|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie krzesełko do karmienia
Chyba żadne krzesełko o podanych parametrach nie składa się do takich kompaktowych rozmiarów
Większosć krzesełek jest do siebie podobna, mają takie same funkcje i różnią się detalami (regulowany podnóżek, 2 lub 4 kółka, możliwość mocowania tacki na nogach krzesełka).
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo chciałabyś wszystko w jednym, a takie rzeczy tylko w erze
![]() Ja mam chicco polly i spełnia wszystkie początkowe kryteria, ma ceratkowe siedzisko, no ale co do pocenia to przecież dziecko i tak nie siedzi w nim długo. Natomiast chyba najłatwiejsze do utrzymania w czystości, choć moje dziecię je ekstremalnie grzecznie akurat więc to nie problem, ale kiedyś miała wypadek z przelatującą kupą..... Co do wożenia to najprościej chyba kupić drugie tanie, np to z ikei i niech sobie będzie u dziadków, albo możecie je wozić. Z tym, że ono nie ma żadnej regulacji.
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Z perspektywy czasu, małego mieszkania stwierdzam, że takie stojące krzesełko to jednak zawadkupa jest. Aby złozyć i schować kilka razy dziennie to też trzeba mieć gdzie. Teraz używam go dwa razy dziennie do obiadu (dwa dania najczęściej, córka je sama).
Początkowo karmiłam w foteliku-nosidełku. Teraz kupiłabym zwykłe dwuczęściowe drewniane, aby mała miała swoje krzesełko i swój stolik (miałaby wygodne miejsce do rysowania).
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
To ja się podepnę pod temat i również poproszę o propozycje
![]() Moje wymagania to: 2w1 (krzesełko do karmienia+krzesełko i stoliczek), łatwe do czyszczenia, więc chyba najlepiej plastikowe i stabilne. No i miło by było, gdyby nie kosztowało zbyt wiele Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem zdania że najlepsze jest z Ikea
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43981112]To ja się podepnę pod temat i również poproszę o propozycje
![]() Moje wymagania to: 2w1 (krzesełko do karmienia+krzesełko i stoliczek), łatwe do czyszczenia, więc chyba najlepiej plastikowe i stabilne. No i miło by było, gdyby nie kosztowało zbyt wiele Z góry dziękuję [/QUOTE]te drewniane 2w1 też się łatwo czyści Siostrzeniec miał tapicerowaną z miękkim oparciem i siedzeniem, fajna sprawa. Krzesełko miało swoj brat (regulowany), do tego konstrukcja zakładała jeszcze stoliczek.
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43981112]To ja się podepnę pod temat i również poproszę o propozycje
![]() Moje wymagania to: 2w1 (krzesełko do karmienia+krzesełko i stoliczek), łatwe do czyszczenia, więc chyba najlepiej plastikowe i stabilne. No i miło by było, gdyby nie kosztowało zbyt wiele Z góry dziękuję [/QUOTE]Mam plastikowe krzesełko 2w1 i po ponad roku używania zdecydowanie odradzam taki zakup,śrubki plastikowe notorycznie same się odkręcają i ciągle trzeba je dokręcać,czasem mam wrażenie że się rozleci. Krzesełko zajmuje bardzo dużo miejsca,mimo że mam dużą kuchnię to mnie denerwuje. W zeszłym tygodniu złamał się gwint od śrubki i chyba czeka nas zakup nowego krzesełka.bo już po gwarancji. Bratowa ma takie samo krzesełko i też śrubki musi ciągle dokręcać. Na początku jak dziecko jest malutkie to jest ok ale jak zacznie się ruszać to tragedia. |
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
nie widzi mi się jechać 300km do ikei w jedną stronę po krzesełko za 200zł. a niestety jestem jak niewierny Tomasz muszę pomacać zanim kupię
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko zależy od tego w jaki sposób planujesz karmić dziecko, chociaż "karmić" do BLW nie pasuje. Jeśli wybierasz karmienie łyżeczką - to wszystkie te wygodne typu chicco polly magic itp z pasami i tysiącem warstw tapicerki. Jeśli BLW - konstrukcyjnie najprostsze, albo IKEA, albo stokke albo coś innego bez zakamarków, oparcia do samej szyi (ogranicza machanie rękami) itp. To moim zdaniem na początek, później w tej grupie którą wybierzesz powinnaś szukać bardziej szczegółowo pod kątem tego czego oczekujesz.
My się BLWujemy od 6. miesiąca skończonego i przez chwilę miałam właśnie polly magic - dla mnie masakra z czyszczeniem, plus ograniczenie swobody ruchów dziecka plus tacka za wysoko - idealne do karmienia łyżeczką. Poszło na allegro po kilku sesjach. Teraz mam drewniane z IKEA i jest super. Cały syf łatwo uprzątnąć. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
kup na allegro od kogoś kto ma sklep, pomacaj, jak nie odpowiada to oddaj. masz do tego prawo zgodnie z ustawą Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-12-03 o 09:53 |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko: czy to prawda, że jak dziecko jest troszkę większe to ten "bezpiecznik, stożek, ogranicznik" między nogami przeszkadza?
mam już praktycznie wybrane krzesełko, ale spotkałam się z opinią, że te bezpieczniki między nogami (dokładnie: w miejscu krocza) przeszkadzają kiedy dziecko przestaje być półrocznym brzdącem? moje upatrzone krzesełko ma to na stałe zamontowane. Mam nadzieję, że wiecie o jakie ustrojstwo mi chodzi
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam chicco polly, nie podzielam powyższych opinii co do trudności czyszczenia, piorunem można sprzątnąć wszystko, nawet oklejenie flipsami moje dziecię ma zaraz 8,5 m-ca, nienawidzi pasów i jej w krzesełku nie zapinam, w chicco ten bezpiecznik to element stoliczka, dzięki niemu siedzi na miejscu i nie zjeżdża z krzesełka
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
a ja chyba znalazłam ideał i to nie w erze ale na allegro
![]() apollo sun Model Voyager edycja 2013 na 4 nagumowanych kółkach. |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
To tylko kosmiczna nazwa producenta krzesełka
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
też polecam krzesełko z ikei.
sama kupiłam za ponad 300 zł, bo też wydawało mi się, jakie to ważne takie krzesełko, żeby można było wszystko regulować w dół i w górę, do tyłu i do przodu, dwie różne tacki, tylko faktycznie wygląda to tak.. krzesełko było mega wielkie, ciężkie i nieporęczne. rozstaw nóg jest bardzo szeroki i wg mnie krzesełko nadaje się tylko do dużych powierzchni. druga sprawa, że cerata na foteliku podarła się i w pewnym momencie, to mnie aż obrzydzało korzystanie z tego fotelika. kompletnie nie polecam takiego zakupu, jakiegokolwiek modelu, nie mówiąc już o tym, co ja miałam.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
No ja się właśnie nad używką zastanawiałam, tylko mnie te spękania zastanawiają... Używam 3 miesiące, nic odpukać nie popękało, ale skąd to się bierze? Mycie jakąś ostrą chemią? Wsadzanie dziecka w bucikach? Coś przecież musi tą ceratę chyba uszkodzić, że zaczyna pękać?
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, że takie krzesełka zajmują miejsce akurat mi nie przeszkadza. Ale właśnie sporo się naczytalam o pękających ceratkach. I ten problem dotyczy nawet krzesełek za 500 zł. Dlatego ciągle myślę i myślę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
dlatego wybrałam krzesełko któro zamiast ceraty ma impregnowany materiał. dziecko się nie poci i zawsze mogę wrzucić je do pralki.
http://s10.suwaczek.com/200912213338.png http://s7.suwaczek.com/201001073829.png http://www.suwaczek.pl/cache/6939182781.png http://www.suwaczek.pl/cache/fbbd411fe4.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usavcqgegaaczpr.png Edytowane przez shirmus Czas edycji: 2013-12-05 o 13:40 |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
I to moze jest jakies wyjscie bo cerata nie sprawdza sie.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem jak u mnie będzie wyglądać, póki co mała je jak trusia, sama otwiera buzię i mówi "am". Na krzesełko jakaś zupka poleciała może z 2 razy...
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
apollo sun Model Voyager edycja 2013 na 4 nagumowanych kółkach.
scarlett26 krzesełko |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takze jak sama rozumiesz makaronki z pomidoroeym sosem byly wszedzie! |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby to krzesełko moglo być używane nisko na ziemi ze stolikiem, to trzeba odkręcić blat. jak odkręci się blat, to nie ma pasa krocznego. więc jeśli znów chce się złożyć krzesełko do wersji wysokiej do karmienia, to jest klops, bo znowu trzeba blat przykręcać.... i choć krzesełko ładne, trwałe i ogólnie fajne, to z opcji krzesełko+stolik nie korzystaliśmy praktycznie w ogóle, bo zanim młoda przestała jeść w krzesełku to zdążylismy już kupić ikeowego mammuta
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
My mamy Krzesełko chicco polly. Jestem bardzo zadowolona. Łatwo się czyści, ma 2 kółka i można sobie nim jeździć
jak dla mnie bardzo dobry wybór. Ja osobiście polecam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko ładnie pięknie tylko to krzesełko kosztuje 500 zł. A to co znalazłam połowę mniej a ma te same funkcje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

i stabilne. No i miło by było, gdyby nie kosztowało zbyt wiele