|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Re: perfumy - jakie polecacie?
Ja uwielbiam Lolite Lempicka (wszystkie rodzaje
![]() ![]() ![]() Priscilla Presley Indian Summer ![]() Dior J'adore i jeszcze kilka ale już nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Ja sie podpisuje pod tym co powiedziała Sabi.
![]() ![]() Wypróbuj! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Bzykuś, wybacz moje milczenie-to trochę z braku pomysły, ale przede wszystkim z braku czasu.
![]() Teraz przyszło mi jeszcze do głowy-wspomniane już envy gucciego,very irrestible givenchy i champs elysees guerlain.Spróbuj. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
kto się zna na perfumach? :D
Kochane, pomóżcie
![]() Już od jakiegoś czasu przymierzam się żeby założyć ten wątek, bo myslę, na pewno coś doradzicie. Ostatnio często chodzę do perfumerii w poszukiwaniu jakichś perfum. Byłyby to moje pierwsze, bo nigdy wcześniej perfum nie używałam (mam 16 lat). Wącham i wącham i jakoś nic mnie nie zachwyca. Znajduję czasem dość ładne zapachy, ale dość ładne to za mało. Sama nie wiem, może powinnam dogłębniej analizowac te zapachy, patrzyć jak się na skórze rozwijają i tak dalej, ale nie sposób przetestowac każdy zapach w perfumerii. I tu właśnie zwracam sie do Was. Opiszę czego mniej więcej szukam, a jeśli coś mi doradzicie, to już zwęży się moja lista zapachów do przetestowania. I to mi bardzo pomoże ![]() A więc: szukam zapachu na dzień, lekkiego, kwiatowego/owocowego, dziewczęcego, romantycznego ![]() Doradzcie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kto się zna na perfumach? :D
a moze Puma Flowing?
![]()
#96 |
Wtajemniczenie
|
Też mam Pume Flowing i myślę że jest super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
a skoro mowimy o katalogowych to Oriflame polecam zapach Aromacare nazywa sie kojąca woda toaletowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i jeszcze lubie perfumiki o zapachach z z drzew herbacianych ![]()
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Mi te aromacare nie pasują jakoś.Ładne są Sun
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
oo Sun tez fajowe
![]() a z Avonu lubie Percieve lub Pur Blanca..ale juz mi sie powoli nudza ![]()
#100 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuj może Pleasures Estee Lauder. Dla mnie zapach super romantyczny, a już nie tak popularny, będziesz oryginalna
![]() Jak Ci podpasował Par Amour Toujours to spróbuj jeszcze Baby Doll YSL. |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Mi się spodobała najnowsza Escada, Rock in Rio czy cuś takiego
![]() ![]() Co do tych Avonowych perfum, to ładne sa jesio Celebre, Incadessence, Pink Squede ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
przypomnial mi sie Lacoste Touch of Pink
![]() i Esprit ten w paseczki ![]() i woda z New Yorkera tez jest extra ![]()
#103 |
Wtajemniczenie
|
Kto sie zna na perfumach?
- Na perfumach to na pewno sie zna SMOCZYCA! ![]()
#104 |
Rozeznanie
|
dziewczęcy i nienachalny jest moim zdaniem Éclat D'Arpege
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4063 Spróbuj sobie, myślę ze pasuje do nastolatek. Miracle i Touch of pink także kojarza mi sie z młodymi kobietkami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Joey, jeśli spodobał Ci się "Par Amour Toujors" Clarins'a i chciałabyś jego ekonomiczniejszą (a wcale nie gorszą!) wersję, zwróć uwagę na "Sheer Rose" Avonu i firmowe zapachy Sephory ("Fleur de...", jest ich tam kilka, a nuż któryś przypadnie Ci do gustu?..) Piękne są też Yves Rocher'owe "Pur Desire de..", w kilku mocno kwiatowych wersjach, młodej dziewczynie -jak Ty- chyba poleciłabym najbardziej Bez, ale on dość sezonowy, niuchnij może jeszcze Gardenię?..
