|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
A jak samopoczucie?
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
W porzadku. Poczatkowo troche bolala mnie glowa, ale mam tak zawsze przy niskim cisnieniu, a wtedy byla burzowa pogoda, wiec to raczej od tego.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
![]() Tez zaczynam za kilka tyg Qlaire ... mam troche obaw, bo to moje pierwsze anty, ale z tego co widzę wszystko z nimi ok... czy jest coś, co powinnam wiedzieć?
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko napisze na dokladke, ze dopiero dzis poczulam sie naprwade zadowolona z Qlairy
Udalo mi sie odbyc zupelnie bezbolesny, mokrusienki szybki numerek z moim tz, co przy poprzednich tabsach i zwiazanym z nimi kiepskim nawilzeniu byloby niemozliwe;PPoza tym cera i cala reszta bez zmian, ale przynajmniej glowny problem, ktoremu zmiana tabsow miala zaradzic rozwiazany
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
ja za jakies 3 dni zaczynam Qlairę. czekam na okres. napiszę jak działa na mnie
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, przy krótej tabletce macie krwawienie?
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
w aptece Arnika w moim miescie kosztuja 45zl, wiec w dozie jest taniej- 43
![]() o wlasnie dzwonilam do 'apteki pod lwem' i tam sa za 41zl Edytowane przez andziuchna Czas edycji: 2009-09-14 o 12:45 |
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
nie no u mnie 39,90 w arnice. taka różnica? spora.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie.. tez sie zdziwilam..
a wracajac do tematu- dzis biore 23 tabletke i nadal jest dobrze. zadnych wahan nastrojow, bolu piersi itp- jak narazie jestem zadowolona. przy ktorej tabletce mialyscie okres?
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem przy 24 i na razie jeszcze nie mam. Ale napisze, jak tylko sie pojawi;]
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
A ja dostalam krwawienia (lekkich plamien w zaszadzie) na 27 tabletce (placebo). Mam nadzieje, ze taka intensywnosc mi sie utzryma i ze nie bedzie trwalo zbyt dlugo.
Poza tym chyba mi sie wlosy wolniej przetluszczaja, ale nie wiem czy to od Qlairy;] |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
ja teraz mam takie miesiaczki ;| plamienie i nic wiecej ;/ czasem zastanawiam sieczytociota czy co to ;|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
hej mam 20 lat i stosuję już te tabletki od 1,5 miesiąca i jestem z nich bardzo zadowolona!!!
nie przytyłam, nic mnie nie boli, ochota na sex zawsze! jedno to ni ciutkę urosły piersi, no i jak przyjmowałam pierwsze opakowanie to w połowie miałam plamienie, ale za to gdy powinien się pojawić okres w tych ostatnich dwóch tabletkach to nie wystąpił. ale tak bywa u większości kobiet, jak na razie się tym nie przejmuję. i wydaje mi się że ciutkę schudłam. |
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Mam 18lat Pierwszy raz zaczynam brac antykoncepcje i zaczynam od Qlaira. Ginekolog mi je zaproponowal Są one całkiem drogie, zapłacilam za nie 53zł. Z forum wyczytalam ze wszyskie jestescie zadowolone Wiec licze równiez ze te tabletki mnie nie zawioda. Sporo moich znajomych bierze yassminele.. rowniez sa zadowolone. Ale na rozne tematy sa podzielone zdania . Ginekolog powiedzial mi ze od Qlaira Kobieta tylko pięnieje, typu: ładniejsze wlosy, ładniejsza cera licze na to ze nie przytyje i problemy z cera mi sie polepsza![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
hej mam 20, i już od 1,5 miesiąca zażywam Qlaira, jestem z nich bardzo zadowolona
nie mam problemów z cerą, nie przytyłam, jednakże minimalnie urosły mi piersi. no i jak brałam pierwsze opakowanie to w połowie opakowania miałam plamienia, jednakże na koniec opakowania nie dostałam okresu. no i kosztują u mnie 48zł
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wczoraj skonczylam pierwsze opakowanie. -cera troche lepiej -nie przytylam (moze troche schudlam )-zadnych wahan nastrojow -zadnych problemow z libido -okresu nie mialam tylko przy tych czerwonych tabletkach lekkie plamienie i troche bolal mnie brzuch |
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
ja dopiero zaczęłam 2 dni temu.
ale, że u niektórych z was Qlaira kosztuje 53, a u mnie 39zł to trochę się zdziwiłam... w każdym badź razie mam nadzieje ze bedzie okej
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
A jak tam u was z lipido po tych Q ?? mYŚLE ŻE ZMIENIE YASMINELLE NA NIE BO JAKOŚ BARDZIEJ UFAM NOWSZYM PREPARATOM I NIE DAM SOBIE WCISNĄC Jakiś za 10 zł...poprostu nie ufam tanim lekom
![]()
|
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
libido super, ja mam zawsze ochotę
)
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie: Warto wydać > 40zł na te tabsy?
Ja dziś dostałam receptę na Q. - przerzucam się na nie z Novynette. Ale cena jest odstraszająca ;P
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Heej. Wczoraj miałam wizyte u ginekologa. chciałam recepte na nastepne tabletki. Do tej pory brałam Novynette (3 opak) i wcale nie zamierzałam zmieniac tabletek. Kiedy lekarz dowiedział sie że przytyłam po tabletkach 6 kg od razu zaproponował mi zmianę. Po novynette miałam nabrzmiałe piersi, urósł mi tyłek. Co do zmian nastroju nie odczułam nic złego, nie miałam też zbyt wielu plamień. O ile sie nie myle to jedno tuż przed okresem, dosłownie kilka kropelek. tak czy inaczej wczoraj dostała Qlaire. Czy bedzie to strzał w 10 nie wiem, bo ja od tabletek antykoncepcyjnych oprócz zabezpieczenia przed ciążą nie liczyłam na nic więcej. wydawało mi się ze przytycie, zmęczenie czy bóle głowy sa naturalne przy braniu hormonow,
Jak sie okazało niezupełnie. dzisiaj biore 1 tabletkę. zobaczymy jak to sie potoczy. |
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
hej novynette też kiedyś brałam i byłam z nich niezadowolona, bo też przytyłam.
a z Qlaira waga taka sama, nic się nie zmieniła, chociaż przypuszczam że minimalnie schudłam. Biorę już drugie opakowanie i jestem na 17 tabletce, a na 16 znowu dostałam plamienia czyli wczoraj normalnie 4 kropelki i nic więcej prawie jakby tego nie było, wydaje mi się że mam to traktować jak okres, no ale to powinno wystąpić przy 26 tabletce no ale ok, zapytam się lekarza przy następnej wizycie. ogólnie jestem zadowolona no i warto wydać pieniądze na Qlaire.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a jak kwestia pajaczkow na nogach, bo pi po cilest sie zrobily, i oczywiscie kwestia cellulitu?
|
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Ja od 5 miesięcy biorę Yaz, cera ok, nawet schudłam 7 kg i wszystko byłoby w porządku gdyby nie problem z libido, spadło prawie do zera i do tego minimalna suchość. I zastanawiam się czy nie zmienić na Q. Chciałabym, żeby moje libido było takie, jak zanim zaczęłam brać Yaz ale obawiam się, że zamiast poprawy dojdą inne skutki uboczne.
Wiadomo, że każdy organizm reaguje inaczej ale czy po przejściu z innych tabletek, gdzie miałyście słabe libido po Q Wam wzrosło? |
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Widzę że wątek dość aktywny. Szkoda tylko że zamiast merytorycznych informacji w dużej części został zdominowany przez "obiektywne" posty wychwycone już przez moderatora. Co do omawianych pigułek. Są one przedstawiane jako nowość. W takim razie pozwolę sobie przedstawić jak ta nowość wygląda: Weźmy skład: ------------------------------------------------------------------------ walerianin estradiolu + dienogest (w różnych dawkach w zależności od fazy) Super nowy i ekologiczny walerian estradiolu? Czy taki nowy? Sprawdźmy: sprawdź walerian estradiolu - okazuje się że substancja od dawna istniejąca na rynku, stosowana od lat chociażby w HTZ Dienogest - super nowa substancja sprawiająca że ma same zalety (jak to ktoś na forum opisał). Sprawdzamy i: sprawdź dienogest - okazuje się że już o dobrych kilku lat jest w innych pigułkach. --------------------------------------------------------------------------- Forma podania, czyli tabletka czterofazowa jest rzeczywiście jakąś nowością, ale czy tak wielką? Od lat na rynku funkcjonują tabletki trójfazowe które również miały "odwzorowywać" naturalny cykl hormonalny i jakość się nie przyjęły. Tu jest np. opisane po co w ogóle stosuje się tabletki wielofazowe <kliknij>. Więc generalnie jakaś to nowość jest ale na pewno nie rewolucja. Co do działań ubocznych to można poczytać dlaczego wcześniej dienogest nie zrobił furory. Wpiszcie sobie dienogest w google . A co do działań niepożądanych są one praktycznie takie same w większości pigułek. A wszystko zależy od waszego organizmu. Mam nadzieję że mój post pozwoli trochę obiektywniej podejść do tematu .Pozdrawiam. Edytowane przez koteczkaa Czas edycji: 2009-09-26 o 11:55 |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz dzis biore ostatnio tabletke z pierwszego portfelika i oczywiscie okresu brak ;/
tak, wiem wiem, ze tak bywa, ale heh... czlowiekowi rozne mysli do glowy wtedy przychodza ogólnie nie wiem czy sie dobrze czuje przy nich.... libido... jak przy tabsach-oj słabiutko... ciągłe bóle głowy... i dostałam okropnego uczulenia jakies 2 tyg po rozpoczeciu ich brania, tylko teraz w sumie nie wiem czy to od Q czy od antybiotyku.... lekarze w szpiatlu podejrzewają własnie te 2 rzeczy, ale pewności nie ma....
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj wzięłam druga tabletke
Pierwszy raz mam stycznosc z antykoncepcja i jestem bardzo ciekawa jak wpynie na moj organizm pozdrawiam
|
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Ja aktualnie, prawie od pół roku biorę Yaz i nie narzekam, chociaż wcześniej przez ponad rok brałam Yasminelle i muszę powiedzieć, że byłam wówczas ciut mniej nerwowa. W listopadzie wybieram się do ginekologa na cytologię i nie wiem czy mam zmieniać tabletki na te Qlaira? Widzę, że dużej różnicy w cenie nie ma, ale widzę też, że większość z was mówi, że Qlaira są dużo lepsze od Yaz. Chociaż już sama nie wiem, bo Yaz też miał się okazać lepszy od Yasminelle, a wcale tak nie było... Ktoś mógłby mi udzielić jednoznacznej odpowiedzi? Dodam, że mam dopiero 18 lat i nie wiem czy te Qlaira mogą stosować tak młode dziewczyny. Słowem jestem w kropce i proszę o radę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

.