![]() |
#91 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Witam,
fajnie, ze piatek ![]() ja wybieram sie 16.9, dzien po Tobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie na zapas i wyganiaj zle mysli i przeczucia. Napewno jest wszystko dobrze! Ja probuje sie wylaczac od informacji z sieci i innych atakujach stron ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
hej kobitki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- A poza tym od wczoraj mam lekkie mdłości. Brzusio nadal pobolewa, tak raczej delikatnie, czasem troszkę mocniej wieczorami, ale ogólnie teraz bardziej dręczą mnie mdłości (na szczęście jeszcze nie wiszę nad wc :P )piersiaczki nadal wrażliwe jak licho, no i latam siusiu często, w nocy nawet dwa razy. Poza tym MARZĘ o wolnych dniach, które na razie nie nadchodzą, spać mi się chce jak u niedźwiedzia i najchętniej robiłabym przysłowiowe nic, bo jak leniwiec jakiś jestem ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- a jeszcze Wam coś powiem dla pocieszenia/postraszenia (w sumie te pierwsze 3 m-ce to mówi się, ze są decydujące dla dzidziusia, ciąży i pewnie coś w tym jest, ale z drugiej str. co ma być, to będzie) słyszałam o przypadku, gdy coś się nagle złego zadziało w 9 m-cu ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- dlatego głowa i brzuszki do góry ![]() ![]() ![]()
#93 | |
Raczkowanie
|
KBKatarynka
Cytat:
Boję się cały czas, bo mam za sobą jedną stratę. Staram się myśleć pozytywnie, ale nie jest to łatwe. ![]() Też się nie chwalę (tylko najbliższa rodzina wie), ale za to mój mąż powiedział już chyba wszystkim.... ![]() A pozatym w pracy wszyscy wiedzą, bo jestem na zwolnieniu. Też jestem przeziębiona, jeszcze do tego strasznie kicham, szczególnie rano. ![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2009-09-04 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Biricchina witaj
![]() Ja też liczę od ostatniej @. Już nie czytam nic w necie, szczególnie o porodach. Przeżyłam już jeden i wiem co mnie czeka. Nie chcę się wpędzać w nerwicę, bo to naprawdę nie wygląda tak źle. A z objawów to senność, może trochę częściej wc. Piersi mnie nie bolą, tak samo jak w pierwszej ciąży, w żołądku też mam na razie spokój. U nas o ciąży wie tylko mój mąż i jego ciocia, która mieszka baaardzo daleko i na pewno nikomu nic nie powie. Rodzicom pewnie powiemy po wizycie u lekarza, a reszcie po 3 miesiącu chyba. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Właśnie dzwoniłam do gina, i umówiłam się na 21 września. Mówił że powinno być już widać serduszko, będzie to 7 tc. Już sie nie mogę doczekać ![]() Dziewczyny, bierzecie już jakieś witaminki? Ja biorę prenatal.
#95 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Madziu, PCO to nie "wyrok"... Dziś jestem marna w pocieszaniu
![]() ![]() Kochana ja wierze, że będziecie szczęśliwi z bobaskiem ![]() Odebrałam wyniki bety 652,1 IU/I, 4-5 tydzień ciąży ![]() Wcześniej łykałam tylko kwas foliowy, a teraz łyka Feminatal z witaminami ![]() ![]()
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-09-04 o 15:36 |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Super, ze masz juz 100000% pewnosc ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki.....dla mnie to była niespodzianka.Owszem, dziwnie się czułam od jakiegoś czasu i jakoś okres nie przychodził ale stwierdziłam, że to kwestia stresu w nowej pracy(niecały miesiąc) ale podejrzliwa jestm więc test zrobiłam 31.08.09...pierwszy wieczorem bo nie mogłam do rana wytrzymać- dwie kreski jedna mocna druga słabiutka...nie mogłam zasnąć. rano powtórka- dwie kreski, mocna i słaba....Po południu wpadła kumpelka na plotki i zaciągnęła mnie do laboratorium...wyssali ze mnie fiolkę i kazali 2 godziny czekać-ileż ja miałam różniastych myśli...po wynik poszłyśmy po godzinie i 20 minutach-już był..670!!!4-5 tydzień...płakałam i śmiałam się na przemian, oczywiście wszystko z ogromnej radości...chciałam wszystkich naokoło wyściskać....poleciałyśmy kupić malusie paputki-wieczorem powiedziałam mojemu Panu. Najpierw mnie zbeształ,że po co taki zakup kiedy my jeszcze nie.......i tu się zorientował.Mieszkamy na X piętrze i myślałam że w tej niepohamowanej radości wyskoczy...A teraz łazi i "zjedz jabłuszko, zjedz jogurcik, nie jaraj..." itd do doktora poszłam następnego dnia-potwierdził...spulchnieni e i niewielkie powiększenie macicy.....znaczy się "Siema Mamuśka"....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POZDRAWIAM WSZYSTKIE PLANUJĄCE,PRZYSZŁE I OBECNE MAMUŚKI.... ![]() P.S. ślub mamy w czerwcu 2010, jakiś miesiąc, dwa po porodzie... Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2009-09-06 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Gratulacje Kitty241
![]() Ja umówiłam się prywatnie na wizytę jutro o 12 i umieram ze strachu, oby tylko wszystko było dobrze. Miłej niedzieli mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Puma13 widzę, że w końcu się udało
![]() ![]() dziewczynki życzę powodzonka i trzymam kciuki, żeby wszystko było oki. mamusia marcowo-kwietniowa 2010 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Kurka...jak ja się boję o swoją Dzidziulkę...że zjem to co nie trzeba i jej zaszkodzi, że wypiję coś niedozwolonego(a tak lubię pepsi..kawę odstawiłam...)..niby przemęczać się nie wolno a ja tak lubię zmywać i mój pan raczej do sprzątania się nie nadaje więc jak on się za to bierze to i tak muszę po nim poprawiać...może jestem przwrażliwiona ale trzęsę się jak osika...to pierwszy miesiąc a wtedy trzeba najbardziej uważać...pocieszcie mnie...poradźcie co mogę a czego nie?
![]() ![]() ![]() P.S. dzisiaj już 3 razy byłam w wuceciku na kupkę a do tej pory zdarzało się to 3-4 razy w tygodniu- czy to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to moim zdaniem - poza dźwiganiem, naciąganiem (mycie okien, wieszanie firan, itp.) no i wielkim wysiłkiem - można robić wszystko. Nie noś ciężkich zakupów, nie sprzątaj na raz całego domu a wszystko powinno być dobrze. Mała kawka czy kola też nie zaszkodzą. Nie powinno się tylko jeść surowego mięsa, pasztetów nieznanego pochodzenia, serów pleśniowych i orzeszków. Najlepiej jeść zdrowo - ale zachcianki wiadomo - bywają, i to nic strasznego. Ja też ciągle się martwię o moją Kruszynkę. W pierwszej ciąży bałam się bo pierwszą bardzo się przeżywa (zazdroszcze Wam tych emocji!) a teraz boję się bo nie mam wyjścia i muszę np. nosić mojego 10,5 kg synka, zajmować się nim cały czas, sprzątać, gotować...Za dużo dźwigam i latam a za mało odpoczywam. Wczoraj plamiłam...takie brunatne coś...Dziś przeszło, mam nadzieję że się nie powtórzy... Ale strachu się najadłam co niemiara...I nadal się boję. A do lekarza dopiero 17-ego. Jak nic się nie będzie działo to poczekam...
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkim mamuśką majowo-czerwcowym GRATULUJĘ ![]() A Tobie eniggma to chyba podwójnie,chociaż nie wiem czy cieszy cię takie podwójne szczęście,bo nie każdy jest psychicznie przygotowany na taką niespodziankę.Nic nie napisałaś o swoim samopoczuciu odnośnie ilości fasolek ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
właśnie dostałam ochrzan od swojego Pana....przedwczoraj miałam cheć na pizzę-zamówiliśmy...na wczoraj nie było obiadu-zamowiliśmy pizzę a dziś mieliśmy gości chętnych na Mc Donald'sa....przed momentem chciałam zjeśc jednego paluszka i mój Pan twierdził, że ostatni za dużo soli jadłam(dwie pizze i mcd) więc nie dostanę paluszków...cukierka owocoweho też mi nie pozwolił...czy on ma racje?????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie wycięłam z "M jak mama" tabelę żywienia przyszłej mamy i tam napisali tak: W każdym posiłku: produkty z grubego przemiału(chleb razowy, niełuskany ryż, kasza gryczana i jęczmienna, otręby pszenne) i tłuszcze rślinne (olej z oliwek, rzepakowy, słonecznikowy). Powinno się wyeliminować smalec, słoninę, boczek, karkówka - bo tłuste, masło w ograniczonej ilości. Do woli można jeść warzywa i owoce - wybieraj warzywa zielone i pomarańczowe - dostarczają kwas foliowy. 1-3 razy dziennie - orzechy laskowe, pistacjowe, włoskie i w mniejszym stopniu arachidowe - stanowią żródło niezbędnych kwasów tłuszczowych, białka, błonnika, potasu, magnezu, wapnia, żelaza a także waitaminy E i witamin z grupy B - jeść ich tylko kilka dziennie, bo są kaloryczne i ciężkostrawne. Rośliny strączkowe - soja, soczewica, fasola, groch, bób, ciecierzyca. Ryby, drób, jajka - jedną z tych rzeczy raz dziennie. Ryby - najlepiej głębinowe ryby morskie - niesolone śledzie, halibuty, flądry, łososie. Unikaj pangi i konserw z tuńczyka. Polecane są piersi indyka lub kurczaka. Jeśli nie masz podwyższonego cholesterolu - do 6 jajek tygodniowo, normalnie do 4. Produkty mleczne lub suplementy wapnia 1-2 razy dziennie. Jeśli nie lubisz mleka - zastąp je jogurtami, kefirem, twarogiem. Sięgaj po jogurty bio, najlepiej bez cukru, wybieraj produkty półtłuste. A to baaardzo rzadko... czerwone mięso (wieprzowina, wołowina, baranina), unikaj parówek, kiełbas, tłustej szynki. Jeśli masz ochotę na słodycze zjedz trochę suszonych owoców lub kawałek gorzkiej czekolady. Jedz rzadko białe pieczywo, makarony i ryż. Makarony ugotowane al dente, ziemniaki z wody można jeść częściej, ale bez sosów i okrasy. Zrezygnuj z frytek, chipsów, prażynek - są tłuste i ciężkostrawne. Chipsy ponadto zawierają akrylamid, który jest szkodliwy dla rozwijającego się malca. Uffff...chyba najważniejsze zachować umiar, chociaż ciężko hihi ![]() JaGaaaa jak się czujesz? Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-09-07 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam kolejne ciężarne
![]() Biricchina ojjjjjjjjjjjj ciężko zachować umiar ![]() Dziś skoczyłam na bete II, jutro wynik, zobacze co mi wyjdzie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
hej
Biricchina to poprostu wskazowki zdrowego odzywiania dla kazdego czlowieka ![]() zgadnij_MS trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() mi apetyt dopisuje fenomelnalnie ![]() ![]()
#107 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to nie jem słodyczy, bo nie wchodzą mi... To samo z posiłakmi, jem bo wiem, że muszę, ale malutko - szybko się "zapycham" ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Kciuki mocno zaciśnięte!!
itakasia - masz rację, najlepiej jeść wszystko tylko z umiarem ![]() Ja jestem już po wizycie u ginekologa. Potwiedził ciążę!! Na usg widziałam pęcherzk, zarodek i bijące serduszko!! ![]() ![]() ![]() Fasolka ma 2,57mm, termin porodu wyliczył mi na 29 kwietnia, ale z racji nieregularnych @ pewnie będzie maj. Dał mi potwierdzenie o ciąży do pracy, więc tylko 4h przed kompem ![]() Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-09-07 o 14:59 Powód: 2 razy to samo napisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Biricchina w którym tyg ciązy jesteś?
![]() Extraaaaaa ![]() ![]()
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnia @ 22 lipca, więc w środę 7 tc, ale ja mam cykle tak 35dniowe, więc fasolka ma niecały miesiąc. No właśnie nie słyszałam!! Widziałam tylko i był to najpiękniejszy widok na świecie!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy ja coś zlukam na USG
![]() ![]() Sama się doczekać nie mogę hihi
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Proszę o kciuki. Mam mega stresa już .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Biricchina
wspaniale wiesci, gratuluje ![]() ja mam wizytye za tydzien w poniedzialek a ostatnia @ mialam 29 lipca, za to cykl mialam ok29 dni. zobaczymy jak bedzie ![]() basiak trzymamy kciuki, wszystko bedzie ok, a czemu sie tak stresujesz? mialas wczesniej jakies problemy? zgadnij_MS kiedy masz usg? ja wage wyjsciowa mialam 52 ale juz jest wiecej ![]()
#115 |
Zadomowienie
|
Serduszko słychać chyba koło 14-15 tygodnia. Ja idę jednak w przyszłym tygodniu w poniedziałek i jestem ciekawa czy będzie już coś widać.
BasiakTrzymam kciuki za usg Zgadnij MS zaciśnięte za dobre wyniki.
#116 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Itakasia, wizyte mam 15/09, czyli lekko ponad tydzień, zaraz po Tobie
![]() ![]() Waga wyjściowa to uuuuuuu lekko ponad 60 kg ![]() ![]() Puma ![]()
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-09-07 o 16:14 |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
zgadnij_MS
czyli bedziemy mialy zblizone terminy ![]() ![]()
#118 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinno już być serduszko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Bircchina, później będzie co przy maluchu robić hihi zrzucać kg
![]() Itakasia to masz już dośw, ja to świeżaczka ciążowa ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
witajcie dzieczyny ja @miałam 3 sierpnia jutro do potwierdzenia ide na beta ale ja wiem ze to juz to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.