![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Golić czy Nie Golić???
NIe ma się chyba nad czym zastanawiac,bo uwierzcie mi miałam wielki,wielgaśny brzuch/przytyłam 30kg w ciąży/ i do samego końca potrafiłam sie ogolic...Nie wyobrażam sobie chodzic z takim "kocurem"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
kurka fajnie, że możecie sie golić. <zazrośnica>
lekarz mi zabronił tego, dacie wiarę? uznał, ze skóra jest zaczerwieniona a to może spowodowac infekcje i po co mam dzidzie narażać... grrr.. nie wiem jak długo to wytrzymam... ciężko przywyknąć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Ja też jestem z czasów mleka nalewanego z wielkiego metalowego gara. ![]() A szkoła była mała, w niedużej gminie, nawet nie w mieście. A dzieci sporo, bo to był wyż demograficzny. Opisuję rok 1982gi. Jestem z rocznika 75. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
to nie przez złośliwość ten mój komentarz, ale... zaskoczyło mnie to co napisałaś
![]() idąc tym tokiem rozumowania mój Norbert powinien urodzić się malutki jak krasnoludek... bo do porodu szłam z 4 kg na plus ![]() Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2009-11-07 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Komentarz wynikał za pewne po prostu z niewiedzy.
Moja matka przytyła ze mną 30kg, ja ważyłam 3300, z moim bratem przybrała prawie 40kg, ważył mniej niż 3500. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Ja jestem 76.
Mleka w szkole nie dostawałam, chyba dlatego, że mama nie zapłaciła. Golić się nie golę, bo mi się nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Sugarku
![]() ale nic się nie martw,często ludzie tak mylnie myślą,ale to nic złego ![]() a co do golenia Endoderfinko to ja myśle,że jak ta nadwrażliwośc zniknie to spróbuj się ogolic,są różne alternatywne metody golenia.Ja mam golarkę do miejsc intymnych,nigdy nie wywołuje podrażnienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
no trzeba pomyśleć nad golarką faktycznie
![]() ![]() ani orgazmu ani bez orgazmu ![]() Nie wierze w to żebym nie chciała zbliżeniaa gdyby byl tak blisko ![]() no nic... poszukam golarki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Również depiluję się woskiem, a raczej chodzę do kosmetyczki. Za niedługo wybieram się pierwszy raz odkąd jestem w ciąży i tu moje pytanie... Czy pod koniec ciąży (do porodu) również mogę wydepilować się woskiem? ![]() ![]() I jeszcze jedno małe pytanie - czy bez obaw w ciąży mogę pozbyć się woskiem włosków z brzucha? (wzdłuż pępka)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli tylko depilacja woskiem nie wywołuje u Ciebie stresu,to spokojnie możeszz depilowac wszystkie miejsca.Nie widzę przeciewskazań.A czy Ty maszaż tak dużo włosów na brzuchu,żeby trzeba było je depilowac?Mi wystarczała pensetka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() byłam już u swojej kosmetyczki w zeszłym tygodniu i już się z nią umówiłam, że odwiedzę Ją za 3 m-ce i kolejny raz już w 9 miesiącu do samego porodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Kurczę, a ja nie rozumiem dlaczego wszyscy muszą sie tam golić
![]() ![]() Ja tam nie będąc w ciaży goliłam sie rzadko, po prostu tego nie lubię, jakoś w higienie też mi to nie przeszkadza bo niby JAK??? Jak mam włosy to się umyć nie mogę??? Poza tym nienawidzę odrastania włosów!!! TŻ kocha mnie taką jaka tam jestem i jest git. A dlaczego to wstyd przed lekarzem mieć tam włosy???? ![]() Przecież to NATURALNE więc dlaczego???
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fanaberia. ![]() Mnie ostatnio wyszedł dodatni posiew i lekarz od razu powiedział: nie golić się, dać sobie trochę ochrony. Dla gina to nic dziwnego: włosy na c... To baby same wymyślają takie rzeczy. ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-07 o 10:04 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś wymyślił golenie i stało się to "modne" choć myśle że niektóre kobiety to aż nadto zwracają na to uwage. Golić się rozumiem ale mieć świra na punkcie golenia.. to juz przesada.. ja mam koleżanke co jak sie goli to CAŁA- nogi, rece, brzuch, wszystko! Powiedziałam jej że ogłupiała!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nie mówię, że nie ma to nic wspólnego ale często nie ma to zbyt wiele wspólnego ![]() A co do konieczności golenia to fakt...jest to zwykła moda i fanaberia.....ale nikt nikogo nie zmusza. Ja uważam, że jest to bardzo indywidualna sprawa...tym bardziej w miejscach intymnych |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak jak obecność brwi czy rzęs (ochrona dla oka) nie oznacza, że coś do tego oka nie wpadnie. ![]() Jednakże pomaga nie wpaść i ogranicza takie przypadki, tak jak włos na wzgórku ogranicza wędrówkę bakterii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, żeby nie wpaść w jakąś paranoję, że np. jak się golisz to napewno coś złapiesz etc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednakże liczę na logikę ludzką i mam nadzieję, że nikt na taki pomysł nie wpadnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Nie golić
![]() ![]() Bo jak się ogolicie wcześniej, czy ktoś was ogoli, to może zrobić się krostka, stan zapalny, włos może wrosnąć, a jak w czasie porodu wypadnie cesarka to wam te ropne krostki przetną i infekcja wasza i dziecka gotowa ![]() Z resztą tak samo wygląda przy porodzie naturalnym: podrażnione od depilacji miejsce poranicie w czasie parcia i zakażenie gotowe. W czasie parcia trzeba mocno przeć, pocicie się, możecie się zsikać i zrobić kupę, te "zarazki wszystkie przejdą" na tą podrażnioną rankę od depilacji i nieszczęście gotowe ![]() Zapuście chociaż trochę włosy i pozwólcie ogolić się położnej tuż przed porodem, żeby nie zdążyło zrobić się zaczerwienie czy podrażnienie. ![]() Poza tym chodzi głównie o ogolenie takiego maleńkiego kawałeczka, tuż przy odbycie, a nie całkowicie na dziewczynkę ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-12-08 o 10:33 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
A podobno nie ma już obowiązku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Tak jak i z nacięciem krocza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale golenia nie rozumiem. I będę bronić jak niepodległości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Właśnie po to, żeby było łatwiej ciąć. Po gładkim lepiej się tnie, niż po włosach.
Kropko, życzę Ci, żebyś była w stanie walczyć o to niegolenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.