|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Licealne ciąże - program "edukacyjny" MTv
Boli cię to? Nie rozumiem? Myślę że wszystkie fantazjują o tym by mieć życie jak Catelynn na przykład. No faktycznie :ściana:
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprostu skomentowałam Uważam że ciągnięcie takiego programu nie ma sensu, bo żaden z tego pożytek nie wyjdzie, a tylko zachęcić może młodzież "do działania". |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem, ostatnia laska z pierwszego sezonu - miała dziecko z przyrodnim bratem które oddała do adopcji, chłopak dziecka kryminalista podnosił i głos i rękę i raczej zbyt fajnego życia nie miała. Szczerze, to byłam przerażona piekłem jakie zgotowali sobie bo nie mieli gumki
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :conf used:jesli bedziemy cenzurowac pewne programy to sprawimy, ze problemy same sobie znikna? bo nie bedziemy przeciez zachecac "do dzialania", tylko przez takie programy mlodziez wie, co to seks. |
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
). Ale zgadzam się z Seoną - zapewne znajdą się kretynki, które zechcą trafić do programu dla "sławy"
|
||
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19002468]Ankalime, chyba nie o cenzurę chodzi, a o sposób przedstawienia sytuacji - faktycznie zaraz zrobią z dziewczyn gwiazdy. Nie uważam, by udawanie, że problemu nie ma było dobre, zresztą - wpadki, wczesne ciąże zawsze były, są i pewnie będą (nie tylko wśród nastolatek, bądźmy szczere
). Ale zgadzam się z Seoną - zapewne znajdą się kretynki, które zechcą trafić do programu dla "sławy" [/QUOTE]ja wiem, czy gwiazdy? pewnie jakis tam% za sprzedanie prywatnosci dostaly. oczywiscie, beda takie osoby, ktore zrobia to z nieukrywana radoscia, tu sie zgadzam bez watpliwosci. ale z drugiej strony jak taka 14 latka zobaczy na ekranie co moze ja czekac (typu wynajem z oplatami calego mieszkania za 200$ samodzielnie przez 17latke - a w PL, niemozliwe powiedzmy sobie szczerze); problemy ze znalezieniem partnera w podobnym wieku, ktorego nie bedzie odtraszac dziecko, kontynuacja edukacji z przewieszonym przez ramie potomkiem... to moze jak bedzie chciala uprawiac seks bez zabezpieczenia to pomysli wczesniej. ja tych dziewczyn i ich partnerow nie postrzegalabym jako gwiazdy, tak jak powiedzialas setki tysiecy osob przechodzilo i bedzie przechodzic przez tego typu problemy. jak dla mnie nie sa absolutnie wyjatkowi, by jakakolwiek tv mogla by z nich zrobic gwiazdki. |
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, myślenie 14latki nie jest tak perspektywiczne
Ona raczej sobie nie przełoży 200$ na polskie nierealia, raczej pomyśli: e tam, mama/babcia/siostra pomogą, jakoś to będzie. Ew. wpadnie na pomysł, że podrzuci dzieciątko mamuni, a sama pojedzie na dyskotekę. Pewnie, że jednostki wybitne, że tak powiem, się zdarzają, i po wpadce zajmą się maluchem. Ale ogólnie to nie ufam dzieciom mającym dzieci. Nieco inaczej już wygląda sytuacja, gdy wpada 17-18 latka.
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby to miał być program edukacyjny, to pokazać, że urodziła, nie poszła na studia, kłóci się z chłopakiem, mama nie chce ciągle zajmować się dzieckiem itp. , szkołę kończy eksternistycznie itp. itd. a zrobili z dziewczyn gwiazdy, które mają własny serial Moim zdaniem poszło to za daleko i tyle |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19002878]Wiesz, myślenie 14latki nie jest tak perspektywiczne
Ona raczej sobie nie przełoży 200$ na polskie nierealia, raczej pomyśli: e tam, mama/babcia/siostra pomogą, jakoś to będzie. [/QUOTE]mozliwe, ja nie tak dawno bylam 14 latka (no dobra iles tam lat temu ) i w sumie myslalam po dziecinnemu ale nie krotkowzrocznie. nie robmy z mlodszych nastolatek bezmozgow, przeciez dobrze wiedza, ze jak sie rodzi dziecko to nie na 20 dni, tylko na reszte jej zycia. i moze babcia/mama pomoze ale co dalej? na pewno pojawiaja sie u nich takie mysli.i ja nie widze roznicy gdy wpada 14, 17 czy awet ryczaca 20 latka na urzymaniu rodzicow. liczba w dokumencie tozsamosci nie odzwierciedla przeciez samodzielnosci finansowej jak i psychicznej. |
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
dobry program , trafia na pewno do wielu młodych ludzi , ukazując jak może czasem bezmyślność się zakończyć .
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jednym odcinku taka bardziej okrągła dziewczyna z dziewczynką o imieniu Leah, udaje się do lekarza bo nie wyrabia psychicznie, nie ma pieniędzy chodzi i płacze. Farrah zostaje odtrącona przez społeczeństwo. Faktycznie, gwiazdy. |
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Z zupełnie innymi dziewczynami... Nie wiem nie rozumiem nadal ;')
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa!!! Myślałam że kręcą kolejny sezon z tymi samymi dziewczynami
Nowe bohaterki ok
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Neee ;p
czekam na ten odcinek Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Co do poczatkowych postow, ja tam bym Polsce nie pozwolila robic takiego programu, bo pewnie w tle slyszalabym requiem, juz wole patrzec na amerykanska sielanke, gdzie wszyscy otrzymuja mieszkania, auta, wsparcie od panstwa.
Zreszta nie ma czym sie szczycic bedac matka w wieku 16 lat, dziecko ma dziecko i tyle. Ale faktycznie jak sie polskie nastolatki napatrza na takie glupawe programy stwierdza, ze mlodociana ciaza wcale nie musi oznaczac czegos bardzo zlego (bo w sumie nie jest czyms zlym, ale jakby nie patrzec rujnuje zycie), zreszta kto w wieku 15-16-17 lat nie nosi rozowych okularow?
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
A mi się podoba program
![]() Pokazane są tam nie tylko 'uśmiechnięte nastolatki z brzuchem', dziewczyny wypowiadają się, mówią, że życie zmienia się diametralnie, że 'tracą' barwne życie jakie wiodą rówieśnicy. Dziewczyny z tego programu pracują aby utrzymać dziecko. Ale co prawda to prawda, w USA zatrudnią 16nastolatkę, w PL niezbyt. |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam urywki paru odcinków, przeciez to młodzież z jakichś kompletnych nizin społecznych. Wszyscy mieszkają w jakichś domkach z dykty, u niektórych jest dość biednie. "Inteligencja" malująca się na twarzach niektórych uczestników powala
No ale w sumie kto normalny zgodziłby się na udział w tym programie.Żal mi tych dzieci tylko. Była jedna para, która zdecydowała oddać się dziecko do adopcji, pogratulować. |
|
|
|
|
#109 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Patrząc na dom rodziców Maci czy też jej chłopaka nie byłabym aż tak przekonana, że są biedni mało kto w PL mogłby pozwolić sobie na TAAAKĄ chatę )
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam kilka odcinków, ale tylko dlatego że akurat nic nie było innego w tv.
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego drugiego sezonu jeszcze nie oglądałam, ale jeszcze zdążę bo znajać mtv będzie mnóstwo powtórek. I znowu będą mnie irytować. hehe
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Farrah to anioł przy tej pierwszej lasce z kolczykiem z drugiego sezonu...
Dziewczyna zaczęła się drzeć (Farrah chociaż prosiła... i nie wybiegała z domu) ta rzucała przedmiotami i darła się "jak się nie zajmiesz bachorem to się wyprowadze, nie zobaczysz nigdy mnie i dziecka ty stara ruro" i takie tam aż znajomi przyszli ją poinformować że każdy twierdzi że jest wyrodną matką, bo codziennie pojawia się na imprezach...
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jak będę "skakać" po kanałach w tv i zobaczę, że leci drugi sezon to zostawię i pooglądam, a nie jak dotychczas" leciałam" dalej.
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, to ona :[ powinna się leczyć.
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 |
|
Mother of Cat
|
wiecie, może troszkę zbaczam z tematu, ale u mnie w klasie jest dziewczyna w ciąży (1 LO
) i ona jest toćka w toćkę jak Farrah. Tapeciara, byle ładnie wyglądać, a pusta jak balon w środku... Dziecku współczuję matki. Naprawdę. Jeśli już się ktoś bierze za seks powinien być odpowiedzialny za to, co może z tego wyniknąć. Ja np. wiem, że byłabym dobrą matką. Przynajmniej odpowiedzialną...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Poprostu skomentowałam

Mam mieszane uczucia.
a może klikniesz ? 

) i ona jest toćka w toćkę jak Farrah. Tapeciara, byle ładnie wyglądać, a pusta jak balon w środku... Dziecku współczuję matki. Naprawdę. Jeśli już się ktoś bierze za seks powinien być odpowiedzialny za to, co może z tego wyniknąć. Ja np. wiem, że byłabym dobrą matką. Przynajmniej odpowiedzialną...