![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Piercing (kolczyk w pępku)
koleżanka chciała sobie przebić pępek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
bsz-a autoklaw parowy zeby te kleszcze wysterylizować ma?
chce sie brać za kłucie a pojęcia o podstawach nie macie darujcie sobie i niech idzie do kogoś kto sie naprawde zna na piercingu
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
to niech sobie poczyta o sterylności w piercingu-dlaczego to takie ważne
o mozliwych zagrożeniach i komplikacjach pozatym sprzęt kosztuje-dobry sprzet dosyć sporo-na moje oko ne kaukuluje się taka impreza-lepij komus zapłacić za dobrze i sterylnie wykonay zabieg wyjdzie nawet taniej ![]()
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
A powiedzcie mi dziewczyny, może któraś z was też miała podobny problem, a mianowicie:
Obok górnej kuleczki po prawej stronie zrobiła mi się tak jakby jakaś przepuklinka. Tzn taka "napuchnięta, ciemno różowa, banieczka" bo nie wiem jak to inaczej określic. Jak wyjmuję kolczyk i chce ponownie go włożyc, to ta górna końcówka wchodzi tak jakby pod to i jest widoczna od góry. wtedy musze trochę 'skręcic' kolczykiem bo dziurka jest po lewej stronie. co jakiś czas ta dziwna kuleczka zanika, a pozniej zaczyna puchnac no i znowu zaczyna sie od poczatku. zbiera sie tam ropa i zaczyna mnie to wszystko denerwowac.. ;/ dodam ze kolczyk mam od maja, teraz mamy luty i dalej sie to wszystko babra... ![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
A możesz zrobić zdjęcie? Możliwe że to ziarnina. NIE MOŻESZ WYJMOWAĆ KOLCZYKA jak Ci się coś tam babra . A powiedz jeszcze, z jakiego materiału jest jen kolczyk? Raczej radzę wyleczyć tą dziurkę , bo nie można przebijać w tym samym miejscu bo gorzej się boi itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
![]()
Zdjecie jest co prawda nie najlepszej jakości, ale tak to mniej więcej wygląda.
![]() Kolczyk aktualnie jest srebrny, ale przy stali było to samo.. ;/ ![]() ![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jest bardzo duża zmiana-poczytaj sobie o keloidach i ziarninie zmiana jest na tyle duża,że nie ma sensu marnowac czsu na domowe metody zwłąszcza ,że istnieje niebezpieczeństwo,ze przy jakimkolwiek podrażnieniu to jeszzce urośnie
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
właśnie to wygląda w ten sposób, że co jakiś czas to tak jakby 'zasycha', robi sie strupek, odpada i nie ma sladu, a pozniej znowu to samo. wydaje mi sie ze jakby byla to ziarnina to nie zanikloby od tak o. Lekarz zapewne bedzie mi kazał wyjac kolczyka, bo oni zazwyczaj nie lubia takich rzeczy..
po jakim czasie dziurka powinna sie zagoic i moznaby bylo ponownie ja przekluc? czy po takich zmianach darowac sobie z tym kolczykiem? ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
ja obstawiam że to ziarnina. No więc... nie panikuj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ktoskogonieznasz Czas edycji: 2010-02-13 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
ja mam kolczyk w pępku robiony jakies dwa tygodnie temu i już długo spóznia mi się okres (więcej niż 2 tygodnie)czy to moze byc spowodowane kolczykiem??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
a ja mam pytanko co do kolczyka w pępku , mam go od jakiś 3 lat no i chce sie go pozbyć. gdy wyjme kolczyk jak długo trwa zabliźnianie śladu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie wyjmowałam na stałe ale wydaje mi się że szybko się nie zrośnie i na pewno zostanie jakiś ślad. Jak już tak bardzo chcesz się pozbyć blizny użyj kremów do nich przeznaczonych. Możesz też popytać w aptece o takowe. A następnym razem dobrze przemyśl zanim zdecydujesz się na kolca
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
no niestety było to marzenie 13-latki , teraz wydaje mi się to strasznie oklepane a poza tym , przebijanie u kosmetyczki - czyli na początku ok , a teraz mi sie ta dziurka tak zdeformowała , że wygląda jakbym miała z 2-3 mm skóry tylko przebite , i KAŻDY kolczyk jest za duży :/ więc już wole nie mieć , niż mieć takie brzydkie zwisające coś
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
ja mam 14 lat.
![]() ![]() po 40 min. kładlam sie na stół i szybciutko.. zakleila mi plastrem zeby sie nie pobrudzilo.. czy cos takiego.. na poczatku bolalo po 2 tyg juz mniej.. potem kolo tego zaczala mi sie robic taka banka z ropą.. kazdy mówił zebym to wyciagnela , ale nie ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
a ja mam następne pytanie :P otóż niedawno trochę drasnęłam kolczyka i dolna dziurka mi się trochę powiększyła i jak poruszam kolczykiem w doł to wystaję mi coś jagby troszkę mięsa z krwią nie wiem co to jest ...nie wiem czy to wyciągnąc czy co tym zrobic ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
słuchaj miałam to samo! ![]() przbiłam wyciagnelam cala rope z tamtąd i mam ślicznie teraz ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
hmm.. no ja bym to wyciągnela. ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj wyciągnełam i myslałam ze wsadzę to do srodka ale nic z tego nie wiecie jak to mozna usunąc ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Hej, mam taki problem zrobiłam sobie 5 tygodni temu kolczyk w pępku i dopiero teraz zrobił mi się tak strup ale nie jest on jak babel tylko jak zwykły strupek, ogólnie nie boli mnie, ale może coś mi poradzicie, z góry dzięki
![]() Dodam zdjęcie, troszkę nie wyraźnie..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
a mi się zrobiło na dolnej dziurce chyba te dzikie mięso ktoś wie jak to usunąć ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Mam już kolczyk w pępku pul roku... i teraz zaczeło mi ropieć odrobinke,brak zaczerwienienia tylko troszke ropki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
mi też dość długo leciała ropa z dziurek ale ciągle przemywałam solą fizjologiczną i gdzięs po miesiący już nic nie leciało |:P Uzbrój się w cierpliwość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
No ale z czego był ten nowy kolczyk na który go wymieniłaś? bo napisałaś tylko o stali chirurgicznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
srebrny... tylko że zamawiany z allegro bo takiego ładnego nigdzie nie mogłam znaleść... potem poszłam do salonu tam gdzie przebijałam ( http://studiobikini.eu/piercing.php ) i tam poradzili mi że kolczyki z allegro są nie wiarygodne i mogą być to chińskie podróbki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Radzę zmienić na tytan gdyż to jeden z najlepszych materiałów do gojenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za rade bede częściej przemywać i pomyśle o tym tytanie... może kupie ten kolczyk tam gdzie przebijałam... zapytam sie czy mają!!! narazie jest ok, nie ma ropki... po przemywam z 2 tygodnie i zobaczymy co się będzie działo,mam nadzieje ze wszystko się zagoi!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Wiesz gdzie możesz też kupić? Tutaj: www.wildcat.pl ^^ sprawdzona strona, polecam. Sama też tam zamawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
no właśnie w tym salonie gdzie przebijałam maja kolczyki z wildcat-a a ja głupia sie wpakowałam w tego z allegro:/ ehhh... no ale dobra, przemywam cały czas, zobaczymy co będzie! mam nadzieje że dobrze... ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- a właśnie co z tym tytanem, kupić taki kolczyk? żeby pępek sie lepiej zagoił??? czy zostać przy stali?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.