Jeśli cena nie gra roli i zależy Ci na czymś oryginalnym, przyjrzyj się zapachom z serii "Aqua Allegoria" Guerlain'a (mnie się widzi, że taka np. "Foliflora" - pachnący groszek w czystej postaci - będzie dla 16-latki wymarzona! Bo niestety "Rosa Magnifica" trudno jest dostępna.). Poza tym istotnie "Pleasures" EL może przypaść Ci do gustu, podobnie jak... "Tresor" Lancome i "Paris" YSL (zapachy różane i młodzieńcze do kwadratu). A może jeśli zakochałaś się w rzeczonym Clarins'ie, to przy nim pozostań?.. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Ja ci polecam ECHO Davidoffa. Nieco drogi jest, bo 30 ml kosztuje ok 180 zl, a poza tym uwielbiam PURE POISON Diora, ale buteleczka 30 ml kosztuje ok 200 zl. Wiec jesli twoje fundusze na to pozwola, polecam zdecydowanie te zapachy. Uzywam ich na codzien i uwielbiam je. Na stronie ktorej linki podalam ci nizej sama mozesz poszukac jakis perfum o podobnej nucie zapachowej. Jakby co, to jestem specjalistka od tych spraw
![]() ![]() http://www.orlane.lumiere.pl/index.p...s&prod_id=6362 http://www.orlane.lumiere.pl/index.p...s&prod_id=6324 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Hmm... Spróbuj powąchać Scent Gloss firmy Costume National- wydaje mi się, że to może byc TO
![]() http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
W Sephorach są, ale zazwyczaj na najniższych półkach- jakbyś nie mogła ich odszukać, to zapytaj o nie obsługę
![]()
#113 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze cmokas dla Koszalinki, Destiny, Nan i Pralinki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
![]()
Mi STRASZNIE sie podobaja, nowo co wyszly -CINEMA YvesSaintLaurent Zapach świerzy, dobry na dzin i na randke POLECAM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
🦄
|
Ja niestety nie poradzę, bo piszesz, że nie chcesz słodkich zapachów a ja właśnie w takich gustuje (w tym przypadku Echo mi całkiem całkiem odpowiada). Ale odradzam Tresor- fakt, to różany zapach, ale w żaden sposób nie pasuje mi do nastolatki. Jest chyba zbut ciężki (dla mnie to ogólnie zapach na wieczór). Może "Romance" albo coś Sonii Rykiel? To takie proste, dzienne zapachy.
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ha! A ja napisałam długaśnego posta i mi wcięło buuuu...
Przede wszystkim - Femme, dziękuję za miłe słowa, ale jestem leszczyk - znam tych co się znają i naprawdę znam swoją wartość w tej materii ![]() Ale do rzeczy! Joey, jak przeczytalam Twój post to od razu mi się coś nasunęło - 2 zapachy. Czyli Baby Doll YSL oraz Miracle So Magic - idealnie pasują do Twojego opisu, lekkie, dziewczęce, bardzo wdzięczne (klasyczne Miracle i Pleasures EL - byle nie Intense - też możesz powąchać). Jeszcze Stella (Stelli McCartney) - piękny różany, bardzo dziewczęcy zapach, ma masę wdzięku. Oprócz tego Love in Paris Niny Ricci - bardzo fajny zapach (mam i lubię), w ogóle zwróc uwagę na zapachy tej marki, specjalizuje się w kwiatowo-romantycznych. Myślę ze szukam zapachu który nie obezwładni słodyczą, w Clarinsie jest pewna cierpkość i rześkość - powąchaj tegoroczną edycję In Love Again (fleur de passion) YSL, I love Love Moschino, Eclat d'Arpege Lanvin. Le Monde Est Beau Kenzo - piękna nuta porzeczki, może Ci się spodobać, choć jest z innej bajki. Na bank spodobałby Ci się nowy Addict 2 Diora, tylko że na razie go jeszcze u nas nie ma (porzeczka, grejpfrut, owoce, kwiatki - ja już wąchałam dostalam próbkę ![]() Jeśli wpadnie Ci gdzieś w oko nowość Lalique Flora Bella to powąchaj, mnie nie zachwyciła, ale wiem, że się podoba ![]() Piszesz że nie chcesz niczego słodkiego, dlatego nie spodobają Ci się raczej hiciory z perfumerii - ani Echo Davidoffa, ani Miss Dior Cherie, ani Rockin' Rio Escady, ani Touch of pink... te sobie możesz od razu odpuścić, a na pewno ktoś Ci je poleci - jak nie tu na forum, to przeszkolone panie w perfumerii. A! i jeszcze tegoroczna sezonówka - Utraviolet Fluorescence (?!) nie pamiętam nazwy dokładnie... Nie lubię klasycznego Ultravioletu ale ten jest fajny ![]() I mysle dalej, miałam takiego długaśnego posta! |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie wiesz może, kiedy ten Addict 2 do nas zawita? Jak Ci sie podoba?
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Wiem! Jeszcze dwie nowości - Ralph Cool i Amor Amor Fraiche
![]() Podobno najnowszy zapach Cacharela - Promesse - jest właśnie taki porzeczkowo-kwiatkowy, nie wąchałam, bo do nas jeszcze nie dotarł ![]() Scenty są wszystkie w Sephorach. Wszystkie to uniseksy, ale Gloss i Sheer są po babskiej części, klasyczny Scent i Scent Intense po męskiej ![]() ![]() Muszę je swoją drogą do KWC pozgłaszać ![]() Edytowane przez Smoczyca Czas edycji: 2005-09-24 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.