![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy niejadków - łączmy się!
Cytat:
daj spokój dziecku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Zagląda tu ktoś jeszcze?
Jak przeczytałam pierwsze posty wątku to aż mi się zachciało śmiać... To są niejadki? To jak nazwać dziecko, które je raz dziennie 120ml mleka? Moja córka skończyła 7 miesięcy i ma refluks i to powoduje jej niejedzenie. Ale ona nie je niczego chętnie - mleka, obiadków, owoców, kaszek. Ostatnio źle przybiera na wadze. Dziś zjadła tylko pół słoiczka letnich owoców od Gerbera, na tzw. wcisku. Od wczoraj nie da rady nakarmić jej na śpiocha mlekiem ani kaszką, więc leci na tej połowie deserku. Maskara. Jedyne o co nie muszę się martwić to o picie - pije chętnie. Tylko ja już powoli nie wyrabiam... Dziś robiłyśmy morfologię z żelazem, bo myślę, że już ma anemię...
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mój mały od 5-go miesiąca życia również ma refluks (teraz ma 17 miesięcy). OGROMNE problemy z jedzeniem, kaszel, wymioty itd. Regularne wizyty u gastrologa nie przynoszą rezultatów. Polegały na przepisaniu stosowanego leku i stwierdzeniu "ma delikatnie zaczerwienione gardło" ale z tym nigdy nic nie robił. Aż kiedyś trafiliśmy do zwykłego pediatry ponieważ mały podłapał jakąś bakterię, dostał temp.i biegunki. Ten również obejrzał jego gardło stwierdził zaczerwienienie i kazał podawać Hascosept (dawaliśmy na smoczku po psiku 4 razy dziennie) i dzięki temu przypadkowi mały zaczął normalnie przełykać pokarm.Wczesniej godzinami przetrzymywał jedzenie w buzi. Może Twoją małą też boli gardło i woli chodzić głodna niż zmagać się z bólem przy jedzeniu-u nas tak było. Obecnie jak synek zaczyna kaszleć pojadę mu na smoczku troszkę leku jw i w ten sposób udaje się uniknąc podrażnienia gardła i połyka.Z jedzeniem poprawiło się o 100% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.