Sklepy Aldi w Niemczech - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 16:05   #91
201608040942
Konto usunięte

Dot.: Sklepy Aldi w Niemczech

No kochane ale mam watek zjechal. Wyszukiwarka nie chciala mi go wypluc to szukalam stronka po stronce ;o(

Czy juz nikt nie robi tam zakupow? ;o/

ja dzis przytachalam 2 pary tych jegginsow i rozowa bluzke

https://www.aldi-sued.de/de/angebote...tion-jeggings/
https://www.aldi-sued.de/de/angebote...rt-romantisch/

wczesniej byly tez ubrania dla starszych dzieci to malemu kupilam zielone dzinsy i zielona bluzke plus buty na wiosne.
Zreszta co ja tu sie rozpisywac bede, no jak sa fajne rzeczy to ide i kupuje, dobra jakos, tanio, wiec korzystam ;o)

A wy? W co sie zaopatrzylyscie ostatnio?
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 08:28   #92
kobietka
Raczkowanie

Hej Moni, ja to w ogóle ostatnie miesiące jakoś do Wizażu nie dochodzę... No jegginsy super wyglądają, nie widziałam ich jeszcze na żywo. Jak się noszą? Może dziś skoczę je oblukać. Ale ja jednak w te ich 36 to trochę tonę Musiałam sobie ostatnio gumki wszywać Roślinki do ogródka namiętnie u nich kupuję
Ale za to wczoraj w Orsay.de zamówiłam sobie jeansy na przecenie I wciągnęłam się w H&M online też Powoli przyrastam do kanapy i zakupy "na żywo" ograniczam do minimum Jedynie DMa mi nic nie zastąpi

Edytowane przez kobietka
Czas edycji: 2013-04-05 o 10:32
kobietka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 11:13   #93
zaneta z Frankfurtu
Raczkowanie

GG do zaneta z Frankfurtu
Sklepy Aldi w Niemczech

Robimy zakupy robimy ja ostatnio kupiłam krzesło na balkon i siedzenia na krzesła.
W aldi jestem przynajmniej 2 razy w tyg. Jedyne czego tam nie kupuje to środków czystości i chemi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zaneta z Frankfurtu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 11:31   #94
*majka*
Zakorzenienie

Moni,feta w aldi jest tylko jedna?bo skoro mozna fajnie w kostke kroic,to mi takiej potrzeba
Stary 2013-04-05, 18:41   #95
201608040942
Konto usunięte

A dzinsy maja sie dobrze. Wczoraj je wypralam i dzis moglam jedna pare zalozyc. Kupilam obie takie same te najciemniejsze bez przecierek i o dziwo po praniu przecierki sie nie pokazaly. Mialam do tej pory pecha z aldikowymi dzinsami tymi normalnymi, nie tak obcislymi, bo kupilam bez przecierek a po praniu mialam przecierki hihihi.
Jak przymierzalam to chlop zadowolony i spodnie maja zostac. Wzielam jak zawsze rozmiar 44 i wszystko ok. w pachwninie mnie nie cisna i pod kolanem tez nie, ale w pasie niby leza dobrze, ale przy schylaniu czuje ze mogly by byc bardziej dopasowane, dosc rozciagliwa tkaniny jest, wiec dzis zalozylam pasek i wszystko ok. Nie mam wrazenie ze mi spodnie z tylka spadna. O wymianie na 42 nawet nie myslalam, bo by mnie pod kolanami i w pachwinie cisnely, a ja powoli zblizam sie do kolejnej operacji zylakow( nie zeby mi juz zyla wylazla, ale zaczely robic sie te kropeczki ktore po pewnym czasie zmieniaja sie w brazowe plamy bo krew sie nie wchlania spowrotem, wiec czakam kiedy zyla wylezie na wierzch. Czasami widze sina kreske pod skora, ale jeszcze wybrzuszenia nie ma, wiec wole nogawki ktore przylegaja, ale nie obciskuja i nie cisna, ale za to przez ten elastan w pasie sa luzne, nawet jak ladnie lezy i nie odstaje bo wrazenie ze spodnie z tylko sie chca obsunac jest i zakladam pasek.

zaneta a czemu chemi nie kupujesz? ja kupuje i mi bardzo pasuje. proszek od kilku lat kupuje, bo tak samo pierze jak Ariel i nas nie uczula, a duzo tanszy. Plyn do zmywania, czy do Wc, a nawet spraj do mycia szyb na alkoholu kupilam jak mi sie Frosch skonczyl i spraj na przypalony tluszcz jak Bref mi sie skonczyl kupilam. Nie narzekam i nie widze roznicy miedzy nimi a markowymi produktami poza cena oczywiscie.

Majka nie jest pare fet. Czasami rzucaja tez jakas w angebotach i lezy na polce miedzy innymi serami, ale zadna nie jest taka mieciutka jak ta Mlekovita z PL. jakas kiedys kupilam chyba z tych greckich rzeczy jak grecki tydzien byl i pamietam ze byla taka na pol, ze dalo sie jako tako rozetrzec ja po chlebie, ale nie pamietam czy to napewno ta grecka byla. Poza tym wszystkie sa twarde jedne mniej drugie bardziej. Opakowane w foli i troche Salzlake tez jest, wiec idzie wymacac jak bardzo twarde. Jest tez fetta w kostce w plastikowym opakowaniu zalana olejem. ja w tych opakwoaniach uwielbiam suszone pomidory z Frischkäse. Nie pamietam czy to byl aldi, czy inny sklep, ale tez widzialam w sloiku w oleju albo salzlake z ziolami. NO jest kilka rodzaji. Napewno ktoras sie nada.

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2013-04-05 o 18:43
Stary 2013-04-06, 08:43   #96
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Majka nie jest pare fet. Czasami rzucaja tez jakas w angebotach i lezy na polce miedzy innymi serami, ale zadna nie jest taka mieciutka jak ta Mlekovita z PL. jakas kiedys kupilam chyba z tych greckich rzeczy jak grecki tydzien byl i pamietam ze byla taka na pol, ze dalo sie jako tako rozetrzec ja po chlebie, ale nie pamietam czy to napewno ta grecka byla. Poza tym wszystkie sa twarde jedne mniej drugie bardziej. Opakowane w foli i troche Salzlake tez jest, wiec idzie wymacac jak bardzo twarde. Jest tez fetta w kostce w plastikowym opakowaniu zalana olejem. ja w tych opakwoaniach uwielbiam suszone pomidory z Frischkäse. Nie pamietam czy to byl aldi, czy inny sklep, ale tez widzialam w sloiku w oleju albo salzlake z ziolami. NO jest kilka rodzaji. Napewno ktoras sie nada.
ja fety z mlekovity nie kojarze mi chodzi o to zeby kostki do salatki sie nie rozwalaly wymacam je wszystkie i cos tam wybiore
Stary 2013-04-15, 18:21   #97
201608040942
Konto usunięte

W czwartek kupilam malemu teniskowki. od wczoraj maly w nich chodzi i jest przeszczesliwy. Najlepiej bylo w czwartek jak przymierzyl i pokazalam mu jak sie zawiezuje sznurowadla. Unikalismy do tej pory sznurowadel, bo on ciele byl i nie kapowal, ale ze teraz czeko dostac tenisowki na rzepy , a maly ma juz 8 lat to stwierdzilam, ze teraz chyba juz ciele nie bedzie i pojmie o co chodzi.
tatus stwierdzil ze dziecko nauczy ;o) No kochana, jak byscie widzialy jak tatus tlumaczy to i wam by sie w mozgu pomieszalo i byscie nie umialy. A ja podeszlam do malego pokazalam ze najpier musi je przewizac , zaciagnac tak ciasno jak lubi buta i zrobic dwa piorka i je tak samo przewinac jak na poczatku pojedyncze sznurowadlo. Potem maly sam sprobowal ja mu przytrzymalam zeby mu sie sznurowka nie poluzowala i chyba za drugim albo trzecim razem maly zawiazel piorka jak trzeba.
Mowilam jeszcze tatusiowi, ze ma pokazac malemu metode piorkowa a nie tak jak my to robimy, ze dla dzieci jak zrobi dwa piorka bedzie latwiej pojac. No sama pamietam jak to u mnie bylo, a dwa piorka i odrazu pojelam o co kaman. Ale tatzs wiedzial lepiej jak sie sznurowki zawiazuje i na koncu dziecko bylo tak zdezorientowane ze szkoda gadac.
Ja pokazalam i szybko pojal o co chodzi. Pozniej mu tylko trzymalam palcem a on wiazal piorka. Wczoraj stwierdzil, ze on chce tenisowki i sobie sam zawiazal , a jaki dumny byl, ze po 2 dniach przerwy nie zapomnial jak to szlo.
teraz tylko musze wyciagnac zolta farbe i maly bedzie mogl sobie pomalowac te tenisowki. Ja swoje malowalam w zeszlym roku. W Kik dorwalam farbe ktora mozna malowac buty. Maly wybieral kolory i wzielismy czarny i oczywisacie zolty, ale nie udalo sie nam kupic mu teniskowek na rzepy, wiec ja pomalowalam moje, a skoro maly ma teraz swoje. Kupilam ciemny granat to maly bedzie mogl sobie zolte esy floresy pomalowac ;o)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 13:29   #98
201608040942
Konto usunięte

Buty pomalowane, a ja dzis bylam i kupilam majtki dla malego w wiekszym rozmiarze. 2.05 bedzie posciel i Star Wars musi byc zakupiona hihihi, a co u was?
Kupilyscie ostatnio cos fajnego w aldiku?
Stary 2013-04-22, 14:03   #99
kinga1701
Zakorzenienie

W tamtym tygodniu kupiłam, licznik na rower i torby co się do bagażnika przyczepia. Od czwartku ma być torebka taka na zakupy jedna z portfelem a druga bez za 5 euro muszę pojechać je zobaczyć, na zdjęciu fajnie wyglądają.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2013-04-22 o 17:20
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 08:42   #100
201608040942
Konto usunięte

A ja oczywiscie dupa jestem. Mialam kupic tez Pollenvlies i cholera bylam przekonana ze to w czwartek, a to bylo wczoraj. rano ludziska sie nie rzucili na to to mysle ze dzis jeszcze beda 2 paczki dla mnie. Musze zrobic zapas bo mi z zeszlego roku juz duzo nie zostalo, a ten Schutz lubi sie drzec jak papier jak go deszcz zmoczy a potem slonce swieci. Siadki na komary i muchy to trzymaja sie latami, na koncu zdejmowalam po kilku latach bo byly tak zakurzone ze az wstyd, a ten Vlies jest duzo delikatniejszy i jak tak slonce na niego prazy, co jakis czas deszcz go zmoczy to wystarczy odrobinka wiaterku i drze sie jak pergamin, wiec na seson jeden mi nie wystarcza, a mam 3 okna zabezpieczone ( dwa u malego i jedno u nas, powinnam dwamiec, jeszcze jedno w kuchni, ale tam sie gorzej zaklada i jak narazie daje rade bez otwierania okna w kuchni) przed pylkami. Sierota ze mnie ;o(
Stary 2013-04-23, 19:35   #101
Jadzior
Raczkowanie

hej kupila moze ktoras z Was 'keil sneakers' z Aldika? Jakos 2 tyg temu widzialam je w sklepie i czailam sie na nie lecz w koncu nie kupilam. Moze ktoras z Was ma i moze cos o nich powiedziec?
Jadzior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 07:55   #102
201608040942
Konto usunięte

Wczoraj widzialam matke dziewczynki ktora chodzi z moim do klasy. Sama nie mam i nic nie powiem, dla mnie za wysokie takie buty.

Ehh chyba nie dorwe takich jak bym chciala. Jak znajde 3cm obcas to byly to letnie sandalki albo piptolki ze szmatki, a ja bym chciala kryte na wiosne -jesien, a takie sa wysokie min 5cm obcas wychodzi, albo znow w palcach sa z czubkiem, a ja wole szoerkie zaokraglone, albo cena nie taka.
Stary 2013-04-25, 10:21   #103
zaneta z Frankfurtu
Raczkowanie

GG do zaneta z Frankfurtu
Sklepy Aldi w Niemczech

Co do chemi to jestem wybredna bardzo a chemia z aldi nie ma ładnych zapachów. Jedyne co to właśnie proszek do prania kupuje jak ne ma Ariela lub Persilu w dobrej cenie to kupuje ten z aldi.
Z tym tyg kupiłam siatki na okna i majteczki dla Wiki.
Dziś idę zobaczyć Kissen für Tablet. I Bildschirm-Reinigungs-Tücher.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

A i jeszcze sandalki dla Wiki kupiłam za 10€ nic specjalnego ale do biegania na placu zabaw są ok.

zaneta z Frankfurtu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 13:35   #104
kinga1701
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak np kupujecie ubrania czy buty w Aldiku to przymierzacie je w sklepie czy dopiero w domu i ewentualnie wymieniacie na inny rozmiar. Wiadomo spodni czy koszulki nie ma jak przymierzyć no ale buty,kurtkę?
Stary 2013-04-30, 17:40   #105
201608040942
Konto usunięte

No to co sie da jak kurtka to przymierzam w sklepie, a to co sie nie da to w domu i jak nie pasuje oddaje/wymieniam.
Stary 2013-04-30, 18:02   #106
kinga1701
Zakorzenienie

Pytam bo właśnie nigdy nie widziałam nikogo kto by przymierzał coś w sklepach jak Aldi czy Lidl, i tak sobie myślę że może nie wolno (chociaż to dziwne by było)
Stary 2013-05-02, 08:55   #107
201608040942
Konto usunięte

Posciel ze Star Wars kupiona i wlasnie sie pierze. maly jak wroci ze szkoly bedzie pial z zachwytu. POza Star wars i trupimy czachami to on teraz nic nie widzi ;o)
Stary 2013-05-02, 10:22   #108
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Posciel ze Star Wars kupiona i wlasnie sie pierze. maly jak wroci ze szkoly bedzie pial z zachwytu. POza Star wars i trupimy czachami to on teraz nic nie widzi ;o)
Stary 2013-06-02, 18:58   #109
201608040942
Konto usunięte

Widzialyscie jaka kolorowke jutro rzuca do aldika?

https://www.aldi-sued.de/de/angebote...eyeshadow-box/

maja kilka rzeczy w tym podwojne cienie w stalym sortymencie, ale te paletki wygladaja przepieknie, zwlaszcza te brazy. Te zimne jak znalazl dla mnie, ale walnelam sie juz w leb i dalam sobie na wstrzymanie. Z KK mam juz ladny zbiorek i to zimnych brazow. naprawde kolejne mi nie potrzebne, ale popatrzec sobie popatrze ;o)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-18, 19:05   #110
201608040942
Konto usunięte

Oj watek nam spadl.
Bylam dzis w Aldiku i wzielam prospekt na nastepny tydzien i kurcze oczy mi wylazly.
Od dluzszego czasu chce kurtke bikerke i pasek z cwiekami. Cos tam sobie kupilam, ale to tylko tani zamiennik. To co mi sie podoba to jednak inna cene ma.
A w poniedzialek maja byc bikerki i paski z cwiekami plus dzinsy bikerki.
Wczoraj nawet latalam po H&M zeby przemierzyc taka kurtke i byla tylko jedna. Dlugosc do zaakceptowania, ale rekawy juz nie. Mimo to wolalabym lekko przedluzana ta kurtke. Uparlam sie ze w tym roku musze wkoncu kupic i raczej imitacje skory, a nie skore. I w Aldiku ma byc i to cakiem fajna, dlugosc taka jak bym chciala, czyli nic z nerkami na wierzchu. Do tego jeden pasek jest taki jak rozmyslalam, mam botki w takim kolorze brazu i bikerkowe dzinsy.
teraz sie zastanawiam czy na zywo bedzie to cos dla mnie i czy wogole uda mi sie cos dorwac. mam nowa prace i zanim bede mogla sie pojawic w sklepie to bedzie cos kolo, albo po 10-tej, wiec moze byc za pozno i nic dla mnie nie dorwe.

