|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: studniówka 2010
Cytat:
ślicznie w niej wyglądasz. ile dałaś? ;> |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sama też chciałam kupić tą sukienkę, ale zanim zdążyłam przyjść i ją przymierzyć, już ich nie było :P.
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
oj milo ze sie podoba
teraz mysle co do niej...wstepnyplan juz jest jak widac xDDD ale juz gorzej przy realizacji xDNo a obecnie zabki wybielam, boli niemilosiernie, a to dopiero 2. dzien xDD miejmy nadzieje ze do imprezy dam rade
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
U nas większość dziewczyn będzie w sukienkach o długości do kolan. Nasza szkoła wprowadziła tylko takie ograniczenia: przyzwoita długość i wielkość dekoltu, raczej stonowane, wieczorowe kolory i zakryte ramiona na poloneza.
Ja jednak postanowiłam spełnić swoje marzenie- od zawsze chciałam długą kieckę. Jutro mam pierwszą przymiarkę, już się boję ;P A sukienka ma wyglądać mniej więcej tak jak na zdjęciu (chodzi mi o fason i przepraszam za mało profesjonalny projekt wykonany w paintcie ;P), oczywiście będzie jednolita, w kolorze śliwkowym (albo raczej taka jagoda z odrobinką śmietany ), a materiał lekko błyszczący (lodowa tafta.. czy coś takiego.. jest lśniący, miękki i lejący dość) + szyfon na tę siateczkę u góry. Na fryzurę planuję loki (mam półdługie, brązowe włosy) i wpiętą w nie kremową różę, na nadgarstku kotylionik/bukiecik (nei wiem jak to nazwać) też z kremowych różyczek. Złote kolczyki i pierścionek, czarna prosta kopertówka (Troll, zdjęcie skradłam z bloga http://www.luciaspatterns.blogspot.com/ z powodu braku aparatu) i czarne czółenka (z Deichmanna). Co o tym sądzicie? Macie jakieś sugestie? Może pomysły na makijaż?
dwie kreseczki: 05.07.2014 Edytowane przez judkaaa Czas edycji: 2010-01-03 o 12:20 |
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Judkaaa Jestes sezonowa zima?
hm mysle ze fajnie zaplanowane ![]() dobrze ze wybralas taka fryzure tzn sukienka nada ci bardzo kolumnowa sylwetke i upiecie zmyslnego koka byloby tylko przedluzeniem glowy nabralabys liniowych kształtów ladnie zrobione bujne loki nadadza ci look celebrytki ^^ mysle ze bardzo dobrze to przemyslalas![]() Do tego delikatny rozano-kremowy makijaz(tak zeby do rozyczek nawiazac ale bron boze nie dobieraj do kiecki , no chyba z emasz zielone oczy ;D ) co by nie przesadzic, sypnac rozem przy kosciach policzkowych i bedzie bomba!
Edytowane przez midnight 1991 Czas edycji: 2010-01-03 o 15:25 |
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Tak jestem zimą i mam ciemno brązowe oczy. Dzięki za rady
A jak myślisz, jakie usta?
dwie kreseczki: 05.07.2014 Edytowane przez judkaaa Czas edycji: 2010-01-03 o 18:38 |
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Przyłącze się
![]() szkoda że dopiero dzisiaj wątek znalazłam Ile z sukienka było problemów to szkoda gadać, wszystkie koleżanki kupiły a ja nic. No ale postanowiłam uszyć. Wkleję niżej zdjęcie. ( tylko góra będzie inna, na szyje)kolor złoty, a właściwie karmelowa satyna. Problem z krawatem i koszula dla chłopaka, jaka będzie pasowała jeżeli ma on garnitur bardzo ciemny granat ale w błękitne ledwo widoczne prążki? Jaki kolor dodatków dla mnie? Mam ciemna karnacje, ciemne włosy, oczy. Widziałam ze wstawiłyście też kosztorys U mnie studniówke organizują sami uczniowie, szkoła nie ingeruje. 470 zł - sala, orkiestra, kamerzysta, tablo na koniec roku, kwiaty dla nauczycieli na zakończenie, para 150 sukienka 150- przypuszczam ze tyle buty 70- bielizna 50- biżuteria 70- fryzura i makijaż 40-paznokcie łącznie około 1000 zł:/
|
|
|
#99 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i bedzie git nie smaruj blyszczykiem kolor i tak jest intensywny, bedzie za duzo a tak przynajmniej bedziesz miala w miare trwalo, a wrazenie bedzie jak ja to nazywam "piórkowe" przede wszytkim naturalne i delikatne , mimo takiego odcienia Moj zloty srodek przy ktorym zostane to roz ..nie ma mocnych wymodeluje ci twarz i doda uroku ![]() odpowiedni odcienien rozu ozdobi cie calkowicie zadnego makijazu nikomu nie robie bez uzycia rozu xD sama mam 6 fajnych odcieni z inglota po trochu do kazdego typu urody 2 dla siebie;p jak kogos maluje to uzywam swoich sprawdzonych , wstaw jakies zdjecie twarzy moze dobierzemy jakis kolor i odpowiednie miejsce nalozenia (przy roznych rysach inaczej sie naklada) JellyJumper Co do faceta rozne sa gusta..ja swojej osobie towarzyszacej zostyawilam wolna reke... tzn powiadomilam go jakim jest typem urody i kolor ma wybrac ktorys z nich...ma wygladac dobrze, a nie wygladac tak jak ja xDDD poza tym nawet smieszy mnie troche to dobieranie ubiory faceta do swojego wiec musisz kombinowac bo gajerek ma nietypowy ![]() ja kazalabymm u zalozyc do tego wdzianka ciemna koszule i blekitny krawat^^ grunt to zeby Ci go zazdroscily ![]() hmm zloty to i tak juz duzo... teraz musisz sie pilnowac zeby nie pszesadzic postawilabym na czern ale taka hmm wyluskana;pczarne buty , co do naszyjnika.. sa takie kolie z samych lancuszkow, nawet niedrogie sama bede miec...taki hmm lancuszek kolo lancuszka http://bi.gazeta.pl/im/0/6848/z6848130M.jpg tu masz kolo kiecki cos takiego... mozesz wczepic kilka czarych koralikow w to takich wiesz gdzieniegdzie, w sklepie ze sztuczna bizuteria typu kolczyki bransolety, dorwiesz tanio jakies kolczyki albo wlasnie bransolety z czarnymi elementami poprzyczepiaj je tak wiesz gdzieniegdzie, (trzeba oczka rozgiacz przyczepic gdzie chcesz i przygią bez filozofii ) kit z tym ze beda troche od siebie rozne, dla mnie to bylby plus,roznosci czarne i polyskujace węgielki fajne rozwiazanie i duzo nie wydasz ewentualnie na allegromozeszkupic te plastikowe swiecidelka,ale placisz za paczuszke i amsz wszystkie takie same , wiec wolalabym kupic pare kolczykow, cos badziewnego na szyje przysiedziec przy y godzinke i bedzie dobrze ;p nikt takiego czegos miec nie bedzie torebka tez czarna ewentualnie z jakims zlotym lancuszkiem , albo zapieciem (unikaj krysztalkow xDD) bransoletke sobie odpusc , kolczyki jesli juz to czarne male kuleczki przy uchu (szyje i tak juz bedzies zmiala dluga przy wiazaniu kiecki na niej) a ze sukienka jest w stylu lat 50. to jak najbardziej takie rozwiazanie bedzie najlepsze co do makijazu... hmm nie robilabym tez za wiele... albo zaszalej ze sztucznymi rzesami- bez cieni , albo walij sobie typowa dla tych czasow czarna "jaskolke"... usta zostaw - za duzo bedzie jedynie co mozesz zrobic to tak na dzien przed potraktowac je peelingiem ;p zeby wyglądały świeżo (nie opierzchnięte od mrozu) Edytowane przez midnight 1991 Czas edycji: 2010-01-03 o 21:20 |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje z odpowiedź, rozpisałaś się a tu masz ci los ja akurat czerń chciałam omijać.
