Betterware - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-24, 18:57   #91
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Betterware

Cytat:
Napisane przez xxxwitchyouxxx Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Dzisiaj zapisałam się do betterware Teraz czekam na katalogi i biorę się za zbieranie zamówień.
Witaj

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 20:18   #92
Tarquin
BAN stały

A ja właśnie po spotkaniu przedstawiającym dokładnie Plan Marketingowy
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 20:32   #93
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
Napisane przez Tarquin Pokaż wiadomość
A ja właśnie po spotkaniu przedstawiającym dokładnie Plan Marketingowy
kurczę, to ci zazdroszczę. Zamierzasz działać? Chcesz budować sieć?
Mnie to chodzi po głowie, ale kurczę no nie wiem.. już 2 razy zaczynałam w Ori i jakoś brak motywacji mnie dopadł..
Nie wiem czy warto porywać się kolejny raz
Stary 2010-01-25, 20:57   #94
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yls Pokaż wiadomość
kurczę, to ci zazdroszczę. Zamierzasz działać? Chcesz budować sieć?
Mnie to chodzi po głowie, ale kurczę no nie wiem.. już 2 razy zaczynałam w Ori i jakoś brak motywacji mnie dopadł..
Nie wiem czy warto porywać się kolejny raz
Wpisałam się do Betterware z myślą, że będę budować sieć, bo mają tutaj korzystny plan marketingowy jeśli dobrze pójdzie to będę mieć w styczniu 6% lub 9%

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2010-01-26, 08:00   #95
iza70
Raczkowanie

GG do iza70

Brawo dziewczyny, nie zniechęcajcie się, jeszcze jest wśród nas miejsce dla nowych przedstawicieli. Dopiero się rozkręcamy, nie ma osoby chyba, która nie zna jakiejś konsultantki Oriflam czy Avon, a my dopiero wchodzimy na rynek. A jeśli już działacie w jakiejś firmie to macie już klientki, którym można podrzucić katalog
Powodzenia
Stary 2010-01-26, 13:00   #96
STARLA77
BAN stały

Ja juz w firmie jestem od roku i mimo iz jestem juz w ori 7 lat i sporadycznie zamawiam w avonie to better bije rekordy zamawiana u mnie!

Niedługo chyba zainwestuje w katalogi i poroznosze je po miescie może jakis ''owoc pracy'' zbiore a najbardziej chodzi mi o nowych konsultantów aby grupe zbudowac.Zauważyalm jeszcze ze moje klientki wola better katalog ogladac niz ori i z niego zamawiac.
STARLA77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:42   #97
drotek
Raczkowanie

GG do drotek

w beterku jest fajne to ze nie musisz byc liderem zeby móc zapisywac nowe osoby i tworzyć swoja grupe,to mi sie podoba bo człowiek wie że pracuje nad swoja grupą a nie dla czyjejś grupy jesli chodzi o wprowadzanie nowych osób

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 15:46   #98
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drotek Pokaż wiadomość
w beterku jest fajne to ze nie musisz byc liderem zeby móc zapisywac nowe osoby i tworzyć swoja grupe,to mi sie podoba bo człowiek wie że pracuje nad swoja grupą a nie dla czyjejś grupy jesli chodzi o wprowadzanie nowych osób
mi też się to podoba, dlatego jestem i w betterware i oriflame

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2010-01-26, 18:24   #99
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Witajcie dziewczyny

Nie widziałam tego wątku i niestety założyłam nowy "Wszystko o Betterware ..." https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16736441 - to może tutaj zaczniemy wpisywać nasze opinie takie bardziej techniczne.

Poza tym jesli chcecie to służę pomocą i radami jeśli któraś będzie chciała. Jutro wrzucę kilka opinii i fotek produktów, może dodacie również swoje ...

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej współpracy
A_neska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 20:24   #100
MagdalenaB29
Raczkowanie

hej ja również zamierzam dołączyć do was ale chyba juz od lutego
moje pytanka
-czy jeśli złoże np 3 zamowienia w miesiącu na ponad 100 pkt to liczą mi sie one jako 300 pkt zdobytych w miesiącu i od tego mam liczona prowizje, czy żeby się liczyła ta prowizja musze zlozyc jedno zamówienie ale na 300 pkt??
-jak to jest z tymi katalogami ? ile kosztują??
pozdrawiam
MagdalenaB29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 20:32   #101
yls
Zadomowienie

GG do yls

Dziewczęta sponsorujące

Jak wygląda Wasze spotkanie z kandydatem? Korzystacie z prezentera? Macie jakieś własne pomysły?
Czy możecie się podzielić takim planem spotkania?

Ja w swojej "drugiej firmie" korzystałam z prezentera (prezentacja firmy, sposobów współpracy). W międzyczasie pytałam kandydata o różne rzeczy powiązane z ew, współpracą- co mu się podoba w firmie, jaka możliwośc działania w niej itp. Potem jeśli dana osoba była zainteresowana, to wypisywała wniosek, później omawiałam katalog, cennik, była robiona lista kontaktów. I umawiałam się na kontakt np za 2 dni.
Tak to mniej więcej wyglądało. A jak jest u Was?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 22:28   #102
Tarquin
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MagdalenaB29 Pokaż wiadomość
-czy jeśli złoże np 3 zamowienia w miesiącu na ponad 100 pkt to liczą mi sie one jako 300 pkt zdobytych w miesiącu i od tego mam liczona prowizje, czy żeby się liczyła ta prowizja musze zlozyc jedno zamówienie ale na 300 pkt??
-jak to jest z tymi katalogami ? ile kosztują??
Możesz złożyć kilka zamówień o różnej wartości punktowej. System pod koniec miesiąca podsumuje je i od łącznej wartości punktowej udzieli rabatu.

Katalogi są dostępne na 3 sposoby:
- jeden kosztuje 2 zł
- 40 sztuk 50 zł (1,25 za sztukę)
- 200 sztuk 150 zł (0,8 zl za sztukę)

W praktyce wygląda to tak, że najczęściej ktoś, kto jest w strukturze wyżej kupuje większa ilość i sprzedaje swojej strukturze.
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 07:23   #103
Dorota99
Przyczajenie

Hej Jestem konsultantką Betterware od 11/2009.
Bardzo cieszę się, że w końcu udało mi się znaleźć forum, na którym można poznać ludzi zajmujących się Betterware

Mam pytanie. Wiele osób pyta mnie o kulę do prania. Czy ktoś z Was zamówił ją i używał? Czy warto ją zamówić?
Dorota99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 11:03   #104
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Witam, jeśli chodzi o kulę do prania to należy pamietać, że używamy jej bez żadnych detergentów tzn. bez proszku do prania i płynów do płukania. Jeśli pranie musimy wcześniej namoczyć to należy później je dokładnie wypłukać zanim rozpocznie się pranie z kulą.

U mnie klientki sobie chwalą.

Należy również pamiętać, ze kula jest wspaniałym wyjściem dla alergików. Wystarcza na ponad 1000 prań.

Na pewno nie dopierze prania mocniej zabrudzonego, nadaje się niestety bardziej do lekko zabrudzonych ubrań lub po prostu do odświeżenia. Po moich dzieciach to niestety najlepsze proszki ledwo dają radę

Jeszcze jedna ważna rzecz - należy pamiętać, iż raz na jakiś czas należy wystawić kulę na działanie promieni słonecznych np. raz na miesiąc czy raz na dwa. Poza tym po każdym praniu należy kulę wyjąć aby wyschła.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

ciekawostka - jak się dowiedziałam na ostatnim spotkaniu to część osób kulę używa jako odświeżacza do lodówki Podobno świetnie pochłania niemiłe zapachy i przedłuża świeżość trzymanych tam produktów.
Ale to zupełnie tak samo jak z tym płynem do czyszczenia mebli skórzanych - rewelacja jeśli chodzi o buty i usuwanie "zimowej soli", sama testowałam

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

A jesli chodzi o rozwijanie i budowanie własnej grupy to... każdy ma jakieś swoje metody - głównie te osoby, które już działały lub działają w mlm.
Ja osobiście uważam, że bardzo ważny jest sponsor. Samemu jest ciężko, ale z pomocą i wsparciem dużo można zrobić. Ja mam świetnego sponsora, który zawsze jest do mojej dyspozycji, który razem ze mną organizuje różnego rodzaju akcje promocyjne, rekrutacyjne.
Dlatego zajęłam się wyłącznie budowaniem własnej grupy. Nie będę oczywiście pisała tu cyferek, ile przedstawicieli w jakim okresie bo przecież nie o to chodzi. Cieszę się, że moja sponsorka wprowadziła mnie w ten biznes, ponieważ jest to dla mnie pierwszy mlm i działam w nim dopiero od 10 miesięcy. Byłam niestety "zielona"
Ale udało się i teraz ja organizuję spotkania, np. w przyszłym tygodniu będzie spotkanie w Bełchatowie - już się nie mogę doczekać

A jeśli chodzi o formę - to na początku spotykałam się z przedstawicielami i miałam oczywiście prezenter i katalog. Wyjaśniałam zasady współpracy, korzyści, zalety i realne zyski. Wychodzę z założenia, że należy mówić prawdę i to robię. Nie "ściemniam", że można zarobić tysiące od samego początku itp. - jejku ile ja się tego nasłuchałam jak wybierałam swój mlm.
Marketing sieciowy to specyficzny rodzaj pracy i należy do niego podejść z pełną świadomością, co z tego, że naopowiadam ludziom bajek, ile to mogą zarobić, jak wszystko "wyjdzie" już po pierwszym miesiącu. I co? Rozczarowanie!!

Teraz prowadzę już spotkania w większym gronie chętnych do współpracy i szczerze mówiąc, niczym się to nie różni od poprzednich spotkań. Tylko zamiast prezentera używam lapropa i rzutnika.

Powiem wszystkim niezdecydowanym, że naprawdę można się rozwinąć w tej firmie, ponieważ: po 1. firma ma jeszcze niewielu przedstawicieli, trzeci rok jest na polskim rynku; po 2. produkty są fajne i użyteczne i w przystępnych cenach; po 3. ... mogłabym wymieniać tego troche, ale nie będę was zanudzała bo i tak ten mój post jest chyba trochę za długi - przepraszam
Stary 2010-01-27, 11:34   #105
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Fajnie,że forum się rozwijaA post wcale nie jest za długiFajnie się czyta wypowiedzi osób,które są w Betterware dłużej...można się dużo dowiedzieć

PRAWKO ZDANE(20.01.10)!!!
xxxwitchyouxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 18:11   #106
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Fajnie,że forum się rozwijaA post wcale nie jest za długiFajnie się czyta wypowiedzi osób,które są w Betterware dłużej...można się dużo dowiedzieć
zgadzam się miło się czyta, także bez skrępowania proszę pisać

Cytat:
Napisane przez A_neska Pokaż wiadomość
miałam oczywiście prezenter i katalog.
na stronie Betterware pisze właśnie o prezenterze, ale piszę że: W DRUKU Zaktualizowana wersja prezentera - podstawowego narzędzia wykorzystywanego podczas spotkań. Został uzupełniony o kompletne informacje dotyczące Planu Marketingowego.
no to ten w ulotce akcesoria, to jest ten nowy, czy stary.. myli mnie to "w druku" i nie wiem czy zamówić..
Stary 2010-01-27, 18:13   #107
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
na stronie Betterware pisze właśnie o prezenterze, ale piszę że: W DRUKU Zaktualizowana wersja prezentera - podstawowego narzędzia wykorzystywanego podczas spotkań. Został uzupełniony o kompletne informacje dotyczące Planu Marketingowego.
no to ten w ulotce akcesoria, to jest ten nowy, czy stary.. myli mnie to "w druku" i nie wiem czy zamówić..
Podbijam pytanie, bo też się zastanawiam czy zamawiać czy jeszcze poczekać na nowy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2010-01-27, 18:16   #108
yls
Zadomowienie

GG do yls

i jeszcze mi się przypomniało..
kiedy będzie można nabyć katalog marcowy?

chce złożyć zamówienie na początku lutego.. jest szansa, że będę mogła zamówić K03?
Stary 2010-01-27, 18:44   #109
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Odpowiadam:
niestety obecnie w sprzedaży jest jeszcze ten stary prezenter , tak jak napisali nowy jest w druku. Jak będzie dostępny to z pewnością przyślą maila z informacją.

A jesli chodzi o katalog 03/10 to będzie od dostępny koło 20 lutego - na pewno nie wcześniej. Poza tym wtedy powinna przyjść również informacja o seminariach Better, wprowadzających nowy katalog
Warto chodzią na takie seminaria, ponieważ obejrzenie nowych produktów w realu naprawdę dużo daje, poza tym przekazywanych jest wiele istotnych informacji dotyczacych danych produktów, a jako konsultanci powinniśmy znać asortyment, który oferujemy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 18:47   #110
JennyAniolek
Zakorzenienie

A od jakiego poziomu są takie seminaria, w jakich miastach się odbywają i czy są płatne ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2010-01-27, 18:51   #111
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Odpowiadam:
niestety obecnie w sprzedaży jest jeszcze ten stary prezenter , tak jak napisali nowy jest w druku. Jak będzie dostępny to z pewnością przyślą maila z informacją.

A jesli chodzi o katalog 03/10 to będzie od dostępny koło 20 lutego - na pewno nie wcześniej. Poza tym wtedy powinna przyjść również informacja o seminariach Better, wprowadzających nowy katalog
Warto chodzią na takie seminaria, ponieważ obejrzenie nowych produktów w realu naprawdę dużo daje, poza tym przekazywanych jest wiele istotnych informacji dotyczacych danych produktów, a jako konsultanci powinniśmy znać asortyment, który oferujemy.
no to dobrze wiedzieć że stary.. zaczekam
a co do spotkań, powiadomień i maili.. ja mimo kilku telefonów nadal maili od firmy nie dostaję.. ale może nic nie przesyłali.. Zapisałam się w listopadzie i od tamtego czasu ani razu nie dostałam informacji mailowo
Stary 2010-01-27, 18:54   #112
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

A co wchodzi w skład tego prezentera?Warto zamówić?
Dziewczyny jeżeli macie w domu bloczek zamówień klienta,reklamówki i inne materiały pomocne w sprzedaży to ZDJĘCIA mile widziane Dla nowych konsultantek na pewno będą przydatne.

Stary 2010-01-27, 19:00   #113
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Ale dziewczyny, ja jeśli nie miałam prezentera to korzystałam z "przewodnika przedstawiciela" - i szczerze mówiąc bardziej się sprawdzał niż prezenter. A dlaczego?
Bo większość - niestety jeszcze - kojarzy mlm z Amwayem i to w tym negatywnym znaczeniu. Oni również robili prezentacje i ludzie to kojarzą i od razu są nastawieni na "nie", mówią, że oni nie będa chodzić po domach i sprzedawać, że nie będą organizować spotkań w domach z prezentacją. I niestety długo się trzeba natłumaczyć, że w networku nie o to chodzi, że nie chodzimy po domach itp.
Dlatego ja zawsze mam przewodnik przedstawiciela - jest dużo lepiej odbierany (przynajmniej u mnie) A zresztą nigdy na początku nie przedstawiam planu marketingowego, bo ludzie nie "zakodują" całego natłoku informacji. Ja tylko nadmieniam, że istnieje możliwość budowania własnej grupy i zarabiania większych pieniędzy i jeśli ktoś wtedy jest zainteresowany to rozwijam temat, jeśli nie to na tym kończę.
Oczywiście miałam kilka osób - ale działających już w mlm - którym przede wszystkim zależało na planie marketingowym i tylko na tym się skupialiśmy. No i podstawą jest oczywiście omówienie produktów - przynajmniej wyrywkowo tzn. przedstawienia opinii na ich temat.
Stary 2010-01-27, 19:05   #114
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
A co wchodzi w skład tego prezentera?Warto zamówić?
Dziewczyny jeżeli macie w domu bloczek zamówień klienta,reklamówki i inne materiały pomocne w sprzedaży to ZDJĘCIA mile widziane Dla nowych konsultantek na pewno będą przydatne.
mówisz i masz
Stary 2010-01-27, 19:14   #115
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

No ... dużo pytań macie
Więc:
Seminatria odbywaja się w kilkunastu większych miastach Polski, są bezpłatne i dla każdego przedstawiciela. Odbywają się najczęściej koło godziny 17 - 18 i trwają jakieś 2 godz. Wtedy każdy uczestnik dostaje jeden nowy katalog, który tam jest oczywiście wcześniej omawiany.

Jeśli chodzi o prezenter to jest on w formie kalendarza - takiego na biurko - z przekładanymi kartkami - i już

Zdjęcia materiałów pomocniczych postaram się zrobić i wrzucić

A co do maili od firmy - sprawdź najpierw w swoim profilu czy nie ma jakiejś literówki w adresie a jeśli nie, to trzeba sprawdzić u operatora - dostawcy internetu - czy wiadomości z ich adresu nie są automatycznie blokowane i odrzucane jako spam, bo tak sie już zdarzało - oni wysyłają jednocześnie do tysięcy osób.
Stary 2010-01-27, 19:28   #116
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
A co do maili od firmy - sprawdź najpierw w swoim profilu czy nie ma jakiejś literówki w adresie a jeśli nie, to trzeba sprawdzić u operatora - dostawcy internetu - czy wiadomości z ich adresu nie są automatycznie blokowane i odrzucane jako spam, bo tak sie już zdarzało - oni wysyłają jednocześnie do tysięcy osób.
hm.. ale co ma dostawca internetu do maili.. ja mam konto na gmailu.. to chyba raczej oni blokują, ale dzięki za cynk- sprawdzę, bo adres jest poprawny

Edytowane przez yls
Czas edycji: 2010-01-27 o 19:28 Powód: korekta
yls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 19:38   #117
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Może źle to ujęłam, nie u operatora a u providera lub w osobistych ustawieniach skrzynek pocztowych. Mail wysyłany jednocześnie do 29 tys. osób jest z góry traktowany jako spam.
Stary 2010-01-27, 19:41   #118
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Może źle to ujęłam, nie u operatora a u providera lub w osobistych ustawieniach skrzynek pocztowych. Mail wysyłany jednocześnie do 29 tys. osób jest z góry traktowany jako spam.
a jaki jest adres nadawcy takiego maila?
Stary 2010-01-27, 19:52   #119
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

kontakt@☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl
Stary 2010-01-27, 20:32   #120
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Cytat:
mówisz i masz
Bardzo dziękuje za zdjęcia Na pewno zamówię te rzeczy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości