![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przychodzice do domu, ściągacie z siebie ciuchy i co z nimi robicie?
Ja się nie pocę praktycznie wcale, jedynie podczas wieeeelkiego wysiłku, ale nigdy do tego stopnia by mieć mokre plamy pod pachami.
Gdybym jednak miała taki problem to po pierwsze lepszy antyperspirant plus zwiększona higiena... Ale do tematu... Wracam do domu i najczęściej zakładam dresik ![]() Nie wyobrażam sobie, by przepocone, mokre bluzki suszyć i potem na drugi dzień zakładać ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
maszyna, nie człowiek
|
Czytam wątek i nie rozumiem, jak osoba, która badź co bądź wydaje się byc inteligentna odkłada spoconą rzecz a potem znów ją zakłada... Równie dobrze mozna sie nie myć w zimie, "bo człowiek się mniej poci"
![]() ja piorę prawie każdą rzecz, chyba, że założyłam tylko do sklepu/na angielski/do kościoł ( w sensie na krotki krs czasu, nie jest przepocona), bo wtedy założę ją do pracy w ogródku/kuchni/sprzątania czy w momencie kiedy nigdzie nie wychodze i siedze przed tv. Nie wyobrazam sobie zostawiac przepoconą rzecz i zakaldać ją potem znowu ![]() A tekst o oszczędzaniu wody - tak samo jak nie rpac ubran mozna nie myc naczyc i jeść z brudnych albo nie myc się/nie myć zębów. Tylko po co? Mozna oszczędzać na wielu innych rzeczach i warto oszczędzać, ale tak by nie odbijało się to na zdrowiu.
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Wracam , biorę prysznic , przebieram się w czyste rzeczy , poprzednie ubranie - w zależności od tego , co akurat miałam na sobie : bielizna, bluzki, spódnice, spodnie, bluzy, pończochy, skarpetki - ląduje w koszach na brudy ( nic nigdzie nie śmierdzi , bo mam oddzielne pomieszczenie , dawniej zwane pralnią i z dobrą wentylacją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A koszule nie smierdzą. No ale zawsze jakas ideologie trzeba dorobic.. tak? Moze wasze smierdza, moje nie smierdza i juz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
maszyna, nie człowiek
|
Tutmirlajt, zwróć uwagę, ze człowiek nie poci się tlyko pod pachami. W tych okolicach po prostu poci się najbradziej. Inne części ciała tez traktujesz antyperspirantem, ze wszystko masz czyste
![]()
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Od dłuższego czasu mam teorię spiskową, że Tutmirlajt wcale nie ejst nauczycielką - tylko zakłada mocno kontrowersyjne tematy i prezentuje takie poglądy, by ośmieszyć nauczycieli
![]() T., uwierz - Twoje rzeczy na 100% śmierdzą. Jak ubrania wszystkich ludzi na całym świecie. Niekoniecznie potem - zwykłym znoszeniem. I czytaj ze zrozumieniem - nie tylko dezodorant ślady zostawia, po prostu naturalne jest, że pod pachami ubrania się odbarwiają, głównie od potu, nie od dezodorantu. Naewt od "nieśmierdzącego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, miałam kiedyś taką kierowniczkę, ważna persona, więc nikt - nawet jej koleżanki równe wiekiem i stażem - nie odważyły się zwrócić uwagi. Każda jej wizyta kończyła się otwarciem okien w całym pokoju, natomiast w jej gabinecie nie można było wytrzymać. Kobieta musiała mieć poważne problemy dermatologiczne. I mimo całej jej wiedzy i autorytetu jaki posiadała, każdy jej unikał jak tylko mógł, a odwiedziny w jej gabinecie traktowane były jak kara i czasem było nawet losowanie, kto dziś będzie tym nieszczęśnikiem ![]()
Free Tibet Co jest ważniejsze: zaspokoić tysiąc pragnień, czy oprzeć się pokusie jednego? Edytowane przez Maniwa Czas edycji: 2009-09-30 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
maszyna, nie człowiek
|
![]() Poza tym ubrania przesiąkaja zapachem chociazby autobusu, którym jedziesz. Tak czy siak - śmierdzą.
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko pot zostawia zapach... zimą na włosach czuć smród spalin z samochodów (dlatego ja myję włosy codziennie bo mnie to drażni) zapewne na ubraniach ten zapaszek też zostaje, także latem, ja czuję wiele zapachów - kurz, który osiadł na ubraniach...
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
W mojej szafie wiszą ubrania tylko i wyłącznie świeżo wyprane. Nie wyobrażam sobie włożyć do szafy noszonych chociażby parę godzin ciuchów, toż to później w całej szafie będzie czuć nieświeżym ubraniem
![]() A przebieram się nawet 3 razy dziennie- rano, do pracy jeden zestaw ubrań, później jakieś zajęcia- kurs czy fitness- zakładam inne ciuchy i wieczorem, po powrocie- też inne. I oczywiście prysznic 2/3 razy dziennie. Także moje ubrania nie mogą narzekać na brud czy przepocenie. Nie rozumiem natomiast, jak można spocić się, do stopnia plam pod pachami, i taką bluzkę ubierać na siebie niewypraną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Ty MUSISZ sobie z nas żartować. bo nie wierzę, żeby ktoś tak na serio
![]() jedyne co mi się nasuwa, to (zasłyszane od kolegi): "ładne dziewczyny nie robią kupy, bo to nieeleganckie" człowiek śmierdzi. mniej lub bardziej, ale śmierdzi. a swojego smrodu nie czuje... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Jejju pizame zmieniac co noc? W glowie mi sie to nie miesci. Chyba z praniem bym nie nadazyla. Poza tym uwazam to za głupote- pizama co najmniej 2 dni noszenia, a max 3 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
maszyna, nie człowiek
|
Jedyne co mi się na mysl nasuwa - nie poć się w nocy skoro w dzień potrafisz się nie pocić i tyle.
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja śpię na golasa
![]() ![]() ![]() Btw - ciekawa jestem jak często zmieniacie pościel, ja się przyznam, że żadko - raz na 2 tygodnie. Mam wielgachną pościel i małą pralkę co za tym idzie ogromne problemy z praniem dużych poszew czy wielkiego prześcieradła. Chciałam nosić do pralni ale liczą sobie 30 zł za prześcieradło + 30 zł za poszwę na kołdrę... To trochę chyba przesada... 60 zł za jedno pranie i tylko 2 rzeczy.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-09-30 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
I zaraz jeszcze ktos napisze ze powinno sie kąpać rano i wieczorem
![]() Włosy myje co dwa dni, nie widze potrzeby mycia codziennie. A jak juz tak sie zaglebiamy- to musialybyscie takze czyscic swoje telefony komorkowe, klami, prać buty codziennie i inne rzeczy. NIestety ale przed bakteriami czlowiek nie jest w stanie sie uchronic. Co do tematu- ciesze sie ze cos sie w koncu dzieje na wizazu. Swoja opinie nadal podtrzymuje- zakladam ubrania dwa razy ( nie pod rzad) i jest git. I nic nie smierdzi- no chyba ze antyperspirant |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Przychodzę do domu , zostaje w ciuchach. No chyba ze jest to dzień, któy przeznaczam na sprzątanie wtedy zakładam dresy. Lubię ładnie chodzić ubrana nie tylko na zewnątrz, ale i w domu. Jedynie dziecku zmeniam ubranie na wygodniejsze. Wieczorem koszulki, koszule, t-shirty, bielizna, skarpety, brudne lądują w praniu lub w koszu na pranie. Lubię świerzo wyprane ciuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
po powrocie do domu przebieram się zawsze. Jednak nie zawsze wszystko piorę po pierwszym założeniu.Oczywiście jeśli się spocę jak autorka wątku to obowiązkowo do prania, nie wyobrażam sobie takiego ubrania włożyć do szafy gdzie czyste ubrania przechodzą zapachem noszonego już...
fuuuj Mój tż też miał zwyczaj ściągać koszulę po pracy i kłaść gdzie popadnie, a później dawać mi do prasowania:/ Jednak po wielu dniach walki z tym udało mi sie z tym przyzwyczajeniem wygrać ![]() Po prostu no niehigieniczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
![]()
No ja akurat myję się 2 razy dziennie... wieczorem przed snem i rano przed wyjściem z domu, ponieważ w nocy człowiek też się poci, a ponadto mój tż grzeje jak kaloryfer i ja zwyczajnie zagrzewam się od niego
![]() ![]() Natomiast po tym wątku widzę, że generalnie każdy ma inne poczucie czystości. W każdym razie wszystkim chodzi o to samo - żeby było czysto i przyjemnie tylko każdy ma inny próg tolerancji na brud ![]()
![]() |
#117 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Bakterii się nie boję , są potrzebne. Ale lubię uczucie świeżości na sobie i przy sobie , taka ze mnie egoistka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14511724]Od dłuższego czasu mam teorię spiskową, że Tutmirlajt wcale nie ejst nauczycielką - tylko zakłada mocno kontrowersyjne tematy i prezentuje takie poglądy, by ośmieszyć nauczycieli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
TY ZAKŁADASZ TAKIE WĄTKI SPECJALNIE, BO MASZ RADOCHĘ KIEDY DUŻO LUDZI CI ODPISUJE? ![]() Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2009-09-30 o 10:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.