|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Upadek galeii Wylęgarnia - brak rozliczeń z artystami
Cytat:
). Krótko mówiąc: mnie nie dotyczy, więc mi to wisi. Hmmm......
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemala, w moim rozumieniu określenie "wredna świnia" miało raczej znaczenie humorystyczne - może dlatego, że często przegaduję się ze znajomymi i docinamy sobie i nikt nie bierze sobie do serca takich stwierdzeń. Dlatego chyba rozumiem co miała na myśli Clementine i też byłam zaskoczona Twoim oburzeniem. No ale w sumie ludzie mają różne poczucie humoru...
Proponuję zakończyć tą dyskusję, a całą energię przelać na tworzenie nowej biżuterii A osoby bez DG niech faktycznie przy ustalaniu cen pomyślą również o koleżankach, które mają trochę większe koszty niż tylko kupno koralików...
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Clementine nie będzie żadnego hasła przewodniego, moje oburzenie wynikło bardziej z pobudek osobistych (nie związanych z forum,
biżuterią czy DG). Jeśli chodzi o to że oburzać mogą się tylko osoby mające coś na sumieniu (tak to zrozumiałam) to nie ma w tym żadnej racji. Może ja poprostu żyje w innym świecie i są rzeczy czy słowa które tak właśnie na mnie działają. może kogoś to śmieszyło, ok rozumiem bo ludzie maja różne postawy zyciowe i poczucie humoru, ale ja mam inne i cóż na to poradzę. W każdym razie nawet jeśli Ci to wisi jak napisałaś to chce byś wiedziła, że nie mam nic do Ciebie i nie chce już wracać do tego tematu. Poprostu może jestem tylko bardziej wrażliwa od innych . Pwenie będę musiała się kiedyś wkońcu zdystansować do pewnych rzeczy ![]() Cytat:
Poprostu na przyszłosc bede musiała inaczej na to patrzeć.Dzięki |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
nemala, nie przeginasz troche z tym przewrazliwieniem na swoim punkcie, coo?
troche dystansu do siebie jeszcze nikogo nie zabiło, serio.
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, o dystansie już pisałam i temat skończyłam
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
To i ja dorzucę na koniec tego tematu ostatnie moje słowo bo widze że mimochodem rozpętała się jakas burza, zupełnie zbędna.
Nemala, nikt nie chciał Ci docinać, ani jeździć po Tobie... po prostu należało sprostować Twoje informacje, które puściłać do sieci, bo ktoś nieświadomy i nieznający przepisów mógł sobie nie wiadomo co wydumać. I tylko tyle miałam do napisania. Ni mniej, ni więcej. I temat chyba można uznać za wyczerpany
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Tak się kończy jak się komuś nie chce korzystać z wyszukiwarki i wrzuca tematy milion razy roztrząsane w wątek zupełnie o czymś innym...
Ale wracając do wątku.. Zaczyna się akcja z zeszłego miesiąca, bo znów cisza na maile, brak przelewu za czerwiec... Nielicznym wypłacili drobne kwoty... Ręce opadają, a tak przepraszali i zapewniali.. ![]() ![]()
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
a Ty jak uwierzylas ze po ponad roku sie naprawi od jednego maila to po prostu jestes naiwna - przykro mi ze tak pisze, ale tak to wlasnie wyglada
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Czy ja mówie, że uwierzyłam? Jasne że nie!
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
A Ty widzę zaglądasz do wszystkich wątków, aby krytykować
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
SDesign - (ja nie jestem złośliwa
...) ale o ile mi się przypomina z regulaminu forum ( jestem pewna....- dokładnie pkt 7 ) .... to nie wolno edytować tak postów aby watek zupełnie nie miał sensu... tym bardziej pierwszego postu w tym temacie i wszystkich pozostałych tak całkowicie.....
Edytowane przez falling in love Czas edycji: 2009-07-31 o 22:25 Powód: słówko |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia usunela swoje wszystkie wiadomosci z forum, nie tylko tutaj
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
A co, "odobraziła" się na Wyl?
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj akurat chciałam tematycznie wrócić do wątku po bezsensownym ot..
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
PrivateMember: szczerze? TAK! Od ponad roku wszyscy wszem i wobec trąbią przez megafony, że Wylęgarnia totalnie olewa artystów... a i tak co miesiąc o tym czytam, jacy to oni są 'be', że trzeba im zwrócić uwagę, żeby łaskawie wypłacili, co należne... Co mądrzejsi dawno się stamtąd wynieśli, teraz dołącza do nich Becia0d..
Becia0d, sprawdzona metoda: najlepiej do nich zadzwoń upominając się o zapłatę. A jak zapłacą, uciekaj jak najszybciej, bo szkoda Twoich nerwów. Nie cierpię, jak ktoś w taki sposób załatwia interesy z ludźmi, na których przecież ma zarabiać.. |
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
witamm!
zadam moze idiotyczne pytanie ale sprzedalam wlasnie 1 pare kolczykow i sie zatanawiam czy im wyslac. dodam ze sa one za 40zl
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dlaczego klient, który ZAPŁACIŁ, ma cierpieć z powodu konfliktu projektanci-galeria? Jak nie wyślesz, to będzie znowu, że go sklep internetowy oszukał, że nie dostał towaru, że zakupów w sieci nie robić bo tam sami złodzieje i oszuści itd. Wątpię, żeby ten klient wyszedł z założenia, że ta konkretna Wylęgarnia go oszukała, ale inne sklepy sa ok. Zrazi siebie i przynajmniej 10 znajomych do zakupów w sieci. Zatem raz - wyślij. Dwa - wycofaj prace, jeśli chcesz coś z tego wszystkiego mieć. |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
racja, ale czy rzeczywisice oni kasy nie wyplacaja? regulamin jest chory jesli chodzi o te 14 dni , ale czy komus zalegaja z forsa wiecej niz od maja albo kwietnia?
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Czy to ważne czy od kwietnia czy od maja? Sytuacja powtarza się już od ponad roku, z taką różnicą, że teraz nie wypłacają wcale. Cały wątek mówi o tym. Jeżeli masz tam swoje prace, to lepiej się wycofywać. Lepiej nie zarabiać wcale, niż tracić. Miesiąc tamu artyści zbuntowali się przeciw Wyl - stąd ten wątek, część z nich odeszła sama, cześć za bunt została wyrzucona. Udało się niektórym odzyskać pieniądze, niektórym niestety nie...
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez naila Czas edycji: 2009-08-05 o 10:45 |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
dostał ktokolwiek wypłatę za czerwiec i sierpień z wyl?
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
ciekawe czy płacą tylko tym co nadal coś wystawiają, czy tym co sprzedadzą miesięcznie za 20 zł bo z tego co piszecie to ci co przekraczają 100 zl to sa olewani rowno a moze wszystkich calkowicie olali;/ osobiscie stracilam nadzieje ze dostane jeszcze swoje pieniadze:/
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Witam,mi również nie zapłacili za czerwiec.Ciągle tylko wysyłają maile bez pokrycia!!!!Ale mam wrażenie,że niektórym płacą ,bo na bieżąco wystawiają i to drogie rzeczy.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro czytać to, o czym piszecie.Byłam klientką Wylęgarni.Teraz już nic tam chyba nie kupię-lubię rękodzieło ale nie cierpię wyzyskiwania pracowników.Myślę,że powinniście dochodzić się prawa w sądzie składając pozew zbiorowy.No i może nie głupim pomysłem byłby wasz własny, może wspólny biznes? W końcu to wy tworzycie te wszystkie ładne drobiazgi i możecie stać się konkurencją dla Wylęgarni .
To już wiem dlaczego Sau-le szyjąca moje ukochane torby z aksamitu stamtąd uciekła.Może ktoś wie czy nadal szyje i gdzie można nabywać jej prace? |
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() EDIT: KLIK
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-08-19 o 09:14 Powód: link |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
mi wiszą 50zl za lipiec. najlepsze jest to ze napisali ze rozliczyli mnie i ten towar figuruje w archiwum jako"rozliczone" a kasy ani widu ani slychu. nie wiem co robic?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

). Krótko mówiąc: mnie nie dotyczy, więc mi to wisi. Hmmm......

rozumiem bo ludzie maja różne postawy zyciowe i poczucie humoru, ale ja mam inne i cóż na to poradzę. W każdym razie nawet jeśli Ci to wisi jak napisałaś to chce byś wiedziła, że nie mam nic do Ciebie i nie chce już wracać do tego tematu. Poprostu może jestem tylko bardziej wrażliwa od innych
. Pwenie będę musiała się kiedyś wkońcu zdystansować do pewnych rzeczy
Nielicznym wypłacili drobne kwoty... Ręce opadają, a tak przepraszali i zapewniali.. 

jestem również

.... to nie wolno edytować tak postów aby watek zupełnie nie miał sensu... tym bardziej pierwszego postu w tym temacie i wszystkich pozostałych tak całkowicie.....