![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Witam!
Jako nowa posiadaczka Jantaru chętnie dołączę do Waszego wątku ![]() A że nie znalazłam o tym, więc...pozwólcie,że ...zacznę od pytania ![]() Czy są wśród Was blondynki stosujące Jantar (wcierkę) ? Stosuję go od mniej niż dwóch tygodni (mniej więcej co drugi dzień) i zauważyłam przyciemnienie przedziałków. Nie mam platynowo-białego blondu, jednak jest raczej jasny, a przedziałki stają się pomarańczowo-złote ... Czy zdarzało się to Wam? Na logikę - ekstrakty ziołowe może i tak działają, ale zastanawiam się, bo być może to wina farby ( może to po prostu ona tak słabo się trzyma włosa/mojego mysiego odrostu)... Nie chciałabym rezygnować z Jantaru, bo nie ma drugiej tak "bogatej" wcierki, a włosy mam delikatne, więc liczę, że pomoże ![]()
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomaga?Mniej się rozdwajają? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
a czy mogłabym wymieszac jantara z olejkiem SESA Plus??
![]() oto skład tego olejku ( w sumie nie wiele rozni sie od tradycyjnej sesy): Bhringraj (Eclipta alba) 3% Brahmi (Centala asiatica) 1% Chameli pan (Jasminum officinale) 1% Chanothi (Abrus precatorius) 0,5% Dhaturo (Datura metel) 2% Elaychi (Eleattaria cardamomum) 0,5% Khus (Pavonia Odorata) 1% Indravarna (Citrullus colocynthis) 1% Jatamansi (Nardostachys jatamansi) 0,5%Karanj beej (Pongamia glabra) 0,5% Neem beej (Azadirachta indica) 0,5% Mahendi pan (Lawsonia alba) 0,5% Mandur (Ferri peroxi dumrubrum) 4% Rasvanti (Berberis aristata) 0,5% Trifala 3% Bargad (Ficus Bengalensis) 1% Vaj (Acorus calamus) 0,5% Yashtimadhu (Glycyrrhiza glabra) 0,5% Kalonji (Nigella Sativa) 1% Milk 10% Karanj oil (Pongamia Glabra) 3% Lemon oil (Citrus medica) 1% Nilibhrungandu oil 8% Til il (Sesamum indicum) 25% Sugandhit dravya 2% Neem oil (azadirachta indica) 3,5% Rosemarry oil (Rosemarinus Officinalis) 1% Cajupt oil (Melaleuca leucadendrin 1,5% Coconut oil - dopełnienie do 100% i w jakich proporcjach najlepiej je mieszać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ja czekam na swojego Jantara, jak najlepiej go stosowac jesli olejuje wlosy na noc przed kazdym myciem?
Troszke OT - zamowilam w drogerii raan.com.pl i za nic nie wiem, czy 'przyjete do realizacji oznacza', ze moge wybrac sie juz po odbior osobisty czy jeszcze nie??
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja oleje nakładam na włosy spryskane Jantarem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Dołączam do wątku.
![]() Czytam Was czytam, ale pojawia się pytanie GDZIE TO KUPIĘ? Nie jestem zwolenniczką zakupów przez internet, ale pewnie będę musiała to zrobić. Z początkiem roku zaczynam od nowa regenerację włosów bo przez ostatni rok to zaniedbałam i widać okropne tego efekty. Zobaczymy czy Jantar pomoże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Gdzie kupić Jantara?
-Apteka DOZ- Dbam O Zdrowie -sklep Farmona -Allegro dzisiaj mam swój pierwszy nakładania Jantara! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Weszłam sobie na stronke Aptek Dbam o Zdrowie i się okazało, że na moim osiedlu, gdzie mieszkam w Olsztynie to obie apteki, które tam są to są DOZ hihih
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
na miejscu nie wiem czy jakakolwiek apteka ma Jantar. Jak pojawi się na stronie doz trzeba zamówić i zaznaczyć opcję odebrania w wybranej aptece - tam dopiero dostarczają z hurtowni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Miewają, chyba nawet tutaj na wątku któraś z dziewczyn pisała, że kupiła stacjonarnie w DOZie, bez wcześniejszego zamawiania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Mam dzisiaj swój pierwszy dzień z Jantarem! trzymajcie kciuki :P
... : ![]() Edytowane przez 201606242139 Czas edycji: 2011-12-30 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Dzis odebralam jantara
![]()
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Miss Pudernica
|
Zamówiłam 2 opakowania i zobaczymy co do za cudo. Tylko muszę popracować nad regularnością wcierania
![]()
![]() |
#107 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, czy moge poprosić Was o poradę
![]() ![]() ![]() z góry wieeeelkie dzięki za odpowiedź i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Zastanawiam się nad Jantarem, ale mam wątpliwości
1) to ma być mgiełka czy odżywka? (na stronie doz są obie) 2) czy pomaga w odroście baby hair? 3) czy on nie obciąża włosów - bo mam cieniutkie mało i przetłuszczające |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ad.2 tak ad.3 sama musisz sprawdzić ![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
rozkosz Moja odpowiedź nie będzie może tak do końca negatywna
![]() Ja jednak na Twoim miejscu odpuściłabym rycynę. A już tłumaczę dlaczego: wg mnie jest ona wyjątkowo upierdliwa w zmywaniu, co skutkuje: a) albo używaniem SLS-ów, czyli wracamy do punktu wyjścia z mocno myjącymi szamponami, i to co nam olej nawilżył, wysuszymy przy myciu b) albo solidnym szorowaniem z szamponem bez SLS, czyli znów coś, co naszym włosom nie służy. Postawiłabym ewentualnie na inny olejek: kokos, słodkie migdały... Nie wiem jak skład tego lotionu Niger (znam tylko szampon z serii)- czy ma alkohol. Bo jeśli ma, to w sumie Jantar na zmianę nie będzie chyba takim złym rozwiązaniem, bo nawilży Ci skalp traktowany dnia poprzedniego Seboradinem. Ja używam Jantara, na razie samodzielnie, choć zdarza mi się powiedzmy raz w tygodniu olejować włosy na noc. Wcześniej użyłam kilka ampułek Radical na zmianę z Jantarem, ale doszłam do wniosku, że dublowanie tych samych ziół nie ma sensu, bo nie zadziała bardziej niż może zadziałać ![]() Obecnie używam samego Jantara co drugi dzień, suplementując się od środka. Skończę butelkę - przerzucam się na ampułki. Potem przerwa i wrócę do Jantara ...ekhm, jak go z trudem zamówię. Nie wiem czyja to zasługa, ale znacznie zmniejszyła się liczba utraconych włosów, czego i Tobie życzę ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Obciążanie jest jednak mało kłopotliwe, ponieważ stosuję go na noc przed porannym myciem. Dla odmiany wczoraj zastosowałam go na skalp wieczorem, a dziś rano nie umyłam włosów i były sztywne i tłustawe u nasady - można było je nieźle podnieść ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
dzięki - będę polować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
ja wczoraj wieczorem pierwszy raz wyprobowałam Jantarka
![]() pięknie pachnie mmmmhmmm nie wiem czy uzywac go codziennie obawiam sie ze moze włosy mi przetłuszczac myje głowe co dwa dni wiec chyba metoda prób i błędów sama bede mogła dojsc co i jak ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i urosły 3 cm w miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze 1,5 tygodnia temu jak myłam włosy wieczorem to rano były niby czyste, a jednak brakowało im tej pełnej "świeżości". Teraz się o to nie martwie i czekam na dalsze efekty ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
trzymajcie kciuki żeby i mi szybciej zaczęły rosnąć, niedawno podciełam koncówki;/ musze na nowo zapuszczać. eh ide wetre skoro mowicie ze nie powinno prztłuszczac.
ja chyba za duzo leje bo mi az sie pieni hehe
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
przelej sobie do buteleczki po jakiejś mgiełce lub czymś z psiukaczkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
ja uzywam jantara od dwoch tygodni
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
pryskacie całe włosy????? ja tylko wcieram w skalp
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
ja wcieram i w skalp i we wlosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.