aborcja-zdjęcia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-02-04, 12:36   #91
fdlpl
Przyczajenie

Re: aborcja-zdjęcia

AOBRCJA!!!?!?! Zdjęcia, nie wiem....
Jakcieś małe rzeczy wystarczą, żebym nie mogła sobie tego wyobrazić:

http://9sekund.pl/a4/index.php?q=ci%B1%BFa&s=0&k=0

Jak to?
fdlpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-04, 12:59   #92
paula78
Zakorzenienie

wątek jest zamknięty, a twój post pierwszy na wizazu nie wiem czemu ma słuzyc?
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-04, 14:29   #93
nnia***
Raczkowanie

GG do nnia***

czy to pyt.bylo do mnie Paula? Bo jesli tak to poprostu interesowal mnie taki temat i chcialam znac opinie jak do tego podchodza inni pozdrawiam pa pa
Stary 2005-02-04, 14:38   #94
paula78
Zakorzenienie

nie,pytanie było do osoby fdlpl.
pzdr
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-04, 14:41   #95
nnia***
Raczkowanie

GG do nnia***

no to wszystko ok buzka
Stary 2006-10-22, 23:30   #96
stellios
BAN stały

GG do stellios
Dot.: Re: aborcja-zdjęcia

Cytat:
Napisane przez cheetah Pokaż wiadomość
Jestem za aborcja.

A zdjecia sa tylko po to, zeby was zszokowac, co autorowi sie udalo. Operacja na otwartym sercu tez nie wyglada ciekawie - zreszta zaden zabieg, czy operacja nie wyglada dobrze, wiec mnie te zdjecia jakos nie szokuja.

Cheetah
Zgadzam się w 100%
stellios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 08:28   #97
sylwia-zuza
Zakorzenienie

ja wogole nie chce tego ogladac -to dla mnie zbyt traumatyczne przezycie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-23, 08:30   #98
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez cheetah
Jestem za aborcja.

A zdjecia sa tylko po to, zeby was zszokowac, co autorowi sie udalo. Operacja na otwartym sercu tez nie wyglada ciekawie - zreszta zaden zabieg, czy operacja nie wyglada dobrze, wiec mnie te zdjecia jakos nie szokuja.

Cheetah
zgadza się.
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 12:37   #99
paulinka3110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
a ja jestem za aborcją ,zdjecia pokazywał ksiązna religi w szkole średniej -klasyczne zagranie kościoła.

zdjecia tych dzieci to nie koniecznie musiał byc aborcja a samoistne poronienia które sa bardzo czeste ,smierc dziecka w łonie a taki płód nalezy usunąc z macicy .
aborcje wykonuje sie do któregos tam tygodnia (20?).

myśle ,że lepiej wykonac aborcje w 8 tygodniu niz zabic ,wyrzucuc, utopic dziecko jako zdrowoego ,donoszonego noworodka .
czy tez zostawic gdzies na śmietniku nie dając mu szans na adopcje bo takie dziecko ma nieunormowaną sytuację prawną .

chyba lepiej dokonac aborcji niz urodzic 7 dziecko z gwałtu dokonanego przez pijanego męża bo kolejne dziecko w rodzinach patologicznych pogarszają poziom życia pozostałych

uważam ,ze kazda kobieta ma prawo decydowac o swoim ciele swojej ciąży.
aborcje wykonywane były ,sa i będą .
szkoda tylko ,że dostęp do bezpiecznych aborcji w naszym kraju jest blokowany.

dziewczyny zapewniam was ,że każdej młodej(niedojrzałej) osobie która zachodzi w ciąże przechodzi przez myśl aborcja częsc z nich boi sie powiedziec to głosna ale robi rózne rzeczy by poronic .

wyobrazacie sobie urodzic dziecko z gwałtu lub z jednego numerku z ledwie poznanym chłopakiem?

pzdr
paula

Popieram w 100%!

Jestem za aborcją! Wkurza mnie to, że Kościól i księża nawołują do obrony życia poczętego i wogóle.
Tylko, że potem to my zwykli obywatele zbieramy i dajemy pieniądze na domy dziecka! Oni tylko potrafią gadać, ale nie podzielą się tym co mają!

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-26, 20:06   #100
ajlisz
Przyczajenie

Post Dot.: aborcja-zdjęcia

Jestem przerażona tym, co wypisujecie na tym forum... Gdyby któryś z użytkowników był bardziej obyty w temacie to wiedziałby, że w Polsce jest możliwa aborcja w wyjątkowych przypadkach a jednym z nich jest właśnie ciąża w skutek gwałtu... Ale to szczegół, gdyż nie o tym chciałam napisać... Drżą mi ręce jak czytam o zwolennikach aborcji: ludzie, opanujcie sie! nie wam jest decydować o życiu nienarodzonego dziecka! Ktoś kiedyś powiedział, że aborcja znajduje swoje poparcie TYLKO wśród LUDZI, KTÓRYM DANE BYŁO SIĘ URODZIĆ!! I nie prawda jest, że wyraźne "nie" w temacie aborcji to propaganda kościoła, takie odzew w temacie aborcji powinnien wypowiedzieć każdy na kim zdjęcia usuniętych płodów zrobiły choć najmniejsze wrazenie... Ale czytając wypowiedzi niektórych z użytkowników zaczynam mieć wrazenie, że najlepiej za błędy rodziców powinny płacić dzieci, szczególnie te nienarodzone!
ajlisz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 17:09   #101
ELFIĄTKO
Raczkowanie

Dot.: aborcja-zdjęcia

to jest chore jak można być za aborcją,co mają powiedziec te nienarodzone dzieci,które nie mogą się bronić ,które nie mogą powiedziec nie zabijaj mnie ja chcę żyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-12, 15:35   #102
ajlisz
Przyczajenie

Dlaczego nikt nie krzyczy... Dlaczego nikt nie potrafi podnieść głosu...? Dlaczego nikt nie pomoże dać szansy tym dzieciom...?
ajlisz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 15:53   #103
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajlisz Pokaż wiadomość
Dlaczego nikt nie krzyczy... Dlaczego nikt nie potrafi podnieść głosu...? Dlaczego nikt nie pomoże dać szansy tym dzieciom...?
Zapewniam, że krzyczy bardzo wiele osób, np. zwolennicy RM na Marszu Życia czy jakoś tak, niedawno w Warszawie.

Nie jestem za aborcją jako kolejnym środkiem antykoncepcyjnym. Trzeba nie mieć serca, by traktować ten zabieg na równi z wzięciem pigułki czy założeniem prezerwatywy! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo - taki podpis ma jedna z wzażanek, nie pamiętam która, ale jest bardzo mądry.
Natomiast są takie sytuacje, w których NIKT nie ma prawa decydować za kobietę - np. kiedy ciąża zagraża jej życiu. Żaden pan poseł w eleganckim garniturze ani ksiądz biskup w purpurze nie może jej zabronić aborcji, jeśli są ku niej uzasadnione powody. Jestem też daleka od wskazywania paluchem i piętnowania: patrz! podła, zabiła swoje dziecko! Bo każdy przypadek jest inny. Jestem za rozsądnym kompromisem.

Zdjęcia (które nota bene nie otwierają się) są typowym chwytem marketingowym, jednostronnym i niesprawiedliwym przedstawianiem sytuacji.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-01, 23:47   #104
a260
Raczkowanie

Czy płód jest człowiekiem? Kiedy zygota przestaje być "zlepkiem komórek", a zaczyna być dzieckiem?
Od momentu narodzin?
W czas średniowiecz i naridziny nie czyniły człowiekiem. Dzieci, w czasach gdy śmiertelność w młodym wieku była częsta, w pewnym sensie się nie liczyły. Nie były ludźmi w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie będę przytaczać dowodów, znajdzieice je w książce Filipa Arriesa, jednego z najznamienitszych historyków XX wieku. We jego wstępie do "Histori dzieciństwa" przeczytałam coś, co może porazić. W czasach średniowiecza i nowożytności życie dziecka znaczyło na tyle mało,że można go było go pozbawić
. Istniała praktyka, cicha, o której się nie mówiło, że niechcian dzieci skazywało się na śmierć kładąć w łóżku z rodzicami, gdzie łatwo mogły być przyduszone. Albo w razie wypadku nie udzielając im pomocy.
Jedno zdanie autora książki było dla mnie znamienne - dziecko było traktowane podobnie jak dziś embrion. Mógł z niego wyrosnąć cżłowiek, ale przecież niekoniecznie!
Dodam,ze Arries nie jest tubą katolickich dewotów, ale poważnym naukowcem, który swoje tezy popierał mnóstwem dowodów.
Dziś,jak sobie pomyśle o kobietach, które zachwycają się dzidziusiami- malutkimi słodkimi istotkami i własnym ciałem osłoniły wszystkie cierpiące dzieci świata, a potem krzyczą "mój brzuch - moja sprawa", to robi mi się smutno....
Nie ma pewnosci, ze zygota to już człowiek. Ale nie ma pewności , że mozna ją nazwać nieczłowiekiem.
Jeśli nie ma pewności,ze w jakiejś ruderze nie ma człowieka, to fachowiec tej rudery nie wysadzi....
Stary 2007-07-02, 00:12   #105
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

temat dosyć kontrowersyjny i zdania zawsze będą podzielone
uważam,ze bez sensu jest wypisywanie komentaży typu że jest to chore jeśli ktoś jest za aborcją
ja szanuję opinie jednej i drugiej strony

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 00:16   #106
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Zaszlam w ciaze jak mialam 19 lat,myslalam o aborcji,ale urodzilam i ciesze sie strasznie.Teraz mam prawie 30 lat,a synus 10.Jestem mloda mama i mysle wslanie o drugim dziecku.

Nie potepiam aborcji,to sprawa indywidualna.Jeli kobieta chce usunac to i tak to zrobi i nie przestrasza Ja zadne zdjecia

Ps.Nie otwieraja mi sie zdjeciawiec nie widzialam

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 07:27   #107
Audacieux
Wtajemniczenie

a moje zdanie na ten temat jest takie:
Współżycie oznacza gotowość na macierzyństwo. idąć z kims do łózka - nawet po dyskotece, trzeba brać pod uwagę taką ewentualność, w końcu naszym życiem nie rządzą narządy płciowe. Jest tyle sposobów ma zabezpieczenie się przed ciążą, że naprawdę do czegoś takiego jak aborcja nie powinno dochodzić.
Nie chcesz mieć dziecka? Nie uprawiaj seksu- proste.

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 08:18   #108
Rosalena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
a moje zdanie na ten temat jest takie:
Współżycie oznacza gotowość na macierzyństwo. idąć z kims do łózka - nawet po dyskotece, trzeba brać pod uwagę taką ewentualność, w końcu naszym życiem nie rządzą narządy płciowe. Jest tyle sposobów ma zabezpieczenie się przed ciążą, że naprawdę do czegoś takiego jak aborcja nie powinno dochodzić.
Nie chcesz mieć dziecka? Nie uprawiaj seksu- proste.
Z tym sie zgadzam.

Ale. Co ma zrobic 12 dziewczynka zgwałcona przez pedofila? Albo kobieta, dla kt ciaza jest zagrozeniem zycia bądz zdrowia? Nastolatka, ktorej mimo zabezpieczen sie nie udało? Kobieta któa ma urodzic kadłubka?

Urodzic i oddac?- humanitarne?

Jeśli za śmierc człowieka uwaza się śmierc jego mózgu, to za jego początek powinno uwazac sie tego mozgu powstanie. Mózg powstaje po kilkunastu tyg od zapłodnienia a aborcji mozna dokonac do paru pierwszych tygodni.

Ludzi trzeba uświadamiac seksualnie. Wystarczy wejsc na wątek pt "czy to możliwe że ejstem w ciazy" i poczytac, poziom rozeznania naszego społeczenstwa jest zenujacy. Dla takich przypadkow aborcji mowimy nie.
Stary 2007-07-02, 10:28   #109
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

nikt nie wie co przeżywa kobieta,ktora decyduje sie na aborcję,dlatego nigdy nie będę potępiac ani osądzać takich kobiet
takie jest moje zdanie

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-12, 20:55   #110
aniusia1986
Przyczajenie

ostatnio duzo czytalam w internecie o poronieniach i przez przypadek zobaczylam Twojego posta i powiem szczerze ze po tym co zobaczylam do teraz nie moge przestac sie trzasc, to co zobaczylam jest przerazajace, zastanawiam sie tylko dlaczego ludzie sa tacy zli, jak mozna pozbawic dziecka szansy zycia ...jakbym mogla to bym ich wszystkich zamknela...
aniusia1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 09:31   #111
basienka:)
Raczkowanie

przeczytałam ten wątek i się przeraziłam
jak można być za aborcją i decydować za dziecko, czy ma żyć.
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 10:15   #112
Copykat
Zakorzenienie

Jestem za tym zeby kobieta miala prawo decydowac o tym czy chce urodzic. kwestia "aborcji na zyczenie" moze byc kontrowersyjna, ale nie wyobrazam sobie jak mozna zmuszac do urodzenia np. kobiete zgwalcona lub jesli ciaza zagraza jej zyciu/zdrowiu. Tak samo jesli plod jest uszkodzony - kazdy kto uwaza ze nalezy zabronic aborcji w takim przypadku, powinien miec obowiazek adoptowania ciezko uposledzonego dziecka. Bo latwo powiedziec "mozna oddac do adopcji".
Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 13:03   #113
SanDru
Zadomowienie

..obejrzałam , jestem w szoku
SanDru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 13:10   #114
kizia mizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Najciekawsze w dyskusji o aborcji,szczególnie ze ztrony zwolenników aborcji, jest to,że każdy z nich ZDĄŻYŁ SIĘ JUŻ URODZIĆ.Tyle komentarza.
O matko... w życiu nie słyszałam czegos tak durnego..
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-13, 13:48   #115
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Zaszlam w ciaze jak mialam 19 lat,myslalam o aborcji,ale urodzilam i ciesze sie strasznie.Teraz mam prawie 30 lat,a synus 10.Jestem mloda mama i mysle wslanie o drugim dziecku.

Nie potepiam aborcji,to sprawa indywidualna.Jeli kobieta chce usunac to i tak to zrobi i nie przestrasza Ja zadne zdjecia

Ps.Nie otwieraja mi sie zdjeciawiec nie widzialam
Zgadzam się

Zresztą zawsze się znajdzie lekarz który będzie chciał zarobić i tą abrocję wykona
Stary 2007-08-13, 17:36   #116
Zuziunia
BAN stały

Dot.: Re: aborcja-zdjęcia (i kościelne filmiki)

Az płakać się chce jak sie ogląda te zdj bardzo to wszystko smutne i wstrzasające, zabijanie takiego malego człowieczka- straszne po prostu!!!
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 19:11   #117
esfira
Zakorzenienie

takie zdjęcia widzi się w kazdym podręczniku do medycyny- studiuję wetę i mnie to nie rusza specjalnie
ze zwierzętami jest tak- często wykonuje się aborcje (sterylizacje aborcyjne) na kotkach czy sukach, żeby uchronić ich nienarodzone dzieci przed tym, co je pewnie spotka- topienie, schronisko, głód. Dla dobra zwierząt i miłośnicy zwierząt się z tym zgadzają.

czy żywe niekochane dziecko jest szcześliwe? Czy matka niechcianego dziecka jest szczęśliwa? I tak się ze sobą męczyć następne 20 lat

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 12:03   #118
basienka:)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
takie zdjęcia widzi się w kazdym podręczniku do medycyny- studiuję wetę i mnie to nie rusza specjalnie
ze zwierzętami jest tak- często wykonuje się aborcje (sterylizacje aborcyjne) na kotkach czy sukach, żeby uchronić ich nienarodzone dzieci przed tym, co je pewnie spotka- topienie, schronisko, głód. Dla dobra zwierząt i miłośnicy zwierząt się z tym zgadzają.

czy żywe niekochane dziecko jest szcześliwe? Czy matka niechcianego dziecka jest szczęśliwa? I tak się ze sobą męczyć następne 20 lat

porównujesz zwierzę do CZŁOWIEKA?
Ta nieszczęśliwa matka chyba wiedziała co robidzieci z powietrza nie powstają.
A poza tym to, że dziecko nie było kochane przez matkę nie oznacza, że nigdy nie będzie szczęśliwe
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 12:20   #119
olasia
Zadomowienie

ja nie wiem jak wogole mozna dyskutowac na temat tego w jakim czasie ciazy mozna wykonywac aborcje a w jakim juz nie.... przeciez juz od samego poczatku wiadomo co urosnie z embrionu - CZLOWIEK nie jakis odkurzacz czy zwierze...
poza tym uwazam, ze w naszym cudowym panstwie zakaz aborcji rowna sie chyba z tym, ze nie ma takiego problemu, dlatego dziewczyny nie maga liczyc na pomoc np psychologow ktorzy przeicez mogliby jej pomoc, uzmyslowic czesto z czym sie wiaze taka decyzja... ahh to jest temet rzeka ale az we mnie wszystko wrze jak slysze, ze ktos jest za aborcja...
olasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-15, 13:46   #120
Blue_Tattoo
Wtajemniczenie

GG do Blue_Tattoo

Przeczytałam cały wątek i jestem w szoku co wy tu wypisujecie... jak możecie popierać zabijanie człowieka??? Pewnie większość z was ogląda wiadomości i jest przerażona wypadkami,że ludzie umierają a za zabijaniem człowieka jesteście!
Nie wiem jak można mówić że zarodek to jeszcze nie człowiek. Od samego poczęcia jest człowiek!!
Ludzie nie myślą, nie są odpowiedzialni, myślą tylko o sobie. Zachciewa im się seksu nie myśląc o konsekwencjach, byleby tylko mieć przyjemność. A potem kobieta zachodzi w ciążę i decyduje się na aborcję twierdząc że to jej ciało i może sobie z nim robić co chce. Tak, jej ciało, ale trzeba było wcześniej myśleć a nie zabijać teraz bezbronną istotkę!
Ja nigdy nie dokonałabym aborcji i nigdy nie stanę w takiej sytuacji że zajdę w ciążę z niechcianym dzieckiem. Bo wcześniej będę myśleć. A zgwałcić mnie też nikt nie zgwałci bo nie szlajam się po nocach do jakichś klubów.
Sama jestem wpadką i nigdy nie odczułam że jestem niechcianym dzieckiem. Fakt, napewno rodzice nie cieszyli się na wiadomość że będą mieli dziecko, ale wychowali mnie. I zawsze czułam się chciana i kochana. Więc nie zawsze dziecko wpadka jest nieszczęśliwe i niekochane.
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę - chciałem się tylko
upewnić, czy jesteś."
Blue_Tattoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości