![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Paryż- co warto zwiedzić?
Wiele jest ciekawych miejsc do zwiedzenia w Paryżu, ale jak będziesz biegała i zwiedzała to nie zapomnij o Ogrodach Luksemburskich. Są przepiękne....
http://www.zorientowani.pl/pl/objazdowe.html Edytowane przez GrzesRob Czas edycji: 2015-05-24 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Dot.: Paryż - zwiedzanie i zakupy ;)
Witam,
Dziewczyny właśnie wróciłam z wycieczki po Paryzu, która "dostałam" w prezencie od męża ![]() ![]() Sam lot był spokojny, bez niespodzianek. Z lotniska BVA odebrała nas firma przewozowa Autoparis, która zawiozła nas (mnie i męża) do hotelu. Rezerwacji transportu dokonaliśmy mailowo autoparis@wp.pl. Mieszkaliśmy 3 dni w hotelu Ibis blisko Montmartre. Hotel rezerwowaliśmy również przez internet. Cała reszta to spontan ![]() Koszt hotelu to około 70 euro za noc dla 2 osób Koszty transporów lotniskowych to 20 euro od osoby w jedna stronę Nie obyło się bez zakupów. Odwiedziłam jeden z większych rynków w Paryżu i kilka fajnych sklepów jak TATI, Jennyfer. Cały pobyt magiczny. Spróbujcie!! Kilka dni sam na sam z ukochanym, bez dzieci, zmartwień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Dot.: Paryż - zwiedzanie i zakupy ;)
Cześć
![]() Trochę tak spontanicznie kupiłam bilet do Paryża na przyszły weekend. Ze względów czysto oszczędnościowych bede tam jechać busem. Mieszkam w Londynie, ale i tak droga zajmie mi cała noc z piątku na sobotę. W niedziele bede wracać popołudniem. Tak wiec czasu bede miec niewiele. Od 7 rano w sobotę do niedzielnego popołudnia. I pytanie... Co wybrac do zobaczenia. Prawdopodobnie wole zostać w centrum, nie bede miec czasu zeby podróżować po całym mieście. Ja i moj TZ mamy mniej niz 25 lat wiec wiele rzeczy mamy za darmo lub taniej. Wiec na pewno luwr, wieża Eiffla, nie wiem czy wybrac notre dame czy sacre ceur... Jak możecie polecić jakies kawiarnie czy cos podobnego, w takim klimacie prawdziwie franucuskim niedaleko centrum, ktora nie ceni sie zbyt wysoko to super. Myślałam tez zeby wykupić za pare euro wycieczkę busem po mieście lub rejs, co o nich myślicie? Luwr także ma 1.5 godzinna wycieczkę po swoich najlepszych dziełach, ale nie wiem czy warto przy takiej oszczędności czasu i kasy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.