![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: dlaczego nie lubi seksu???
Wszystko chyba zależy od charakteru. ja zrozumiałam, że i z facetem mniej temperamentnym można się dogadać. Przynajmniej mam pewność, że mnie nie zdradzi bo nie ma pociągu do kobiet, ważniejsze jest dla niego coś innego. najpierw miłość- potem seks - to się chwali, choć czasem bywa meczące dla bardziej temperamentnych kobiet. No cóż wszyscy są inni, a zrywanie dla mnie z facetem, który może nie potrzebuje się kochać codziennie, ale za to jest wspaniałym człowiekiem, na którym można polegać i liczyć na niego, na rzecz jakiegoś seksoholika z niekończącą się listą zaliczonych panienek jest bez sensu.
- To oczywiście tylko takie uogólnienie, bo wszystkie wiemy, że są tez tacy faceci, którzy mają tylko tą jedną kobietę i kochają ją a do tego kochają się z nią non stop. Syssko może Twój facet ma jakiś problem?? bo nie sądzę, żeby nie zależało mu na Tobie, faceci też są skomplikowani i trzeba do nich dotrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
tak właśnie , on się boi niechcianej ciąży....ma 24 lata, ja 21, biorę tabletki, dodatkowo zabezpieczamy się prezerwatywą, jednak on dość często mówi np. bo nie ma warunków (mieszka z rodzicami i babcią...), albo ze przysłowiowa głowa go boli, no i ze niechciana ciąża mogla by sie pojawic. coz, takich fobii chyba sie nie zwalczy ;/ pozostaje mi rozmawiac lub akceptowac obecny stan rzeczy.
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Istnieje jednak różnica między Tobą Beato a Syską.
Beata i jej Tż- facet może mało romantyczny jednak brak bliskości nie bierze się z egozimu, ale ciężkich dolegliwościach kręgosłupa po wypadku samochodowym. Na codzień i na innych płaszczyznasz życia dogadujecie się dobrze. Na codzień okazuje Ci tą miłość. Odkąd znaleźliście dogodne pozycje i rozmawialiście doszliscie do porozumienia i jest lepiej. Sysska i jej Tż- nieromantyczny bo nie ma takiej potrzeby ok to rozumiem nie każdy ma. Nie chce mu się kochać i starać bo?? Bo jest egoistą. Woli proszę nie obraź się potraktować Cię trochę jak dmuchaną lalę. Szybko sobie ulżyć w nosie mając jej potrzeby jej przyjemność i jej odczucia. No codzień też się kompletnie nie dogadujecie. Macie zupełnie inne podejście do świata. I rozmowy na Twojego Tż nie działają. U niego takie rzeczy (nie tylko w seksie) wynikają z wygodnictwa i egoizmu a nie choroby czy jakiegoś urazu. I tak Sysska rozumiem, że to ciężkie, ale warto znaleźć w sobie tą siłę. Ja byłam rok z fanatycznym zazdrośnikiem. Robił mi awantury o wszystko... o 2 minutową rozmowę z kolegą, którą słyszał, o to, że widział jak rozmawiam z kumplem z klasy pod szkołą. Stary facet 25 lat... Rozmowy pomagały... na chwilę. Na tydzień dwa... Mówił, że kocha i że to dlatego, że świata za mną nie widzi. Po roku nie wytrzymałam i z chukiem go wywaliłam z mojego życia. I dziś żałuję, że aż tyle czasu mu poświęciłam. Trochę cierpiałam, ale przed zerwaniem wypisałam sobie ilość jego wad a pod spodem na czerwono pytanie: CHCESZ TAK ŻYĆ? powiesiłam sobie w całym pokoju chyba z 30 kopi (wariactwo wiem, ale pomagało). Dziś jestem z wspaniałym facetem, który otacza mnie troską opieką miłością zrozumieniem i darzy zaufaniem. Planuje z nim wspólną przyszłość i jestem naprawdę szczęśliwa. Dlatego wiem, że można zotawić kogoś na kim Ci zależy. I wiem, że warto. Warto teraz a nie za 40 lat obudzić się, że się zmarnowało życie. Bo ani ja na takie traktowanie nie zasługiwałam, ani Ty nie zasługujesz na życie z egoistą. I w takich przypadkach rozmowy nie pomagają. Bo wrodzony charakter człowieka ciężko zmienić szczególnie wtedy kiedy on tego jakoś nie za bardzo chce bo mu tak dobrze. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Skoro wcześniej nie miał problemów przez 3 miesiące a teraz ma... to albo ma coś na boku, albo naprawdę mu się nie chce i woli masturbację. W sumie po tych 3 miesiącach seks z tobą też traktował jak masturbację bo liczyło sie szybko i miło a Twoje potrzeby miał w ![]() Patrząc na krótko przedstawiony obraz waszego życia i jego pozbawione szacunku odnoszenie się do Ciebie to brak seksu jest u was najmniejszym problemem.
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
kurczę, najgorsze, że masz rację
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Syssko, nie wiem już co Ci napisać...
Może spróbuj porozmawiać. ja próbowałam do skutku z tymi rozmowami. Czasem muszę się przypomnieć bo Tż ma krótka pamięć. Ja się jednak nie poddałam i nie poddam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kiedy chłopak totalnie olewa i ma na celu zaspakajanie tylko i wyłącznie własnych potrzeb to naprawde nie warto... Ale pierwsze co trzeba zrobić to POROZMAWIAĆ RAZ A KONKRETNIE - taki zimny prysznic, nie owijać w bawełne tylko mowić o wszystkim wprost. Jesli to nie pomoże lub pomoże na tydzień lub dwa oznacza że przyczyna takich zachowań to nic innego jak taki charakter. A charakteru zmienić się nie da. booo hmm tłumaczenie sie np przemeczeniem śmieszy mnie w takich sytuacjac. Bo tak jest przemęczony żeby zaspokoić potrzeby partnerki ale zaspakajać swoje ma siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Ja też mam bóle kręgosłupa (jeśli to rzeczywiście jest ten problem) i wiem jak to boli. Jak dopadnie mnie taki ból, to na nic nie mam ochoty, nawet na seks (a muszę przyznać, że libido mam ogromne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.