalazłam posta w który Ewa mówi że będą u niej rozmiary 65A i B, a effuniaki charakteryzuja się właśnie tym że są bardzo szczęśliwe, effuniakowe 65 jest na 63-67cm pod biustem, tak jak byc powinno
Tak więc powinnas coś na siebie znaleźć
nivalis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 22:36   #110
carmelova
Zakorzenienie

mam 65DD
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 22:37   #111
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nivalis Pokaż wiadomość
Kurcze, na pewno widziałam kiedyś w jakich rozmiarach będę effuniaki, ale teraz nie mogę znaleźć...
Ale znalazłam posta w który Ewa mówi że będą u niej rozmiary 65A i B, a effuniaki charakteryzuja się właśnie tym że są bardzo szczęśliwe, effuniakowe 65 jest na 63-67cm pod biustem, tak jak byc powinno
Tak więc powinnas coś na siebie znaleźć

cudne za dużo szczęścia z tą ściśliwością?
swoją drogą jakiego effuniaka miałabym szukać, jak tak maks ściśnięte pod biustem mam 67cm, a na wdechu ze 72... chciałabym móc oddychać

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 23:24   #112
Madaaa
Zakorzenienie

A to fajnie oby było tak jak piszecie No bo ja chcem juz wyrzucic z szafy moje stare badziewne staniki i włożyć na siebie wygodny stanik

A szczęśliwe na pewno będą
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 23:44   #113
nivalis
Raczkowanie

Cytat:

cudne za dużo szczęścia z tą ściśliwością?
swoją drogą jakiego effuniaka miałabym szukać, jak tak maks ściśnięte pod biustem mam 67cm, a na wdechu ze 72... chciałabym móc oddychać
he he jak widać jestem już nieprzytomna, ale przynajmniej zabawnie wyszło

tez nie wiem jaki będzie mój effuniakowy rozmiar, spróbuję się czegoś dowiedzieć na lobby
nivalis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 00:18   #114
Bekah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
to, że "dół miseczki pozostaje jakby słabo wypełniony, za to górą wyłazi ciałko" prawdopodobnie jest efektem pomarańczy w szklance (czyli za małej miski). W Esotiqu są obwody 65 i miseczki do D, także może tam znalazłabyś coś dla siebie.
Kurcze, właśnie to przeczytałam i pomyślałam sobie, że ja tak mam właściwie cały czas, tzn. już nawet po biustouświadomieniu, i to w różnych rozmiarach. Nie wiem, czemu tak jest - tłumaczę sobie to tym, że mój biust jest po prostu bardzo długi, a mało okrągły (jak u tej pani na obrazku - lata noszenia 85C robią swoje, hie, hie). Nawet w najnowszym staniku, wedle najnowszego odmierzenia, tam na dole zawsze coś jest i mi nie chce zejść ten biust tam.

Swoją drogą kupiłam Freyę Retro Basic Plunge i jest cudowna, rozmiar 28F (z brafittera wychodzi 28FF) i teraz się zastanawiam, czy przy plunge'ach nie brac jednak większych tych misek. To znaczy stanik leży idealnie, ale jak sie tak maksymalnie wyprostuję i ścisnę łopatki, to jednak jest taki mini bułek. No a na dole trochę luzu. Ale 28FF będzie za luźne w obwodzie. Czy ja już jestem przewrażliwiona? Najlepiej to by było kupić stanik szyty na miarę.
Stary 2009-05-19, 00:49   #115
emi_87
Przyczajenie

bardzo się cieszę,że jest wątek poświęcony dobremu dopasowywaniu staników i stanikoedukacji
dziewczyny, mam problem i mam nadzieję,że mi pomożecie. za rok ślub, a mi sen z powiek spędza dobór odpowiedniego stanika (kwestię doboru rozmiaru pomiajm, gdyż już od dłużeszgo czasu jestem uświadomiona). chodzi mi o to,że chciałabym kupić stanik taki,żeby ładnie modelował biust i trzymał się na swoim miejscu całą noc, mimo działania grawitacji. zastanawiałam się nad firmą Chantelle , bo kiedys mierzyłam i byłam zdziwiona,że biust jest na swoim miejscu i nie leci w dół może macie jakieś swoje ulubione typy, które zakładacie na szczególne okazje? może stosujecie jakąś inną bieliznę (gorsety, etc.)? będę wdzięczna za nazwy wypróbowanych firm
mam jeszcze takie jedno pytanko, w jakim kolorze najlepiej kupić stanik pod sukienkę ślubną? nie wiem w jakim będzie kolorze, a żeby ją zmierzyć to muszę mieć właściwy stanik,aby móc zobaczyć jak będę wyglądać
liczę na Was

Edytowane przez emi_87
Czas edycji: 2009-05-19 o 00:50
emi_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 06:08   #116
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
To znaczy stanik leży idealnie, ale jak sie tak maksymalnie wyprostuję i ścisnę łopatki, to jednak jest taki mini bułek. No a na dole trochę luzu. Ale 28FF będzie za luźne w obwodzie. Czy ja już jestem przewrażliwiona?
A dlaczego 28 FF ma być za szerokie w obwodzie, a 28F nie? Przecież to ten sam rozmiar obwodu... Jeśli masz na dole w misce luzy, to ewidentnie za mała miseczka, spróbuj może to 28FF

Cytat:
Napisane przez emi_87 Pokaż wiadomość
chodzi mi o to,że chciałabym kupić stanik taki,żeby ładnie modelował biust i trzymał się na swoim miejscu całą noc, mimo działania grawitacji.
pod suknię ślubną super jest Maskaradkowa Hestia z odpinanymi ramiączkami - dobrze trzyma, świetnie lezy! Jedna wada - rozmiarówka tylko do miseczki G. Jest też Panache Confetti, Panache Evie (tu rozmiarówka do brytyjskiego H), no i Porcelain strapless, ale o ile Hestie byłabym skłonna zamawiać w ciemno, o tyle pozostałe modele wolałabym sprawdzić nabiustnie, bo różnie mogą leżeć Skąd jesteś? Może masz koło siebie dobry sklep stacjonarny?

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:15   #117
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_87 Pokaż wiadomość
bardzo się cieszę,że jest wątek poświęcony dobremu dopasowywaniu staników i stanikoedukacji
dziewczyny, mam problem i mam nadzieję,że mi pomożecie. za rok ślub, a mi sen z powiek spędza dobór odpowiedniego stanika (kwestię doboru rozmiaru pomiajm, gdyż już od dłużeszgo czasu jestem uświadomiona). chodzi mi o to,że chciałabym kupić stanik taki,żeby ładnie modelował biust i trzymał się na swoim miejscu całą noc, mimo działania grawitacji. zastanawiałam się nad firmą Chantelle , bo kiedys mierzyłam i byłam zdziwiona,że biust jest na swoim miejscu i nie leci w dół może macie jakieś swoje ulubione typy, które zakładacie na szczególne okazje? może stosujecie jakąś inną bieliznę (gorsety, etc.)? będę wdzięczna za nazwy wypróbowanych firm
mam jeszcze takie jedno pytanko, w jakim kolorze najlepiej kupić stanik pod sukienkę ślubną? nie wiem w jakim będzie kolorze, a żeby ją zmierzyć to muszę mieć właściwy stanik,aby móc zobaczyć jak będę wyglądać
liczę na Was
Gratuluję !!!:cmo k:
Co do firmy Chantelle ma ograniczoną rozmiarówkę, tzn. nie ma 60tek 65tek.. Więc zależy jaki masz rozmiar.

Ja pod sukienkę ślubną kupiłabym jednak białą bieliznę... I mi np. marzy się coś takiego http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...pless-slubny-2

Albo np. jaką Masqueradkę, bo robią piękne dekoldy:
http://kataloglmb.blox.pl/html/13107...21.html?512071

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Kurcze, właśnie to przeczytałam i pomyślałam sobie, że ja tak mam właściwie cały czas, tzn. już nawet po biustouświadomieniu, i to w różnych rozmiarach. Nie wiem, czemu tak jest - tłumaczę sobie to tym, że mój biust jest po prostu bardzo długi, a mało okrągły (jak u tej pani na obrazku - lata noszenia 85C robią swoje, hie, hie). Nawet w najnowszym staniku, wedle najnowszego odmierzenia, tam na dole zawsze coś jest i mi nie chce zejść ten biust tam.

Swoją drogą kupiłam Freyę Retro Basic Plunge i jest cudowna, rozmiar 28F (z brafittera wychodzi 28FF) i teraz się zastanawiam, czy przy plunge'ach nie brac jednak większych tych misek. To znaczy stanik leży idealnie, ale jak sie tak maksymalnie wyprostuję i ścisnę łopatki, to jednak jest taki mini bułek. No a na dole trochę luzu. Ale 28FF będzie za luźne w obwodzie. Czy ja już jestem przewrażliwiona? Najlepiej to by było kupić stanik szyty na miarę.
Spróbuj 28FF, to co opisujesz może być efektem pomarańczy w szklance.
A 28FF ma taki sam obwód jak 28F, no chyba, że inne modele.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 07:45   #118
Bekah
Raczkowanie

No tak, wiem, że obwód ten sam jest, ale miseczka 2 cm większa, więc całość się też minimalnie zwiększa. A poza tym właśnie ja tak zawsze mam z tym dołem, nawet w 30 G, w którym na górze mam jeszcze ewidentną przestrzeń. Poza tym jak stoję normalnie, prosto, w tym plunge'u, to nic nie bułczy.

Edytowane przez Bekah
Czas edycji: 2009-05-19 o 08:02
Bekah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:46   #119
aniolusiek_
Zakorzenienie

też oglądałam na balkonetce tego effuniaka ślubnego booski

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 07:56   #120
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, wiem, że obwód ten sam jest, ale miseczka 2 cm większa, więc całość się też minimalnie zwiększa. A poza tym właśnie ja tak zawsze mam z tym dołem, nawet w 30, w którym na górze mam jeszcze ewidentną przestrzeń. Poza tym jak stoję normalnie, prosto, w tym plunge'u, to nic nie bułczy.
Skoro nic nie bułkuje, a cała miseczka jest ładnie wypełniona, to leży dobrze. W razie wątpliwości zrób zdjęcia i wklejaj.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
też oglądałam na balkonetce tego effuniaka ślubnego booski
Jak effunia wkórtce ze sklepem nie ruszy to masakra... Ja już tylko na jej staniki czekam, bo nic mi się ostatnio nie podoba! A dziewczyny wzbudziły we mnie nadzieję.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości