Microgynon 21/Rigevidon/Stediril 30/Levomine - wątek zbiorczy! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe?
poniżej 20 lat 168 74,01%
powyżej 20 lat 59 25,99%
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-05, 17:13   #91
Verena
Rozeznanie

Dot.: Mikrogynon 21

wyszukiwarka -> było mnóstwo takich lub podobnych tematów
Stary 2006-03-06, 16:56   #92
agnieszka26a
Rozeznanie

witaj! Ja brałam Mikrogynon 21 chyba ze dwa lata. Byłam z nich zadowolona bo nie miałam objawów PMS. Przy ich braniu wogóle nie miałam żadnych doelgliwości.
Stary 2006-03-07, 19:38   #93
madziks...
Raczkowanie

GG do madziks...

Ja brałam microgynon przez 2 miesiące i strasznie przytyłam byłam napuchnięta jak balon Zrezygnowałam z nich odrazu. Są to tabletki starej generacji teraz biore takie które nie zatrzymują wody w organizmie (YASMIN) Ale każdy organizm inaczej reaguje na tabsy wiec może u Ciebie bedzie Ok.POzdrawiam
Stary 2006-03-07, 20:28   #94
bejbe_b
Raczkowanie

Wink Dot.: Mikrogynon 21

Ja rowniez brałam dłuższy czas Micro. W zasadzie nie mialam zadnych negatywnych skutków oprócz jednego-niestety mialam ogromny apetyt i wszystko co wczasniej zrzuciłam wróciło . Potem przerzuciłam sie na Diane35. Teraz nie biorę nic i waga spadła sama
Aha-i po Micro moj i tak duzy biust urósł jeszcze bardziej. Ale akurat tym sie nie zmartwiłam Teraz z powrotem wrócił do swojego pierwotnego rozmiaru i moj Love Boy narzeka czasem ze kiedy brałam proszki był większy,ale pociesza się ze i tak jest duzy. Ale swoją droga gdybym mogła zrobiłabym tak zeby zachować obecną szczupłą sylwetke,ale biust zostawiłabym ten z okresu,kiedy brałam Micro (mam obsesje na punkcie biustów)
bejbe_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 16:26   #95
josicrox
Raczkowanie

Smile Dot.: Mikrogynon 21

dzieki serdeczne za odp dzisaj zaczynam wiec trzymajcie kciuki jesli ktos odpisze z ory dziekuje aa i wszystkiego naj z okazji dnia kobiet
josicrox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 17:24   #96
Ania_P
Rozeznanie

Witam! Ja biorę te tabletki od ponad roku- po pierwsze żeby się zabezpieczyć, po drugie miałam potworne bóle menstruacyjne (raz prawie mnie karetka wywoziła ze szkoły). I tak bóle ustąpiły (na szczęście) a z tabletek jestem jak najbardziej zadowolona. Nie odczuwam tak jak poprzedniczki wzmożonego apetytu i nie przytyłam po nich (ginekolog powiedział że po nich się nie tyje). Powodzenia
Ania_P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-14, 22:28   #97
angie83
Raczkowanie

Moje doswiadczenie z micro nie jest przyjemne. Stany depresyjne skonczyly sie u mnie proba samobojcza, mialam wrazenie ze wszyscy byli przeciwko mnie;mialam rowniez zmienne nastroje. Przebiegalo to dosyc drastycznie od euforii po depreche. Moja kolezanka rowniez miala podobne objawy. Nie polecam.
Stary 2006-03-15, 22:29   #98
josicrox
Raczkowanie

Talking Dot.: Mikrogynon 21

współczuje takich objawow zycze powodzenia a tak wogole po jakim czasie mam oczekiwać (jesli wogole sie cos takeigo pojawi) skutków ubocznych? po 1, 2 opakowaniu ? jak było u was? pozdrawaim
Stary 2006-03-16, 15:50   #99
tutusia
Rozeznanie

Skutki uboczne z reguly pojawiaja sie od razu, ale jesli tabletki są dobrze dobrane powinny zniknąć do 3 cyklu zażywania tabletek. Jednak zdarzają się też sytuacje kiedy pigułki przestaja pasować po jakimś czasie (np. mogą sie pojawic migreny lub stany depresyjne). Nie wiem czym jest to spowodowane..
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 20:47   #100
dmartita
Raczkowanie

Ja przez kilka lat brałam Mikrogynon 21 i musiałam je odstawić ponieważ przestałam miesiączkować, moje jajniki przestały produkować jajeczka. To samo spotkało moją znajomą. Przez rok nie miałam miesiączki i żadne leki jej nie wywołały więc spróbowałam akupunktury i tylko to pomogło. Teraz cały czas mam jakieś problemy z cyklem, nigdy nie jest równy. Mój lekarz powiedział, że Mikrogynon 21 to tabletki, które są dostępne tylko w kilku krajach między innymi w Polsce. Nie polecam ich.
dmartita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 06:57   #101
_Gosiaczek_
Rozeznanie

Prawie rok brałam stediril, niestety zostały wycofane
Lekarz przepisał mi teraz Microgynon 21 i zaczynam od środy, oby tylko obeszło się bez żadnych nieprzyjemnych objawów. Jestem jak najbardziej za jeśli chodzi o powiększenie piersi
_Gosiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 10:35   #102
arowww
Raczkowanie

GG do arowww Wyślij wiadomość przez MSN do arowww

Ja kilka dni temu zaczęłam brac Microgynom 21, narazie nie widac zadnych skutków ubocznych, mam nadzieje ze sie nie pojawia. Pozdrawiam.
arowww jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 21:22   #103
noana
Raczkowanie

bralam te pigulki przez okolo rok jakies 2,3 lata temu,ale je odstawilam, bo moje libido spadlo do zera. po odstawieniu dlugo czekalam na miesciaczke i mialam bardzo rozregulowany cykl. przerzucilam sie na gumke, bo uwazam,ze to "zdrowsza" metoda antykoncepcyjna.
jednak jak juz bym sie miala koniecznie zdecydowac na jakies pigulki to wybralabym jakies nowszej generacji.
noana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 15:59   #104
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

A ja bralam mikrogynon 21 przez okres okolo roku, ale z 4 miesieczna przerwa i musze przyznac, ze nie bylo zadnych skutkow ubocznych, wrecz czulam sie swietnie!! Nawet libido mi nie spadlo (ani troche) czego nie moglam powiedziec o moich wczesniejszych tabletkach (minisiston).
Teraz jednak zaprzestalam daleszego stosowania bo staramy sie z moim przyszlym mezem o dzidziusia. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok!!
Pozdrawiam!!
kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 21:14   #105
josicrox
Raczkowanie

oho moje drogie panie.... chyba zaczeły sie moje skutki uboczne;/ dzisiejszy dzien okazał sie porazka....kto do mnei cos nei pwoeidział to az sie płakac chciało ( a z natury nei ejstem taka ani troche) , od paru dni nic mi sie nei chce ... siedziałabym naokragło w domu, porazka chyba ze to poprostu wiosenna chandra:P:P w sumie juz moj kochany i wspaniały chlopak poprawił mi nastój i całkeim fajnie mi jest :P mam nadzieje ze to nei tabeltki tylko chwilowa niemoc:P pozdrawiam
Stary 2006-03-29, 19:09   #106
Madziara.
Raczkowanie

Mam taki problem...
Zarzywam tabletki Microgynon 21 zapomniałam zarzyć 16 tabletki opóźnienie wyniosło ponad 24h. Dowiedziałam się że powinnam pominąć zapomniana tabletkę następne zarzywać o stałej porze i nie robić siedmiodniowej przerwy. Czy to prawidłowe i jak ze skutecznością teraz?
Madziara. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 20:52   #107
josicrox
Raczkowanie

moja droga powinnas zachowac ulotke od tabletek zeby zawsze moc do niej wrocic ale jesli tego nie zrobiłas ja cie poratuje pominełas tabletke w 16 dniu czyli jest to 3 tydz oto co mozesz zrobic:
1. przyjac pominieta tabletke jak najszybciej (nawet jesli oznacza to przyjęcie 2 naraz) a kolejne o zwykłej porze. rozpoczac przyjmowanie tabletek z nastepnego opakowania od razu po dokonczeniu aktualnego, czyli bez 7 dniowej przerwy miedzy opakowaniami. krwawienie z odstawienia wystapi po dokonczeniu 2 opakowania, ale w dniach przyjmowania tabletek moze wystapic plamienie lub krwawienie.
2 mozna rowniez nie przyjmowac juz tabletek z aktualnego opakowania zrobic 7 dniowa lub krótsza przerwe (nalezy rowniez wyliczyc dzien w którym pominieto tabletke) po której nalezy kontnuowac zazywanie tabletek z nastepnego opakowania. jezeli wybierze sie ten sposob postepowania kolejne opakowanie bedzie zawsze rozpoczynane w tym samym dniu tyg

wiadomosci zaczerpniete z prawego zrodła a dokładneij z ulotki microgynon 21pozdrawaim
Stary 2006-03-30, 13:19   #108
Madziara.
Raczkowanie

Dziękuje ci bardzo za odpowiedź josicrox
No to mam teraz dalej problem, ponieważ pominęłam zapomnianą tabletkę a następne przyjmowałam dalej o stałej porze...
Na jednej stronie internetowe była informacja żeby pominąc tabletkę następne brać normalnie i nie robić siedmiodniowej przerwy tylko zacząć nowe opakowanie
Są to sprzeczne informacje z tymi z ulotki...
Ale co teraz
Mam już nauczkę nie wiem co mnie podkusiło, żeby wyrzucić ulotkę
Stary 2006-03-30, 15:58   #109
tutusia
Rozeznanie

A współżyłaś od tego czasu bez innego zabezpieczenia? Jeżeli tak jest prawdopodobieństow ciąży. Jeżeli nie to po prostu nie rób 7dniowej rpzerwy i zabezpieczaj się przez 7 dni o dpominiętej tabletki i wszystko będzie w porządku.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-30, 18:28   #110
_Gosiaczek_
Rozeznanie

Biore Microgynon od tygodnia i nie widzę, żadnych, ale to żadnych skutków ubocznych. Do tej pory bralam stediril i troszkę przybrałam na wadze, piersi mi się powiększyly. A teraz grrrr wróciłam do swojej normalnej wagi, a piersi do poprzedniego rozmiaru
Ten efekt uboczny baardzo mi się podobał, czemu te tabletki tego nie posiadają
_Gosiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 12:52   #111
Madziara.
Raczkowanie

[quote=tutusia]
Dziękuje ci bardzo za odpowiedź.
Stary 2006-04-11, 14:40   #112
san_g
Zadomowienie

STEDIRIL 30-dlaczego wycofano??kiedy wroci do aptek??

Tak ja w tytule, mam pytanie do bardziej poinformowanych osob ode mnie.wiecie cos na temat stedirilu 30??dlaczego go wycofano i kiedy wroci spowrotem na polski rynek??mialam do niego zaufanie i do tego ta cena...licze na konkretne odpowiedzi!!z gory dziekuje i pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 19:39   #113
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: STEDIRIL 30-dlaczego wycofano??kiedy wroci do aptek??

myślę, że odpowiedzi na takie pytania można znaleźć tutaj :
http://www.gif.gov.pl/ w Głównym Inspektoracie Farmaceutycznym.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 20:03   #114
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

nic tam nie ma a też je brałam i musiałam się przezrzucić na Rigevidon
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 20:13   #115
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

tez je bralam i bylam zadowolona,teraz bardzo odczuwam to finnansowo bo biore cilest,mam nadzieje ze wrócą

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 20:20   #116
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

a czemu cilest??jest przecież Rigevidon, opakowanie za 7,50zł i te same składniki
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 20:21   #117
moni888
Raczkowanie

GG do moni888

Znow je wycofano bralam je jeszcze 2 miesiace temu ale przestalam bo moj luby jest ostatni do sexu wiec po co mam sie truc tabletkami! pamietam ze miedzy listopadem a grudniem tez je wycofali bo byla jakas wadliwa seria i dostalam recepte na cilest jak weszlam do apteki to przezylam szok 3zl kontra 35zl
moze bylo cos zgubionego i podniesionego?
klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk?
21.02.2009 Maja
03.03.2014 Jakub
moni888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 21:09   #118
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

Cytat:
Napisane przez reeva
a czemu cilest??jest przecież Rigevidon, opakowanie za 7,50zł i te same składniki
dzieki ze mi powiedzialas bo ja nie wiedzialam,napewno zmienie,bo roznica cenowa duza a ja place za firme napewno

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 21:47   #119
Szczepcio
BAN stały

Też brałam stediril i byłam bardzo zadowolona!! Nie rozumiem dlaczego je wycofali. Kiedy nie było już ich we Wrocławiu, w Katowicach były jeszcze w obiegu. Dostałam recepte na cilest, płace 23.90:/ No, ale chyba zmieniać nie będę, bo czuje się dobrze i nie chcę eksperymentować.
Szczepcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 21:59   #120
san_g
Zadomowienie

ja dostalam dzisiaj recepte na microgynon 21 ale za paczke place prawie 10 zl..wiec jest roznica jedna paczka a trzy stedirilu..napisalam juz pismo do producenta z prosba o wyjasnienie tej sytuacji i podanie daty powrotu leku do sprzedazy jesli cos odpisza to tu to wkleje...narazie nalatalam sie po aptekach nigdzie juz nie ma stedirilu

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości