![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak przetrwać długą podróż autokarem.
Jechałam do Hiszpani 36h, do Włoch 34h i zawsze miałam to samo. Jak to znajomi mówią jestem zaprawiona w bojach. Brałam długie dresowe spodnie na noc, w autokarze nocą nie jest za ciepło, długa bluza, na sobie krótka bluzka i spodenki. Chusteczki odświeżające, oraz do higieny intymnej, szczoteczka do zebów i mini pasta, na postojach gdzie są łazienki szybiutko można przemyć zęby. Leki przeciwbólowe, telefon+słuchawki, krem do rąk, pomadkę na usta, poduszkę, cieniutki kocyk, antyprespirant, jedzenie, picie pare tzw. energizerów. lusterko, aparat, jakiś balsamik i daje rade
![]()
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
witam. mam pytanie do osób, które używały swoich laptopów podczas podróży autokarami: czy jest możliwość podłączenia zasilacza (ładowarki) do laptopa do gniazda zapalniczki 12V. spotkaliście się już z taką sytuacją? jak myślicie, czy kierowcy pozwolą na coś takiego? korzystanie z laptopa ułatwiłoby mi znacznie przetrwanie 32h w autokarze, a na samej baterii laptop długo nie pociągnę ;P
z góry thx za odp, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
ja tam nie kombinuje, wsiadam, szukam nowych znajomych, rozmawiam i slucham muzyki i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() co do ładowarek to nie mam pojęcia.... ale powiem szczerze że mam podobny problem ale z telefonem bo nie posiadam mp3,mp4 i innych cudów na kiju tylko muzyczki słucham na telefonie... mam też tam duuuużo gier, które pomogą mi w dłuuugiej podróży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja najczesciej spedzam podroz drzemiac ze sluchawkami w uszach.Ze wzgledu na chorobe lokomocyjna czytanie ksiazki nie wchodzi w gre,bo zaraz zaczynam ja odczuwac
![]() Ubieram sie zawsze na sportowo - dresy,polo i bluza.Z przetluszczajacymi sie wlosami radze sobie przy pomocy opaski ![]() Jesli chodzi o spozywanie alkoholu w autokarach - jestem stanowczo przeciw.Podczas ostatniej podrozy wsiadalam do autokaru na ostatnim przystanku w Polsce,podczas przeprawy promem dowiedzialam sie,ze ktos po alkoholu zwymiotowal w srodku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie parę godzin temu wróciłam z Bułgarii
![]() ![]() Ale TŻ, dla którego to była pierwsza podróż tego typu, stwierdził, że nigdy więcej ![]() Przydały mi się bardzo chusteczki nawilżane (miałam takie z Rossmanna dla niemowląt - nadają się do wszystkiego), szczoteczka + pasta, płyn do płukania ust, poduszka, kocyk, książka. Po drodze prawie nic nie jadłam - tylko kanapkę na "dzień dobry", a potem był postój na Słowacji, gdzie zjadłam obiad, i wystarczyło mi do następnego dnia. Podgryzałam tylko taki suchy chlebek ryżowy, bo na nic innego nie miałam ochoty. Do picia woda niegazowana, i w kieszeni pieniądze, żeby kupić wrzątek lub herbatę w autokarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wrocilam - droga powrotna 26 godzin, powiem szczerze że zmeczona nie jestem, wrocilam o 14, rozpakowalam się, duzo cwiczylam żeby sie zmeczyc, ale jakos nie ciagnie mnie do odespania,.
droga w tamtą strone tez przebiegla mi dobrze. Super mi ktos poradzil z awiomarinem ![]() Przydaly sie cieple ubrania (chociaz nastepnym razem wezme cieplejsze- dwie grube bluzy zalozone na siebie+spodnie 3/4 + skarpetki to za mało kiedy jedzie się przez góry W Austri jest najgorzej jak trzeba wysiąść na postoj- strasznie zimno, podobnie w słoweni i w chorwacji (od strony lądowej) no i widomo klima robi swoj najgorzej jechalo sie przez Polske i Czechy (to zajelo spooro czasu), słowenia -30km autostrada, najlepsze drogi były w Chorwacji no i jak należało się spodziewac w Austri (chociaz jak na moj gust Chorwacja miala lepsze)
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
cieszę się że wróciłyście całe i zdrowe
![]() ![]() ja wezmę spodnie 3/4 koszulkę i bluzę do tego na noc poducha i koc także raczej zimno mi nie będzie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Napiszcie proszę, czy w takiej podróży niezbędny jest ten koc i poduszka? Jest aż tak zimno? Bo szczerze nie chce mi się ciągnąć za sobą aż tyle...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Mi też raczej nie, ale jak nie weźmiesz, to szybko zaczniesz żałować. Klima chodzi non stop, więc w nocy, nawet jak jedziesz w ciepły klimat, jest zimno. A poduszka.. w sumie jak ci wygodniej, ale potem Twój kręgosłup odmówi posłuszeństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Ajjj niech będzie, że koc mi sie przyda... Jeżeli zaś idzie o poduszkę to z reguły moje metr pięćdziesiąt pozwala mi na przyjęcie różnych dziwnych pozycji, tak żeby w czasie jazdy było mi wygodnie :P. Dzięki za odpowiedź, to będzie pewnie pierwszy i ostatni raz kiedy zdecydowałam się na wycieczkę autokarem :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Ja zamiast koca, używałam ręcznika plażowego. Wiadomo, w drodze powrotnej nie był on okazem czystości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
BAN stały
|
2 dni
![]() ![]() ![]() mojemu koledze na podroze pomagaja redbule ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
No widzisz, już to przeszłaś i dziwię Ci się, że jeszcze raz się na to zdecydowałaś :P. Mnie do tej pory rozpieściły samoloty, ja mam jeszcze problem ze swoją nadpobudliwością. Siedzac nawet 2h na zajeciach nie wytrzymuje, nie mowiac o 30paru godzinach w autokarze....!
Mam jeszcze pytanie, kto z Was jechał do Grecji i miał tzw "nocleg tranzytowy" w Serbii? Czy to jest normalne spanie w łóżku czy to jest po prostu opłata tranzytowa za przejazd przez Serbię? Pytam bo różne rzeczy już wyczytałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Spoko tzw.nocleg tranzytowy jest noclegiem w super hotelu o nazwie Golf+naprawe pelen wypas.Jacuzzi te sprawy...
Do Grecji jechaly dwa autokary kazdy mial nocleg w innym hotelu.Jak bylo nie mam pojecia,w naszym super... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
wyjeżdżam już w piatek rano do turcji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Ile trwała podróż do Lloret?
Edytowane przez kpt111 Czas edycji: 2009-08-21 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Witam dziewuszki!
Ja 11-stego wyjeżdzam na upragnione wakacje na Costa Brave. Wpierw jednak objazdem zatrzymamy się w Monaco. To będzie masakra... Tyle godzin w autokarze i pytanie czy niczego nie zapomne spakować ;D proponujecie jakieś rozrywki na szybsze upływanie czasu;> ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
sudoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
A ja jutro wyjeżdżam po raz pierwszy w tak długą podróż autokarem
![]() Mam nadzieję, że jakoś to wytrzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
ja jechałam z londynu do domciu, na mazurach autem, zajęło nam to uwaga - 36 godzin! chyba rekord pobiliśmy
![]() ![]() co trzeba zabrać ze sobą? dobry humor aviomarin dużo picia dużo jedzenia chusteczki odświeżające gumy do żucia muzyka książka, krzyżówki, sudoku poduszka, ręcznik, koc - cokolwiek pod głowę wygodne ubranie wygodne buty - myślałam, poco mi wygodne buty jak i tak będę siedzieć, jakże się myliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
astro-loszka
|
Ja na początku września jadę do Włoch. Mój standardowy zestaw to książka, mp3, woda lub inny niegazowany napój, do jedzenia chyba wezmę takie batoniki zbożowe Nestle i jakieś owoce. Zastanawiam się nad kupnem rogala do spania, takiego, co się zakłada na szyję.
Mam tez problem, bo noszę soczewki kontaktowe. Wiem, że mogę w nich spać, ale zawsze mam przekonanie, że to niezdrowe dla oka.
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
ja polecam najbardziej sen ;p hehe
![]() ![]() ![]() ![]() ale fajnej osoby do rozmowy chyba nic nie zastąpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Ja podczas długich podróży słucham muzyki z mp3, czytam książki, i gazety. Najważneijsze to nie zabijać nudy i dłużącego się czasu jedzeniem- podczas przejedzenia w długiej podrózy można się nabawić wzdęć (gazy nie mają ujścia) i ogólnie może być nie miło.
Polecam szydełkowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.