|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz.2
mi wlasnie lekarz mowil ze od srodka trzeba leczyc a nie tylko w pochwie...
wogole jak czytam to co lekarz to opinia ![]() odpukac moj posiew narazie czysty teraz tylko probiotyki zeby nie wrocilo
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o tabl, to globulki nie osłabiaja ich działania, jedynie duze dawki lekow doustnych,ale zazwyczaj lekarze proponuja dawkowanie nie kolidujace z tabl anty.
zawsze mozesz zapytac lekarza. |
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
No właśnie nie za bardzo mogę ginekolog się poradzić więc dlatego was pytam
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was miała może jednocześnie takie objawy: Zaczyna się zawsze po miesiączce, ból w dole podbrzusza, jakby pęcherza, promieniuje na okolice okołokrzyżowe, do tego dochodzi opuchnięcie tego obszaru, podrażnienie i swędzenie krocza i śluzowata przezroczysta wydzielina, ale za cholerę nie wiem czy z pochwy, czy z cewki moczowej. Poszłabym z tym do gina, ale nie mam złamanego grosza na wizytę. Jak myślicie, grzyb czy raczej coś z ukł. moczowym?
|
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
a nie możesz pożyczyć kasy od kogoś na lekarza? bo to może byc zapalenie pęcherza, może być infekcja pochwy albo gorzej - jajników, ale też torbiel lub mięśniak. na razie kup sobie preparat z żurawiną, ogrzewaj podbrzusze, łykaj lacibios femina, który działa na cały układ moczow-płciowy i zobacz czy jest poprawa. ale lepiej nie ryzykować i jednak pójść do lekarza...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie sobie łykam i żurawinę i lacibios, objawy się zmniejszyły i na początku dnia nic mnie nie boli tylko mam tylko opuchnięte podbrzusze. Wieczorem jest gorzej. A kasy nie mam od kogo pożyczyć, zwłaszcza, że biorąc pod uwagę warszawskie ceny wizyt i badań musiałaby to być duża kasa.
|
|
|
|
#99 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Ano nie obchodzi. A na bezrobociu ciężko o jakiekolwiek pieniądze. Może samo jakoś przejdzie.
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no i znalazłam złoty środek na aplikację globulek!
Pierwsze dwa dni to była istna katorga... I potem bolało i szczypało ( teraz wiem, ze to oznaka, ze włożyłam ją za płytko). Wpadłam na pomysł i poleciałam do rosmanna po żel nawilżający intymny Unimil I poprostu bomba! Żadnego bólu! A aplikacja zajmuje normalnie sekundkę Cieszyłam się jak dzieciak gdy mi sie udało bez problemu I nie na leżąco ajk próbowałam na początku tylko na stojąco lekko kusając. Hop siup i po krzyku Tylko, ze inną droga nie widze narazie żądnej poprawy adzisiaj będzie ostatni dzien kuracji niby :/ A lekarz nie zalecił mi nic doustnie. Nie mówiąc, że mom zdaniem leczy mnie trochę w ciemno bo nie zrobił mi posiewu chociaż mówiłam, ze najlepiej chyba zrobić posiew. On mi tylko zbadał pH w pochwie. A może to wystarczy sama ni wiem nie znam się Powiedzcie mi tylko, kiedy powinny ustąpić objawy po stosowaniu globulek? Odrazu? Bo jeśli tak to ja ządnej poprawy nie widzę...
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1517279 8]ahhhh przykro mi.samo raczej nie przejdzie,a na NFZ nie da sie?[/QUOTE]
Pewnie tak, ale żaden z polecanych mi ginekologów nie przyjmuje na NFZ, a nie chciałabym trafić do kogoś komu się "będzie wydawało", że wie co to jest, naprzypisuje mi leków na chybił trafił, które nic nie pomogą, a mogą dodatkowo pogorszyć sprawę, bo jeśli to grzyb, to trzeba jednak rozważnie dobierać leki, żeby nie wrócił silniejszy. Ech, najlepiej to niech mnie zeżrą te mikroby i będzie spokój...Ale dzięki za troskę. |
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
witam
ja mam troche inne pytanie czesto z pochwy wychodza mi wlosy nie wiem czym to jest spowodowane moze ktos wie czemu tak sie dzieje |
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli zaś chodzi ci o włosy łonowe na wargach sromowych, to one też wypadają, tak jak te na głowie. |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Malina666 tak jak wspomniała annan_ w pochwie nie rosną włosy
A jeśli chodzi o wypadanie włosów łonowych to nie masz się czym martwić. W pełni zgadzam się z annan_
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze ma to jakies powiazanie. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- a ja już wiem chyba skąd się wzięły moje schizy o pieczeniu... ostatnio bardzo bolalo mnie cos w podbrzuszu, miałam badanie krwi i moczu, wykazało jakiś ostry stan zapalny, podwyższone OB i lekarka pytała czy mam krew w moczu dostałam leki i prawdopodobnie moje pieczenie bardziej było powiazane z cewką, chociaż parcia na mocz nie mam, wiec troche dziwna była dla mnie ta diagnoza ![]() w dziecinstwie przechodzilam cos podobnego (ból podbrzusza, najbarziej w prawym boku i wrażenie opuchnięcia brzucha), lekarze chceli mi wycinać wyrostek a okazało się , że to zapalenie dróg moczowych
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
boshe a co to jest ta rzęsistkowcica ?
wiem ze nie rosna ale mowie wam po prostu ze srodka organizmu wychodza mi dlugie wlosy. jak bede u ginekologa za tydzien to z nim pogadam |
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze ci nie wycieli ![]() ![]() ![]() lekarze ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
rzęsistek to tez taki brój, ktory powoduje stan zapalny w pochwie, upławy o nieprzyjemnym zapachu, lekarze mówią , że wręcz pieniste.
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- dorzucam link o tym: http://www.forumginekologiczne.pl/sp...ie%20pochwy%20. |
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
mialam rzesistka, i mialam takie same objawy jak grzybice, w sumie poszłam niby z grzybicą a sie okazał jakis rzęsistek
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu piekło
Kilka dni przed okresem musiałam brać antybiotyk, osłaniałam się Gynoflorem, ale nie pomogło Mam jeszcze Flumycon w domu, czy on zadziała jak mam okres ![]() Czy poczekać aż okres się skończy i wziąć
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Flumycon z tego co wiem jest doustny więc moim zdaniem możesz go zażywać. Okres nie zmienia jego działania.
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
A ja skończyłam leczenie globulkami i znowu te cholerne upławy :[ Mam wrażenie, ze jest jeszcze gorzej niż przedtem :/
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanie: czy jest tu jakaś dziewczyna, która na chociaż rok wyleczyła się z grzybicy? Pytam poważnie. U mnie już drugi rok leci, kiedy to wraca mniej więcej co 3 miesiące, czasem zaraz po okresie. Żadne leki, probiotyki czy inne cholerstwa nie pomagają, moja ginekolog rozkłada ręce i mówi, że wypróbowałam prawie wszystkie leki i odsyła mnie do kogoś innego bo stwierdza, że nie potrafi mi pomóc :/ Zwracam się szczególnie do wrocławianek, które trafiły tu na gina, który jest skuteczny - wiem, jest osobny wątek od dobrych lekarzy ale mi chodzi o konkretny wyleczony przypadek przez konkretnego pana/panią. Anybody?
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Od 2 tyg. posiadam taką białą wydzielinę o zapachu twarożku. Mam trochę spuchnięte wargi sromowe, ale pieczenie wystąpiło wyedy, gdy przeczytałam o objawach grzybicy, więc pewnie jest to spowodowane psychicznie. No, ale czasem, b rzadko, zwłaszcza jak już leżę w łóżku swędnie, ale bardzo mało. Zaczęłam jeść jogurty, zmieniłam chleb, kupiłam kosz warzyw, owoców, mydło, rumianek i próbuje to opanować. Aha, jedno pytanie, czy grzybica powoduje, że okres się opóźnia? Bo jeśli chodzi o ciąże, to nie jestem, wiec to odpada. Mam 21 lat, czy nieregularny okres to coś normlanego?? Czy to po prostu wina owego prawdopodobnej przypadłości?
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieregularny okres nie ma nic wspólnego z infekcją, więc może warto o tym pogadać z lekarzem? mój gin z powodu nieregularnych i długich cykli wysłał mnie na usg, które wykryło PCO, nie chce straszyć, ale w tym wieku miesiączka powinna się już dawno uregulować. |
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
tak teraz czytam, ze to ma konsystencje twarózku, a moje nie ma jest bardziej płynne, ale pachnie jak twaróg. na to samo wychodzi?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

No właśnie nie za bardzo mogę ginekolog się poradzić więc dlatego was pytam 

Pierwsze dwa dni to była istna katorga... I potem bolało i szczypało ( teraz wiem, ze to oznaka, ze włożyłam ją za płytko). Wpadłam na pomysł i poleciałam do rosmanna po żel nawilżający intymny Unimil