karboksyterapia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-01, 13:25   #91
Andzia0606
Raczkowanie

Dot.: karboksyterapia

Cytat:
Napisane przez mar_jolka Pokaż wiadomość
jestem po drugim zabiegu karbo na twarz a dokladnie na bruzdy nosowo wargowe. Pod oczami bede miala za dwa tygodnie. Bruzdy nosowe widocznie sie splycily. Mam ochote na zrobienie tego zabiegu na celulit na uda. Tylko gdzie to mozna zrobic dobrze tak miedzy Katowicami i Czestochowa? Zna ktos moze sprawdzone gabinety?
Po 2 zabiegach naprawdę widzisz różnicę? U mnie to było po około 4 powtórzeniach. Wykonywałam zabiegi w Szczecinie gdzie mieszkam, trochę daleko mi do Katowic i Częstochowy
Andzia0606 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-02, 09:14   #92
mar_jolka
mar_jolka

Send a message via Skype™ to mar_jolka

tak- jest roznica wyraznaDlatego chcialabym jeszcze powalczyc z celulitem na udach.... Stad pytanie o gabinet na slasku ktry zajmuje sie nie tylko twarza ale i celulitem na nogach.
mar_jolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-26, 13:41   #93
KonstancjaMaria
Przyczajenie

Karboksyterapia to dla mnie zdecydowanie hit oststniego lata. Wszystkim polecam karboksyterapię – jako zabieg szczególnie zwalczający cellulit. Warto go wykonać, bo w porównaniu z jakimiś drenażami, jest bardzo skuteczny. Schudłam 8 cm w pasie! Dla mnie to mega wyczyn! Zabieg robiłam w xxx na Ursynowie. A Wy w jakich miejscach robiłyście ten zabieg?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-01-26 o 14:00 Powód: Reklama.
KonstancjaMaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 23:07   #94
obywatelka planety Ziemia
Rozeznanie

Avatar obywatelka planety Ziemia

GG do obywatelka planety Ziemia

Cytat:
Napisane przez Zyta_Flores Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Może któraś w Was ma robiła karbo w którejś z tych warszawskich klinik:

Klinika Urody Bel Equilibre (urządzenie TM Dual MC2)
Estetican w centrum i na Noakowskiego
Salon Kawaii (Smolna 10)
Studio Urody Aga (Koło)
Klinika Urody Team Beauty w centrum (Szucha) ?

Mają dobre ceny i zastanawiam się, czy nie zaryzykować
Ktoś testował?
podbijam to pytanie, jesli korzystalyscie z karbo w któryms z tych miejsc to wypowiedzcie się proszę
obywatelka planety Ziemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-16, 11:41   #95
moniaki
Przyczajenie

Skusiłam się na karbo w tym roku zamiast lipo shock....i nie żałuję jestem po dwóch zabiegach dziewczyny i cellulitu prawie nie widać "tak normalnie" czyli muszę napiąć mięśnie żeby pokazał się na pośladkach a na nogach to ścisnąć skóre...mój pierwotny cellulit nie był bardzo duży ale widoczny gołym okiem tak stojąc normalnie a na pośladkach masakra....teraz mam jeszcze serię 4 zabiegów ale mogę z czystym sercem to polecić...ja codziennie dla zwiększenia efektu robię sobie krótki masaż ud bańką chińską i myślę że to też dużo daje. Ponieważ jeszcze nie mogę ćwiczyć bo jestem po plastyce brzucha a chciałam zacząć działać na moje ciało bo wakacje tuż tuż a w miesiąc nic nie można konkrtnego osiągnąć trzeba zacząć wcześniej - wybrałam więc ten zabieg. Dodatkowo w miejscu pod pośladkami i z boku ud zrobiłam kriolipolize...efekt za miesiąc mam nadzieję że się razem fajnie skumuluje
moniaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-26, 12:12   #96
obywatelka planety Ziemia
Rozeznanie

Avatar obywatelka planety Ziemia

GG do obywatelka planety Ziemia

ja byłam na 1 zabiegu karbo - na powieki i pod oczy. Szczypało bardzo i piekło przy górnej powiece i to uczucie wgniatania gałki ocznej - masakra. Na szczęście po 1,5 minuty przestało boleć i gaz zaczął schodzić. Natomiast kilka godzin po zabiegu przejechałam sobie palcami pod oczami (bo skoro co2 rozbija tluszcz to chcialam ten tłuszcz do ukladu limfatycznego skierować) i usłyszałam odgłos pękania
i teraz nie wiem czy to były pozostałości gazu nie wchłoniętego jeszcze, czy jakas struktura tkankowa naruszona czy co. Podpowiedzcie
obywatelka planety Ziemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 09:31   #97
Andzia0606
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez obywatelka planety Ziemia Pokaż wiadomość
ja byłam na 1 zabiegu karbo - na powieki i pod oczy. Szczypało bardzo i piekło przy górnej powiece i to uczucie wgniatania gałki ocznej - masakra. Na szczęście po 1,5 minuty przestało boleć i gaz zaczął schodzić. Natomiast kilka godzin po zabiegu przejechałam sobie palcami pod oczami (bo skoro co2 rozbija tluszcz to chcialam ten tłuszcz do ukladu limfatycznego skierować) i usłyszałam odgłos pękania
i teraz nie wiem czy to były pozostałości gazu nie wchłoniętego jeszcze, czy jakas struktura tkankowa naruszona czy co. Podpowiedzcie
Raczej nie powinnaś się obawiać, miałam podobne doznanie. Jak mówisz, to są jeszcze pozostałości niewchłoniętego gazu. W sumie śmieszne uczucie, takie bąbelki pod skórą
Dziwi mnie tylko te uczucie wgniatania gałki ocznej podczas zabiegu. Ja niczego podobnego nie odczułam.
Stary 2016-03-31, 16:57   #98
ferryboat
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Czytam wątek i widzę w większości dobre opinie! Robiła może któraś z was ten zabieg na poliki/chomiki? zależy mi, żeby pozbyć się tłuszczu z okolic policzków i podbródka.
Stary 2016-04-15, 08:19   #99
Beataa94
Przyczajenie

Hej, Wasze posty dodają mi otuchy, zdecydowałam się pójść na zabieg z wykorzystaniem karboksyterapii. Mam 22 lata i straszne rozstępy na piersiach, a do tego skóra na nich jest wiotka. Jeszcze nie rodziłam, a z wagi też jakoś szczególnie nie spadłam. Rozstępy zrobiły mi się praktycznie z dnia na dzień ;/ Aż chce mi się płakać. Ponoć kolagen jest wytwarzany do 25 roku życia...Niestety u mnie chyba już go nie ma;/ Polecono mi, bym zrobiła badanie u ginekologa i wykluczenie pojawienia się rozstępów przez zmiany hormonalne. 20.04 mam wizyte u lekarza, a 21.04 ( jeśli ginekolog nic nie stwierdzi) wizyte w studiu pielęgnacji urody. Mam nadzieję, że zadziała ta metoda- to moja ostatnia deska ratunku:k ciuki:
Beataa94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-22, 13:34   #100
bernikula
mOLDerator

Podbijam. Czy któraś robiła zabieg na rozstępy na brzuchu po ciąży? Umówiłam się na pierwszy zabieg, ponoć 10 sesji to minimum. Bardzo jestem ciekawa skuteczności?

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-24, 08:55   #101
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Andzia0606 Pokaż wiadomość
Na cellulit nie robiłam. Jedynie na cienie pod oczami i wypadające włosy. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, jedynie ze swojego własnego doświadczenia mogę stwierdzić, że z reguły potrzeba więcej zabiegów do tego by efekt otrzymać. No i ważna jest również systematyczność. W moim przypadku była to jedna wizyta raz w tygodniu. A jak Tobie zalecono?
Jaki efekt na włosach tak z perspektywy czasu? Pomogło?

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-25, 10:17   #102
Andzia0606
Raczkowanie

Jak już pisałam wcześniej, zabieg wykonywany raz w tygodniu, po 4 widać już radykalną różnicę z tym co było przed zabiegiem. Zauważyłam ogromną poprawę. Nie wyciągałam już kępki włosów ze szczotki czy z wanny po umyciu również. Ogólnie tam gdzie sie poruszyłam, były moje włosy. Po zabiegach problem ustał. Śmiało mogę powiedzieć, że karbo świetnie radzi sobie z problemem wypadających włosów.
Stary 2016-04-30, 12:37   #103
Beataa94
Przyczajenie

Dziewczyny, jestem już po pierwszym zabiegu Zapisałam się na 10 serii. Zabieg nie jest aż tak bardzo bolesny, igiełki przy wkłuci wcale nie czuć, dyskomfort wywołuje dopiero ,,wstrzykiwanie" CO2.. Troszkę piecze ,ale zaraz ustępuje.No i niestety jeden minus jest taki, że wychodzą małe siniaki na piersiach.
Stary 2016-05-04, 11:21   #104
JaZenOn
Przyczajenie

Witam Interesuje mnie nieco inne zastosowania karboksyterapi. Podobno jest to też dobra metoda na wypadanie włosów. Znalazłem sporo informacji na temat poztytywnych efektów tego zabiegu, jednak na temat leczenia łysienia jest bardzo niewiele.
Oczywiście, każdy salon kosmetyczny, który oferuję tą usługę, wspomina o świetnych rezultatach, jednak nie znalazłem żadnej opinii zadowolonego pacjenta.
Czy ktoś stosował karboksyterapię w celu poprawienia krążenia skóry głowy i zatrzymana wypadania włosów? Będę wdzięczny za opinie i opis rezultatów?
JaZenOn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 07:40   #105
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JaZenOn Pokaż wiadomość
Witam Interesuje mnie nieco inne zastosowania karboksyterapi. Podobno jest to też dobra metoda na wypadanie włosów. Znalazłem sporo informacji na temat poztytywnych efektów tego zabiegu, jednak na temat leczenia łysienia jest bardzo niewiele.
Oczywiście, każdy salon kosmetyczny, który oferuję tą usługę, wspomina o świetnych rezultatach, jednak nie znalazłem żadnej opinii zadowolonego pacjenta.
Czy ktoś stosował karboksyterapię w celu poprawienia krążenia skóry głowy i zatrzymana wypadania włosów? Będę wdzięczny za opinie i opis rezultatów?
Ja wykupiłam 6 zabiegów. zaczynam od przyszłego poniedziałku. Dam znać jak będą jakieś rezultaty, choc nie ukrywam, że boję się, żeby skutek nie był odwrotny.

- ,

Stary 2016-05-05, 08:20   #106
JaZenOn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MM-1968 Pokaż wiadomość
Ja wykupiłam 6 zabiegów. zaczynam od przyszłego poniedziałku. Dam znać jak będą jakieś rezultaty, choc nie ukrywam, że boję się, żeby skutek nie był odwrotny.
Otóż to, boję się, że zamiast sobie pomóc, tylko zaszkodzę. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć opinii osób, które stosowały karboksyterapię jako metodę na porost włosów. Będę wdzięczny za każdą radę w tej kwestii
Stary 2016-05-05, 11:04   #107
bernikula
mOLDerator

Ja z kolei w poniedziałek zaczynam zabiegi na brzuch, ale narazie jakoś tak sceptycznie jestem nastawiona...

Insta
Stary 2016-05-10, 23:24   #108
misiaczka111
Przyczajenie

spróbuj z Linerase, to preparat do ostrzykiwania, w pełni naturalny i można go stosować na dekolt. ujędrnia, odżywia skórę i regeneruje, sama stosowałam go na straszne rozstępy na pupie po ciąży, bardzo dobrze sobie z nimi poradził. zapytaj lekarza dermatologa o to, może Tobie też pomoże
misiaczka111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 21:23   #109
niewojt
Przyczajenie

W Łodzi zabiegi wykonuje Instytut Yasumi.
niewojt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-15, 20:25   #110
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

A ja nie polecam... Strata kasy
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 10:43   #111
JaZenOn
Przyczajenie

Nikt nie wypowie się na temat skuteczności karboksyterapi przy pobudzaniu cebulek włosowych?
Czyżby jednak ta metoda nie była tak skuteczna jak zapewniają?
Stary 2016-05-18, 18:52   #112
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JaZenOn Pokaż wiadomość
Nikt nie wypowie się na temat skuteczności karboksyterapi przy pobudzaniu cebulek włosowych?
Czyżby jednak ta metoda nie była tak skuteczna jak zapewniają?
Ja dopiero miałam 2 zabiegi, więc nie mogę jeszcze nic powiedzieć oprócz tego, że zabieg nie straszny.

- ,

Stary 2016-06-01, 15:36   #113
201804100943
Konto usunięte

Czy któraś z Was robiła karbo na worki pod oczami?

Jestem po 3cim zabiegu i średnio widzę różnicę. Koleżanka powiedziała że worki się trochę zmniejszyły,choć ja widzę że to zależy od dnia- czasami mam wory jak namioty a czasami wcale.
Traktuje to jako ostatnią deskę ratunku, bo pozostaje mi jedynie operacja plastyczna.
Robię w gabinecie w Sosnowcu, namiary tylko na PW.
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 07:18   #114
ooooliwkaaa
Przyczajenie

Dziewczyny po karboksyterapi na rozstępy jak poprawa? Też się zdecydowałam, na serię 10zabiegów... mam nadzieję, że w połączeniu z laserem da lepsze efekty.
Już byłam raz na tej karbo, przyjemne to nie jest, noo ale liczę na poprawę.
ooooliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 12:43   #115
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez ooooliwkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny po karboksyterapi na rozstępy jak poprawa? Też się zdecydowałam, na serię 10zabiegów... mam nadzieję, że w połączeniu z laserem da lepsze efekty.
A gdzie chcesz poprawić wygląd skóry? Ja chodzę na rozstępy na brzuchu, po ciążach, na razie byłam na trzech zabiegach, też mam zaplanowane 10. Jestem trochę sceptycznie nastawiona, no ale mam nadzieję, że chociaż trochę poprawi się wygląd moje skóry.

Insta
Stary 2016-06-14, 07:41   #116
Beataa94
Przyczajenie

Cytat:
Ja także zapisałam się na 10 zabiegów-rozstępy na piersiach. Teraz już jestem po 5 i muszę przyznać, że efekty są widoczne. Obawiałam się, żę to mi wcale nie pomoże, gdyż połowę rozstępów mam z wieku dojrzewania ( kilka lat minęło ), a resztę narobiło mi się w ubiegłym roku. Dzisiaj mogę śmiało założyć bikini i nawet łezki nie uronię. Niestety zaczynając teraz zabiegi trzeba chronić przed słońcem miejsce, które jest poddawane karboksyterapii;/ Więc piersi staram się zasłaniać Ale jak najbardziej polecam
Stary 2016-06-14, 08:25   #117
ooooliwkaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
A gdzie chcesz poprawić wygląd skóry? Ja chodzę na rozstępy na brzuchu, po ciążach, na razie byłam na trzech zabiegach, też mam zaplanowane 10. Jestem trochę sceptycznie nastawiona, no ale mam nadzieję, że chociaż trochę poprawi się wygląd moje skóry.

Też chodzę na brzuch i niestety uda:/ Na nich też trochę tego świństwa mi się pojawiło. Na brzuchu miałam już 3 razy zabieg laserowy i teraz karbo, na udach laser raz, a karbo 2 razy. Jeszcze długa droga przede mną:/ Nie są jeszcze bardzo stare, bo poszłam na laser pół roku po porodzie, chciałam jak najszybciej zadziałać. Planuję zrobić na brzuch całą serię lasera, więc jeszcze 2 zabiegi i zobaczyć efekty, a później jeszcze ciągnąć kilka zabiegów karbo.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Beataa94 Pokaż wiadomość
Ja także zapisałam się na 10 zabiegów-rozstępy na piersiach. Teraz już jestem po 5 i muszę przyznać, że efekty są widoczne. Obawiałam się, żę to mi wcale nie pomoże, gdyż połowę rozstępów mam z wieku dojrzewania ( kilka lat minęło ), a resztę narobiło mi się w ubiegłym roku. Dzisiaj mogę śmiało założyć bikini i nawet łezki nie uronię. Niestety zaczynając teraz zabiegi trzeba chronić przed słońcem miejsce, które jest poddawane karboksyterapii;/ Więc piersi staram się zasłaniać Ale jak najbardziej polecam

Po 5 zabiegu już masz takie efekty? Super mnie uprzedzano, że ze starymi może być tak, że w 100% nie usuną, ale będą bardzo mało widoczne, że tylko my o nich będziemy wiedzieć, nikt inny nawet nie zauważy... ciekawa jestem ile będzie w tym prawdy w moim przypadku.

A jakim urządzeniem masz robioną tą Karbo?

Wiem jedno, że trzeba z nimi walczyć
Stary 2016-06-15, 12:03   #118
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Też chodzę na brzuch i niestety uda:/ Na nich też trochę tego świństwa mi się pojawiło. Na brzuchu miałam już 3 razy zabieg laserowy i teraz karbo, na udach laser raz, a karbo 2 razy. Jeszcze długa droga przede mną:/ Nie są jeszcze bardzo stare, bo poszłam na laser pół roku po porodzie, chciałam jak najszybciej zadziałać. Planuję zrobić na brzuch całą serię lasera, więc jeszcze 2 zabiegi i zobaczyć efekty, a później jeszcze ciągnąć kilka zabiegów karbo.

Jakie zabiegi uważasz za skuteczniejsze- laser czy karbo? Bo mi kosmetyczka tez cos wspominała o laserze i teraz nie wiem jak to ma wyglądać.
Zapisz

Insta
Stary 2016-06-15, 14:45   #119
ooooliwkaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Jakie zabiegi uważasz za skuteczniejsze- laser czy karbo? Bo mi kosmetyczka tez cos wspominała o laserze i teraz nie wiem jak to ma wyglądać.
Zapisz

Podobno laser jest najlepszy. To zależy jakie ma się te rozstępy. Jeżeli kilka prostych linii to i karbo jest fajna, a jeżeli dużo, dużo mniejszych to ciężko karbo się w każdy rozstęp wkłuć. Mi tak mówiła lekarka, że laser najmocniejszy, a karbo jest dobra żeby wspomagać. Chociaż widziałam dziewczynę, która miała kilka rozstępów na brzuchu i po serii karbo trzeba było się baaardzo przyglądać, żeby dojrzeć, że ma na brzuchu jakieś rozstępy.
Też na każdego działa co innego
Nie długo idę 4 raz na laser na brzuch. Seria to 5 wtedy widać jakieś efekty. Podobno skóra po pół roku po zabiegu jeszcze się regeneruje.
Zasnatawiałam się jeszcze nad kwasami, ale to nie teraz tylko może w zimę. Zobaczę na początku efekt po 5zabiegach na brzuchu tym laserem.
A tam gdzie robisz zabiegi mają też laser?

Edytowane przez ooooliwkaaa
Czas edycji: 2016-06-15 o 14:49
Stary 2016-06-16, 09:34   #120
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Podobno laser jest najlepszy. To zależy jakie ma się te rozstępy. Jeżeli kilka prostych linii to i karbo jest fajna, a jeżeli dużo, dużo mniejszych to ciężko karbo się w każdy rozstęp wkłuć. Mi tak mówiła lekarka, że laser najmocniejszy, a karbo jest dobra żeby wspomagać. Chociaż widziałam dziewczynę, która miała kilka rozstępów na brzuchu i po serii karbo trzeba było się baaardzo przyglądać, żeby dojrzeć, że ma na brzuchu jakieś rozstępy.
Też na każdego działa co innego
Nie długo idę 4 raz na laser na brzuch. Seria to 5 wtedy widać jakieś efekty. Podobno skóra po pół roku po zabiegu jeszcze się regeneruje.
Zasnatawiałam się jeszcze nad kwasami, ale to nie teraz tylko może w zimę. Zobaczę na początku efekt po 5zabiegach na brzuchu tym laserem.
A tam gdzie robisz zabiegi mają też laser?
Podejrzewam, że tak, bo sama kosmetyczka mi to proponowała. Ale na razie seria tych 10ciu zabiegów z karbo.
Ile płacisz za jeden zabieg karbo i jeden laser?

Zapisz

Insta
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości