|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
poniżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
168 | 74,01% |
powyżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
59 | 25,99% |
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mikrogynon 21
wyszukiwarka -> było mnóstwo takich lub podobnych tematów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
witaj! Ja brałam Mikrogynon 21 chyba ze dwa lata. Byłam z nich zadowolona bo nie miałam objawów PMS. Przy ich braniu wogóle nie miałam żadnych doelgliwości.
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Ja brałam microgynon przez 2 miesiące i strasznie przytyłam byłam napuchnięta jak balon
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja rowniez brałam dłuższy czas Micro. W zasadzie nie mialam zadnych negatywnych skutków oprócz jednego-niestety mialam ogromny apetyt i wszystko co wczasniej zrzuciłam wróciło
![]() ![]() Aha-i po Micro moj i tak duzy biust urósł jeszcze bardziej. Ale akurat tym sie nie zmartwiłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
![]()
dzieki serdeczne za odp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Witam! Ja biorę te tabletki od ponad roku- po pierwsze żeby się zabezpieczyć, po drugie miałam potworne bóle menstruacyjne (raz prawie mnie karetka wywoziła ze szkoły). I tak bóle ustąpiły (na szczęście) a z tabletek jestem jak najbardziej zadowolona. Nie odczuwam tak jak poprzedniczki wzmożonego apetytu i nie przytyłam po nich (ginekolog powiedział że po nich się nie tyje). Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Moje doswiadczenie z micro nie jest przyjemne. Stany depresyjne skonczyly sie u mnie proba samobojcza, mialam wrazenie ze wszyscy byli przeciwko mnie;mialam rowniez zmienne nastroje. Przebiegalo to dosyc drastycznie od euforii po depreche. Moja kolezanka rowniez miala podobne objawy. Nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
![]()
współczuje takich objawow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Skutki uboczne z reguly pojawiaja sie od razu, ale jesli tabletki są dobrze dobrane powinny zniknąć do 3 cyklu zażywania tabletek. Jednak zdarzają się też sytuacje kiedy pigułki przestaja pasować po jakimś czasie (np. mogą sie pojawic migreny lub stany depresyjne). Nie wiem czym jest to spowodowane..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Ja przez kilka lat brałam Mikrogynon 21 i musiałam je odstawić ponieważ przestałam miesiączkować, moje jajniki przestały produkować jajeczka. To samo spotkało moją znajomą. Przez rok nie miałam miesiączki i żadne leki jej nie wywołały więc spróbowałam akupunktury i tylko to pomogło. Teraz cały czas mam jakieś problemy z cyklem, nigdy nie jest równy. Mój lekarz powiedział, że Mikrogynon 21 to tabletki, które są dostępne tylko w kilku krajach między innymi w Polsce. Nie polecam ich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Prawie rok brałam stediril, niestety zostały wycofane
![]() Lekarz przepisał mi teraz Microgynon 21 i zaczynam od środy, oby tylko obeszło się bez żadnych nieprzyjemnych objawów. Jestem jak najbardziej za jeśli chodzi o powiększenie piersi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Ja kilka dni temu zaczęłam brac Microgynom 21, narazie nie widac zadnych skutków ubocznych, mam nadzieje ze sie nie pojawia. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
bralam te pigulki przez okolo rok jakies 2,3 lata temu,ale je odstawilam, bo moje libido spadlo do zera. po odstawieniu dlugo czekalam na miesciaczke i mialam bardzo rozregulowany cykl. przerzucilam sie na gumke, bo uwazam,ze to "zdrowsza" metoda antykoncepcyjna.
jednak jak juz bym sie miala koniecznie zdecydowac na jakies pigulki to wybralabym jakies nowszej generacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
![]()
A ja bralam mikrogynon 21 przez okres okolo roku, ale z 4 miesieczna przerwa i musze przyznac, ze nie bylo zadnych skutkow ubocznych, wrecz czulam sie swietnie!! Nawet libido mi nie spadlo (ani troche) czego nie moglam powiedziec o moich wczesniejszych tabletkach (minisiston).
Teraz jednak zaprzestalam daleszego stosowania bo staramy sie z moim przyszlym mezem o dzidziusia. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok!! Pozdrawiam!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
![]()
oho moje drogie panie.... chyba zaczeły sie moje skutki uboczne;/ dzisiejszy dzien okazał sie porazka....kto do mnei cos nei pwoeidział to az sie płakac chciało ( a z natury nei ejstem taka ani troche) , od paru dni nic mi sie nei chce ... siedziałabym naokragło w domu, porazka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Mam taki problem...
Zarzywam tabletki Microgynon 21 zapomniałam zarzyć 16 tabletki opóźnienie wyniosło ponad 24h. Dowiedziałam się że powinnam pominąć zapomniana tabletkę następne zarzywać o stałej porze i nie robić siedmiodniowej przerwy. Czy to prawidłowe i jak ze skutecznością teraz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
![]()
moja droga
![]() ![]() ![]() 1. przyjac pominieta tabletke jak najszybciej (nawet jesli oznacza to przyjęcie 2 naraz) a kolejne o zwykłej porze. rozpoczac przyjmowanie tabletek z nastepnego opakowania od razu po dokonczeniu aktualnego, czyli bez 7 dniowej przerwy miedzy opakowaniami. krwawienie z odstawienia wystapi po dokonczeniu 2 opakowania, ale w dniach przyjmowania tabletek moze wystapic plamienie lub krwawienie. 2 mozna rowniez nie przyjmowac juz tabletek z aktualnego opakowania zrobic 7 dniowa lub krótsza przerwe (nalezy rowniez wyliczyc dzien w którym pominieto tabletke) po której nalezy kontnuowac zazywanie tabletek z nastepnego opakowania. jezeli wybierze sie ten sposob postepowania kolejne opakowanie bedzie zawsze rozpoczynane w tym samym dniu tyg wiadomosci zaczerpniete z prawego zrodła a dokładneij z ulotki microgynon 21 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Dziękuje ci bardzo za odpowiedź josicrox
![]() No to mam teraz dalej problem, ponieważ pominęłam zapomnianą tabletkę a następne przyjmowałam dalej o stałej porze... ![]() Na jednej stronie internetowe była informacja żeby pominąc tabletkę następne brać normalnie i nie robić siedmiodniowej przerwy tylko zacząć nowe opakowanie ![]() Są to sprzeczne informacje z tymi z ulotki... Ale co teraz ![]() Mam już nauczkę nie wiem co mnie podkusiło, żeby wyrzucić ulotkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
A współżyłaś od tego czasu bez innego zabezpieczenia? Jeżeli tak jest prawdopodobieństow ciąży. Jeżeli nie to po prostu nie rób 7dniowej rpzerwy i zabezpieczaj się przez 7 dni o dpominiętej tabletki i wszystko będzie w porządku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Biore Microgynon od tygodnia i nie widzę, żadnych, ale to żadnych skutków ubocznych. Do tej pory bralam stediril i troszkę przybrałam na wadze, piersi mi się powiększyly. A teraz grrrr wróciłam do swojej normalnej wagi, a piersi do poprzedniego rozmiaru
![]() Ten efekt uboczny baardzo mi się podobał, czemu te tabletki tego nie posiadają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
![]()
[quote=tutusia]
Dziękuje ci bardzo za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
STEDIRIL 30-dlaczego wycofano??kiedy wroci do aptek??
Tak ja w tytule, mam pytanie do bardziej poinformowanych osob ode mnie.wiecie cos na temat stedirilu 30??dlaczego go wycofano i kiedy wroci spowrotem na polski rynek??mialam do niego zaufanie i do tego ta cena...licze na konkretne odpowiedzi!!z gory dziekuje i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Dot.: STEDIRIL 30-dlaczego wycofano??kiedy wroci do aptek??
myślę, że odpowiedzi na takie pytania można znaleźć tutaj :
http://www.gif.gov.pl/ w Głównym Inspektoracie Farmaceutycznym.
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
nic tam nie ma a też je brałam i musiałam się przezrzucić na Rigevidon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
tez je bralam i bylam zadowolona,teraz bardzo odczuwam to finnansowo bo biore cilest,mam nadzieje ze wrócą
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
a czemu cilest??jest przecież Rigevidon, opakowanie za 7,50zł i te same składniki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Znow je wycofano
![]() ![]()
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 |
BAN stały
|
Też brałam stediril i byłam bardzo zadowolona!! Nie rozumiem dlaczego je wycofali. Kiedy nie było już ich we Wrocławiu, w Katowicach były jeszcze w obiegu. Dostałam recepte na cilest, płace 23.90:/ No, ale chyba zmieniać nie będę, bo czuje się dobrze i nie chcę eksperymentować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
ja dostalam dzisiaj recepte na microgynon 21 ale za paczke place prawie 10 zl..wiec jest roznica jedna paczka a trzy stedirilu..napisalam juz pismo do producenta z prosba o wyjasnienie tej sytuacji i podanie daty powrotu leku do sprzedazy jesli cos odpisza to tu to wkleje...narazie nalatalam sie po aptekach nigdzie juz nie ma stedirilu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.