|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: farba Essential Color od Schwarzkopf
Zaintrygowana Waszymi pierwszymi wrażeniami odnośnie tej farby (odcień 205) skusiłam się na jej zakup. Długo zastanawiałam się czy ją nakładać na włosy i ... wczoraj zafarbowałam
Kolor - nie wyszedł tak ładnie jak Wam czy nawet na opakowaniu, no ale to może kwestia moich włosów, które ostatnio bardzo intensywnie wzmacniałam olejkiem rycynowym i migdałowym, więc mogły być mało podatne na koloryzację, ale w takim razie czemu włosy stały się po niej szorstkie? Coś okropnego!! Włosy zniszczone, prawie tak spalone jak po pierwszych eksperymentach z rozjaśniaczem i długotrwałym farbowaniem Palette A10. Po tamtych eksperymentach włosy zdążyły mi całkowicie odrosnąć a teraz zafundowałam im powtórkę z rozrywki ;/ . No cóż, trudno, chyba będę się ratować popielatym blondem z l'oreala. Odradzam nakładanie tej farby - w każdym odcieniu. Mamie nakładałam też wczoraj - ciemny brąz - kolor siadł fajnie - taki popielaty brąz - ale widzę że końcówki włosów też jej spaliło. Tak więc brak amoniaku nie gwarantuje braku uszkodzeń włosów podczas koloryzacji.
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie jestem zadowolona,zobaczymy jak się będzie spierać |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co opowiadacie, to wydaje mi się, że to paskudztwo zamiast amoniaku ma silną wodę utlenioną (stawiam na 9%). Więc dlatego wysusza i niszczy.
Ja ostatnio robiłam Richesse L'oreal Professionnel (bez amoniaku, woda 2.7%), nic nie niszczy ale ona też się spiera diabelnie. Za to zawsze byłam zadowolnona (tylko nie krzyczcie na mnie ;-) z żółtej Palette do 24myć (Ciemna czekolada + trochę czarnej). U mnie wychodziła zawsze ładnie i była bardzo trwała. Mam mocne włosy, więc nie niszczyła. Chyba do niej wrócę. To przecież też Schwarzkopf. |
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: farba essential color schwarzkopf.
Witam. Ja kupiłam farbę Średni brąz, przy czym moje włosy to taki ciemny mysi blond. Farba pachnie ładnie, owocowo, nakłada się też nieźle. Mam krótkie włosy, więc jedna tubka mi wystarczyła, a nawet było farby trochę za dużo. Kolorek, cóż, wyszedł ciemniejszy niż na zdjęciach, taki baaaaardzo ciemny brąz. W każdym razie nie jest źle. Włosy są miękkie, ładnie się układają, nie są zniszczone. Do farby dołączona jest odżywka, która ma starczyć na 4 mycia, przy czym ja myję włosy codziennie i z powodzeniem starczy mi jej na tydzień albo i dłużej. Polecam tę farbę, tylko ostrzegam, że kolory wychodzą o wiele intensywniejsze niż na opakowaniu. No chyba, że ktoś chce pokryć inny kolor, czy pasemka, odrosty, wtedy ta farba nadaje się znakomicie. Ogólnie jest na 5.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
A jak wygląda średni blond?
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam 212 bede za pare dni nakladac,do tej pory bylam wierna L'oreal Feria Color Booster P01 Silver Blonde ale chce odmienic kolor-zobaczymy z jakim efektem ![]() Kilka osob pisalo o Wellatonie a ja nie jestem z niego zadowolona-bardzo popalil mi wlosy swojego czasu i koncowy efekt byl taki,ze sporo musialam sciac bo wygladalo to okropnie
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymalam 45 minut-odrosty sa zaledwie musniete farba-nie oczekiwalam,ze beda jednolite ale ze chociaz bedzie widoczna zmiana koloru w tonacji... Plusem jest to,ze ogolnie kolor jest taki jak oczekiwalam-cieply zloty naturalny blond,wlosy nie sa suche i nie zauwazylam wzmozonego wypadania.Dam jeszcze jedna szanse tej farbie za jakies 3 tygodnie bo kolor mi sie podoba i wtedy bede mogla wiecej napisac.Opinia stanie sie miarodajna ![]() Phdawo Mam nadzieje,ze cos pomoglam
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemysle jeszcze sprawe co dalej z ta farba
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
...Skusiłam się na tę farbę - średni blond 215. Przyznam, że jestem zadowolona. Miałam jasne popielaty blond pasemka i efekt po koloryzacji jest fajny. Chciałam mieć włosy jednokolorowe ale niestety aż tak ta farba nie pokryła pasemek. Mimo to włosy wyglądają super. Aha... niestety musiałam zużyć 2 opakowania farby - mam dość gęste włosy do ramion. Następnym razem kupię ciemny blond ... pomalutku się przyciemniam . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
ja szczerze dziewczyny to nie wiem o co wam chodzi bo ta farba to TRAGEDIA. Nie dosc ze nie bierze prawie wogole wlosow<mam taki sredni blond malowalam na zloty> to jeszcze kosztuje 20 zl, i nie wiem czy czytalyscie informacje ALE TO JEST FARBA TRWALA !!! a sie potrafi zmywac . Pomine juz to ze taki sam efekt mialam jak uzylam szmponetki
za 3 zl!!!!!!!. A to co obiecuja w reklamie ze pokrywa siwe wlosy to juz wogole chyba sa brednie skoro nie jest w stanie wziasc nawet odrostow, ja mam ochote pisac do tej firmy w sprawie zwrotu pieniedzynigdzie na opakowaniu ani ulotce nie pisalo ze jest taka mozliwosc ze kolor nie wezmie włosow , wszystko robilam zgodnie z zaleceniami ulotki , trzymalam nawet dluzej !!! i nic!!!! a wlosy i tak podniszczone TRAGEDIA |
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja własnie też chciałam sobie kupić ten kolor (średni blond) i wacham się między tym średnim a ciemny blondem. Ja włosy też mam farbowane na jasne z pasemkami platynowymi. Mobłabyć dodać fotki ? Byłoby SUPEROWO
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Moniska - bardzo proszę - fotka zrobiona komorka - mam nadzieje ze uda mi sie ja tu wgrać ( to moj pierwszy raz
).Następnym razem przetestuję ciemny blond. |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem coraz mniej zadowolona z efektow farbowania albo raczej ich brakow....bo wlosy na chwile obecna wygladaja gorzej niz przed nie wspominajac o odrostach. Jezeli jest problem z pokryciem odrostow bo kolor wogole nie przypomina nawet w przyblizeniu tego,co na wzorniku to tymbardziej nie wierze w pokrycie siwych wlosow. Napisalam maila w tej sprawie,zobaczymy czy odpisza i co....
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taki w sumie nawet ciemnamy ten średni blond :P a mogłabyć uchwycic kolor włosków rozpuszczonych, bo efekt jest inny na końcach (Jeśli oczywiscie masz ochote)
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo prosze
Faktycznie związana wygladaja na ciemniejsze. Poza tym inny tez jest koloe w swietle dziennym.... tak czy tak mi sie podoba
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie bardzo fajny kolorek, taki inny jak juz wczesniej napisałam... I uważam też że w świetle dziennym jeszcze ładniejszy Na pewno sobie tez zafarbuje ale jeszcze troche musze poczekać, bo dopiero 3 tyg temu farbowalam włosy u fryzjera (tzn.pasemka) i mi troche szkoda :p
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Robiłam wczoraj sredni braz,skusilam sie bo byla promocja w Rossmanie (casting niestety mocno podrozał), no i mama tez sobie chwalila ta farbe. Zmylam po 30 minutach, efekt jest fajny. Wlosy nie sa czarne, tylko czy was tez tak m=piekla skora?? Nie wiem czys ie jeszcze na nia skusze, bede szukala czegos innego chyba.
A mojej mamie pokrywa w 100 procentach siwe wlosy.
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Skusilam sie na tą farbę i jestem bardzo zadowolona
szukalam koloru jak najbardziej zblizonego do mojego naturalnego. Wzięlam 250 - średni brąz. Zastanawiałam się nad ciemnym brązem, ale teraz stwierdzam, ze moglby byc za ciemny, bo ten średni wyszedl bardzo ciemny przed farbowaniem mialam włosy po złocistym brązie i po wyplukaniu sie koloru zostaly swietliste rudawe średni braz idealnie je pokrył. Dołączona odzywka jest boska! Włosy po niej sa idealne, gładkie, błyszczace. Mam nadzieje, ze kolor nie zmyje sie zbyt szybko Ogolnie wszystko na plus
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
hmm co do pokrycia siwych włosów , to jestem zaskoczona ;p ale no coz;p
ale ja bym jeszcze poczekala kilka dni bo ta farba ma tendencje do wymywania sie;p co do podraznienia , to ja tez nie czułam , ale na 2 dzien wysuszona skóra głowy...eh a moje włosy sa chyba gorzej zniszczone niz po "normalnej" farbie , a ostatnio byly juz naprawde zdrowe nie prostowalam ich kilka miesiecy podcinalam je odzywialam , nie malowalam skusilam sie na ta farbe tylko dlatego ze , zgodnie z reklama miala nie niszczyc wlosow , i teraz wszystko na marne Do Hexxana: gdzie znalazlas adres mailowy?? tzn. ja do schwarzkopfa tez znalazlam ale na polskiej stronie nie ma nic o tej farbie , wiec nie wiedzialam czy wkoncu do nich pisac czy nie moglabys mi napisac co ci odpisali?
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Cóż. Ja wybrałam farbę o odcieniu Jasny złoty brąz. Z efektu jestem średnio zadowolona. Miałam wcześniej rudawe-ciemny blond-jasny brąz. Ciężko określić. Po pomalowaniu, niektóre pasma zrobiły się jak brudne. Możliwe, że nie spłukałam jej dokładnie, więc czekam. Jutro włoski umyję i zobaczę, co będzie. Ale nie martwię się, bo u mnie żadna farba nie trzymała się dłużej niż 5 myć. Nie wiem, czym to jest spowodowane. Nawet gdybym ufarbowała je chyba na czarno, to trwałość tej farby ograniczyłaby się do tygodnia! Ale jest to i plus, bo wszelkie pomyłki naprawiają się same
A, i jeśli chodzi o intensywność farby: włosy w miejscach, które były przesuszone, nadal takie pozostały, odżywka nic nie dała, ale za to od nasady do połowy długości są miękkie w dotyku i śliskie - takie lejące się jak w reklamach
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Malował ktoś może Ciemnym blondem? Mam jasno brązowe włosy i zastanawiam się, czy udałoby mi się uzyskać tą farbą taki kolor. Marzą mi się takie włosy:
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
a próbowałaś natural & easy satynowy ciemny blond? w wątku z galerią zdjęć po farbowaniu dałam zdj jaki kolor mi wyszedł.. w rzeczywistości jest trochę inny, wydaje mi się, że bardzo podobny do tego co zdj dalaś
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
można prosić jakieś zdjęcie ? |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juuliaaa maila wyslalam do Henkela,ktory jest ich dystrybutorem.Napisalam wiadomosc przez ich strone kontaktowa Narazie czekam na info.
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam odcien 280 tej farby i jutro bede farbowac, tzn mam zamiar, ale sie jeszcze zastanawiam.
Nie chce zeby czarny mi wyszedl :/ no ale jak sie szybko splukuje.. no i powinno starczyc te 50ml na wlosy do karku, choc Hexanna cos twierdzilas, ze nie starczylo tak do konca :/ No ale zobaczymy. Ja juz dawno odstawilam Palette, bo suszyla mi wlosy. Feria color booster mialam z loreala i byla bardzo fajna! Brillance jest tez super na moje wloski. Reszta to g.. aha i bardzo dobra farba wg mnie to taka tania, teraz zapomnialam nazwy, bo sie spiesze, ale napisze jutro
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Ja też farbowałam tym kolorem. Miałam wcześniej włosy bardzo jasne (farbowane platynowym blondem) i ta farba je lekko przyciemniła a odrosty rozjaśniła. Kolorek wyszedł naprawdę fajny, niestety bardzo szybko się zmył . Miesiąc po farbowaniu po farbie nie ma praktycznie śladu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Kolor - nie wyszedł tak ładnie jak Wam czy nawet na opakowaniu, no ale to może kwestia moich włosów, które ostatnio bardzo intensywnie wzmacniałam olejkiem rycynowym i migdałowym, więc mogły być mało podatne na koloryzację, ale w takim razie czemu włosy stały się po niej szorstkie? Coś okropnego!! Włosy zniszczone, prawie tak spalone jak po pierwszych eksperymentach z rozjaśniaczem i długotrwałym farbowaniem Palette A10. Po tamtych eksperymentach włosy zdążyły mi całkowicie odrosnąć a teraz zafundowałam im powtórkę z rozrywki ;/ . No cóż, trudno, chyba będę się ratować popielatym blondem z l'oreala. Odradzam nakładanie tej farby - w każdym odcieniu. Mamie nakładałam też wczoraj - ciemny brąz - kolor siadł fajnie - taki popielaty brąz - ale widzę że końcówki włosów też jej spaliło. Tak więc brak amoniaku nie gwarantuje braku uszkodzeń włosów podczas koloryzacji.

Mam nadzieje,ze cos pomoglam