Piercing (kolczyk w pępku) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 18:25   #91
martaxo
Przyczajenie

Dot.: Piercing (kolczyk w pępku)

koleżanka chciała sobie przebić pępek.
martaxo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 18:33   #92
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaxo Pokaż wiadomość
koleżanka chciała sobie przebić pępek.
bsz-a autoklaw parowy zeby te kleszcze wysterylizować ma?
chce sie brać za kłucie a pojęcia o podstawach nie macie
darujcie sobie i niech idzie do kogoś kto sie naprawde zna na piercingu
Stary 2010-01-28, 18:45   #93
martaxo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
bsz-a autoklaw parowy zeby te kleszcze wysterylizować ma?
chce sie brać za kłucie a pojęcia o podstawach nie macie
darujcie sobie i niech idzie do kogoś kto sie naprawde zna na piercingu
mówiłam jej, ale ona jest uparta.
martaxo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 18:49   #94
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaxo Pokaż wiadomość
mówiłam jej, ale ona jest uparta.
to niech sobie poczyta o sterylności w piercingu-dlaczego to takie ważne
o mozliwych zagrożeniach i komplikacjach
pozatym sprzęt kosztuje-dobry sprzet dosyć sporo-na moje oko ne kaukuluje się taka impreza-lepij komus zapłacić za dobrze i sterylnie wykonay zabieg wyjdzie nawet taniej
Stary 2010-02-11, 20:56   #95
Kachaa__
Przyczajenie

A powiedzcie mi dziewczyny, może któraś z was też miała podobny problem, a mianowicie:
Obok górnej kuleczki po prawej stronie zrobiła mi się tak jakby jakaś przepuklinka. Tzn taka "napuchnięta, ciemno różowa, banieczka" bo nie wiem jak to inaczej określic. Jak wyjmuję kolczyk i chce ponownie go włożyc, to ta górna końcówka wchodzi tak jakby pod to i jest widoczna od góry. wtedy musze trochę 'skręcic' kolczykiem bo dziurka jest po lewej stronie. co jakiś czas ta dziwna kuleczka zanika, a pozniej zaczyna puchnac no i znowu zaczyna sie od poczatku. zbiera sie tam ropa i zaczyna mnie to wszystko denerwowac.. ;/ dodam ze kolczyk mam od maja, teraz mamy luty i dalej sie to wszystko babra... macie może jakies pomysły? myslalam tez zeby zagoic ranke i ponownie zrobic kolczyk, ale nie wiem jak jest z bliznami. czy pozniej można znowu przebic pepek?
Kachaa__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 12:50   #96
ktoskogonieznasz
Raczkowanie

A możesz zrobić zdjęcie? Możliwe że to ziarnina. NIE MOŻESZ WYJMOWAĆ KOLCZYKA jak Ci się coś tam babra . A powiedz jeszcze, z jakiego materiału jest jen kolczyk? Raczej radzę wyleczyć tą dziurkę , bo nie można przebijać w tym samym miejscu bo gorzej się boi itd.
ktoskogonieznasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 16:20   #97
Kachaa__
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Piercing (kolczyk w pępku)

Zdjecie jest co prawda nie najlepszej jakości, ale tak to mniej więcej wygląda.
Kolczyk aktualnie jest srebrny, ale przy stali było to samo.. ;/
Stary 2010-02-12, 17:45   #98
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaa__ Pokaż wiadomość
udałabym się do dermatologa i to wmiarę szybko
bo to jest bardzo duża zmiana-poczytaj sobie o keloidach i ziarninie
zmiana jest na tyle duża,że nie ma sensu marnowac czsu na domowe metody zwłąszcza ,że istnieje niebezpieczeństwo,ze przy jakimkolwiek podrażnieniu to jeszzce urośnie
Stary 2010-02-12, 20:50   #99
Kachaa__
Przyczajenie

właśnie to wygląda w ten sposób, że co jakiś czas to tak jakby 'zasycha', robi sie strupek, odpada i nie ma sladu, a pozniej znowu to samo. wydaje mi sie ze jakby byla to ziarnina to nie zanikloby od tak o. Lekarz zapewne bedzie mi kazał wyjac kolczyka, bo oni zazwyczaj nie lubia takich rzeczy..
po jakim czasie dziurka powinna sie zagoic i moznaby bylo ponownie ja przekluc? czy po takich zmianach darowac sobie z tym kolczykiem?
Stary 2010-02-13, 11:49   #100
ktoskogonieznasz
Raczkowanie

ja obstawiam że to ziarnina. No więc... nie panikuj ja właśnie wygrałam walkę z ziarniną na uszach i nosie Przyznam że na uchu miałam taką samą jak TY ! No więc... jeśli nie chcesz do lekarza zrób papkę z aspiryny i soli fizjologicznej. Mi ona pomogła no więc.. ja to robię tak... kruszę tabletkę i dodaję kilka kropelek soli fizjologicznej aby papka nie była zbyt rzadka bo może spływać trzymam to w kieliszku przykrytym złotkiem. (sreberkiem ) poprawę powinnaś widzieć po kilku dniach ^^ ( ps. systematycznie nakładaj papkę najlepiej 3 razy dziennie i po jakiejś godz.zmyj solą fizjologiczną ^^ ) kolczyk też mogła byś wymienić na tytan bo stal nie jest najlepsza do paprającej się dziurki. Mi pępek zagoił się tak w pełni 10000% po około pół roku i nie miałam komplikacji. Jak zacznie się poprawiać daj znać

Edytowane przez ktoskogonieznasz
Czas edycji: 2010-02-13 o 11:51
Stary 2010-02-13, 18:44   #101
Kachaa__
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ktoskogonieznasz Pokaż wiadomość
ja obstawiam że to ziarnina. No więc... nie panikuj ja właśnie wygrałam walkę z ziarniną na uszach i nosie Przyznam że na uchu miałam taką samą jak TY ! No więc... jeśli nie chcesz do lekarza zrób papkę z aspiryny i soli fizjologicznej. Mi ona pomogła no więc.. ja to robię tak... kruszę tabletkę i dodaję kilka kropelek soli fizjologicznej aby papka nie była zbyt rzadka bo może spływać trzymam to w kieliszku przykrytym złotkiem. (sreberkiem ) poprawę powinnaś widzieć po kilku dniach ^^ ( ps. systematycznie nakładaj papkę najlepiej 3 razy dziennie i po jakiejś godz.zmyj solą fizjologiczną ^^ ) kolczyk też mogła byś wymienić na tytan bo stal nie jest najlepsza do paprającej się dziurki. Mi pępek zagoił się tak w pełni 10000% po około pół roku i nie miałam komplikacji. Jak zacznie się poprawiać daj znać
dzięki, postaram się zastosowac do tego co napisalas. Mam nadzieje, że pomoże. Jak coś się zmieni to dam znac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 15:41   #102
mariolka0813
Przyczajenie

ja mam kolczyk w pępku robiony jakies dwa tygodnie temu i już długo spóznia mi się okres (więcej niż 2 tygodnie)czy to moze byc spowodowane kolczykiem??
mariolka0813 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 17:02   #103
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolka0813 Pokaż wiadomość
ja mam kolczyk w pępku robiony jakies dwa tygodnie temu i już długo spóznia mi się okres (więcej niż 2 tygodnie)czy to moze byc spowodowane kolczykiem??
lepiej sobie przypomnij czy uprawiałaś seks bo kolczyk w pepku z macica i jajnikami nie ma nic wspólnego
Stary 2010-03-01, 17:14   #104
aveglove
Przyczajenie

a ja mam pytanko co do kolczyka w pępku , mam go od jakiś 3 lat no i chce sie go pozbyć. gdy wyjme kolczyk jak długo trwa zabliźnianie śladu?
aveglove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 12:56   #105
ktoskogonieznasz
Raczkowanie

Ja jeszcze nie wyjmowałam na stałe ale wydaje mi się że szybko się nie zrośnie i na pewno zostanie jakiś ślad. Jak już tak bardzo chcesz się pozbyć blizny użyj kremów do nich przeznaczonych. Możesz też popytać w aptece o takowe. A następnym razem dobrze przemyśl zanim zdecydujesz się na kolca

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
dzięki, postaram się zastosowac do tego co napisalas. Mam nadzieje, że pomoże. Jak coś się zmieni to dam znac
czyżbyś dalej męczyła się z tym "czymś"? Pisałaś że dasz znać jak się coś zmieni a minęło dużo czasu więc coś musiało się polepszyć lub pogorszyć
Stary 2010-03-16, 18:54   #106
aveglove
Przyczajenie

no niestety było to marzenie 13-latki , teraz wydaje mi się to strasznie oklepane a poza tym , przebijanie u kosmetyczki - czyli na początku ok , a teraz mi sie ta dziurka tak zdeformowała , że wygląda jakbym miała z 2-3 mm skóry tylko przebite , i KAŻDY kolczyk jest za duży :/ więc już wole nie mieć , niż mieć takie brzydkie zwisające coś
aveglove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 23:20   #107
moris221
Raczkowanie

ja mam 14 lat. poszłam do kosmetyczki.. dała mi maść.. wypełniłysmy wszystko.. czy nie jestem chora itp.. nałozyła mi maść znieczulającą..
po 40 min. kładlam sie na stół i szybciutko.. zakleila mi plastrem zeby sie nie pobrudzilo.. czy cos takiego.. na poczatku bolalo po 2 tyg juz mniej..
potem kolo tego zaczala mi sie robic taka banka z ropą.. kazdy mówił zebym to wyciagnela , ale nie . rozerwałam to.. no i sie zagoilo.. do 6 miesiecy masz juz wygojone calutkie;d a kolczyk zmienilam po miesiacu
Stary 2010-03-20, 08:58   #108
mariolka0813
Przyczajenie

a ja mam następne pytanie :P otóż niedawno trochę drasnęłam kolczyka i dolna dziurka mi się trochę powiększyła i jak poruszam kolczykiem w doł to wystaję mi coś jagby troszkę mięsa z krwią nie wiem co to jest ...nie wiem czy to wyciągnąc czy co tym zrobic ...
Stary 2010-03-20, 14:42   #109
moris221
Raczkowanie

Cytat:

słuchaj miałam to samo! i generalnie to sobie to rozwaliłam
przbiłam wyciagnelam cala rope z tamtąd i mam ślicznie teraz

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolka0813 Pokaż wiadomość
a ja mam następne pytanie :P otóż niedawno trochę drasnęłam kolczyka i dolna dziurka mi się trochę powiększyła i jak poruszam kolczykiem w doł to wystaję mi coś jagby troszkę mięsa z krwią nie wiem co to jest ...nie wiem czy to wyciągnąc czy co tym zrobic ...

hmm.. no ja bym to wyciągnela. i przemyła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 20:50   #110
mariolka0813
Przyczajenie

Dzisiaj wyciągnełam i myslałam ze wsadzę to do srodka ale nic z tego nie wiecie jak to mozna usunąc ??
Stary 2010-03-22, 15:07   #111
monicaa
Raczkowanie

Hej, mam taki problem zrobiłam sobie 5 tygodni temu kolczyk w pępku i dopiero teraz zrobił mi się tak strup ale nie jest on jak babel tylko jak zwykły strupek, ogólnie nie boli mnie, ale może coś mi poradzicie, z góry dzięki
Dodam zdjęcie, troszkę nie wyraźnie.....
monicaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 17:21   #112
mariolka0813
Przyczajenie

a mi się zrobiło na dolnej dziurce chyba te dzikie mięso ktoś wie jak to usunąć ??
Stary 2010-03-23, 12:10   #113
Kotka17
Zakorzenienie

Mam już kolczyk w pępku pul roku... i teraz zaczeło mi ropieć odrobinke,brak zaczerwienienia tylko troszke ropki... podejrzewam ze to przez zmianę kolczyka... wiec wróciłam do tego ze stali chirurgicznej... myślicie że jesli bede przemywała solą fizjologiczną to przestanie mi ropieć??? prosze poradźcie!!!
Kotka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 07:57   #114
mariolka0813
Przyczajenie

mi też dość długo leciała ropa z dziurek ale ciągle przemywałam solą fizjologiczną i gdzięs po miesiący już nic nie leciało |:P Uzbrój się w cierpliwość
Stary 2010-03-24, 08:53   #115
ktoskogonieznasz
Raczkowanie

No ale z czego był ten nowy kolczyk na który go wymieniłaś? bo napisałaś tylko o stali chirurgicznej.
Stary 2010-03-24, 09:16   #116
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
No ale z czego był ten nowy kolczyk na który go wymieniłaś? bo napisałaś tylko o stali chirurgicznej.

srebrny... tylko że zamawiany z allegro bo takiego ładnego nigdzie nie mogłam znaleść... potem poszłam do salonu tam gdzie przebijałam ( http://studiobikini.eu/piercing.php ) i tam poradzili mi że kolczyki z allegro są nie wiarygodne i mogą być to chińskie podróbki... wtedy własnie powróciłam do tego pierwszego kolczyka ze stali... i troche mniej mi ropy leci... bede przemywać rano solą fizjologiczną,a wieczorem rumiankiem...
Stary 2010-03-25, 13:16   #117
ktoskogonieznasz
Raczkowanie

Radzę zmienić na tytan gdyż to jeden z najlepszych materiałów do gojenia A czemu chcesz używać sól fizjologiczną tylko rano? Bez obawy, ona nie ma właściwości leczniczych lecz oczyszcza ranę więc śmiało przemywaj pępek 3 razy dziennie i do tego poleciła bym Ci "octenisept". Bardzo dobry środek, ja używałam go do nosa jak mi się babrało i teraz wszystko gra i buczy. Ma za zadanie dezynfekować. Jak się coś zmieni to daj znać ;>
Stary 2010-03-25, 14:20   #118
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Radzę zmienić na tytan gdyż to jeden z najlepszych materiałów do gojenia A czemu chcesz używać sól fizjologiczną tylko rano? Bez obawy, ona nie ma właściwości leczniczych lecz oczyszcza ranę więc śmiało przemywaj pępek 3 razy dziennie i do tego poleciła bym Ci "octenisept". Bardzo dobry środek, ja używałam go do nosa jak mi się babrało i teraz wszystko gra i buczy. Ma za zadanie dezynfekować. Jak się coś zmieni to daj znać ;>

Dziekuje za rade bede częściej przemywać i pomyśle o tym tytanie... może kupie ten kolczyk tam gdzie przebijałam... zapytam sie czy mają!!! narazie jest ok, nie ma ropki... po przemywam z 2 tygodnie i zobaczymy co się będzie działo,mam nadzieje ze wszystko się zagoi!!!
Stary 2010-03-26, 11:26   #119
ktoskogonieznasz
Raczkowanie

Wiesz gdzie możesz też kupić? Tutaj: www.wildcat.pl ^^ sprawdzona strona, polecam. Sama też tam zamawiam PS. Kiedyś na pewno się to zagoi ;> Ja na szczęście nie miałam problemu z gojeniem i po około pół roku już był w 100% zagojony ^^
Stary 2010-03-26, 12:23   #120
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz gdzie możesz też kupić? Tutaj: www.wildcat.pl ^^ sprawdzona strona, polecam. Sama też tam zamawiam PS. Kiedyś na pewno się to zagoi ;> Ja na szczęście nie miałam problemu z gojeniem i po około pół roku już był w 100% zagojony ^^
no właśnie w tym salonie gdzie przebijałam maja kolczyki z wildcat-a a ja głupia sie wpakowałam w tego z allegro:/ ehhh... no ale dobra, przemywam cały czas, zobaczymy co będzie! mam nadzieje że dobrze...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

a właśnie co z tym tytanem, kupić taki kolczyk? żeby pępek sie lepiej zagoił??? czy zostać przy stali??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości