![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Co to są te boyfriendy ?
![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
o to
![]()
#93 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja uwielbiam klimaty ameryki lat 70tych, wiec ten styl dla mnie bomba - kraciasta koszula, wytarte dzinsy, kowbojki i postrzepiony slomkowy kapelusz klasyka amerykanskich horrorow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
nie nie, ale mi chodzi o np. spodnie w futrzaną krowę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Rozwala mnie 4/5 tego co jest teraz w sklepach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
ja mam po prostu taki unikatowy sklepik w miescie gdzie sa np futrzane country torebki w krowie łaty (kanieszna takie brazowo-biale ;d)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Ja uwazam, ze w dzwonach sie wyglada zgrabnie
![]() ![]() ![]() ![]()
#100 |
Konto usunięte
|
mnie sie dzwony kojarza z espadrylami i rzymiankami, jak juz dzwony to total look w stylu lat 70tych, wielki kapelusz, okulary muchy, zwiewna tunika we wzory albo koszulka spaghetti z haftem
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
- wszelakie bazarowe buty w szpic, w stylu potańcówki w remizie
![]() - nerdy czyli pożal-się-boże intelektualiści - grube dziewczyny wcisnięte w alladyny (i alladyny jako takie) - naturalne futro, dla mnie równie dobrze można by ciągnąć za sobą padlinę albo owinąć sobie wokół szyi zwłoki swojego psa/kota - białe kozaczki i podwinięte dżinsy (ktoś już słusznie wpominał...) - majtki wyżynajace się spod wizytowych spodni lub balowej sukienki - dzidzia piernik czyli skóra spalona solarą + farbowane na biało/czarno włosy, klapeczki w zeberkę, różowy makijaż i torebka. w wieku 40+ powinno być karane. - i tu się narażę: miasta pełne 'klonów', ubierających sie w sieciówkach i fotografujacych się na blogach jako nigdzie-nie-spotykane-oryginały-z-własnym-stylem
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Ja również nie lubię butów w szpic... Żenujące są panie, które noszą kilka rozmiarów mniejsze ubrania, szczególnie buzki, dzięki którym wystaje nie koniecznie najzgrabniejszy brzuszek, i do tego lansiarski kolczyk w pępku.... A już zupełnie rozwalają mnie arafatki... Widziałam dziś dziweczyne, krótka spódniczka, klapeczki, bluzka na ramiączkach, i do tego opatulona szczelnie araftką szyja... Przejadło mi się już to.
Co do klonów w dużych miastach... Ja moge powiedzieć, że mieszkam na wsi... I to jest dopiero niefajne, jak widzę moją 15letnią sąsiadkę w zerówkach a'la wayfarer i w za dużej koszulce udającej spraną, która uważa że jest bardzo wielkomiejska i fajna, bo wygląda jak połowa dużego miasta. Mój PMS daje mi się we znaki... ![]() Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2010-06-07 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
A mnie "rozwalają" dziewczyny, które bezkrytycznie podążają za modą i noszą wszystko, co jest aktualnie "modne", nie zwracając uwagi na to (bo i po co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To takie moje luźne spostrzeżenia na podstawie ulicznych obserwacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
idąc tym tropem ''rozwalają'' mnie bardzo szczupłe dziewczyny, z nogami w kształcie X i z wielką przerwą między udami
![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() P. S. Ja też nie noszę leginsów ( Bleee...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Wiecie, wydaje mi się, że to, że niektóre dziewczyny przy kości noszą obcisłe rurki lub biodrówki wynika przedewszystkim z tego, że 99% spodni w przystępnej cenie to właśnie takie spodnie - rurek mamy do wyboru, do koloru - jasne, ciemne, z kolorowymi szwami, wytarte, gładkie, kolorowe, z różnymi kieszeniami itd. Naprawdę czasem ciężko znaleźć spodnie z wyższym stanem lub dzwony, a jak już się znajdzie, to mogą się nie spodobać. Nawet w sieciówkach, np. w H&M 90% spodni stanowią rurki.
Ja sama bardzo chcę, żeby moda na rurki się wreszcie zakończyła, albowiem nie wyglądam w tym fasonie najkorzystniej. ![]() Edytowane przez marandile Czas edycji: 2010-06-08 o 00:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama noszę rurki, ale raczej z konieczności niż z chęci. Uwielbiam proste nogawki, ale jak znajduję rozmiar na mnie to cena powyżej 200 zł, więc podziękuję.
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
z tymi rurkami to mam podobnie, jestem dość niska i średnio wyglądam w rurkach, a w butach na obcasach też ciągle nie chodzę...a teraz naprawde ciężko znaleźć jakieś fajne spodnie, które nimi nie są, chyba, że pozostałości po tamtej modzie jak w moje okolicy
![]() z butami mam podobnie, mam rozmiar 41 czasem nawet 42 i jak znajdę coś co mi się podoba to sie normalnie ciesze jak mała dziewczynka ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Co to za koszulka? Nigdy nie słyszałam takiego określenia.
#111 |
Zakorzenienie
|
pewnie taka ala hippie, z takimi sznureczkami
![]()
#112 |
Konto usunięte
|
widząc ten wątek stwierdziłam że chyba i ja muszę się udzielić by wyrzucić z siebie całe to zło siedzące we mnie z powodu oglądania działających mi na nerwy 'elementów'...
![]() Wczoraj też widziałam np.dziewczynę która miała sandały gladiatorki i się po prostu napatrzeć nie mogłam jak z pomiędzy pasków w tych sandałkach wypływa jej stopa...Współczułam jej bólu a jednocześnie pomyślałam czego to się jednak nie robi żeby być modnym... Ja nie rozumiem,że takie dziewczyny/kobiety nie widzą czasem że wyglądają jak balerony?:/ dla mnie jedna wielka okropność i długi ból oczu po tego typu widokach... A koszulka spaghetti to chyba taka z cieniutkimi ramiączkami jeżeli się nie mylę? Kiedyś słyszałam chyba właśnie na taką owe określenie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
I jakże rozwala mnie moda na gladiatorki i rzymianki. Okropieństwa jakich mało, żadna noga w tym ładnie nie wygląda. Rozbrajają mnie też krótkie, dyskotekowe sukieneczki na studniówkach... dla mnie to jest bal, a nie dyskoteka. Sama byłam w krótkiej, ale to nie była moja studniówka, tylko kolegi
![]()
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Dziewuchy na studniówce to chcą się jak najlepiej podlansować,nie czują powagi sytuacji hehe
![]() Co jest jeszcze wg mnie beznadziejne-właśnie te wszystkie klony,o których już wiele razy wspominano,ja niewiem,ciągle na każdym widzę praktycznie to samo...Albo zestawik trampki,szorty,tuniczka i eko torba,albo bluzka w paski i marynarka,albo kwiecista mini i sandałki na obcasie,ludzie....zero indywidualizmu...moda faktycznie powinna być po to by czerpać z niej inspirację,no ale wiadomo że o wiele łatwiej jest skopiować z kogoś wszystko od a do z i czuć się 'fajnym'... A co myślicie o okularach lenonkach? Osobiście często podśmiewam się z dziewczyn mających na nosku taki model bo nie wygląda to wg mnie ładnie lecz po prostu śmiesznie... |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
[1=b9a655abaae5a95da59d0a2 183980e5768c86655_6240efc edf252;19860536]widząc ten wątek stwierdziłam że chyba i ja muszę się udzielić by wyrzucić z siebie całe to zło siedzące we mnie z powodu oglądania działających mi na nerwy 'elementów'...
![]() A propos butów emu - stoimy jakiś czas temu z TŻem na przystanku i on pyta: - Co to jest? - Ale co? - No te..."buty" (i ze wstrętem pokazuje na dziewczynę) - No to takie buty, emu albo uggi, podobno grzeją w zimę. - Ale to są NAJBRZYDSZE buty świata! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
No tak klony...
![]() ja tam emu lubię ![]() ![]()
#117 |
Zakorzenienie
|
Uznawanie leginsow za cos, co mozna nosic do koszulki do polowy pupy
![]() Szczegolnie jak sie nosi rozmiar 40 albo wiecej. Edytowane przez lotta6 Czas edycji: 2010-06-08 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
ja się pewnie narażę, ale rozwala mnie to, że każda modna dziewczyna musi mieć lakier do paznokci w kolorze miętowym... czemu akurat taki? kolor jak kolor, moim zdaniem jest dużo ładniejszych - jedna pomalowała od czapy takim kolorem i teraz każda taki lakier musi mieć
i żeby nie było, nie mam nic do kolorowych lakierów, sama mam wiele i używam, ale miętowy mi się nie podoba, zazwyczaj w tych stylizacjach do niczego nie pasuje i jest jakby jako dowód, że właścicielka tych pazurków jest na bieżąco z modą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.