![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
Cytat:
![]() musisz być bardzo silna. pozytywne myślenie to klucz do sukcesu, pomoc w odzyskaniu zdrowia i przetrwania tego trudnego czasu. diagnoza nie jest wyrokiem. walcz! masz dla kogo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mam Ci napisać, ale wiem, że bede trzymać za Ciebie kciuki. Ważne jest być miala oparcie w najbliższych, by móc czerpać dobrą energie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Co do ubezpieczenia, najlepiej, jak się dowiesz w ubezpieczalni, ciężko coś powiedzieć, bo to dość indywidualny przypadek. Chodzi głównie o to, żeby ubezpieczalnia nie zaczęła w razie jakiś problemów, dochodzić tego, że kiedy się u nich ubezpieczałaś, to mogłaś już PRZYPUSZCZAĆ, że jesteś chora i robić problemy np. z wypłaceniem odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu etc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Podróżniczka
|
Madzia...jutro idziesz na biopsje. ..tak ? Trzymaj sie tam kobietko dzielnie w szpitalu! My tutaj scisamy wszystkie rączki i bedziemy trzymać kciuki za pomyślny final.
Ja juz poczujesz sie troszke lepiej, to sie odezwij i daj znać jak sie miewasz i co u Ciebie. Myśle, że wiele osób Ci tu kibicuje! Buziaki i uściski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Tak, jutro ide do szpitala, ale jak tylko wróce to napisze jak było.
Wiem, że nie moge się teraz nad sobą rozczulać, bo narazie to "pryszcz" w porównaniu z tym co mnie czeka. A muszę się przygotować przecież na ciężką operacje i długotrwały pobyt w szpitalu. Więc zacisne zęby i obiecuje, ze się nie załame (a przynajmniej nie teraz)! Będe dzielna ![]() Dziewczyny, trzymajcie kciuki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Madzia, trzymamy mocno kciuki, będzie dobrze, musi być
![]() Co do biopsji.. Ja idę na biopsję w sierpniu.. Mam nadzieję, że w końcu ją zrobią, bo już od lutego chcą i nie mogą, ehh... Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Madzia.a, trzymaj się i walcz, bo dopóki się walczy, dopóty się wygrywa
![]() Jeśli chodzi o raka jajnika, to wspaniałe forum dotyczące tego problemu znajdziesz pod tym adresem: http://nowotwor.eu/index.php?sid=764...cd66b024dde062 - są tam nieprawdopodobnie życzliwi ludzie, którzy wezmą Cię pod swoje skrzydła (szczególnie nieoceniony emgoro). Mam jednak nadzieję, że to wcale nie będzie konieczne, a zmiany okażą się niezłośliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Madzia trzymamy najmocniej!! Jesteś taka silna, niesamowita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
|
A jednak was jeszcze odwiedziałam
![]() Jestem zbyt obolała, żeby spać. Mam nadzieje, że dostane coś na te bóle w szpitalu, bo nie wyobrażam sobie spacerować o 4.00 rano po korytarzach ![]() Dziewczyny, zawsze szpital kojarzył mi się z bardzo przytłaczającym miejscem i zawsze się szpitali bałam, a teraz musze stawić mu czoło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Podróżniczka
|
Dasz rade , zobaczysz
![]() Ja cale dzieciństwo spedzilam w szpitalach, nie jest tam super....ale da sie przyzyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Mnie tez szpitale zawsze wydawaly sie przytlaczajace.
A potem okazalo sie, ze tez mam problemy zdrowotne i musze jakis czas w nich spedzic. Zapewniam Cie, ze jak czlowiek widzi, ze w szpitalu robia cos, zeby wszystko szlo w dobrym kierunku, to nawet pobyt w nim cieszy;-) Nie mowiac o radosci przy opuszczaniu go, gdy jest sie juz wyleczonym;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Madziu, dopiero teraz się dowiedziałam
![]() ![]() Mam pytanie, dopiero w rezonansie wyszły te guzy? RTG nic nie pokazało? Zaczynam się sama bać... Dużo siły Ci życzę . I przede wszystkim powrotu do zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie.Mam 27 lat i na poczatku maja przeszlam operacje usuniecia guza. Mam nowotwór złośliwy piersi do tego ten najbardziej agresywny.wyczulam go w polowie grudnia i od tamtej pory wszystko potoczylo sie lawinowo,badania,wizyty na onkologi prawie kazdego dnia.Przez ostatnie lata spelnialam swoje marzenia, zylam pelnia zycia, cieszylam sie kazdym dniem,mialam prace ktora kochalam i ktora byla spelnieniem moich marzen.Nagle moje zycie sie zmienilo...poczulam sie tak jakby nagle swiat stanąl w miejscu.Patrzylam na ludzi i poprostu im zazdroscilam tej normalnosci ktorej ja zostalam pozbawiona... zastanawialam sie dlaczego akurat ja?dlaczego wlasnie ta najgorsza odmiana nowotworu przytrafila sie wlasnie mnie?czulam zlosc...bezsilnosc...zast anawialam sie dlaczego nagle trace wszystko co tak bardzo mnie cieszylo, to na co pracowalam tak ciezko przez wiele lat...Zawsze bylam silna psychicznie,zawsze potrafilam walczyc! ale teraz choroba zabrala mi wszystko co dodawalo mi sil i bylo motywacja do dzialania,wstawania z usmiechem kazdego dnia...7 maja poszlam do szpitala...po wyjsciu z niego bylam juz inna osoba...pamietam ze po powrocie do domu spojrzalam na drzewa, na liscie i po raz pierwszy wydaly mi sie tak cudownie zielone, poprostu piekne.Przez cale moje zycie tego nie dostrzeglam,dopiero tego dnia.Obecnie biore udzial w rehabilitacji bo usunieto mi wezly chlonne pachowe i reka nie jest tak sprawna jak dawniej,czeka mnie chemioterapia a potem radioterapia.Jak znaleźć sile do walki z rakiem??? ta sila sama przyjdzie...jesli zagrozone jest zycie to caly organizm i mozg przestawia sie wlasnie na walke o przetrwanie.Cala codziennosc, dotychczasowy sposob funkcjonowania przestaje istniec.Ja znalazlam w sobie duzo sily, ba usmiecham sie teraz czesciej niz przed choroba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Wierzę, że się uda. Czytając twoje wypowiedzi naprawdę się wzruszyłam - tyle w nich determinacji i woli walki. Dasz radę i pokonasz tą chorobę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Dziekuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- chcialam jeszcze sie z wami podzielic dobra wiadomoscia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Madziu, no cóż, przykro powiedzieć "witaj w klubie". Jestem od Ciebie troszkę młodsza, ale widzę, że spotkało nas prawie to samo. Moja historia zaczęła się prawie rok temu, guz mózgu wykryto przez zwykły przypadek, miałam robiony rezonans, który miał tylko sprawdzić stan zatok po chorobie. Wyniki były załamujące, w mojej miejscowości lekarze nie chcięli się już podjąć operacji, powiedzieli, że za późno, że chcą "oszczędzić mi cierpienia". Jednak wiadomo - każdy chce walczyć. Rodzice pomogi, poszukali innych lekarzy. W końcu, w styczniu tego roku operacja odbyła się. Guz był duży.. ale jednak warto było spróbować. Wszystko odbyło się pod narkozą, wiec niewiele pamiętam. Gdy obudziłam się po zabiegu, odrazu, uwierz, człowiek ma lepsze samopoczucie ![]() KOCHANA, ŻYCZĘ CI DUŻO CIERPLIWOŚCI, SIŁY DO WALKI I PAMIETAJ, ŻE JESZCZE WIELE WSPANIAŁYCH CHWIL PRZED TOBĄ! ![]() TRZYMAJ SIĘ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki! Za CiEBIE!
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
tak bardzo podziwiam takich ludzi... te historie, zwłaszcza zdania "dlaczego ja ?" uświadamiają mi, ze któregoś dnia to również mogę być ja... że życie jest tak nieprzewidywalne, kruche, że często go nie doceniamy... że jednego dnia wszystko może obrócic się o 180 stopni... nie wiem, czy wtedy znalazłabym w sobie tyle siły do walki, pewnie nie. często narzekamy, ze coś nie układa się po naszej myśli... że to, że tamto...a tak naprawdę, to tylko kropla w morzu prawdziwych zmartwień.
madziu, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kobieto, podziwiam Cie. Wielki szacunek, będę trzymac kciuki, obie zasługujecie na to. Wierzę, że wam się uda. ![]()
![]() |
#114 |
perfumowy zawrót głowy
|
Chciałabym napisać, że będzie dobrze, że młody organizm pokona raka itp ale to samo mówiłam rok temu mojej koleżance, niestety w sierpniu zmarła na chłoniaka - miała tylko 30 lat. Zostawiła męża i dwie córeczki, walczyła do końca...
Napiszę tylko, że życzę Wam pokonania choroby i powrotu do zdrowia! Trzeba w to wierzyć.
#115 |
Podróżniczka
|
Madzia, co tam u Ciebie? Jak sie sprawy mają?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
|
cześć dziewczyny! We wtorek wyszłam ze szpitala, jednak nie moge siadać i miałam problem z dostępem do komputera (mam stacjonarny).Teraz mam pożyczonego laptopa, który stoi na krzesełku obok łózka, a ja pisze w pozycji lęząej co jest bardzo niewygodne, więc z góry przepraszam za błędy.
W szpitalu dostałam sale jednoosobową i byłam najszczęśliwszą osobą na ziemii.W szpitalu byłam po raz pierwszy a na oddziale były same starsze osoby i dzięki tej sali miałam ogromny komfort psychiczy.Operacja odbyła się w czwartek, trwała 1.5 godz. Kilka dni po operacji to był istny koszmar, cały czas podawali morfine. Najgorsza była ta bezradność, kiedy nie umiałam zupełnie nic koło siebie zrobić. Dokuczał mi również straszliwy ból mięśni, teraz okazało się, że mięśnie zaczęły zanikać. Wyniki biopsji będą za 3 tygodnie. Boję się, ze chemia mnie nie ominie ze względu na wymiary guza. Czeka mnie bardzo skomplikowana operacja wycięcia guza wraz z częścią kości krzyzowej i wsatwiena implantu. Podobno ryzyko paraliżu jest niewielkie (całe szczęście), ale moge mieć problemy ze zwieraczami i początkowo bezwład nóg. Wiem że przez kilka miesięcy nie będe mogła siadać, schylać się itp. Narazie mam jak najmniej chodzić i dużo leżeć. Ogólnie trzeba wszystko koło mnie robić. Umyć mnie, ubrać, nakarmić, obrucić w łózku na drugi bok. Ból również nie odpouszcza, cały czas jestem na przeciwbólowych. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-08-07 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
madziu wiem, ze jest ciezko ale teraz bedzie juz tylko lepiej. Jestes silna dziewczyna i napewno dasz sobie rade. Dobrze, ze dostalas sale jednoosobowa, ja niestety po kazdej operacji lezalam na sali z minimum dwoma innymi osobami i bylo strasznie, bo jak w nocy marudzilam z bolu to pozniej rano sie czepiali ze nie mogli przeze mnie spac (najlepsze jest to ze same tez marudzily po operacji). Mam nadzieje ze udalo Ci sie trafic na mily i pomocny personel w szpitalu bo to podstawa.
Napewno wszystko bedzie dobrze, zycze szybciutkiego powrotu do zdrowka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Myśle, ze wiele osób robiacych sobie w życiu problemy z niczego powinny tu od czasu do czasu wejść i zobaczyć na czym polega prawdziwie twardy charakter i hart ducha
![]()
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.