studniówka 2010 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 22:20   #91
MonissiaxD
Raczkowanie

Dot.: studniówka 2010

Cytat:
Napisane przez Justink Pokaż wiadomość
Witam, ja także w tym roku idę na studniówkę, sukienkę już kupiłam.... zamieszczę tutaj zdjęcie

taką raczej zwykłą, osobiście zle sie czuje z wszelkich falbanach, a tym bardziej długi sukienkach, chociaż podobają mi się ;D i dlatego wybrałam taką prostą.... do tego jakaś kolia oczyywiscie ;P
mierzyłam dziś identyczną, mimo że ja już sukienkę na 100dniówkę jako ot już mam. ale po prostu mi się podobała ^^
ślicznie w niej wyglądasz. ile dałaś? ;>
MonissiaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 01:17   #92
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midnight 1991 Pokaż wiadomość
Na cale szczescie u nas nie ma obowiazku dlugiej kiecki i bardzo dobrze^^
bo moje nogi sa na tyle w dobrym stanie z emoge je pokazac xDD
ale postawilam na cos zupelnie orginalnego... nienawidze satynowych kiecek albowiem wszysty je maja;p
http://img684.imageshack.us/img684/3006/kiecka003.jpg
noo to ja w mojej kiecce xDD
przepraszam z etak ale nie bylo jelenia na zrobienie zdjecia xDD
noo pomysl na fryzure tez jest jakies upiecie bardzo naturalne i gdzies jakies cieniutenkie paskemka wstazek wplatane we wlosy...kiecka ma charakter romantyczny wiec podobnie niech bedzie we wlosach...
noo ale straszny problem mam z doborem butow;p
uwielbiam wysoki obcas ale boje sie ze bede wyzsza od partnera xDD
mam 178 wzorsty wiec wiecie jak to jest... preferuje jakies proste...zamszowe najlepiej...i zeby byly albo zarne alo w kolorze fioletu lub fuksjii bo takie chc emiec dodatki...i kurka...nigdzie nie ma..juz nawet zastanawiałam sie czy przez naeta nie kupic xD rozmiar w sumie w miare ...bo 37 nie mam duzych stop za to trudno o ladne buty na nieduzym obcasie
Ślicznie wyglądasz .
Sama też chciałam kupić tą sukienkę, ale zanim zdążyłam przyjść i ją przymierzyć, już ich nie było :P.

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 01:21   #93
midnight 1991
Przyczajenie

oj milo ze sie podoba teraz mysle co do niej...wstepnyplan juz jest jak widac xDDD ale juz gorzej przy realizacji xD
No a obecnie zabki wybielam, boli niemilosiernie, a to dopiero 2. dzien xDD miejmy nadzieje ze do imprezy dam rade
midnight 1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 11:13   #94
judkaaa
Rozeznanie

U nas większość dziewczyn będzie w sukienkach o długości do kolan. Nasza szkoła wprowadziła tylko takie ograniczenia: przyzwoita długość i wielkość dekoltu, raczej stonowane, wieczorowe kolory i zakryte ramiona na poloneza.
Ja jednak postanowiłam spełnić swoje marzenie- od zawsze chciałam długą kieckę. Jutro mam pierwszą przymiarkę, już się boję ;P A sukienka ma wyglądać mniej więcej tak jak na zdjęciu (chodzi mi o fason i przepraszam za mało profesjonalny projekt wykonany w paintcie ;P), oczywiście będzie jednolita, w kolorze śliwkowym (albo raczej taka jagoda z odrobinką śmietany ), a materiał lekko błyszczący (lodowa tafta.. czy coś takiego.. jest lśniący, miękki i lejący dość) + szyfon na tę siateczkę u góry.
Na fryzurę planuję loki (mam półdługie, brązowe włosy) i wpiętą w nie kremową różę, na nadgarstku kotylionik/bukiecik (nei wiem jak to nazwać) też z kremowych różyczek. Złote kolczyki i pierścionek, czarna prosta kopertówka (Troll, zdjęcie skradłam z bloga http://www.luciaspatterns.blogspot.com/ z powodu braku aparatu) i czarne czółenka (z Deichmanna).
Co o tym sądzicie? Macie jakieś sugestie? Może pomysły na makijaż?

Edytowane przez judkaaa
Czas edycji: 2010-01-03 o 12:20
judkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:15   #95
Justink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonissiaxD Pokaż wiadomość
mierzyłam dziś identyczną, mimo że ja już sukienkę na 100dniówkę jako ot już mam. ale po prostu mi się podobała ^^
ślicznie w niej wyglądasz. ile dałaś? ;>
dzięki a dałam za nią 155 zł ;]
Justink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:20   #96
midnight 1991
Przyczajenie

Judkaaa Jestes sezonowa zima?
hm mysle ze fajnie zaplanowane
dobrze ze wybralas taka fryzure tzn sukienka nada ci bardzo kolumnowa sylwetke i upiecie zmyslnego koka byloby tylko przedluzeniem glowy nabralabys liniowych kształtów ladnie zrobione bujne loki nadadza ci look celebrytki ^^ mysle ze bardzo dobrze to przemyslalas
Do tego delikatny rozano-kremowy makijaz(tak zeby do rozyczek nawiazac ale bron boze nie dobieraj do kiecki , no chyba z emasz zielone oczy ;D ) co by nie przesadzic, sypnac rozem przy kosciach policzkowych i bedzie bomba!

Edytowane przez midnight 1991
Czas edycji: 2010-01-03 o 15:25
Stary 2010-01-03, 17:10   #97
judkaaa
Rozeznanie

Tak jestem zimą i mam ciemno brązowe oczy. Dzięki za rady A jak myślisz, jakie usta?

Edytowane przez judkaaa
Czas edycji: 2010-01-03 o 18:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 20:13   #98
JellyJumper
Zadomowienie

Przyłącze się
szkoda że dopiero dzisiaj wątek znalazłam

Ile z sukienka było problemów to szkoda gadać, wszystkie koleżanki kupiły a ja nic. No ale postanowiłam uszyć.
Wkleję niżej zdjęcie. ( tylko góra będzie inna, na szyje)kolor złoty, a właściwie karmelowa satyna.

Problem z krawatem i koszula dla chłopaka, jaka będzie pasowała jeżeli ma on garnitur bardzo ciemny granat ale w błękitne ledwo widoczne prążki?

Jaki kolor dodatków dla mnie?

Mam ciemna karnacje, ciemne włosy, oczy.

Widziałam ze wstawiłyście też kosztorys

U mnie studniówke organizują sami uczniowie, szkoła nie ingeruje.

470 zł - sala, orkiestra, kamerzysta, tablo na koniec roku, kwiaty dla nauczycieli na zakończenie, para

150 sukienka

150- przypuszczam ze tyle buty

70- bielizna

50- biżuteria

70- fryzura i makijaż

40-paznokcie

łącznie około 1000 zł:/

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 21:10   #99
midnight 1991
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Tak jestem zimą i mam ciemno brązowe oczy. Dzięki za rady A jak myślisz, jakie usta?
Przy delikatnym makijazu oka, usta mozesz wyeksponowac fuksiowym odcieniem szminki... oczywiscie najpierw uzyj na nia zwyklego podkladu, jak sie wchlonie kolorek na koncu delikatnie przypudruj
i bedzie git nie smaruj blyszczykiem kolor i tak jest intensywny, bedzie za duzo a tak przynajmniej bedziesz miala w miare trwalo, a wrazenie bedzie jak ja to nazywam "piórkowe" przede wszytkim naturalne i delikatne , mimo takiego odcienia
Moj zloty srodek przy ktorym zostane to roz ..nie ma mocnych wymodeluje ci twarz i doda uroku
odpowiedni odcienien rozu ozdobi cie calkowicie zadnego makijazu nikomu nie robie bez uzycia rozu xD sama mam 6 fajnych odcieni z inglota po trochu do kazdego typu urody 2 dla siebie;p
jak kogos maluje to uzywam swoich sprawdzonych , wstaw jakies zdjecie twarzy
moze dobierzemy jakis kolor i odpowiednie miejsce nalozenia (przy roznych rysach inaczej sie naklada)
JellyJumper
Co do faceta rozne sa gusta..ja swojej osobie towarzyszacej zostyawilam wolna reke... tzn powiadomilam go jakim jest typem urody i kolor ma wybrac ktorys z nich...ma wygladac dobrze, a nie wygladac tak jak ja xDDD poza tym nawet smieszy mnie troche to dobieranie ubiory faceta do swojego wiec musisz kombinowac bo gajerek ma nietypowy
ja kazalabymm u zalozyc do tego wdzianka ciemna koszule i blekitny krawat^^
grunt to zeby Ci go zazdroscily

hmm zloty to i tak juz duzo... teraz musisz sie pilnowac zeby nie pszesadzic postawilabym na czern ale taka hmm wyluskana;p
czarne buty , co do naszyjnika.. sa takie kolie z samych lancuszkow, nawet niedrogie sama bede miec...taki hmm lancuszek kolo lancuszka
http://bi.gazeta.pl/im/0/6848/z6848130M.jpg tu masz kolo kiecki cos takiego... mozesz wczepic kilka czarych koralikow w to takich wiesz gdzieniegdzie, w sklepie ze sztuczna bizuteria typu kolczyki bransolety, dorwiesz tanio jakies kolczyki albo wlasnie bransolety z czarnymi elementami poprzyczepiaj je tak wiesz gdzieniegdzie, (trzeba oczka rozgiacz przyczepic gdzie chcesz i przygią bez filozofii ) kit z tym ze beda troche od siebie rozne, dla mnie to bylby plus,roznosci czarne i polyskujace węgielki fajne rozwiazanie i duzo nie wydasz ewentualnie na allegromozeszkupic te plastikowe swiecidelka,ale placisz za paczuszke i amsz wszystkie takie same , wiec wolalabym kupic pare kolczykow, cos badziewnego na szyje przysiedziec przy y godzinke i bedzie dobrze ;p nikt takiego czegos miec nie bedzie
torebka tez czarna ewentualnie z jakims zlotym lancuszkiem , albo zapieciem (unikaj krysztalkow xDD)
bransoletke sobie odpusc , kolczyki jesli juz to czarne male kuleczki przy uchu (szyje i tak juz bedzies zmiala dluga przy wiazaniu kiecki na niej) a ze sukienka jest w stylu lat 50. to jak najbardziej takie rozwiazanie bedzie najlepsze

co do makijazu... hmm nie robilabym tez za wiele... albo zaszalej ze sztucznymi rzesami- bez cieni , albo walij sobie typowa dla tych czasow czarna "jaskolke"... usta zostaw - za duzo bedzie jedynie co mozesz zrobic to tak na dzien przed potraktowac je peelingiem ;p zeby wyglądały świeżo (nie opierzchnięte od mrozu)

Czas edycji: 2010-01-03 o 21:20
Stary 2010-01-03, 21:30   #100
JellyJumper
Zadomowienie

dziękuje z odpowiedź, rozpisałaś się a tu masz ci los ja akurat czerń chciałam omijać.
Chciałam bardziej w kierunku beżu iść, buziki takie cieliste prawie niewidoczne, a biżuteria to coś delikatnego na szyje myslałam i kolczyki ale to moze cos mi wpadnie w oko w sklepach

ZAPUSZCZAM WŁOSY

Stary 2010-01-03, 21:48   #101
midnight 1991
Przyczajenie

bezowy tez nie glupi pomysl... tyle ze pamietaj z ejestes sezonowa zima a bez raczej zarezerwowany dla wiosen jest a fajnie dobrane dodatki z czernia akurat pod twoj typ urody
i trudno ci bedzie o bezowe buciki ;p bynajmniej ja kupowalam rok temu i za chiny dostac nie moglam XD ...
Stary 2010-01-03, 21:53   #102
Anomolly
Raczkowanie

Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Czy do sukienki w kolorze jasnoszarym, coś a`la takim:
http://moda.allegro.pl/item872798294...ienka_r_m.html
http://moda.allegro.pl/item865237273...a_marella.html
http://moda.allegro.pl/item866214140..._sukienka.html

pasują buty w kolorze niebieskim?
Stary 2010-01-03, 22:07   #103
midnight 1991
Przyczajenie

mysle ze tak grunt to dobrac jakis dodatek moze pasek albo pprzepaska na wlosach cokolwiek modrakowego zeby tak samotnie te buty nie byly bo to jednak wyrafinowany kolor
Stary 2010-01-03, 22:20   #104
peiz
Raczkowanie

Cytat:
Na cale szczescie u nas nie ma obowiazku dlugiej kiecki i bardzo dobrze^^
bo moje nogi sa na tyle w dobrym stanie z emoge je pokazac xDD
ale postawilam na cos zupelnie orginalnego... nienawidze satynowych kiecek albowiem wszysty je maja;p
http://img684.imageshack.us/img684/3006/kiecka003.jpg
noo to ja w mojej kiecce xDD
przepraszam z etak ale nie bylo jelenia na zrobienie zdjecia xDD
Cudowna sukienka, świetnie wyglądasz. <3
Szukam podobnej, gdzie kupiłaś swoją, jeśli mogę zapytać ) ?
Stary 2010-01-03, 22:26   #105
midnight 1991
Przyczajenie

Coccomore

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 22:36   #106
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Przy delikatnym makijazu oka, usta mozesz wyeksponowac fuksiowym odcieniem szminki... oczywiscie najpierw uzyj na nia zwyklego podkladu, jak sie wchlonie kolorek na koncu delikatnie przypudruj
i bedzie git nie smaruj blyszczykiem kolor i tak jest intensywny, bedzie za duzo a tak przynajmniej bedziesz miala w miare trwalo, a wrazenie bedzie jak ja to nazywam "piórkowe" przede wszytkim naturalne i delikatne , mimo takiego odcienia
Moj zloty srodek przy ktorym zostane to roz ..nie ma mocnych wymodeluje ci twarz i doda uroku
odpowiedni odcienien rozu ozdobi cie calkowicie zadnego makijazu nikomu nie robie bez uzycia rozu xD sama mam 6 fajnych odcieni z inglota po trochu do kazdego typu urody 2 dla siebie;p
jak kogos maluje to uzywam swoich sprawdzonych , wstaw jakies zdjecie twarzy
moze dobierzemy jakis kolor i odpowiednie miejsce nalozenia (przy roznych rysach inaczej sie naklada) (...)
Już się robi.
P.S. Jesteś WSPANIAŁA, że mi tak pomagasz!
Stary 2010-01-03, 22:59   #107
midnight 1991
Przyczajenie

nie ma za co
a wiec na moje od ucha w kierunku ust
co do koloru to raczej roz wpadajacy w braz albo zimny roz to juz kwestia tego w ktorym bedziesz sie czula lepiej
mam siostre i kolezanke w typie zimowym u jednej sprawdza sie pierwszy odcien u drugiej drugi xD
U ciebie sklanialabym sie w strone cieplejszego

http://scrapetv.com/News/News%20Page...nightley-2.jpg
http://de.trinixy.ru/pics/salma_hayek_30.jpg
--> tu zima w tym cieplejszym odcieniu http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/45/3828.jpg ten pierwszy, oczywiscie jesli wolisz inna marke to kwesta dobrania na bank znajdziesz cos w tym deseniu

a tu w zimniejszym rozu -->https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/18247.jpg (nawet make up ma taki o ktorym wczesniej mowilam xDD ..z reszta mila na wszytkich niemal galach ma podobna szminke i rzadko kiedy zmienia kolor wlosow na jasniejszy wiec troche mozesz od niej zapożyczyć...uwazaj na jej oczy XD bo ona to ma zimny jasny zielen , nie wszystko bedzie tutaj w tym wypadku trafne )

Czas edycji: 2010-01-03 o 23:13
Stary 2010-01-03, 23:27   #108
judkaaa
Rozeznanie

Jesteś chodzącym skarbem, dziękuję!
Stary 2010-01-04, 20:30   #109
midnight 1991
Przyczajenie

Aj to ja dziekuje^^ wlasny facet mi takich komplementow nie dawal;P

Wlasciwie to jakos tak mam..komus umiem dopasowac to i owo, z mkijazem sie pobawic i w ogole
ale samej cos dla siebie zrobic juz trudniej
judkaaa gdzie mas zamiar kupic te rozyczki na reke? straszniemi sie podobaja i tak nawet kombinowalam zeby zalozyc na reke cos takiego i do tego takie buty http://www.polyvore.com/cgi/img-thin...=l&tid=6841233 o ile uda mi sie cos podobnego zdobyc w sumie mysle z epasowaloby do romantycznego stylu mojej kiecki xDD
Stary 2010-01-04, 21:37   #110
judkaaa
Rozeznanie

W każdej lepszej kwiaciarni potrafią takie zrobić (i z żywych, i ze sztucznych kwiatów). Z tego, co mi wiadomo często takie bukieciki mają ostatnimi czasy na rękach świadkowe.

A buty przepiękne.
Stary 2010-01-06, 17:31   #111
JellyJumper
Zadomowienie

dziewczyny a co myslicie o perlach na szyje i malenkich perełkach kolczykach do złotej satynowej sukienki? Do tego jasne buty i szalik w tym samym kolorze?

ZAPUSZCZAM WŁOSY

Stary 2010-01-06, 19:51   #112
JellyJumper
Zadomowienie

midnight 1991 co to za buty?
jaka marka?

Przeciez identyczne chce do sukienki chodze i chodze i nie moge znaleźć

ZAPUSZCZAM WŁOSY

Stary 2010-01-06, 20:16   #113
judkaaa
Rozeznanie

JellyJumper, wg mnie będzie pasować
Stary 2010-01-07, 20:56   #114
midnight 1991
Przyczajenie

JellyJumper
buty: Steve Madcen
co do perel tez nie glupie , azle zrezygnuj z tych o zlotym polysku tudziez ciemokremowym, zoltym bo bedziesz wygladac jak choinka poza tym jako zima powinnas unikac zlotego wybierac raczej srebro jesli chodzi o bizuterie (nawet jest taki test ze masz srebrna i zlota apaszke przykladasz obie do twarzy i widac roznice ze osoby w zimowym typie w zlotym wygladaja monotonnie a w srebrnym swietnie... ba mit o tym ze cimnookie i ciemnowlose dziewczeta powinny nosic brazowe ubrania i zakladac zlota bizuterie juz dawno upadł zal mi panny mlodej , ktora ma typ zimowy a slubna kiecke ma kremowa, kiedy bialy ustroilby ja niesamowicie,wiadomo jak panna mloda, ladnie bedzie wygladac , ale na pewno byloby jej ladniej w bialym, sama w zeszlym roku zrobilam sobie u takiej stylistki taka wklejke kolorow, sa podzielone na kolory, ktore powinnam miec przy twarzy czyli dodatki co ponizej szyii itd i ja np jako wiosna zdziwilam sie ze za wyjatkiem odcieni rozu blekitu itd mam bez, krem, braz i najwazniejszy wielbładzi i brzoskwiniowy, kolory w ktorych nigdy wczesniej w ogole sie nie czulam;p a taka diagnoza na serio mi pomogla nawet wlasnie kiecke slubna powinnam miec cos w kremie...ehh szkoda bo zawsze chcialam biala jesli juz to odcien kosci sloniowej )

Postawiłabym na tradycyjnie biale... albo fest dlugie , lub bardzo przy szyi , ewentualnie duzo bardzo malych perelek kilka sznurkow poprzeplatanych przy szyi ale wtedy bez bransoletki i male kolczyki , tudziez odwrotnie ; z bransoletka bez kolczykow wazne zeby bylo delikatnie, bo jako zima ustroją cie pewnie najbardziej oczy i wg mnie to jest wlasnie ozdoba kazdej zimy... nawet nie wiecie jak bardzo chcialabym miec czarne oczy
Stary 2010-01-08, 17:30   #115
JellyJumper
Zadomowienie

Dziękuje za odpowiedź ale ja zima nie jestem, wydaje mi sie że raczej wiosna, przynajmniej tak wyszło mi z testu który w internecie sobie zrobiłam

ZAPUSZCZAM WŁOSY

Stary 2010-01-09, 08:55   #116
midnight 1991
Przyczajenie

nnomowilas ze asz ciemne oczy i czarne wlosy
wiec musisz byc zima
Stary 2010-01-09, 11:56   #117
JellyJumper
Zadomowienie

midnight 1991 chyba za bardzo uogólniłam
oczy ma piwne taki kolor bursztynu coś, a włosy brąz taki średni nie jakoś bardzo ciemne.

Kurcze jakoś boje sie że ta sukienka, tzn ze pomysł z szyciem był do niczego, ciągle sie boje że będzie brzydka a juz bede musiała iśc w takiej jak uszyją:/

ZAPUSZCZAM WŁOSY

Stary 2010-01-09, 13:10   #118
kasiakasia666
Raczkowanie

świetny wątek, żałuję, że dopiero teraz go zauważyłam.
Byłabym bardzo wdzięczna za pomysły na dodatki do tej sukienki. Dla mnie to zbyt trudne zadanie. Nie potrafię nic wymyślić. Nie mam takiego talentu. A z tego co widzę to jest tu masa naprawdę świetnych pomysłów.

z góry bardzo dziękuje
kasiakasia666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 22:57   #119
judkaaa
Rozeznanie

Wg mnie fajnei bedą wyglądać długie, wiszące kolczyki z jakimiś cyrkoniami czy kamyczkami białymi, a najlepiej w kolorze tych świecidełek na sukience i może do tego podobna bransoletka?
Albo pierścionek w kształcie kwiatka..
Ja na pewno9 nei założyłabym nic na szyję, bo wzór przy dekolcie jest już odpowiedni strojny.
Buty, Torebka i ewentualne bolerko/szal chyba czarne.

EDIT: ewentualnie dodatki też klasycznie- czarne (kolczyki, bransoletka)

Edytowane przez judkaaa
Czas edycji: 2010-01-09 o 22:58
Stary 2010-01-10, 14:09   #120
midnight 1991
Przyczajenie

S mi tez sie wydaje ze srebrna delikatna bizuteria bedzie ok
co do kolczykow wybralabym alo bardzo dlugie p przeciagane taki "nitki"
Jesli chodzi o bransoletkę to j bym cos pokombinowala... np srebrny lancuszek (albo i ze 3 lancuszki, srebrne chodzi o kolor nie musi byc prawdziwe srebro xDD i takpotrzebujesz top na raz wiec imitacje w sklepie ze sztuczna bizuteria dorwiesz na bank mniej wiecej z takiego wezyka jak kolczyki ) zawinac kilka razy na okolo nadgarstka^^ dedzie delikatnie ale zauważalnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości