Jest mi wstyd za innych-RASIZM, ZACOFANIE-nie wiem jak to nazwać... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-09, 23:43   #91
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Jest mi wstyd za innych-RASIZM, ZACOFANIE-nie wiem jak to nazwać...

Cytat:
Napisane przez BlondePearl Pokaż wiadomość
Tak czytam i chce mi się po prostu śmiać. Jest wam wstyd za RASIZM I ZACOFANIE. Założę się,że postu nie pisał,ani nie podpisywał się pod nim w sposób pozytywny nikt o normalnych poglądach. Przepraszam,ale dla mnie nie jest normalne to,że lewacy wygłaszają hasła Good Night White Pride,że latają i niszczą patriotyczne symbole,że facet wali się po kątach w brudnym squacie z facetem... Może w takim razie pedofil też jest dla was człowiekiem normalnym? Przecież to jest choroba,którą się leczy. Wybaczcie mi,ale związki homoseksualne nie są dla mnie normalne,tym bardziej,kiedy jest to facet z facetem. Nie jest dla mnie normalnym to,że lewactwo mieszka w brudnych,zimnych pomieszczeniach,żeby manifestować swoją inność. Nie są też dla mnie normalne ich marsze. Oni sami robią z siebie osoby ze zboczeniami organizując jakieś chore pochody. Skoro czują się tacy sami jak reszta świata,to dlaczego robią marsze,które mają na celu zaakceptowanie homoseksualnych związków partnerskich? Przecież to takie normalne. To samo jakieś ciapaki. Francja sobie pozwoliła i co teraz mają? Jak dla mnie ciapak robiący kebaba powinien wracać tam,gdzie jest jego miejsce,a nie jeszcze machać dziecko białej babie,która nawet w ciąży pracuje w jego śmierdzącej budzie,bo on wali drugą babę w tym czasie. A później taki babsztyl płacze,że jej facet ma 10 innych kobiet. Co,nie znała wcześniej jego religii ? Przecież im tam wszystko wolno. Ja jednak pozostanę ogólnikowo zwaną rasistką. Jestem za Polską białą,prawicową,dla której najważniejszymi zasadami jest Bóg,honor i ojczyzna. Jak to kiedyś powiedziała Alessandra Mussolini "Lepiej być faszystą,niż pedałem". Ja się podpisuję pod tym rękoma i nogami. Nie wyobrażam sobie,żeby Polska,która ma taką przeszłość,która miała takich żołnierzy,wspaniałych ludzi w swojej historii,stała się tęczową Polską,gdzie tatuś Polak z tatusiem hindusem będą mogli sobie zaadoptować bogu ducha winnego synka. Jestem stanowczo na nie. I nie za bardzo interesuje mnie krytyka innych wizażanek na temat tego,że jestem ograniczona,nietolerancyj na i w ogóle mam jakieś poglądy z ciemnogrodu. Polska biała,Polska dla Polaków. A rodzina moim zdaniem powinna się składać z kobiety i mężczyzny.
Dobrze, że napisałaś, że dla Ciebie nie jest to i tamto normalne. Masz prawo do swoich poglądów, jak najbardziej, mimo tego, że są odmienne od większości użytkowników jednak prosiłabym abyś przy następnym wpisie unikała obraźliwych i poniżających zwrotów o ile masz ochotę nadal wypowiadać się na tym forum. Poglądy jakiekolwiek by one były można wyrazić kulturalnie, a Ty tego nie zrobiłaś. Za pogardę w stosunku do innych nikt tutaj nie nagradza, a wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że czujesz się ostrzeżona.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-04-09 o 23:46
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 08:21   #92
Imperialista
BAN stały

Jestem dumny, że jestem biały (wiem, dla wielu to jest rasistowskie).
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 09:08   #93
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Jestem dumny, że jestem biały (wiem, dla wielu to jest rasistowskie).
Super! I co? Spoko byc dumnym z czegoś co od ciebie nie zależy, tylko ci się w puli genetycznej trafiło. No ale widocznie innych powodów nie masz, wiec ok.

Jestem dumna, że mam niebieskie oczy!

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-04-10 o 09:14
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 09:26   #94
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Super! I co? Spoko byc dumnym z czegoś co od ciebie nie zależy, tylko ci się w puli genetycznej trafiło. No ale widocznie innych powodów nie masz, wiec ok.

Jestem dumna, że mam niebieskie oczy!
To jest taka sama duma co w przypadku koloru włosów, ilości piegów czy pryszczy, wielka duma że się akurat miało to szczęście i otrzymało akurat taką pulę genów a nie inną, a ilu to Polaków ma inny kolor skóry choć rodzice też byli Polakami? a jakiś dziadek czy babcia miała inny kolor no ale dla takich już taki ktoś nie jest Polakiem bo ma inny kolor skóry.

Jestem dumny, że jestem brunetem (wiem, dla wielu to jest rasistowskie).
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 09:36   #95
konrad88
Raczkowanie

GG do konrad88

Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
Chciałabym Wam opowiedzieć o czymś co przydarzyło mi się dziś i co nie chce mi wyjść z głowy mimo upływu kilku dobrych godzin...

Miałam dziś mało formalny egzamin, który odbył się w akademiku w jakieś tam sali dydaktyczej, na IV piętrze. Po egzaminie, moja grupa ok 20 osób czekała razem przy windzie. Winda nadjechała otworzyłam drzwi i widzę chłopaka-murzyna, trochę się zaskoczyłam ale wchodzę. Jedna z dziewczyn z mojej grupy spojrzała na tego biednego chłopaka i krzyknęła "oo nie to ja nie wsiadam!"...

Wszyscy zareagowali gromkim śmiechem, ja jako jedyna wsiadłam do tej cholernej windy i zjechałam na dól...

Mało tego dziewczyna ta, umotywowała przed reszta grupą swoje decyzję tym że z murzynami nie jeździ bo śmierdzą...

Było mi wstyd, było mi tak głupio że nie byłam w stanie podnieść głowy do góry... Kątem oka widziałam jedynie jak chłopak uśmiechnął się pod nosem chyba ze zrozumieniem... Zamieniliśmy kilka słów, otworzył mi drzwi od winy, pomógł znaleźć drogę itp, naprawdę był bardzo miły, chętnie pogadałabym z nim dłużej

Powiedzcie mi jak można być tak ograniczonym, prymitywnym... Ludzie na poziomie, III rok studiów o kierunku prawniczym a takie dno...Nie wiem, tłumacze sobie to tym że dziewczyna ta, mieszka-nie obrażając nikogo w małej miejscowość, Warszawa jest dla niej pępkiem świata, w którym mieszka Doda i Radzio Majdan...

Chyba tego nie pojmę, myślałam że inny kolor skóry, w XXI wieku nie jest już egzotyczna atrakcja, ale jednak... Napiszcie coś, może uda mi się uwierzyć jeszcze w ludzi mojego pokolenia
Przecież to prawda że rasa czarna z punktu widzenia białych brzydko pachnie tj. porostu wydziela inne zapachy. Ktoś kto rzadko przebywa wśród czarnych i jego nos nie jest przyzwyczajony do innych ludzkich zapachów niż rasy białej zawsze będzie wyczuwał ten inny zapach. To samo tyczy się rasy żółtej. Owszem to całe robienie show, że ona nie wsiada jest trochę kiepskie ale samo to że ktoś stwierdzi że murzyn nie ładnie pachnie nie jest dziwne, to standard.
konrad88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 10:03   #96
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
Jestem dumny, że jestem brunetem (wiem, dla wielu to jest rasistowskie).
Jakbyś napisał "jestem dumny, bo jestem blondynem", to byłbyś już megarasistą i dostałbyś bana.
Stary 2015-04-10, 10:05   #97
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Jakbyś napisał "jestem dumny, bo jestem blondynem", to byłbyś już megarasistą i dostałbyś bana.
to dawaj mi bana, jeszcze jestem dumna z tego, ze mam dwie ręcę, dwie nogi i 166 wzrostu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-10, 10:16   #98
Imperialista
BAN stały

Ja czuję dumę z tego powodu, że biali stworzyli taką cywilizację, do której dążą wszystkie państwa na świecie. Czuję dumę, że jestem Polakiem. Czuję dumę z powodu greckiej filozofii, rzymskiego prawa i chrześcijańskiej religii.

Równie dobrze piękna kobieta nie może być dumna ze swojej urody, bo przecież tylko odziedziczyła dobry układ genów.
Stary 2015-04-10, 10:18   #99
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Ja czuję dumę z tego powodu, że biali stworzyli taką cywilizację, do której dążą wszystkie państwa na świecie. Czuję dumę, że jestem Polakiem. Czuję dumę z powodu greckiej filozofii, rzymskiego prawa i chrześcijańskiej religii.

Równie dobrze piękna kobieta nie może być dumna ze swojej urody, bo przecież tylko odziedziczyła dobry układ genów.
to dokladnie taki sam bezsens jak twoj poprzedni post, serio, jestem w pelni zadowolona ze swojego wygladu, nieskormnie mowiac, jestesm urodziwa kobieta, ale powod do dumy to zadny. Mam wieksze osiagniecia niz geny rodzicow.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-04-10 o 11:32
Stary 2015-04-10, 11:21   #100
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję dumę z powodu greckiej filozofii, rzymskiego prawa i chrześcijańskiej religii.
A oni czerpali od "czarnych" egipcjan i co teraz (no bo chyba nie stwierdzisz że byli biali, choć kolor skóry "czysto" biały nie był)?
Stary 2015-04-10, 11:40   #101
Hetka
Raczkowanie

Uwazam ze mulltikulti i tolerancja wszystkiego jak leci, bez odrobiny nawet zastanowienia, jeszcze nam bokiem wyjdzie- w sumie juz zaczyna. Chociaz jakby sie tak zastanowic, nie mam zupelnie nic do homoseksualistów- ani ich nie nienawidze, ani ich nie kocham. Ogólnie mam ich w nosie. To samo sie tyczy czarnych (ale tylko tych, którzy nie sa rasistami w stosunku do bialych) , zóltych, i wszystkich innych- natomiast z muzulmanami mam problem. Szczerze ich nie lubie, niejedno w ich wykonaniu widzialam, i absolutnie nie zamierzam sie z nimi w zadnym wypadku bratac.
Toleruje, ale nie bezkrytycznie.
Hetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-10, 12:05   #102
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
jestem w pelni zadowolona ze swojego wygladu, nieskormnie mowiac, jestesm urodziwa kobieta, ale powod do dumy to zadny. Mam wieksze osiagniecia niz geny rodzicow.
Najbardziej urodziwe kobiety mają od 175 cm w górę! A tak serio osiągnięcia rodziców (nie tylko genetyczne) również mogą być powodem naszej dumy.

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
A oni czerpali od "czarnych" egipcjan i co teraz (no bo chyba nie stwierdzisz że byli biali, choć kolor skóry "czysto" biały nie był)?
Nikt nie wie kim byli starożytni Egipcjanie, podobno mieli oliwkowy kolor skóry. Aczkolwiek kultura rzymska i grecka były czymś zupełnie innym od egipskiej. Potem Egipt (Aleksandria) wręcz stał się ośrodkiem kultury greckiej.
Stary 2015-04-10, 12:06   #103
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Najbardziej urodziwe kobiety mają od 175 cm w górę! A tak serio osiągnięcia rodziców (nie tylko genetyczne) również mogą być powodem naszej dumy.
ty no dzieny mordo, ze mi powiedziales.
Stary 2015-04-10, 12:43   #104
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:

Nikt nie wie kim byli starożytni Egipcjanie, podobno mieli oliwkowy kolor skóry. Aczkolwiek kultura rzymska i grecka były czymś zupełnie innym od egipskiej. Potem Egipt (Aleksandria) wręcz stał się ośrodkiem kultury greckiej.
To dzisiejsi Koptowie ,mający tyle wspólnego z murzynami co ja .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 20:08   #105
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
No tak, ale jeśli tylko to geny mają być powodem do naszej dumy to trochę słabo, no nie? Prędzej zrozumiałabym wpis w tym tonie: cieszę się, że urodziłem się biały ale tak jak to Ty ująłeś: jestem dumny, że jestem biały? Zabrzmiało megalomańsko i z wyższością odnotowując fakt, ze żadna w tym Twoja zasługa.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-04-10 o 20:09

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-10, 21:08   #106
LadyArya
Amounted Princess

Niestety w dzisiejszych czasach to my biali ludzie coraz czesciej doswiadczamy rasizmu. Kiedy powiem ze "jestem dumna ze jestem biala" jak nawet widać powyżej wiekszosc ludzi odbierze to bardzo negatywnie, kiedy jednak osoba o czarnym kolorze skory powie ze jest "dumna bo jest czarna" wszyscy jej gratuluja i mowia ze wspaniale..
I owszem moge byc duma ze swojego koloru skory, tak jak moge byc dumna ze np. mam ładną twarz albo ladne wlosy
To ze ja nie chce sie zadawac ani miec nic wspolnego np. z murzynem czy muzulmaninem, a nie obrażam, nie wyzywam ani w zaden inny sposob nie uzywam przemocy wobec takiej osoby mam do tego świete prawo.
Osobiscie jestem stanowczo na nie mulikulturowej i "teczowej" Polsce
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 21:34   #107
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
Niestety w dzisiejszych czasach to my biali ludzie coraz czesciej doswiadczamy rasizmu. Kiedy powiem ze "jestem dumna ze jestem biala" jak nawet widać powyżej wiekszosc ludzi odbierze to bardzo negatywnie, kiedy jednak osoba o czarnym kolorze skory powie ze jest "dumna bo jest czarna" wszyscy jej gratuluja i mowia ze wspaniale..
I owszem moge byc duma ze swojego koloru skory, tak jak moge byc dumna ze np. mam ładną twarz albo ladne wlosy
To ze ja nie chce sie zadawac ani miec nic wspolnego np. z murzynem czy muzulmaninem, a nie obrażam, nie wyzywam ani w zaden inny sposob nie uzywam przemocy wobec takiej osoby mam do tego świete prawo.
Nie wiem jak Twoje poglądy odnoszą się do rzeczywistości. Nie zauważyłem by ktoś uważał za bohaterów czarnych, którzy mówią, że są z tego dumni. Wobec fanatyków muzułmańskich są podejmowane kroki, owszem, często niewystarczające w Europie, bo to problem stosunkowo nowy, a wiadomo, każda władza boi się zamachów terrorystycznych. A dumna możesz być ze wszystkiego, pytanie tylko jaki to ma sens w odniesieniu do danego przykładu. Multikulturowość (w tym ''tęczowość'' jak to określiłaś) jest wpisana w rozwój cywilizacyjny, mentalny, społeczny, technologiczny itd. Rzecz w tym by pokonywać problemy jakie można napotkać jak np. przytoczony problem z muzułmańskimi radykałami.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-10, 21:55   #108
LadyArya
Amounted Princess

Co do muzulmanskich radykałów niestety władze Francji, Szwecji czy Anglii coraz mniej sobie radza z islamem i aby powstrzymac to co dzieje sie w tej chwili powinni juz dawno zareagować, zaczynając od calkowitego pozbawienia islamistow socjali ktore bardzo czesto sa ich jedynym zrodlem utrzymania, a gdy to nie bedzie skutkowalo to przymusowa deportacja. Innego rozwiazania nie widze.
I nie uważam zeby multikulturowosc byla wpisana w rozwoj cywilizacyjny.
Stary 2015-04-10, 22:21   #109
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Co do muzulmanskich radykałów niestety władze Francji, Szwecji czy Anglii coraz mniej sobie radza z islamem i aby powstrzymac to co dzieje sie w tej chwili powinni juz dawno zareagować, zaczynając od calkowitego pozbawienia islamistow socjali ktore bardzo czesto sa ich jedynym zrodlem utrzymania, a gdy to nie bedzie skutkowalo to przymusowa deportacja. Innego rozwiazania nie widze.
I nie uważam zeby multikulturowosc byla wpisana w rozwoj cywilizacyjny.
Łatwo jest tak gadać, tylko zwróć uwagę na to, że pozbawiając muzułmanów socjali, musieli by pozbawić socjalu wszystkich, nie zrobią ustawy, która pozbawi socjalu tylko muzułmanów. A dziecko muzułmanów rodzące się we Francji ma już obywatelstwo. Poza tym muzułmanie są tam też sporym elektoratem więc każdej władzy czy kandydatom na władzy zależy by im się przypodobać. Przede wszystkim powinni walczyć z radykalizmem, fanatyzmem religijnym, terroryzmem itp. bo takie tępienie muzułmanów tak o, za terrorystów jest bez sensu. To tak jakby w Polsce tępić wszystkich katolików za Rydzyka, Terlikowskiego i innych takich. Ma to sens? Nie ma.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-10, 23:00   #110
LadyArya
Amounted Princess

Tylko ze Terlikowski objetnie jakich by glupot nie gadal, nie wysadzi sie z ladunkiem jak ktorego dnia bedziesz w sklepie, ani nie obleje cie kwasem bo cos mu sie nie spodoba. A muzulmanie niestety nawet jesli nie prowadza dzialalnosci terrorystycznej to zdrowej ideologii nie maja, kobiety traktuja jak najgorsze śmiecie a jesli jestes innego wyznania niz oni to wg ich religii mozna cie zabić, zgwalcic i to nie jest grzech a wrecz przeciwnie, oczywiscie sa wyjatki ale bardzo nieliczne. Zresztą apropo katolikow to nikt ich w Polsce tepic nie bedzie bo Polska jest państwem katolickim, wiec kto by to mial robic, innych wyznawcow nie ma tu raczej za wiele, natomiast islamisci chca wprowadzac swoj islamski porzadek i zwyczaje do krajów ktore wcale muzulmanskie nie sa i nigdy nie byly i ktore maja pelne prawo sie na to nie godzic.
Stary 2015-04-10, 23:04   #111
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Jestem dumny bo jestem czarny/zolty/czerwony brzmi tak samo głupio jak bialy. Tak jak mowilam, enjoy duma z tego co od ciebie nie zależy, także wniosek z tylka.
Stary 2015-04-10, 23:21   #112
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie? Uważasz, że żaden z nich nie jest godny Twojego zainteresowania? Nie ma nic ciekawego do powiedzenia czy przekazania? Zaskakujące, ale owszem, masz do tego prawo. Dla mnie jest to stwierdzenie podobne do czegoś typu: Nie chcę się zadawać z ludźmi o zielonych oczach. Ok, mam do tego prawo, ale jak to świadczy o mnie pominę milczeniem.
Stary 2015-04-11, 05:48   #113
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą apropo katolikow to nikt ich w Polsce tepic nie bedzie bo Polska jest państwem katolickim, wiec kto by to mial robic, innych wyznawcow nie ma tu raczej za wiele, natomiast islamisci chca wprowadzac swoj islamski porzadek i zwyczaje do krajów ktore wcale muzulmanskie nie sa i nigdy nie byly i ktore maja pelne prawo sie na to nie godzic.
Innego zdania są biskupi Polscy którzy nawijają jak to kościół w Polsce jest prześladowany.
Szkoda że to prześladowanie rozumieją przez ujawnianie coraz to nowych afer pedofilskich czy drobniejszych skandali na plebaniach.
Bo biedne otyłe klechy nie rozumieją że kto sieje wiatr, ten zbiera burzę i nie może umoralniać ludzi ktoś kto jest przeżarty grzechem do szpiku kości.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości