|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Allegro - praktyki które bulwersują Was na Allegro.
Cytat:
![]() ![]() ![]() mi poprostu chodziło że nie trzeba pytać czy to podróba czy oryginał tylko np.o pochodzenie wody.jak juz ktoś pisze ze z wyprzedazy hurtowni itp.to od razu widać ze podróbka i nie trzeba pytać wprost
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie wystawić komentarza. Dla Mnie wystawianie komentarzy jest również wyznacznikiem tego czy u danej osoby będę robić później zakupy. jak nie wystawia komentarzy trafia na czarna liste i u tej osoby zkupów nie robie (czasami jak wystawiam przedmioty w licytacji to oferte kupna takiej osoby usuwam). Wkurza mnie to bo około 25% osób komentarzy nie wystawia. Jak ktoś nie wystawia komentarzy jest to dla Mnie sygnał: - olewania kontrahenta, - braku kultury (ja wystawiłam komentarz wiec dobrze by było zachować podobnie i tez wystwaic zwłaszcza ze ja wystawiam komentarze najpóżniej 2-3 dni po otrztmaniu przesyłki, a wszelkie zastrzezenia przes wysłaniem komentarza omawiam z sprzedajacym/kupujacym) i - analfabetyzmu- nieumiejętności czytania (w każdym automatycznym mailu od allegro jest napisane jak wół: po zakończeniu transakcji wystaw komentarz). O komentarz upominam sie raz. Potem takie osoby trafiaja na czarna listę.
|
|
#93 |
|
grozi wypollizowaniem
|
gwoli ścislości jest napisane:
Po zakończeniu transakcji warto wystawić Kontrahentowi odpowiedni komentarz
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wkurza do białości:
- zawyżanie kosztów przesyłki przez wliczanie kosztów "z Przypadek: kupiłam jeden przedmiot - koszt wysyłki X, dokupiłam drugi - do dorzucenia do tej samej koperty; waga wzrosła nieznacznie i koszt wysyłki nie powinien przekroczyć pierwszej kwoty, a tu niespodzianka - dopłata 2 pln. Takie koszta wlicza się w cenę przedmiotu. - wprowadzanie w bład z kosztami Przypadek "Koszt wysyłki + opakowania przy wpłaciena konto wynosi: dla przysylek wysylanych od 02.07.2008 -do 1 kg- 9,50zł, -od 1 kg do 2 kg- 11zł, -od 2 kg do 5 kg - 13zł, -od 5 kg do 10 kg - 18zł - priorytet- + 1,50zł," Zgadnijcie za co płacicie - list polecony Dowiedziałam się dopiero po zapytaniu sprzedającej o jaką wysyłkę chodzi. Olewactwo, arogancja i cwaniactwo ("dam 40% ceny i mamy deal! ciesz się pindo, że w ogóle kupuję"). - zwroty zakupionego towaru "bo nie podszedł" ale zwrócony towar jest zużyty w znacznym stopniu - brak jakiejkolwiek możliwości reklamacji lub zwrotu (nawet nieużywanego towaru) - sępienie darmowej próbki przed zakupem, "no bo może w końcu zrobię ci tę łaskę i kupię od ciebie jak będziesz grzecznym sprzedającym" Nat
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio wczytując się w stronę O mnie jednej sprzedającej, dowiedziałam się że w koszt wysyłki wliczona jest taśma, papier oraz kwota ze wystawienie przedmiotu + prowizja od sprzedaży.
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może nie można tego nazwać praktyką,ale wkurza mnie,gdy wystawiam perfumy za określoną kwotę a ktoś mi składa propozycję w stylu:kupiłabym je od pani za tyle i tyle i jest to uwaga 0 30% niższa cena.......własnie przed chwilą otrzymałam takiego maila i zawrzało we mnie......
|
|
#97 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Mnie irytuje sytuacja (akurat nie chodziło o perfumy) kiedy wybieram opcję "przesyłka kurierska" za taką opcję płacę (z góry, przelewem) po czym czekam niemal tydzień aż przesyłka (nadana listem poleconym), nadejdzie.
A - jeszcze - kiedy sprzedawca podaje na stronie "O mnie" kilka numerów kontaktowych, po czym okazuje się, ze żadnego z nich nie odbiera.....
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nat
Not all those who wander are lost. MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ! ![]() Legite aut Perite! Edytowane przez d'ou vient le vent Czas edycji: 2009-06-08 o 16:20 |
|||
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :e ek: a za branzoletke zapłaciłam 230zł plus 15 zł przesyłki no to sorry...dobrze ze doszło..bo ta baba nawet potwierdzenia by nie miała...masakra sa ludzie całkowicie nieodpowiedzialni no ale nic sie nie poradzi...![]()
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem doliczanie paru zlotych, gdy przesylka jest np. w kopercie babelkowej, w koncu one kosztuja sporo i sprzedajacy ich darmo nie dostaje. Ogromny arkusz papieru pakowego mozna dostac za grosze, wiec wystarczy doliczyc kazdemu max 50 groszy i juz sie papier zwraca. Ale doliczac np. 5 zl za pakowanie to przesada!
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sprzedaję trochę na allu i ostatnio denerwuja mnie kupujący, którzy po zakupie nie informują kiedy wplacą pieniążki, po czym raczą zapłacić po tygodniu albo i dłużej, wysyłam w końcu towar, a oni z wielkimi pretensjami pisza dlaczego tak długo na towar musz ą czekać
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze denerwuja kupujacy , ktorzy nie rozumieja , ze paczka z Anglii moze isc troche dluzej. Wysylaja mi np.3- 4 dni po wplacie maila z pretensjami, ze paczki nie ma.
Kolejna sprawa- nie lubie tego, ze liczba znakow w komentarzu jest limitowana. Rozumiem, ze musi byc jakas granica, bo inaczej niektorzy pisaliby cale powiesci...Ale mogliby troche dac wiecej miejsca, zwlaszcza gdy ktos chce wystawic negatywa lub neutrala i w takich sytuacjach chce dobrze wyjasnic dlaczego wystawia taki komenatrz. Ja czasem spedzam 20min nad jednym negatywem, dobieram krotkie wyrazy tak aby sie zmiescic w limicie i jakos przejrzyscie naswietlic sytuacje...Wolalabym miec wiecej swobody;-)
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
No i brawa za porzadne uzasadnienie kosztow wysylki!
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Przedmiotem aukcji jest (bla bla bla) Serdecznie zapraszam do licytacji i do obejrzenia innych moich aukcji!!! UWAGA!!! Przy zakupie wiekszej ilosci (od 2 do 12 sztuk) koszt przesylki NIE ZMIENIA SIE!!! Koszt przesylki: -list zwykly: 12zl -list polecony: 20zl W sprawie zawyżania kosztów przesyłki to ten sprzedający chyba ma najdroższy atrament świata w długopisie - koszt wypisania świstka do przesyłki listowej poleconej 8 złotych. EDIT: Moj błąd bo przesyłka jest z Niemiec.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2009-06-09 o 12:16 |
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do upominania się to tak, tu są pierwsi... Ostatnio miałam takiego pana, który zapłacił po 11 dniach, po moim upomnieniu, do tego w czwartek przed weekendem majowym i na poczcie , a już we wtorek po weekendzie robił dymy, że nie ma przesyłki. Ja jeszcze wtedy nie miałam kasy (przyszła w środę) więc napisałam mu co myślę o takich niepoważnych zagrywkach. W ramach oburzenia nie wystawił mi komentarza. Inna zagrywka kupujących, którą uwielbiam... Dostaję maila: proszę o podanie danych do przelewu. (O dziwo, bo podałam zaraz po zakończeniu aukcji.) Ale nic to, piszę raz jeszcze. Mija tydzień... Pytam panią o przelew, w odp. dostaję maila z pytaniem o nr konta. Oddycham głęboko i podaję ponownie. Mija 5 dni, pytam czy pani zrezygnowała z zakupu. Dostaję maila z pretensjami, że ona nie ma danych do przelewu... W końcu zapłaciła, rozbijało się o 20zł za całą masę próbek. Oczywiście komentarza nie wystawiła do dziś...
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-06-09 o 07:37 |
|
|
|
|
#109 |
|
never say no to panda
|
możez nie wkurza (bo to głównie moja wina - zdjęć nie zamieszczam na aukcji - ale nie mam takowej możliwości, żeby fotkę 'dokroić' do odpowiednich gabarytów allegrowych), ale trochę irytuje, kiedy potencjalny Kupujący pyta się mnie, czy flachon Edenu który sprzedaję, jest przezroczysty czy zielony. Kurczę, czy naprawdę dla nich nie ma różnicy w nazwie Eden i Eau d'Eden (a w tytule aukcji jak byk - Eden EDP)?
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- dodam jeszcze,ze ja ostatnio rowniez wstawiam zdjecia z netu( a widze tutaj,ze dziewczyny to bardzo bulwersuje) ale niestety nie moge znależć kabela od telefonu aby wkleic fotki. tak to wyglada przy przeprowadzce, niestety .
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że jakby ktoś tak odpisał na moje pytanie o brak foto na aukcji, która by mnie interesowała, węszyłabym podstęp i nie kupiłabym. Powód? Takich programów, darmowych jest multum. Niektóre proste jak dodanie dwa do dwóch; np. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...IrfanView+4.23 + http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...3+Spolszczenie Cytat:
Sprawy z kablem też bym nie przyjęła do wiadomości. Ja też straciłam kabel, kupiłam nowy, ściągany był przez uczynną Wizażankę aż z niemieckiego ebaya. Większość z nas wyznaje zasadę, że chcieć to móc. I zastanawiamy się dlaczego ktoś nie chce...
|
||
|
|
|
#112 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
UPS! Moje niedopatrzenie.
Ogólnie nie chodziło mi o koszt przesyłki tylko równicę w rodzaju przesyłki: różnicę miedzy nierejestrowana a rejestrowana. A i ostatnio (tzn. w lutym) za przesyłkę rejestrowana z Niemiec do Polski płaciłam około 3 euro (na 100% nie więcej niż to 3).
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2009-06-09 o 12:23 |
|
|
|
#114 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc pierwszy raz dopiero w objaśnieniu które zamieściłaś przeczytałam o tym VAT-ie.
|
|
#116 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
dwa, że ja beztalencie kompowo-graficzne jestem i tylko na psp umiem działać (a np. taki gimp to już dla mnie czarna magia - próbowałam, ale nawet tż stracił do mnie cieprliwość )trzy, że psp na obecnym laptoku nie pójdzie, żebym miała się skichać (a komp - potężny kombajn, stoi w rozsypce :/ i czeka na mój dobry humor, kiedy wreszcie się do niego zabiorę) a cztery - no bez przesady - nie tłumaczę się nikomu z braku fot na aukcji - imho takie pytanie to trochę nie na miejscu. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem i pisze do mnie @ w sprawie fot - natychmiast wysyłam odpowiedź z dokładnie obfoconym flakonem (I pudełkiem) w załączniku (zresztą na każdej aukcji mam dopisek - zdjęcia sprzedawanych towarów wysyłam via @) do tej pory nikt nie narzekał
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-06-09 o 13:12 |
|
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
1. Chciałam koniecznie kupić sobie 'muchy' na allegro. Zauważyłam cudowne, wielkie muchy w kolorowej oprawie, takie tęczowe jak dla małego dziecka i autentycznie się ucieszyłam. Niestety, była licytacja na prawie 50 złotych, a cena minimalna nie była osiągnięta. Napisałam do sprzedającego o cenę, odpisał, że 150 złotych. Oczy wielkie zrobiłam, bo okularki owszem- śliczne, ale za 150 złotych? Tym bardziej że wyglądały na takie bazarkowe, bez żadnych chroniących szkieł... Napisałam mu to grzecznie, i dostałam maila o treści mniej więcej '' ty głupia ci*o, jak ci sie nie podoba, to nie kupuj, inni kupia...''. Dodam, że do końca miałam nadzieję, że powie, że to dobre, markowe okulary... A tydzień później identyczne znalazłam na BAZARKU w Warszawie za niecałe 45 zeta
|
#119 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Hieromino, jaki gbur i prostak
|
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Easy Thumbnails http://www.tucows.com/preview/194953 Oficjalna strona: http://www.fookes.com/ezthumbs/ Równie banalny, ale "większy" - Picasa googlowy ![]() http://picasa.google.pl/
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

.
)