![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: guz tarczycy
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak Dollynka? JAk samopoczucie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A zachowaniem mezem sie tak do konca nie sugeruj - mezczyzni czasem tak reaguja by nie pokazac jak sami bardzo sie boja. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Wiem jedno, choroby są po to żeby scalić jakoś rodzinę a najbliżsi mogli ściągnąć klapki z oczu i docenić drugą osobę.
Wiem mój mąż już taki jest, nie potrafi okazywać uczuć. Chociaż z takim który by stale pytał jak się czuję chyba bym nie wytrzymała ![]() Idę dziś jeszcze z synem do laryngologa eh bujamy się z zatkanym uchem od kwietnia i jak nie będzie poprawy czeka nas zabieg ale już pogodziłam z tą myślą. Czy jak byłaś diagnozowana ktoś sugerował żebyś skorzystała z pomocy psychologa? Mi nie raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- A czytalam kiedys, ze dziewczyny (byl to jakis artykul wlasnie o niedoczynnosci) czesto maja depresje i sa futrowane psychotropami. Musza je odstawic gdy zaczynaja sie starac o dziecko. Gdy nie moga zajsc w ciaze gin zleca badania na tarczyce. I w wielu przypadkach okazuje sie ze to "tylko niedoczynnosc" i inne leki niz hormony nigdy nie byly potrzebne... Tarczyca to mala paskuda - nie wazne czy jest niedo, nad czy guzek - potrafi postawic cale zycie na glowie. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Wiem właśnie niedoczynność daje sporo objawów które mnie dotyczą i te osoby które się z nią borykają mają na co zgonić hehe
Dziś pytałam laryngolog czy węzły nadobojczykowe mogą być powiększone po infekcji górnych dróg oddechowych ale powiedziała, że nie ;/ eh straciłam resztki nadziei, że to coś błachego, no ale póki co czekam..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Pomoc psychologa? chyba tak. Dużo mi nie trzeba, żeby płakać.
Ciągle jestem przygnębiona i załamana. Myślicie, że to moja zaguzowana tarczyca? nikakg, cieszę się, że masz pracę. To zawsze podnosi samopoczucie. Mam tylko nadzieję, że trafisz na fajnych współpracowników. To podstawa. Ja również do laryngologa z moim dużym synem idę ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niczego sie w ciazy tak nie balam jak poronienia przez niedoczynnosc ale i tak dobrze bo do 6go miesiaca dociaglysmy bez hormonow na dobrych wynikach ![]() Musicie wierzyc ze bedzie dobrze - mimo ze nic czasem tak nie wkurza jak zwrot "bedzie dobrze" ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dollynka;55894971]Pomoc psychologa? chyba tak. Dużo mi nie trzeba, żeby płakać.
Ciągle jestem przygnębiona i załamana. Myślicie, że to moja zaguzowana tarczyca? nikakg, cieszę się, że masz pracę. To zawsze podnosi samopoczucie. Mam tylko nadzieję, że trafisz na fajnych współpracowników. To podstawa. Ja również do laryngologa z moim dużym synem idę ![]() Tak myślę, że takie zmiany nastrojów to właśnie przez tarczycę a gdy dołożymy tą naszą niewiedzę związaną z jeszcze nie zdiagnozowaną przez lekarza chorą tarczycą to już w ogóle kosmos. Jakoś musimy to przetrawić. Paolka jesteś już w 6 miesiącu? Jak się w ogóle czujesz? Ja w ciązy czułam się super extra, nigdy nie miałam tyle siły i energii normalnie jak za dwoje ![]() Tak będzie dobrze ;p po śmierci też heh ja to już takie wizje snuje, że wszyscy z mojego grona pukają się w czoło i mówią, że te moje węzły to nic takiego a ja dalej swoje ;p ale tak spuchłam i tak mnie bolały, że musiałam wziąć tabsę przeciwbólową ale na szczęście przeszło ![]() Dollynka Ty masz wizytę 5 marca a ja 8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=nikakg;55898281]
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dopiero od 1,5 tyg mam taka znizke ze spie w ciagu dnia ale wszyscy tlumacza ze "zbieram sily". Hormony biore, tylko 25 euty, ciekawa jestem jak Mlodej wyjda badania na tarczyce ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
AAA to super, dzidzia tuż tuż.
Naturalnie, że na finiszu jesteś już osłabiona bo już dźwigasz niezły ciężar. Malutka będzie miała badaną tarczycę po porodzie? To też się dziedziczy? JA byłam wczoraj u koleżanki, ma 2 brzdące w domu jejku jak jej pozazdrościłam. Braciszek i siostrzyczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie wszyscy w rodzinie maja peoblemy. Nawet meza z niedoczynnoscia sobie znalazlam ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
http://www.czytelniamedyczna.pl/514,...odzinnego.html
jakbym czytała o sobie. Guzki na tarczycy i węzły chłonne. Nie rak tarczycy a ziarnica złośliwa eh zobaczymy ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ale z Was tarczycowcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Nie tarczyca tylko ziarnica złośliwa
![]() Tak już się wyłączam ![]() ![]() Już jestem cicho....Pip pip myślenie pozytywne włączone ehehe Dzięki za reprymende ;p |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Wyniki mam ksiązkowe. CRP nie podwyższone. Rodzinna dała mi tylko skierowanie na RTG klatki piersiowej i powiedziała, że ona nic nie może już zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciesze sie z dobrych wynikow ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
tylko, że nawet przy nowotworach morfologia wychodzi idealnie heh
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
To prawda, mnie wychodziła super.
Ale nikakg - czego Ty oczekujesz, że jednak masz nowotwór i się spełniło, to co mówiłaś? Co Ci to da? Chyba lepiej mieć podejście, że będzie dobrze?
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Po prostu wolę być przygotowana na najgorsze ;/ niż się niemiło rozczarować. A powiększony węzeł chłonny nadobojczykowy najczęściej świadczy o nowotworze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ok, może i świadczy. A moze nie. Ale czy masz już wyniki? Lepiej się w ogóle nie na stawiać, niż ciągle mówić, że będzie źle. Normalnie, jakbym gadała z moją młodszą siostrą.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Oj chyba jestem od Ciebie młodsza jeżeli 85 to rocznik ;p mój 87
![]() Tak wiem, nie mam diagnozy i być może jest to powiększony miesień spowodowany moimi uśpionymi problemami z kręgosłupem szyjnym i ta poduszka nad obojczykiem to wynik tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Paolka czyżbyś już nie była w dwupaku ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
No rozpakowali nas w sobote przez cc - dopiero przestaje chodzic po scianach z bolu
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() ![]() ![]() Moje wyniki: RTG - ok. A USG wykazało strukturę tłuszczowo-mięsniową, żaden węzeł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ale cisza....
Dollynka daj znać jak po wizycie u endo, bo chyba już jesteś po ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Gratulacje Paolka
![]() Dziewczyny jestem w rozterce. Byłam u endo. Kobieta przeczytała mój opis usg, popatrzyła na moje prawidłowe wyniki poziomu hormonów tarczycy i spytała się mnie czy czuję się zdrowa? Odpowiedziałam, że ogólnie tak. Jestem zaskoczona tymi guzami na tarczycy. Powiedziała, że te guzy tarczycy mam od 100 lat ![]() Pani doktor dodała od siebie jeszcze, że ona ma również guzy tarczycy, z którymi nic nie robi, nawet nie bierze leków. Obserwuje. ??? zapytała jeszcze czy chcę, żeby zapisała mi tyroksynę? Byłam zaskoczona. Odpowiedziałam, że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie. To tyle wizyta. Mam jednak obawy. Dlaczego nie skierowała mnie na bardziej szczegółowe badania? Postanowiłam, że sama z siebie zrobię sobie badania na przeciwciała, fosforany i wapń. Nie chciałabym czegoś przegapić a potem będzie za późno. Jestem po biopsji i czekam na wyniki (za 3 tygodnie).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.