Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 11:30   #91
LadyBird6
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Ponieważ zawsze w dniach przywozu paczek jestem w domu kurier zostawia u mnie paczki dla połowy osiedla. Wie,że u mnie są bezpieczne, a konsultantki mają po nie blisko. Potem dzwoni do nich i informuje gdzie zostawił paczkę.Prosilam ,aby nie zostawiał karteczek w dzwiach ,bo taką kartkę moze znaleźć każdy i przyjść po paczkę.A ja nie wszystkich dobrze znam. Ale i tak paczki wydaję tylko za okazaniem dowodu osobistego, bo przecież jak podpisuję odbior paczki to poręczam za nią swoim nazwiskiem. Jak narazie to nie było zadnych krytycznych uwag pod moim, ani kuriera adresem. A on jeszcze jest mi wdzięczny, bo ułatwiam mu trochę pracę.Uważam,że trzeba sobie pomagać jak tylko istnieje taka możliwość.
Ja mam podobnie i też tak uważam, jak Ty.
U mnie w dniu dostawy paczek, mam zawalony przedpokój, często mam po kilkanaście paczek i to nie zawsze moich konsultantek.
U mnie nadal rozwozi kurier avonowski ,wprawdzie w tym roku już jest drugi , ale zawsze są solidni, porządni, paczki całe nie uszkodzone.
Mam do niego telefon słuzbowy, komórkę a takze i do jego szefa.
Prawie zawsze przyjeżdza o czasie jaki mi podaje smsem, często z dokładnościa do 5 min.
Nie chcę innych kurierów, dostawców paczek

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisałam do firmy, bo pisałyście,że ta paletka 8 cieni jest nowa, a mnie się wydawało,że ta jedna już była za 5,00 zł i oto odpowiedź :

W odpowiedzi na zapytanie pragniemy potwierdzić, że dostępna w katalogu 16/2009 paletka do cieni była dostępna w ofercie katalogowej w katalogach wiosenny. Zachęcamy do złożenia zamówienia.

No i ja miałam rację.
Tamta paletka za 5 zł w jakieś tam promocji, którą miałam miała kolorki matowe, ta obecna, która dostałam, a raczej kupiłam w pakiecie nowości ma kolorki błyszczące, iskrzące i są ciemniejsze na oku .
Jeżeli jeszcze masz tamtą ,to kupe te nową , póżniej oddasz na zwrot i przekonasz sie , że te są inne
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:04   #92
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość

Tamta paletka za 5 zł w jakieś tam promocji, którą miałam miała kolorki matowe, ta obecna, która dostałam, a raczej kupiłam w pakiecie nowości ma kolorki błyszczące, iskrzące i są ciemniejsze na oku .
Jeżeli jeszcze masz tamtą ,to kupe te nową , póżniej oddasz na zwrot i przekonasz sie , że te są inne
To dlaczego piszą,że jest to to samo. Oni tam nic nie wiedzą?

Uważasz,że ta paletka teraz jest lepsza, bo ma mocniejsze kolorki? Tamta była słabiutka. Kupić nową, oddać starą. Mam tamtych paletek jeszcze ze dwie.Dobrze kumam?
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:06   #93
nightsong
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suszara Pokaż wiadomość
(...)

EDYCJA:
Na katalogowym wrzuciłam zdjęcia kpl. Tigresse
dzięki za fotki ciągle się zastanawiam nad tą biżuterią, a teraz to już w ogóle mnie zachęciłaś a standardowo tyyyle rzeczy bym chciała z kat. 16
nightsong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:18   #94
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

byłam w siedzibie UPS z reklamacją, że paczka zaginęła. kurier rzekomo zostawił ją na schodach przed domem - podpisane moim nazwiskiem!! wściekła jestem na tych ludzi - jakie to nie profesjonalne podejście mają
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:18   #95
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Cytat:
Napisane przez nightsong Pokaż wiadomość
dzięki za fotki ciągle się zastanawiam nad tą biżuterią, a teraz to już w ogóle mnie zachęciłaś a standardowo tyyyle rzeczy bym chciała z kat. 16
Hehe, spokojnie, ja juz wishlist sporządziłam i nie wcześniej niż w połowie stycznia nie odbiję się finansowo, bo teraz są po rząd 3 świetne katalogi....a ja tyle potrzebuję
A nawet jak nie potrzebuję, to wezmę na zapas, bo grzech na takich promocjach nie korzystać...

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
byłam w siedzibie UPS z reklamacją, że paczka zaginęła. kurier rzekomo zostawił ją na schodach przed domem - podpisane moim nazwiskiem!! wściekła jestem na tych ludzi - jakie to nie profesjonalne podejście mają
Jak to zostawił przecież odbiór paczki należy pokwitować...to niby kto się miał pod nia podpisać...ale bezmózgi gość....
Powinnaś sobie kupić superobronnego psa, żeby go następnym razem porządniej pogonił....jak zostawi paczkę pod drzwiami w samopas....

AVONOWE I ORIFLAMOWE

Edytowane przez Suszara
Czas edycji: 2009-11-03 o 12:21
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:23   #96
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

po prostu zostawił- a w systemie mieli mój podpis z wcześniejszych dostaw więc go zeskanował, albo sam podpisał
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:47   #97
myszka1313
Raczkowanie

Ale fajnie że już 8 częśc!

Aż strach czyta o tych kurierach. Ja jak narazie z dostawą do domu mialam tylko dwie paczki. Pierwszą i teraz ostatnią. Tak to zawsze odbierałam w Coku.
Ostatnią to akurat byłam w domu. Kurier to taki starszy pan, ale z paczką wszystko w porządku.
A pierwsze zamówienie to mi przywiezli w niedziele (!) wiec zamurowało mnie jak wrocilam wtedy do domu i znalazlam kartkę w dzwiach. Na szczescie sasiadki raczej uczciwe wiec nic nie zaginęlo

"Everytime I hear thunder I wonder if Vampires are playing baseball"
myszka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 13:02   #98
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleki00 Pokaż wiadomość
andziat mam trochę nietypowe pytanie: mogłabyś zmierzyć swoją rękę w nadgarstku? bo zegarek Sicilly bardzo mi się podoba, na twojej ręce ładnie wygląda i tak się zastanawiam czy u mnie nie będzie zbytnio odstawał- mam niestety chude ręce
będę wdzięczna za pomoc!
w nadgarstku mam na ścisk 15 cm, z niewielkim luzem 16 cm
zegarek od strony wewnętrznej ma 17 cm
a od strony zewnętrznej 21 cm

mi na szczęscie kuriera nie zmienili, mam cały czas tego samego avonowego
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:02   #99
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ja również uzywam jednego i drugiego kosmetyku i jestem zadowolna scrub to mój KWC szkoda, ze po zmianie opakowana podrożał o 5zł ale i tak go kupuje
u mnie byl w promoci za 99centow to wzielam kilka

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Czy ten scrub ma takie malutkie delikatne drobinki ?
male delikatne drobinki idealne dla cery sucher i wrazliwej jaka ja mam
robie go tak 2-3 razy w tygodniu ale mozna nawet codziennie...
naprawde polecam
Stary 2009-11-03, 13:34   #100
jabuho
Raczkowanie

GG do jabuho

na katalogowym wrzuciłam zdjęcia szczotki z naturalnym włosiem oraz biżuterii Tigresse i kolczyków Ursula, Nadya (na uszach), Sara, Carmen i Lizette.

Apropo szczotki, kiedyś już się wypowiadałam, że w moim przypadku działa na włosy jak magnes... ale przy rozczesywaniu wilgotnych włosów jest bombowa Jeszcze nigdy tak łatwo mi z nimi nie poszło

andziat: prośba - mogłabyś wrzucić jeszcze zdjęcia torebki Lynette na ramieniu ?! Z góry dzięki
jabuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:37   #101
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
po prostu zostawił- a w systemie mieli mój podpis z wcześniejszych dostaw więc go zeskanował, albo sam podpisał
To się po prostu nie mieści w głowie, co oni wyprawiają...
Na kiedy miałaś termin dostawy...?
Ja mam na dzisiaj, więc jeszcze cierpliwie będę czekać...ale już się boję, co to będzie.
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:39   #102
magrens
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja również dziękuję, upewniłam się, że ten zegarek jest dla mnie, bo mam dokładnie taki sam wymiar ręki
magrens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:09   #103
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
To się po prostu nie mieści w głowie, co oni wyprawiają...
Na kiedy miałaś termin dostawy...?
Ja mam na dzisiaj, więc jeszcze cierpliwie będę czekać...ale już się boję, co to będzie.

Paranoja. Niech Pan AVONowi Szpeig zwróci na to uwagę ile postów dotyczy dostawy! Już nie wspomnę, że prawie za każdym razem piszę do nich z Strefy.... Chyba coś trzeba z tym zrobić, a nie tylko obiecywać, że cały czas działają w celu usprawnienia dostawy....
Może i ja zacznę na COK zamawiać....

Wiadomość z działu reklamacji:
Cytat:
Pani uwagi dotyczące dostawy zostaną przekazane do Działu Transportu celem
wyjaśnienia zgłoszonej sprawy i podjęcia kroków, które wyeliminują takie
sytuacje w przyszłości. Za niedogodności przepraszamy.
No wielkie dzieki....

Edytowane przez zabcia87stw
Czas edycji: 2009-11-03 o 14:12
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:19   #104
Zaczarowana18
Rozeznanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15050204]12.11[/QUOTE]
dzięki za odpowiedz
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:33   #105
katmar
Raczkowanie

GG do katmar

dziewczyny czy możecie podac mi braki które nie przychodzą? chciałabym dobic zebym mogła zamówić USB dla córci. i czy zapach który trzeba zamówic to może być np. kulka laguna? wiele osób zamawia u mnie całą serie laguny jest rewelacyjna wszystkim polecam. co zrobić zeby można było zamówic 2 usb? pewnie tak sie nie da dzieki
Stary 2009-11-03, 14:38   #106
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Paranoja. Niech Pan AVONowi Szpeig zwróci na to uwagę ile postów dotyczy dostawy! Już nie wspomnę, że prawie za każdym razem piszę do nich z Strefy.... Chyba coś trzeba z tym zrobić, a nie tylko obiecywać, że cały czas działają w celu usprawnienia dostawy....
Może i ja zacznę na COK zamawiać....

Wiadomość z działu reklamacji:

No wielkie dzieki....

Oni to powinni jakoś nam rekompensować te problemy z dostawami...
Jak ost.zgłaszałam telefoniczną reklamację, to sporo kasy straciłam zanim się połączyłam z kimś kto mi odp.na moje pytania, ehh... A gdzie tu stracone nerwy, świecenie oczyma przed klientkami czemu paczki nie ma...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez katmar Pokaż wiadomość
dziewczyny czy możecie podac mi braki które nie przychodzą? chciałabym dobic zebym mogła zamówić USB dla córci. i czy zapach który trzeba zamówic to może być np. kulka laguna? wiele osób zamawia u mnie całą serie laguny jest rewelacyjna wszystkim polecam. co zrobić zeby można było zamówic 2 usb? pewnie tak sie nie da dzieki
Ja miałam w brakach-clearskin krem kryjący przeciw wypryskom... ale jeszcze nie znam powodu ww.braku...
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:38   #107
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcześniej dziewczyny pisały, że chyba kulka wystarczy.Szkoda,że nie jesteś z Krakowa, bo ja nie potrzebuję USB i moglabym Ci go odstąpić. Dla siebie nie zamawiam.Ale tak normalnie na 1 osobę 2 to raczej nie można. Kiedyś pewnie będą w wysprzedaży to może jak wytrzymasz wtedy dokupisz.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:44   #108
katmar
Raczkowanie

GG do katmar

powiem Wam że gdyby nie my konsultantki to przynajmniej o 50% mniejszy zbyt by mieli na kosmetyki. pewnie wiekszość z nas zamawia sporo dla siebie, ja czasem nawet zwroty zostawiam sobie bo nie chce mi sie zwrotów robić. i co nawet żeby kartkę na świeta dostać trzeba spełnić określone warunki. mają szczęście że jestem uzależniona od AVONU

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Wcześniej dziewczyny pisały, że chyba kulka wystarczy.Szkoda,że nie jesteś z Krakowa, bo ja nie potrzebuję USB i moglabym Ci go odstąpić. Dla siebie nie zamawiam.Ale tak normalnie na 1 osobę 2 to raczej nie można. Kiedyś pewnie będą w wysprzedaży to może jak wytrzymasz wtedy dokupisz.
jak mie uda mi sie dobić zamówienia to może pocztą mi wyślesz? oczywiście najpierw zapłace.chyba że wcześniej sprzedasz. mnie kilka osób już o niego pytało. a w Krakowie mam rodzine męża.
Stary 2009-11-03, 14:51   #109
ewa_krk
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny czy możecie podac mi braki które nie przychodzą? chciałabym dobic zebym mogła zamówić USB dla córci.
już dziewczyny wcześniej pisały odnośnie braków ale nie ma tuszu uplifting black str 25 i zestaw do maniciure str 132

ewa_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:06   #110
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
(...)
Ja miałam w brakach-clearskin krem kryjący przeciw wypryskom... ale jeszcze nie znam powodu ww.braku...

Też mi nie przyszedl. Produkcja opóźniona. Doślą w kolejnych zamówieniach.
Stary 2009-11-03, 15:10   #111
bleki00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
dzięki ja mam niestety z niewielkim luzem 14 cm więc pewnie się nie zdecyduje na niego
bleki00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:11   #112
katmar
Raczkowanie

GG do katmar

Cytat:
Napisane przez ewa_krk Pokaż wiadomość
już dziewczyny wcześniej pisały odnośnie braków ale nie ma tuszu uplifting black str 25 i zestaw do maniciure str 132
jesteście Wielkie. przyznam, że troche mnie tu nie było i teraz troszke sie pogubiłam w tym nowym wątku. Wogule jeszcze dużo nie wiem. Mam ten zetaw biżuterii z 14 z tą broszką, pierścionek i kolczyki. Jak dojde jak to zrobić to wstawie zdjęcia. Zestaw robi wrażenie.
Stary 2009-11-03, 15:27   #113
katarzyna l.
Raczkowanie

GG do katarzyna l.

a powiedzcie mi czy zapach true glow nightfall jest damski czy męski, bo kupiłam w gorącej piątce i nawet nie wiem.
katarzyna l. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:34   #114
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Ostatnio dziewczyny poruszyły temat formularza zamówień, co w plikach do pobrania jest...

chodzi mi dokładnie o formularz, ten dla trendujących...

Mówiłysmy wtedy o demo, a dziś dopiero przeglądałam te oferty na spokojnie i ott, co jeszcze dojrzałam...

Zestaw biżu za jedyne 315 zł netto a za to aż 11 pozycji...
Nowy podkład ANEW! za 24,90
a tu link, bo wrzuciłam tez na katalogowy
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1257262170

Cytat:
Napisane przez katarzyna l. Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi czy zapach true glow nightfall jest damski czy męski, bo kupiłam w gorącej piątce i nawet nie wiem.
Na pewno damski damski, damski

EDYCJA:
Zegarek Eternal Love - mała zgapka

Koperta prostokątna o wymiarach 1,7 cm na 3,6 cm zdobiona 24 kryształami
CRYSTALLIZED – Swarovski Elements. Tarcza prostokątna o wymiarach 1,4 cm na
1,9 cm, tło białe z czarnym logo i napisem Eternal Love, oraz cztery cyfry 3, 6, 9, 12.
Czas wskazywany za pomocą trzech wskazówek (sekundy, minuty, godziny).
Całkowita długość paska wynosi 40,7 cm. Pasek owija się dwukrotnie wokół
nadgarstka. Długość regulowana wynosi pomiędzy 34,5 cm – 38, 5 cm.
Szerokość paska 1,4 cm
Zapięcie sprzączka
Objęty dwuletnią gwarancją na uszkodzenia powstałe z winy producenta.
Bateria wymienialna.

AVONOWE I ORIFLAMOWE

Edytowane przez Suszara
Czas edycji: 2009-11-03 o 15:37
Stary 2009-11-03, 15:38   #115
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzyna l. Pokaż wiadomość

Zapach dla NIEJ Tak jest opisany na Allegro:
Zmysłowy i intrygujący zapach dla kobiety tajemniczej,
oparty na ciepłych, kwiatowo-orientalnych nutach z drzewnymi akardami.
Srebrzysta aura wraz z malinami i delikatną różą otacza luksusowe serce zapachu, w którym lśni biała orchidea i kwitnący nocą jaśmin.
Kryształy ambry i truflowe drzewo otoczone seksownym piżmem wibrują na dnie tej kobiecej, wyjątkowej kompozycji.
Stary 2009-11-03, 15:41   #116
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Jak to zostawił przecież odbiór paczki należy pokwitować...to niby kto się miał pod nia podpisać...ale bezmózgi gość....
Powinnaś sobie kupić superobronnego psa, żeby go następnym razem porządniej pogonił....jak zostawi paczkę pod drzwiami w samopas....
Czasem klienci sami zostawiają w drzwiach kartki dla kuriera, żeby zostawił przesyłkę na progu domu czy nawet mieszkania i to nie tylko kosmetyków ale również bardziej wartościowych rzeczy. Pamiętam jak mnie to zaskoczyło, bo w naszej słodkiej polskiej rzeczywistości wątpię by paczka kosmetyków czy nowy sprzęt grający doczekał powrotu właściciela.

Czekając na katalog gwiazdkowy przeglądam 15 i jedyną pokusę stanowi wygładzająco-nawilżający olejek do włosów Marokańska Róża z Planet Spa. Zaraz poczytam recenzje na KWC czy warto go mieć.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:48   #117
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Mogłabym prosić kogoś na wrzucenie na katalogowy formularza zamówień obecnego i trendujących? Bo w strefie lidera znaleźć za nic nie mogę. Albo się sprytnie schowało albo tego tam nie ma po prostu...

Wydałam dziś w COKu prawie 100zł na kosmetyki dla siebie. Najgorsze jest to, że większość na zapas bo jeszcze mam, ale ceny dobre były i się skusiłam. A miałam oszczędzać...
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:51   #118
zabcia87stw
Raczkowanie

Dziewczyny w K17 wraca na życzenie klientek woda perfumowana Rare Pearls... I bardzo fajnie, tylko....
Ja chciałabym zamówić jej próbki w celu zwiększenia sprzedaży, zaprezentowania zapachu klientkom. Błagam powiedzcie mi czy gdzie kolwiek można kupić próbki Rare Pearls????
Przeszukałam wszystkie formularze zamówień i albo dostałam ponownie nagłego zaćmienia, albo ich tam nie ma. A jeśli nie tam to gdzie?
Stary 2009-11-03, 16:03   #119
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Mogłabym prosić kogoś na wrzucenie na katalogowy formularza zamówień obecnego i trendujących? Bo w strefie lidera znaleźć za nic nie mogę. Albo się sprytnie schowało albo tego tam nie ma po prostu...
Wchodzisz w strefę, w pliki do pobrania i są formularze zamówienia i formularze zamówienia - okręgi trendujące (prognozujące) u mnie 3 od góry...

A załadowac udało mi sie tylko K01, reszta jest za duża...

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Dziewczyny w K17 wraca na życzenie klientek woda perfumowana Rare Pearls... I bardzo fajnie, tylko....
Ja chciałabym zamówić jej próbki w celu zwiększenia sprzedaży, zaprezentowania zapachu klientkom. Błagam powiedzcie mi czy gdzie kolwiek można kupić próbki Rare Pearls????
Przeszukałam wszystkie formularze zamówień i albo dostałam ponownie nagłego zaćmienia, albo ich tam nie ma. A jeśli nie tam to gdzie?
No ja tez nie widzę, ale i tak biorę tę wodę dla siebie, to zrobi za próbkę :P
Bo mam zwyczaj, że jak czegos w katalogu nie ma, to próbki wyrzucam...

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Stary 2009-11-03, 16:06   #120
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Wchodzisz w strefę, w pliki do pobrania i są formularze zamówienia i formularze zamówienia - okręgi trendujące (prognozujące) u mnie 3 od góry...

A załadowac udało mi sie tylko K01, reszta jest za duża...
Faktycznie są, jeszcze wczoraj ich nie było :O

Edytowane przez panna mrau
Czas edycji: 2009-11-03 o 16:08
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości