![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Witam mamusie!!
Nikogo nie ma?? czyzby mdlości dokuczały?? Wiecxie że rózno rok temu 22 lipca w dniu moich imienim robiłą test ciazowy i też wyszedł pozytywnie!! I wtedy od kolezanke z pracy dostałam włąsnie te zielone buciki ![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karolcia228-(Karolina 23 lata) tp 21.03.2010 Anastazja lub Oliwier
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Ja też poproszę o dopisanie
![]() Karna 33 (Karina 33 lata) tp. ??.03.2010 Larisa lub ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Przedwczoraj byłam na pierwszej wizycie. Miałam USG i z niego wynika, że jest to chyba 5 tydzień (dopiero) a nie jak wyliczałam 7 tydz. Lekarz powiedział, że jeśli brać pod uwagę ostatnią miesiączkę (2 czerwca) to przy regularnych @ można założyć, że to ok. 7 tydz ale z uwagi na to, że mam nieregularnie nie można wyznaczyć ani dokładnych tygodni ciąży ani daty porodu.
Wg niej ciąża ma 5 tyg ale mam przyjść z wynikami za tydzień w środę i wtedy zobaczy jak dzidzia rośnie i czy rzeczywiście był to 5 tydz....Widziałam tylko CZARNĄ KROPKĘ ...Nic poza tym a przy okazji USG okazało się, że mam torbiel na prawym jajniku (2,5 cm) Nie wiem czy to jest groźne ale skoro ona nic nie komentowała to znaczy, że nic zlego. Miałam zrobione badanie (takie tradycyjne), USG dopochwowe, cytologię i badanie piersi oraz wywiaz ad. chorób w rodzinie, objawów itp. Lekarka jest bardzo miła i sympatyczna i już mam założoną kartę ciąży. Na następną wizytę mam zrobić masę badań :/ (morfologia, mocz, glukozę, toksoplazma, badanie na kiłę i HIV (;/) i grupę krwi... Na badania idę jutro i mam stresa bo nienawidzę pobierania krwi..... Jeśli chodzi o mnie to na razie nie wpisujmy daty porodu (??. 02/03 2010) bo nawet mi jej nie wyliczono.... (najwyżej potem zmienimy ![]() ![]() Edytowane przez apple66 Czas edycji: 2009-07-22 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
gratuluje wszystkim mamusiom
![]() ![]() czytalam sobie dzisiaj ten wateczek i zastanawialam sie czy dolaczyc ![]() jestem w 6tc (z usg wychodzi tydzien wczesniej), na ostatnim usg byl tylko pecherzyk ciazowy, w poniedzialek mam kolejne podgladanko ![]() moje objawy- na poczatku zawroty glowy, nudnosci, czeste oddawanie moczu, obolale piersi, sennosc. teraz bol piersi, bol jajnikow, bol krzyza (co mnie bardzo martwi, ale lekarka nie widziala nic niepokojacego- nie mniej jednak prawie caly czas leze..), ssanie w zoladku, bardzo szybko sie mecze. termin mam na marzec- ostatnia @ zaczela sie 12 czerwca, wiec od tego terminu wychodzi ok 20 marca, z usg wyszlo 24 marca ![]() moje dane mezatka07 (Joanna 23 lata) tp 24.03.2010 (pewnie ulegnie zmianie ![]() pozdrawiam ![]()
#100 |
Przyczajenie
|
Witaj Joasiu
![]() Bardzo dobrze że dołączyłaś do tego grona. Kurcze strasznie dużo masz tych dolegliwości. Ja jak na razie mam tylko obolałe piersi. Trzymaj się cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy P0P70 Ela lat 39 termin 03.03.2010 Sebastian lub Anna |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Witam. Wróicłam z badań i zostawiłam w laboratorium ....250zł
![]() Mam nadzieję, że chociaż wyniki będa OK....Przykre to, że trzeba płacić za badania mimo, że płaci się ZUS...No ale nic nie zrobię. Mogłabym iść na wizytę na kasę chorych za darmo i czekać i czekać w nieskonczoność na "wolny termin" a potem i tak płacić za USG 70zł bo mój poprzedni lekarz nie miał sprzętu a poza tym był niemiły (tzn. niemiła, bo to babka) Ciąża to szczególny okres i dlatego trzeba szczególnie dbać o sibeie i dzidzię.... |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Ja mam jutro wizyte pierwszą i nie moge sie doczekać. Ustąpiły mi wszystkie dolegliwości tylko piersi bolą i czestomocz ale to idzie wytrzymać byle mdłości nie wróciły. Jutro napisze jak wizyta wyglądała trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Karna dziekuje za mile przyjecie
![]() Objawy to tak jak napisalam- jedne przychodza, drugie odchodza hihi. Nie mniej jednak martwi mnie ten bol krzyza, widze ze zadna z Was tego nie ma... Poronilam zywa ciaze 2 lata temu w 8tc, krwawilam i mialam ten bol krzyza tylko o wiele wiekszym nasileniu i dlatego tak sie boje. W styczniu 09r mialam tez zabieg na macicy- usuwanie duzej przegrody. Apple no ceny niezle ![]() ![]() ja jestem w Anglii i tez lecze sie prywatnie, bo powiedzialam sobie, ze kolejnej ciazy nie dam zmarnowac angielskiej sluzbie zdrowia ![]() do tej pory moje koszty- 35£ b-hcg, 56£ powtorka beta-hcg + progesteron. pierwsza wizyta u gina 100£, kazda nastepna 70£ (dwie pierwsze wizyty mam w odstepie 10 dni ![]() a chcialam dodac jeszcze,ze w UK robia 2 razy usg- w 12 i 20 tc. ![]() magda3456 trzymamy kciuki za jutrzejsza wizytke ![]() ![]()
#105 |
Rozeznanie
|
Oj nawet nie chce mi się myśleć ile to wydatków czeka... (ostatnio zaczęłam czytać wątki dot. wyprawki dla dziecka
![]() Ja jak na razie tylko za wizytę z usg zapłaciłam (80zł) a badania to podobno lekarz wszystko na NFZ robi (zabiera na badania do szpitala), więc tu mnie trochę kosztów myślę ominie. mezatka07 no no - trochę funciaków to Ty się pozbędziesz ![]() apple66 samopoczucie przyszłej mamusi w czasie ciąży jest bardzo istotne, dlatego słusznie że chodzisz do lekarza który wzbudza zaufanie i jest sympatyczny "w obyciu". Ja sama zresztą też się tym kierowałam. magda3456 pewnie że będziemy trzymać kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Moja lekarka też nie ma podspiane umowy z NFZ, naszczescie mam znajoma w laboratorium to....
Za pierwsza wizyte zapłacilam 80zl, a nastepna mam 18.08 wiec tez kolejny wydatek i tak co miesiac ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() ![]() Dziewczyny jestem taka podekscytowana. Trzy dni temu dowiedziałam z testu, że będę mamusią Przedwczoraj poszłam do pani ginekolog i stwierdziła ciążę na 100% ![]() 29.08 jadę do Katowic na badania prenatalne. Troszkę się martwię bo mam pewne bóle( znowu nie takie dokuczliwe i ostre) w dole brzucha. Pani doktor stwierdziła, że jeśli będą się nasilać to będzie mi musiała przepisać leki na podtrzymanie ciąży ![]() Jest to moja pierwsza ciąża więc teraz dużo nauki przede mną ![]() Oprócz bóli od czasu do czasu w dole brzucha nie mam praktycznie żadnych objawów. No może oprócz zawrotów głowy, ale to rzadko oraz częstego oddawania moczu. Kurcze dziewczyny jestem przeszczęśliwa ![]() ![]()
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Jak miło że jest nas tu coraz więcej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#110 |
Rozeznanie
|
roza26 konieczne poproś o zwolnienie - myślę, że jak powiesz, że masz mocno stresującą sytuację w pracy, to dostaniesz bez problemu, bez znaczenia że pracujesz umysłowo
![]() karolka2211 witamy kolejną szczęściarę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
catro i magda3456 bardzo dziękuję
![]() roza26 nie przejmuj się babsztylem ![]() ![]() ![]() Ja sobie siedzę teraz w domku bo są wakacje. Studiuję, ale nie wiem czy nie przerwę albo pójdę na zaoczne. Chciałabym iść do pracy na 2-3 miesiące. Chociaż nie wiem czy znajdę i tym się też martwię. Bo kto chce przyjąć kobietę w ciąży, która nie może nic dźwigać i się przemęczać aż tak bardzo ![]() ![]()
"If you live your life with no tomorrows Every day is just a road to sorrow..." Edytowane przez karolka2211 Czas edycji: 2009-07-23 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Mezatka07 -
jestem zdziwona że tak kiepsko w Angli jeżeli chodzi o służbę zdrowia. Mam parę znajomych które rodziły w Angli i były zachwycone. Co prawda nigdy nie wypytywałam o szczegóły ani nie pytałam ile to faktycznie kosztowało. Współczuję. Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2009-07-23 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
catro co do wyprawki to ja juz sie doczekac nie moge
![]() ![]() karolka2211 gratuluje ![]() ![]() ![]() roza26 mysle, ze na 100% dostaniesz zwolnienie ![]() ![]() pop70 co do porodu to ja sie jeszcze wypowiedziec nie moge ![]() jednak co do sposobu prowadzenia ciazy ja i wiele dziewczyn tutaj mamy zastrzezenia. ja w poprzedniej ciazy mialam np pieknie rosnaca beta-hcg ale progesteron zaczal mi spadac, zapytalam o to w szpitalu to zostalam poinformowana, ze progesteron wcale nie jest w ciazy potrzebny ![]() moglabym cale wypracowanie napisac o tej niby "sluzbie zdrowia". mam do niej niechec i dlatego chodze prywatnie, panstwowo robie tylko to co trzeba, bo musze miec wszystkie dokumenty i rodzic bede tez w panstwowym szpitalu. co do pracy to ja siedze w domku ![]() ![]() ![]() niestety ta choroba najgrozniejsza jest dla ciezarnych i malych dzieci.
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w sumie nie wiem jak się zapatrujesz na pracę w czasie ciąży - ja teraz prawie dwa tygodnie w domu siedziałam (odbiór nadgodzin) teraz od dwu dni w pracy i czuję się lepiej niż siedząc w domu (chociaż nie mam tyle czasu na negatywne myślenie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem 3 ktora ostanio zaszla w ciaze, jedna kolezanka ma 2 letniego syna, druga wrocila dopiero z maciezynskiego, ja dalam sobie rade sama z cala ksiegowoscia to i ona bedzie musiala, wkoncu dluzej pracuje niz ja, ale jest gorzej zorganizowana, ale mam ja....ja mam szefow i musze ustali waronki zgory zapowiem, ze nie ma zmniejszenia pansji choc to mi nie grozi, ale musze wszystko ustali, ze wroce jak wykozystam po maciezynskim urlop, tak jak moja kolezanka
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() pare dziewczyn stąd już znam z innego wątku ![]() dziś jest 7t i 3 dzien ![]() w przyszłym tygodniu ide do lekarza na badania ![]() mam straszne mdłosci, ogolnie wiecznie jestem w łazience nie moge jesc.... ale co tam;P dam rade ![]() ![]() kończę tez przygotowania do slubu ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.