Chciałam bardziej w kierunku beżu iść, buziki takie cieliste prawie niewidoczne, a biżuteria to coś delikatnego na szyje myslałam i kolczyki ale to moze cos mi wpadnie w oko w sklepach
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
bezowy tez nie glupi pomysl... tyle ze pamietaj z ejestes sezonowa zima
a bez raczej zarezerwowany dla wiosen jest a fajnie dobrane dodatki z czernia akurat pod twoj typ urody ![]() i trudno ci bedzie o bezowe buciki ;p bynajmniej ja kupowalam rok temu i za chiny dostac nie moglam XD ... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Czy do sukienki w kolorze jasnoszarym, coś a`la takim:
http://moda.allegro.pl/item872798294...ienka_r_m.html http://moda.allegro.pl/item865237273...a_marella.html http://moda.allegro.pl/item866214140..._sukienka.html pasują buty w kolorze niebieskim?
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
mysle ze tak grunt to dobrac jakis dodatek
moze pasek albo pprzepaska na wlosach cokolwiek modrakowego zeby tak samotnie te buty nie byly bo to jednak wyrafinowany kolor
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szukam podobnej, gdzie kupiłaś swoją, jeśli mogę zapytać ) ?
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Coccomore
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S. Jesteś WSPANIAŁA, że mi tak pomagasz!
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
nie ma za co
![]() a wiec na moje od ucha w kierunku ust co do koloru to raczej roz wpadajacy w braz albo zimny roz to juz kwestia tego w ktorym bedziesz sie czula lepiej ![]() mam siostre i kolezanke w typie zimowym u jednej sprawdza sie pierwszy odcien u drugiej drugi xD U ciebie sklanialabym sie w strone cieplejszego ![]() http://scrapetv.com/News/News%20Page...nightley-2.jpg http://de.trinixy.ru/pics/salma_hayek_30.jpg --> tu zima w tym cieplejszym odcieniu http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/45/3828.jpg ten pierwszy, oczywiscie jesli wolisz inna marke to kwesta dobrania na bank znajdziesz cos w tym deseniu ![]() a tu w zimniejszym rozu -->https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/18247.jpg (nawet make up ma taki o ktorym wczesniej mowilam xDD ..z reszta mila na wszytkich niemal galach ma podobna szminke i rzadko kiedy zmienia kolor wlosow na jasniejszy wiec troche mozesz od niej zapożyczyć...uwazaj na jej oczy XD bo ona to ma zimny jasny zielen , nie wszystko bedzie tutaj w tym wypadku trafne )
Edytowane przez midnight 1991 Czas edycji: 2010-01-03 o 23:13 |
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś chodzącym skarbem, dziękuję!
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Aj to ja dziekuje^^ wlasny facet mi takich komplementow nie dawal;P
Wlasciwie to jakos tak mam..komus umiem dopasowac to i owo, z mkijazem sie pobawic i w ogole ![]() ale samej cos dla siebie zrobic juz trudniej ![]() judkaaa gdzie mas zamiar kupic te rozyczki na reke? straszniemi sie podobaja i tak nawet kombinowalam zeby zalozyc na reke cos takiego i do tego takie buty http://www.polyvore.com/cgi/img-thin...=l&tid=6841233 o ile uda mi sie cos podobnego zdobyc w sumie mysle z epasowaloby do romantycznego stylu mojej kiecki xDD
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
W każdej lepszej kwiaciarni potrafią takie zrobić (i z żywych, i ze sztucznych kwiatów). Z tego, co mi wiadomo często takie bukieciki mają ostatnimi czasy na rękach świadkowe.
A buty przepiękne.
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a co myslicie o perlach na szyje i malenkich perełkach kolczykach do złotej satynowej sukienki? Do tego jasne buty i szalik w tym samym kolorze?
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
midnight 1991 co to za buty?
jaka marka? Przeciez identyczne chce do sukienki chodze i chodze i nie moge znaleźć
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
JellyJumper, wg mnie będzie pasować
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
JellyJumper
buty: Steve Madcen co do perel tez nie glupie , azle zrezygnuj z tych o zlotym polysku tudziez ciemokremowym, zoltym bo bedziesz wygladac jak choinka poza tym jako zima powinnas unikac zlotego wybierac raczej srebro jesli chodzi o bizuterie (nawet jest taki test ze masz srebrna i zlota apaszke przykladasz obie do twarzy i widac roznice ze osoby w zimowym typie w zlotym wygladaja monotonnie a w srebrnym swietnie... ba mit o tym ze cimnookie i ciemnowlose dziewczeta powinny nosic brazowe ubrania i zakladac zlota bizuterie juz dawno upadł zal mi panny mlodej , ktora ma typ zimowy a slubna kiecke ma kremowa, kiedy bialy ustroilby ja niesamowicie,wiadomo jak panna mloda, ladnie bedzie wygladac , ale na pewno byloby jej ladniej w bialym, sama w zeszlym roku zrobilam sobie u takiej stylistki taka wklejke kolorow, sa podzielone na kolory, ktore powinnam miec przy twarzy czyli dodatki co ponizej szyii itd i ja np jako wiosna zdziwilam sie ze za wyjatkiem odcieni rozu blekitu itd mam bez, krem, braz i najwazniejszy wielbładzi i brzoskwiniowy, kolory w ktorych nigdy wczesniej w ogole sie nie czulam;p a taka diagnoza na serio mi pomogla nawet wlasnie kiecke slubna powinnam miec cos w kremie...ehh szkoda bo zawsze chcialam biala jesli juz to odcien kosci sloniowej ) Postawiłabym na tradycyjnie biale... albo fest dlugie , lub bardzo przy szyi , ewentualnie duzo bardzo malych perelek kilka sznurkow poprzeplatanych przy szyi ale wtedy bez bransoletki i male kolczyki , tudziez odwrotnie ; z bransoletka bez kolczykow wazne zeby bylo delikatnie, bo jako zima ustroją cie pewnie najbardziej oczy i wg mnie to jest wlasnie ozdoba kazdej zimy... nawet nie wiecie jak bardzo chcialabym miec czarne oczy
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za odpowiedź ale ja zima nie jestem, wydaje mi sie że raczej wiosna, przynajmniej tak wyszło mi z testu który w internecie sobie zrobiłam
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
nnomowilas ze asz ciemne oczy i czarne wlosy
![]() wiec musisz byc zima
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
midnight 1991 chyba za bardzo uogólniłam
![]() oczy ma piwne taki kolor bursztynu coś, a włosy brąz taki średni nie jakoś bardzo ciemne. Kurcze jakoś boje sie że ta sukienka, tzn ze pomysł z szyciem był do niczego, ciągle sie boje że będzie brzydka a juz bede musiała iśc w takiej jak uszyją:/
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
świetny wątek, żałuję, że dopiero teraz go zauważyłam.
Byłabym bardzo wdzięczna za pomysły na dodatki do tej sukienki. Dla mnie to zbyt trudne zadanie. Nie potrafię nic wymyślić. Nie mam takiego talentu. A z tego co widzę to jest tu masa naprawdę świetnych pomysłów. z góry bardzo dziękuje
|
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Wg mnie fajnei bedą wyglądać długie, wiszące kolczyki z jakimiś cyrkoniami czy kamyczkami białymi, a najlepiej w kolorze tych świecidełek na sukience i może do tego podobna bransoletka?
Albo pierścionek w kształcie kwiatka.. Ja na pewno9 nei założyłabym nic na szyję, bo wzór przy dekolcie jest już odpowiedni strojny. Buty, Torebka i ewentualne bolerko/szal chyba czarne. EDIT: ewentualnie dodatki też klasycznie- czarne (kolczyki, bransoletka)
dwie kreseczki: 05.07.2014 Edytowane przez judkaaa Czas edycji: 2010-01-09 o 22:58 |
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
S mi tez sie wydaje ze srebrna delikatna bizuteria bedzie ok
co do kolczykow wybralabym alo bardzo dlugie p przeciagane taki "nitki" Jesli chodzi o bransoletkę to j bym cos pokombinowala... np srebrny lancuszek (albo i ze 3 lancuszki, srebrne chodzi o kolor nie musi byc prawdziwe srebro xDD i takpotrzebujesz top na raz wiec imitacje w sklepie ze sztuczna bizuteria dorwiesz na bank mniej wiecej z takiego wezyka jak kolczyki ) zawinac kilka razy na okolo nadgarstka^^ dedzie delikatnie ale zauważalnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

.
A jak myślisz, jakie usta?