![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: projekt kuchni wykonam - prace do portfolio .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
piotrekt twoja kuchnia po poprawkach. Tylkoniezmieniłam ciany z oknami bo niebardzo widze sens siekac tak na drobne te szafki. Wiec zostałam przy swuch 600. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
dygotka8 kolejna wesja projektu dla twojej siostry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Ci bardzo,zaraz jej prześlę
![]() ja nadal zajęta więc w czwartek dopiero będe miała czas by wrzucic swoje plany ![]() dobrej nocy
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam tylko małe pytanko czy te okno w kuchni 90/235 to jest jakies balkonowe? (otwierane) czy takie bardziej wystawowe ( na jakiej wysokości od podłogi sa okna) bo wprojekcie niema tego wymiaru. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam Tak okno w kuchni 90/235 jest otwierane -wyjscie na taras.Drugie okno 90 cm od podlogi. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Koniec, bardzo Ci dziękuję za przygotowany projekt! Nareszcie to widzę
![]() M. Szerokość netto 912 Wysokość obudowy z zawiasem netto 1789 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Befi oto moje propozycje dla twojej kuchni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
gosianixa kilka dlaciebie do oberzenia. Ja bym zrezygnowała z podłogi biało czarnej i poszła w delikatne berze. Lodówke wstawiłam czarna ale bosch ma takrze biała seria lodówek białe piekarniki stylizowane ma smeg. wstawiłam dla porównanie obie opcje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Koniec co za talent i tempo projektow.Wielkie dzieki za projekty.Mam duzo sprzetow kuchennych i szafek wydaje mi sie troche malo i zmywarka moja ma 90cm ta w projekcie wydaje mi sie mniejsza(moze to tylko wrazenie?)Przejzalam jeszcze raz twoje propozycje i bardzo spodobala mi sie ta a szczegolnie ta lewa strona projektu z piekarnikiem i szafkami do sufituuuu.Kolorystyka rewelacja
Edytowane przez Befi Czas edycji: 2009-09-24 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Befi skoro podoba ci sie taka ścianka taka mała namiastka w twojej kuchni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Koniec.
Swietnie bardzo podoba mi sie ten pomysl ![]() Kolorystyka to ta z twojej wizualizacji-szafki braz i biel ,sciany oliwka. Dwa pytania do ostatniego projektu 1-czy przy wysunietym krzesle da otworzyc sie zmywarke? 2-piekarnik przy lodowce czy to nie przeszkadza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Oto projekt w kolorystyce która ci sie podoba.
1 przy wysunietym krzesle nie otwirzysz niestety zmywarki ( przy takim układzie kuchni wyjscie na taras wejscie z salony i z spiżarni narazie nic lepszego nie wymysliłam szczególnie że chcesz dużo szafek i duży stół) może zrezygnowac z tak dużego stołu w kuchni a wstawić go w salonie pod oknem wykuszowym ?? A w kuchni ew. jakis barek od strony salonu tak do zjedzenia na szybko?? Lub pozostac przy 2 opcji jaka ci zaproponowałam ale wtedy masz mniej szafek. Ale skoro masz spiżarnie . Ew. można połaczyć opcje zabudowy na scianie z 3 projektu z połaczeniem stołu z 2. 2 to że lodówka i piekarnik są obok siebie to nie przeszkadza. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzieki Koniec.
Mam nadzieje ze nie masz mnie dosyc? Polaczenie wersji 2 i 3 to moze byc dobry pomysl (mimmo mniejszej ilosci szafek) Projekt 3 bardzo mi sie podoba ale w praktyce moze okazac sie ciut za ciasno.Stol tez potrzebny (przy dwojce malych dzieci rzecz niezbedna) z barkiem moglby byc maly problem.Jeszcze jedno zmywarka ma 60cm ,nie wiem skad wzial mi sie inny wymiar.Serdecznie pozdrawia ))) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Koniec spadlas nam z nieba
![]() jak wielu osobom pomoglas. Projekty bardzo mi sie podobaja, ale wszedzie kuchnia jest osobnym pomieszczeniem. ja bede miala aneks niestety ![]() jakbys miala jeszcze chceci pomoc mi urzadzic mieszkanko bylabym bardzo wdzieczna i podeslala bym rzut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
hej aneks tez można fajnie urzadzić. czekam na rzut. i kródką informacje jak bedzie salon wydladał aby dopasowac doniego kuchnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za zainteresowanie a wiec salon planujemy w kolorach brazowo-beżowych (ciemno brazowe panele na podlodze) na scienie bez okien bedzie kwadrat z czegos przypominajacego "cegielki" bez, krem, szary jeszcze nie wiem, beda tem poleczki podswietlane i telewizor; mniej wiecej na srodku jakas duza sofa, czy rogowka pufy stolik niski szklany. kolor mebli kuchennych chcialabym aby pasowal do brazu i bezu, myslalam o meblach w stylu nowoczesnym , na wysoki polysk kolor wisnia, bordo ( choc jesli wpadnie Ci jakis inny kolor do glowy tez mogloby byc fajnie). chce tez oddzielic kuchnie od salonu barkiem ( ja myslalam o takim z wisniowych luksfer podswietlany od srodka, ale moj TZ nie jest to tego przekonanay, zreszta tez nie wiem jakby to mialo dokonca wygladac) przeszkoda do barku jest balkon, a w zasadzie okna balkonowe obydwa sa podluzne a'la drzwi z tym ze tylko jedno otwierane. patrzac na wprost na aneks po prawej stronie na koncu bedzie kuchenka , na koncu po lewej lodowka, zlew od razu przy lodowce. nie wiem czy to wystarczajace informacje, ale mam nadzieje ze tak, zadnych mebli ani sprzetu jeszcze nie mam kupionego a wiec licze na twoja wyobraznie. i jeszcze raz dziekuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
oto połacznie warianty 2 i 3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Jestes wielka Koniec
Twoje projekty są niesamowite,jestes jak wrozka ktora spelnia zyczenia(a moze rybka ))) Na poczatku wyobrazalam sobie inaczej swoja kuchnie ale twoj projekt bije na glowe moje pomysly.Teraz jestem pewna ze ostatnia propozycja bedzie koncowa.Nie wiem jak moge odwdzieczyc sie?? Dziekuje Ci. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Witam !!
ja też poproszę o pomoc Kuchnia jest na poddaszu (opis załączony do mojego super malunku ![]() chiałabym wszystko w zabudowie (lodówka zmywarka i piekarnik na środku słupka, dobrze gdyby zmieścił się tam stół i krzesła) kolorystyka ciemniejsza ale jasne też mi się podobają będę wdzięczna za sugestie kolor czerwony ściana kolankowa 150 cm (65 cm od tej ściany jest już H=220 (nie umiłam tego narysować)) czesć brązowa - kominy szara 0 dł 150 cm to okno strzałki to wyjście na hall i salon (na prawo) Edytowane przez kasius Czas edycji: 2009-10-01 o 17:00 Powód: lit |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Czy ja jeszcze się załapałam? Planuję kuchnię(właściwie to aneks kuchenny) już kilka miesięcy i w związku z jej malutkim wymiarem nie mogę się na nic zdecydować. Marzy mi się kuchnia nowoczesna. Na razie jest pomalowana: najdłuższe ściany na czerwono, ta z oknem na magnolię. Mam już sprzęty- niestety nie do zabudowy- zmywarkę(45cm), lodówkę(60x80cm) i małą płytę indukcyjną(1 palnik). Mikrofalówkę chciałam postawić gdzieś nad blatem. Ze względu na to, że są białe chciałam kuchnię urządzić na biało, a na ścianę założyć szkło żeby przebijała czerwień i nie było szpitalnie. Blat myślałam żeby był ciemny(może imitacja drewna?). Zastanawiam się też nad różnymi wysokościami szafek- naprzeciw okna dłużej, szafka narożna, i naprzeciw pokoju krócej, żeby poniżej zmieściła się półka na jakieś pierdoły(wcale nie wiem czy to się sprawdzi i nie wprowadzi chaosu). Czy da się też zaplanować jakiś mały kącik na jedzenie(może między oknem a balkonem?). Płytki na podłodze w kuchni są brązowe. Pod oknem jest kaloryfer- który ogrzewa też pokój, więc nie da się go usunąć. Kuchnia wychodzi na pokój więc musi chyba nieco z nim współgrać. Wszystkie meble w pokoju(stolik, regał i komoda) są wenge i biała kanapa. Ściany: za kanapą czerwona, reszta magnolia. Ogólnie utrzymany jest w klimacie biały- czarny-czerwony. Panele są takie w ciemne paski(woodstock komfortu jest temu najbliższy) . Co Ty na to? Codziennie przestawiam meble na makiecie z ikei i nie mogę się jakoś dopatrzyć ergonomicznego rozwiązania tej klitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Bartosia oto wizualizacja twojek kuchni w kilku odmianach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Kasius dla ciebie ma taka propozycje narazie w jasnych barwach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
podoba mi sie ten układ nie myśłałam ze tak spodoba mi sie filoetowa kuchnia ale czuję pewien niedosyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
W kolejnej wersji miała być zabudowa takze pod oknem i wtym wypadku płyta miał wylodawac włąsnie na tej zabudowie i pojawił by sie pochłaniacz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
wywrocilas moje wyobrazenia do gory nogami
![]() podswietlenie barku rowniez bardzo mi sie podoba, jakbys mogla dodac nad barkiem jakies moze wiszace oswietlenie i dostawic hokery (kolor?)(wciaz mam na mysli pierwsza wizualizacje) bylo by fajnie i moze zmienic kolor blatu na jakis inny, moze ciemny czy czarny by pasowal. jesli chodzi o uklad mebli to bardziej podoba mi sie z wizualizacji 2 i 3, z piekarnikiem wyzej, jakbys mogla kuchenke przesunac w prawo do piekarnika, a w jej miejsce umiescic zmywarke (czy raczej szafke na) jak by to wygladalo? i jeszcze jedno pytanie w salonie bede miala na podlodze panele ciemne, a przy aneksie plytki, doradz mi prosze do ktorego miesca klasc plytki. dziekuje Ci bardzo za pomoc moj TZ wyszedl do pracy wiec nie moge sie doczekac az pokaze mu projekty, moze jeszcze cos wymyslimy wspolnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Koniec,wreszcie i ja wrzucam plan
będę Ci bardzo bardzo wdzięczna jeśli coś dla mnie zaproponujesz.Pojęcia nie mam czy chciałabym by była ona w wersji klasycznej,tradycyjnej czy nowoczesna-bo taką i taką opcję biorę pod uwagę... Okno widoczne po lewej jest od północy,drugie od wschodu co do koloru to jasne,gładkie fronty.Sprzęt raczej zabudowany. Nie jestem zdecydowana bo każde rozwiązanie podawane przez ciebie jest bardzo ładne ![]() Nie mam wyobraźni na tyle by sobie wyobrazić jakby to wyglądało na żywo-więc biorę pod uwagę czy by do zaprojektowania domu nie zatrudnić architekta,ale to się jeszcze okaże... pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to fajnie, z miła chęcia zobaczę jak to będzie wyglądało |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
czy moge prosic o wykonanie projektu kuchni, brakuje mi pomyslów na sliczna kuchnie. Chcialabym bardzo duzo szafek wzwiazku z tym dobrzeby bylo jakby kuchnia byla w ukladzie litery U.
Moja wizja to taka ze szafki dolne bylyby w kolorze orzechu amerykanskiego a gorne w kosci sloniowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Bartosia oto mix obu poprzednich projeków z elemantami które ci sie w nich podobały. Zestawienie blatów jasnych z podłoga jasna i ciemnych z ciemna oraz mieszanka. Hocery zrobiłam w kolorze boczków szafek kuchenych. Co do płytek wydaje mi sie że najlepiej je wypuscić tak aby krzesła swobodnie na nich staneły. Zrobiłam opcje z sciatym skosem i na prosto załaczam obie dla porównania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.