https://www.aldi-sued.de/de/angebote...n-biker-jacke/
ta czarna kurtka na modelce wyglada na dluzsza .

https://www.aldi-sued.de/de/angebote...ederguertel-1/
ten drugi pasek wpadl mi w obo pasowal by kolorem do moich botkow z Tchibo a i mysle ze i oficerek, choc te znow sa troche ciemniejsze i skora jest cieniowana

https://www.aldi-sued.de/de/angebote...n-biker-jeans/
trzecie i czwarte w moich kolorach

Tyle sie rozgladalam, nie zebym intensywnie szukala. Ale nic mi nie wpadlo w oko, albo rozmiarowka do malego 42 i mialam problem tylek zmiescic, albo znow cos innego mi nie lezalo. Jak latwo cos znalazlam , to niestety nie w dostepnej cenie i tak mi schodzilo, a tu prosze... w Aldiku wszystko wyglada tak jak bym chciala, trzeba tylko dorwac rozmiar 42 i 44 i przymierzyc czy cos pasuje.

A co u was? tak nam watek zamilkl :-(
Stary 2015-03-19, 10:43   #111
86lola
Rotmistrz

ja przez ten watek tfrafilam na wizaz
86lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 13:13   #112
201608040942
Konto usunięte

to sie pochweal co sobie fajnego do tej pory kupilas?
Stary 2015-03-19, 21:41   #113
86lola
Rotmistrz

Ja w Aldi glownie kupuje jedzenie. Ciuchy najczesciej dla dzieci. Sa bardzo fajne i bardzo tanie. Jak zedra je na dworze do cna to czlowiekowi nie zal,bo kupy kasy w to nie wlozyl.
Sobie malo co kupuje,bo przewaznie wszystko jest za duze (szczypior jestem),albo nie w moim guscie.
A i uwielbiam buszowac w koszach z przecenami. Tak moj tz dorobil sie sporej ilosci koszul,a ja rajstop.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-20, 14:15   #114
201608040942
Konto usunięte

Ja dzis kupilam malemu Sommerhose. wczoraj rzucili i zapomnialam isc. Maly sie rozchorowal, wiec bylismy u lekrza, potem pojechalam do apteki i juz o Aldiku zapomnialam. Poza tym nie chcialam go za dlugo samego w domu zostawic.
Myslalam ze juz w jego rozmiarze pewnie spodni nie bedzie, a tu niespodzianka. Wzielam dwie pary szarych i jedne bezowe.
Moj nie drze jakos specjalnie, tzn jak byl maly to wogole, wszystko odkladalam do szwagra, nawet buty. teraz jak ma 10 lat wyglada to troche inaczej. BUty aldikowe sa juz za slabe, czesto nie wystarczaja na sezon, a i na kolanach spodnie lubia sie przedrzec, ale to tez nie zawsze. Ogolem jesli chodzi o buty to sie przerzucilam w wiekszosci na drozsze.

Ja jestem wysoka i bynajmniej nie szczypior. Tylko ze czesto jestem miedzy rozmiarem 42 a 44, na co oczywiscie znajomi reaguja ze przesadzam, ze ja gora 40 nosze. Nosilam 11-12 lat temu, potem przed ciaza mi sie przytylo i wyszlo 42. aöe takie z lekka duzawe, bylam miedzy rozmiarami, a teraz wlasnie czasami potrzebuje 42 a czasami 44. za to najczesniej jestem wlasnie miedzy tymi rozmiarami. Mniejszy mi za maly, a wiekszy znow za duzy i obie rzeczy niose nazad. Dzinsy jak sa ok, ale w pasie troche mogly by byc bardziej dopasowane, bo w trakcie noszenia mi sie z lekka zsuwaja, to zaloze pasek i jest ok.
Ale te rzeczy w poniedzialek, to jak najbardziej moje klimaty.
Pare lat temu obkupilam sie w chinos w aldi süd. Uwielbiam te spodnie, jesli w tym roku rzuca ale jakies inne kolory niz moje to chetnie dokupie.

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2015-03-20 o 14:19
Stary 2015-03-23, 16:52   #115
201608040942
Konto usunięte

Bylam w Aldiku po 11-tej i o dziwo ndorwalam te dzinsy co chcialam i pasek w moim rozmiarze. Bikerka byla rozpakowana w rozmiarze 44 i nawet ok w ramionach, ale cos mi nie lezalo, a szukac 42 nie chcialam, bo jednak ogolem nie byla taka jak chcialam. ta czern byla taka wyblakla. jak w dzinsach jest ok, to w kurtce mi to nie lezalo. Wzielam dzinsy w obu rozmiarach i w domu pomierzylam.
Czarne zostaja w rozmiarze 42 a granatowe w 44. Jakos dziwnie je uszyli. Jeszcze tak nie mialam, zeby z jednej kolekcji spodnie roznily sie rozmiarami.
Z paska jestem bardzo zadowolona, gruba skora, kolor jak moje tchibowe botki i tez nie impregnowana skora. Botki jeszcze nie zmienily koloru, choc i na deszcz sie w nich zapalalam. Ciekawe czy pasek kolor zachowa, wydaje mi sie ze powienien, to nie jest ta jasna bezowa skora, ktora normalnie ciemnieje, ten juz ma taki odcien. Ale jak troche ciekniejszy sie zrobi, to plakac nie bede i tak bedzie fajny

Teraz bede polowac na t-sherty w przyszly poniedzielek dla juniora. Fajne beda , marmurkowe z kolekcji dla nastolatkow. Maly bedzie zadowolony, bo on juz dziecinnych bluzek nosic nie chce
Stary 2015-03-23, 23:13   #116
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Bylam w Aldiku po 11-tej i o dziwo ndorwalam te dzinsy co chcialam i pasek w moim rozmiarze. Bikerka byla rozpakowana w rozmiarze 44 i nawet ok w ramionach, ale cos mi nie lezalo, a szukac 42 nie chcialam, bo jednak ogolem nie byla taka jak chcialam. ta czern byla taka wyblakla. jak w dzinsach jest ok, to w kurtce mi to nie lezalo. Wzielam dzinsy w obu rozmiarach i w domu pomierzylam.
Czarne zostaja w rozmiarze 42 a granatowe w 44. Jakos dziwnie je uszyli. Jeszcze tak nie mialam, zeby z jednej kolekcji spodnie roznily sie rozmiarami.
Z paska jestem bardzo zadowolona, gruba skora, kolor jak moje tchibowe botki i tez nie impregnowana skora. Botki jeszcze nie zmienily koloru, choc i na deszcz sie w nich zapalalam. Ciekawe czy pasek kolor zachowa, wydaje mi sie ze powienien, to nie jest ta jasna bezowa skora, ktora normalnie ciemnieje, ten juz ma taki odcien. Ale jak troche ciekniejszy sie zrobi, to plakac nie bede i tak bedzie fajny

Teraz bede polowac na t-sherty w przyszly poniedzielek dla juniora. Fajne beda , marmurkowe z kolekcji dla nastolatkow. Maly bedzie zadowolony, bo on juz dziecinnych bluzek nosic nie chce
Moze jutro wybiore sie do Aldi,to obczaje ta kurtke. Na zdjeciu ta czarna wyglada fajnie.Te jeansy jakos nie sa w moim guscie. Ale tez zobacze na zywca.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości